*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Agus, a nie pozwolili Ci nic jeść? Ja mogłam zjeść coś przed pójść im na porodówkę na kilka godzin przed wywoływaniem, a podczas pozwolili na landrynki i gorzką czekoladę po jednej kostce do ssania. Ja miałam w końcu lizaki nimm2. To, żeby mieć trochę energii, ale jednocześnie pusty żołądek w razie cc. Bezpośrednio przed oksy dostałam też glukozę w szybkim wlewie, żeby mieć energię.
Trzymam za Ciebie kciuki! Dasz sobie radę. Dobrze, że przełożyli bo mąż zdąży do Ciebie dojechaćAgus89 lubi tę wiadomość
-
Agus trzymam kciuki
!!!
Gratulacje dla Mistrzyni! Jesteśmy z Wami.
Gwiazdeczko śliczny brzusio!
Ja melduję się po wizycie, z dzidzią wszystko OK.
Szyjki brak, wszystko miękkie, rozwarcie na 2cm.
Mężu był ze mną, dostaliśmy zielone światło na małe igraszki, a wręcz nakaz, tymczasem mój M nie chce współpracować... no i masz ci babo placek, zostaje mi herbatka z liści malin i łażenie po schodach...polaola, szpilka, Gwiazdeczka27, zielarka, jonka91, kamilaaa_88, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
Ja dzis bylam u gina, wiec szyjka ma ledwo 2 cm wiec do porodu idzie, lekarz mi mowi ze wg. @ jestem juz o jakies poltora tyg. Do przodu wiec nie ma na co czekac, w srode mam sie zglosic do szpitala na czczo i jezeli badania wyjda ok to w poludnie lub popoludniu zrobi mi cesarke, bo chcialby osobiscie
MAM lezec na lewym boku i wytrzymac do srody
Od wyjscia z gabinetu mam banana na buzi i oczywiscie co? Teraz boje sie o Mala po porodzie
Trzymajcie kciukipewnie jutro jeszcze cos napisze.
Gratuluje nowym mamuskom i zazdroszcze mamuskom karmiacym.Bounia, Gwiazdeczka27, Malenq, Nuskaw, jonka91, kamilaaa_88, Chanela, Agus89, Ewelina88, Paula44, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Malenq z tego co się orientuję to na porodówce wykorzystuje się piłki właśnie po to aby dziecko wstawiło się w kanał rodny aby przyśpieszyć poród.
Stosuje się to wówczas kiedy rozwarcie jest np, 4 cm i są skurcze no i też widziałam w programie "porody" że skaczą na piłkach by uśmierzyć ból?
Agus jak byłam na patologii to bardzo często za pierwszym razem próba oxy nie skutkowała niczym, i procedury były takie, że:
1. oxy
2. cewnik
3. oxy
4. jazda na porodówkę, i dziecko na świecieszkoda tylko że trzeba przez to przejść i się wymęczyć
Oby u Ciebie po cewniku ruszyło w razie czego
Anutka dzisiaj rozmawiałam z siostrą cioteczną i ona wspominała swój poród, u niej było tak, że żadnych objawów bóli nie miała przed rozpoczęciem się akcji porodowej. Po badaniu ginekologicznym dopiero zaczął odchodzić jej czop zabarwiony krwią, i tak odchodził sobie przez parę dni, miała nieregularne skurcze ale to nie był jeszcze początek porodu. Może u ciebie jest tak samo właśnie.
Może za parę dni coś się rozkręci..
Dziewczynki dajcie zdecydować dzieciom kiedy mają przyjść na świat i nie denerwujcie się , w końcu muszą z nas wyjść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:25
Bounia, Malenq, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Fajnie się czyta jak niedawno kazda trzęsła dupą( łącznie ze mną) ze szyjka krotka, miękka a teraz kazda czeka zeby taka właśnie była:)
Bounia, Gwiazdeczka27, szpilka, Malenq, jonka91, polaola, Agus89, Ewelina88, Paula44, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGwiazdko racja z tą piłką...tylko ja jak z niej schodzę i siadam np. na kanapie to mała bardzo zaczyna się wiercić i wypychać, więc jak mogę mieć chwilkę spokoju, to sobie wolę siedzieć na piłce i popijać koper włoski:-)
A mała i tak wyjdzie wtedy gdy będzie chciała.... Heheh -
i tak nic nie pobije raczek przyrosnietych do głowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:39
Malenq, Ag..., Nuskaw, zielarka, Gwiazdeczka27, jonka91, isabelle, polaola, Chanela, Ewelina88, Paula44, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Oj Selene, mieliśmy ten sam system i te same problemy i ten sam czas wstawania i usypiania
Pamiętam to...i współczuję. Oboje ze zmęczenia się rozchorowaliśmy... Nie wiem jak pomóc, mysmy musieli ją budzi co 2 godziny bo miałam mega nawał i mała ratowała moje eksplodujące cycki gdy laktator nie dawał rady. To z czasem przejdzie...nie pamiętam jak to było ale przeszło jakos widocznie niezauważenie.
Nie możesz karmić jej w łóżku i zasypiać razem z nią przy piersi? Chyba właśnie przejście z usypiania i odkładania do łózeczka na system wspólnego spania i zasypiania przy piersi spowodował zakończenie tej męki...Wiki81 lubi tę wiadomość
-
szpilka wrote:i tak nic nie pobije raczek przyrosnietych do głowy
no nieeee to już cios poniżej pasa ;P ha ha
dajcie mi już o tym zapomnieć , nie wracajmy do tego heheheh http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-186.gif
idę przytulić się do męża i oglądać jakiś film
Paula44 lubi tę wiadomość
-
Gwiazdeczka27 wrote:Dziewczynki dajcie zdecydować dzieciom kiedy mają przyjść na świat i nie denerwujcie się , w końcu muszą z nas wyjść
Nasza rozsądna Gwiazdeczka wróciła! Uwielbiam Ciebie taką.
U mnie tak jak było. Galareta ze mnie "wypływa" i reszta tych moich objawików się utrzymuje.
Za to zeźliłam się na tego mojego.. Nie chce ze mną współpracować i nie chce się pokochać. Chciałam mu przeczytać ten artykuł od Gosi ale się jakoś wywinął.. Powiedział, że może jutro.. A jutro to wiadomo będzie futro!!!
A i super, że Was mam, w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby na porodówkę zabrać landrynki! Cudne jesteście!Paula44 lubi tę wiadomość
-
Aguś zjedz coś i zbieraj siły
Anutka nie denerwuj się, pozostaje Ci cierpliwie czekać aż Lenka zdecyduje się opuścić brzuszek, może jutrobądź dobrej myśli. A zauważyłam, że ordynator jakiś ostrożny ostatnimi czasy jest i ja pojadę dopiero jak będę miała mega skurcze (bynajmniej taki mam plan
) żeby zbyt długo tam nie siedzieć.
Ja własnie skończyłam skubać orzechy i idę spać, dobranoc wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 22:11
Agus89 lubi tę wiadomość
-
A tymczasem moje drogie panie przebieram się w koszulę i idę spać!
Piękny dzień jutro się szykuje! Powodzenia mamom oczekującym! Kciuki zaciśnięte!!
Dużo spokoju mamom szpitalnym.
Wyspania się tym mamusiom, które tulą już swoje pociechy i wiele radości z każdej kupki!
I mnóstwa sił czekającym na cc 7!
Dobranoc!
Bounia, Malenq, Agus89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość