X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, a nie pozwolili Ci nic jeść? Ja mogłam zjeść coś przed pójść im na porodówkę na kilka godzin przed wywoływaniem, a podczas pozwolili na landrynki i gorzką czekoladę po jednej kostce do ssania. Ja miałam w końcu lizaki nimm2. To, żeby mieć trochę energii, ale jednocześnie pusty żołądek w razie cc. Bezpośrednio przed oksy dostałam też glukozę w szybkim wlewie, żeby mieć energię.

Trzymam za Ciebie kciuki! Dasz sobie radę. Dobrze, że przełożyli bo mąż zdąży do Ciebie dojechać :)

Agus89 lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na każdą z nas przyjdzie czas. :)
    Ja chcę Alicję jutro! :D

Malenq, Bounia, Goosiaczek2, polaola, Nuskaw, szpilka, jonka91, Ewelina88, bluegirl89 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Bounia Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus trzymam kciuki :) !!!

Gratulacje dla Mistrzyni! Jesteśmy z Wami.

Gwiazdeczko śliczny brzusio!

Ja melduję się po wizycie, z dzidzią wszystko OK.
    Szyjki brak, wszystko miękkie, rozwarcie na 2cm.

Mężu był ze mną, dostaliśmy zielone światło na małe igraszki, a wręcz nakaz, tymczasem mój M nie chce współpracować... no i masz ci babo placek, zostaje mi herbatka z liści malin i łażenie po schodach...

polaola, szpilka, Gwiazdeczka27, zielarka, jonka91, kamilaaa_88, Ewelina88 lubią tę wiadomość

82do3e5eb5b6wgpj.png
    hchyw1d33satxrke.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic nie mówił czy mogę jeść czy nie. Zaraz wciągnę banany. :D
    Landrynki zdążyłam kupić więc posilę się też nimi. :)

A.loth, jonka91 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam u gina, wiec szyjka ma ledwo 2 cm wiec do porodu idzie, lekarz mi mowi ze wg. @ jestem juz o jakies poltora tyg. Do przodu wiec nie ma na co czekac, w srode mam sie zglosic do szpitala na czczo i jezeli badania wyjda ok to w poludnie lub popoludniu zrobi mi cesarke, bo chcialby osobiscie :-) MAM lezec na lewym boku i wytrzymac do srody :-)

Od wyjscia z gabinetu mam banana na buzi i oczywiscie co? Teraz boje sie o Mala po porodzie :-)

Trzymajcie kciuki :-) pewnie jutro jeszcze cos napisze.

Gratuluje nowym mamuskom i zazdroszcze mamuskom karmiacym.

Bounia, Gwiazdeczka27, Malenq, Nuskaw, jonka91, kamilaaa_88, Chanela, Agus89, Ewelina88, Paula44, bluegirl89, M4DZI4 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już wszystko poszykowałam pokoik na cacy. Kosz to lekarza zrobiony. Ja sie wyszykowałam. Teraz leże i pachnę :) I cały czas się zastanawiam jak to będzie.

jonka91, bluegirl89, polaola lubią tę wiadomość

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq z tego co się orientuję to na porodówce wykorzystuje się piłki właśnie po to aby dziecko wstawiło się w kanał rodny aby przyśpieszyć poród.
    Stosuje się to wówczas kiedy rozwarcie jest np, 4 cm i są skurcze no i też widziałam w programie "porody" że skaczą na piłkach by uśmierzyć ból?

Agus jak byłam na patologii to bardzo często za pierwszym razem próba oxy nie skutkowała niczym, i procedury były takie, że:
    1. oxy
    2. cewnik
    3. oxy
    4. jazda na porodówkę, i dziecko na świecie :) szkoda tylko że trzeba przez to przejść i się wymęczyć :/ Oby u Ciebie po cewniku ruszyło w razie czego

Anutka dzisiaj rozmawiałam z siostrą cioteczną i ona wspominała swój poród, u niej było tak, że żadnych objawów bóli nie miała przed rozpoczęciem się akcji porodowej. Po badaniu ginekologicznym dopiero zaczął odchodzić jej czop zabarwiony krwią, i tak odchodził sobie przez parę dni, miała nieregularne skurcze ale to nie był jeszcze początek porodu. Może u ciebie jest tak samo właśnie.
    Może za parę dni coś się rozkręci..

Dziewczynki dajcie zdecydować dzieciom kiedy mają przyjść na świat i nie denerwujcie się , w końcu muszą z nas wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:25

Bounia, Malenq, jonka91, bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie się czyta jak niedawno kazda trzęsła dupą( łącznie ze mną) ze szyjka krotka, miękka a teraz kazda czeka zeby taka właśnie była:)

Bounia, Gwiazdeczka27, szpilka, Malenq, jonka91, polaola, Agus89, Ewelina88, Paula44, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdza się reguła, że kobieta zmienną jest hihih :D

Ciekawe co tam u Jonki

szpilka, Malenq, Ag..., jonka91, Agus89, Ewelina88, bluegirl89 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie falę schiz, że wody odchodzą? To już prehistoria :D

Gwiazdeczka27, Malenq, Ag..., jonka91, polaola, Agus89, Ewelina88 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdko racja z tą piłką...tylko ja jak z niej schodzę i siadam np. na kanapie to mała bardzo zaczyna się wiercić i wypychać, więc jak mogę mieć chwilkę spokoju, to sobie wolę siedzieć na piłce i popijać koper włoski:-)
    A mała i tak wyjdzie wtedy gdy będzie chciała.... Heheh

• szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak nic nie pobije raczek przyrosnietych do głowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 21:39

Malenq, Ag..., Nuskaw, zielarka, Gwiazdeczka27, jonka91, isabelle, polaola, Chanela, Ewelina88, Paula44, bluegirl89 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczęta lece cos zjesc :)

Malenq lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 18:11

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Selene, mieliśmy ten sam system i te same problemy i ten sam czas wstawania i usypiania :) Pamiętam to...i współczuję. Oboje ze zmęczenia się rozchorowaliśmy... Nie wiem jak pomóc, mysmy musieli ją budzi co 2 godziny bo miałam mega nawał i mała ratowała moje eksplodujące cycki gdy laktator nie dawał rady. To z czasem przejdzie...nie pamiętam jak to było ale przeszło jakos widocznie niezauważenie.
    Nie możesz karmić jej w łóżku i zasypiać razem z nią przy piersi? Chyba właśnie przejście z usypiania i odkładania do łózeczka na system wspólnego spania i zasypiania przy piersi spowodował zakończenie tej męki...

Wiki81 lubi tę wiadomość

FITop1.png

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    i tak nic nie pobije raczek przyrosnietych do głowy :)

no nieeee to już cios poniżej pasa ;P ha ha
    dajcie mi już o tym zapomnieć , nie wracajmy do tego heheheh http://emoticoner.com/files/emoticons/crazy-monkey/crazy-monkey-emoticon-186.gif

idę przytulić się do męża i oglądać jakiś film :)

Paula44 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczynki dajcie zdecydować dzieciom kiedy mają przyjść na świat i nie denerwujcie się , w końcu muszą z nas wyjść :)

Nasza rozsądna Gwiazdeczka wróciła! Uwielbiam Ciebie taką.

U mnie tak jak było. Galareta ze mnie "wypływa" i reszta tych moich objawików się utrzymuje.
    Za to zeźliłam się na tego mojego.. Nie chce ze mną współpracować i nie chce się pokochać. Chciałam mu przeczytać ten artykuł od Gosi ale się jakoś wywinął.. Powiedział, że może jutro.. A jutro to wiadomo będzie futro!!!

A i super, że Was mam, w życiu by mi nie przyszło do głowy, żeby na porodówkę zabrać landrynki! Cudne jesteście!

Paula44 lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Anutka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTEfiga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 21:32

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś zjedz coś i zbieraj siły :-)
    Anutka nie denerwuj się, pozostaje Ci cierpliwie czekać aż Lenka zdecyduje się opuścić brzuszek, może jutro ;-) bądź dobrej myśli. A zauważyłam, że ordynator jakiś ostrożny ostatnimi czasy jest i ja pojadę dopiero jak będę miała mega skurcze (bynajmniej taki mam plan :-P) żeby zbyt długo tam nie siedzieć.

Ja własnie skończyłam skubać orzechy i idę spać, dobranoc wszystkim!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 22:11

Agus89 lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tymczasem moje drogie panie przebieram się w koszulę i idę spać!

Piękny dzień jutro się szykuje! Powodzenia mamom oczekującym! Kciuki zaciśnięte!!
    Dużo spokoju mamom szpitalnym.
    Wyspania się tym mamusiom, które tulą już swoje pociechy i wiele radości z każdej kupki! ;)
    I mnóstwa sił czekającym na cc 7!

Dobranoc!

Bounia, Malenq, Agus89, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ