X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Dziewczyny, po jakim czasie dostałyście macierzyński?

Hmm ja prawdopodobnie dostanę 10, tak przynajmniej powiedziała kadrowa.. Ale czy tak będzie to nie mam pojęcia. Napiszę w okolicach tej datty, czy się doczekałam, czy nie ;)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Hmm ja prawdopodobnie dostanę 10, tak przynajmniej powiedziała kadrowa.. Ale czy tak będzie to nie mam pojęcia. Napiszę w okolicach tej datty, czy się doczekałam, czy nie ;)
    ja się zastanawiam kiedy moja cudowna księgowa wysłała dokumenty do zusu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecko spalo dzis anielsko dal pospac tacie a mama oczywiscie, zeby sie jej w glowie przypadkiem od dobrobytu nie przewrocilo walczy od wieczora z zastojem. Juz jest duzo lepiej maly wiekszosc juz sciagnal juz sie moge ruszac bo tak mi weszlo pod pache, ze ledwie sie moglam z lozka podniesc w nocy, po nastepnym karmieniu skontroluje stan i ewentualnie zadzwonie do przychodni, ale goraczki nie ma bol mniejszy i na razie maly, laktator i kapusta opanowuja sytuacje

mam pytanie do doswiadczonych mam karmiacych piersia
    maly je tylko piers a ciagle (raz na dwa dni srednio) robia mi sie zastoje na zmiane w obu piersiach i w roznych miejscach czy to jest normalne? czy moge cos zrobic zeby sie tak nie meczyc

ps dzis maz trzymal dziecko na poduszce a ja nad Pawelkiem kleczalam, zeby sie ustawic brodka od strony zastoju normalnie komedia o 3 nad ranem

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ciotki klotki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:21

szpilka, MartaKD, Becia81, Agus89, Ewelina88, zielarka, OliOla, renia83, isabelle, Malenq, Kawa, lwuska55592, Gwiazdeczka27, Silatan, Chanela, Maud11, Wiki81, Anutka, kamilaaa_88, rastafanka lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko co dla ciebie oznacza zastój?
    Bo zgrubienia w piersiach są normą jeśli nie karmisz dłuży czas. Wczoraj miałam piersi jak głazy bo Zoja spała 4 godziny co nie często się zdarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:30

FITop1.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:35

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mam pytanie. Czy którejś z was pojawiła się krew w sutku? Na początku trochę mleka Laktatorem odciągam i zauważyłam mleko z krwią ale tylko trochę i mnie to zmartwilo.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoja też chrumka i furczy :/ wczoraj odciągnęłam białawe gluty więc to pewnie od ulewania, tym bardziej, że przy kichaniu nic nie wylatuje.
    Z tego co pamiętam z pierwszą córką, taki stan może trwać aż dzieci przestaną tylko leżeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:41

FITop1.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg ksiazeczki z lovi to miedzy innymi te zgrubienia, ale to wlasnie ten dtan co srednio dwa dni, czasem tak jak dzis w nocy doszedl do tego dosc silny bol, zaczerwienie nie nad brodawka, i taki obrzek pod pacha, ze mialam problem z dretwiniem reki

Zielarko czyli jak gulka nie boli to sie nie martwic, bo to normalne, jak mlody dluzej spi albo mniej je

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do HITÓW to u mnie w przeciwieństwie do was sprawdziły się kaftaniki i spiochy. Uwielbiam je.A po za tym :
    pieluchy tetrowe
    przewijak na lozeczko
    Laktator
    staniki do karmienia
    wkładki laktacyjne
    rozki

Natomiast KITY to:
    pieluchy Dada chociaż te co teraz są Premium trochę jakby lepsze
    różnego rodzaju getry, leginsy których mam mase!
    czapeczki wiązane bo boję się że mi się dziecko udusi
    body zakładane przez głowę

No i chyba tyle mi przychodzi do głowy.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy zastój z zaczerwienieniem czy bez to nie odciągnięte mleko. Jeśli widzisz że "zykła" gulka robi się czerwona, boli, drętwije ręka to budź i przystawiaj dziecko by ściągnęło mleko, żeby nie zrobiło się zapalenie. Nie tylko dziecko potrzebuje mamy ale nieraz mama potrzebuje dziecka by odciągnęło pokarm i uchroniło od zapalenia i w konsekwencji utraty pokarmu.
    Jeśli zastój masz pod pachą to przystawiaj dziecko spod pachy, maluch odciąga najintensywniej tam gdzie skierowana jest bródka.
    Jak dziecko dłużej śpi to logiczne, że puersi będą twarde, będą grudki itp. Ważne by nie dopuścić do poważniejszego zastoju.
    Takie problemy z zastojami i zapaleniami zdarzają się też w czasie odstawiania od piersi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:43

szpilka, szpilka lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:35

l22nzbmh1lqdktpj.png

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:57

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Isabell czy Ty masz zagęszczacz w postaci saszetek HMF czy Bebilon Nutriton??

Chyba zrobię zamówienie w aptece Gemini...

Nie, mam proszek, bardzo nieporęczne opakowanie. Przesypałam sobie do plastikowego pojemnika.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef427988b446.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:20

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)
    Nie jestem w stanie Was nadrobic:/
    moze uda mi sie miedzy karmieniami

Gratuluje reszcie rozpakowanych:):)
    mam nadzieje ze juz wszystkie maja przy sobie maluszki:)

U nas ok skonczyłysmy 5 tygodni.mamy kryzys laktacyjny,w ciagu dnia mam mało mleka,bardzo mało:( juz nie wiem co robic moze jestem za bardzo zmeczona nie wiem:(
    w ciagu mc spadło mi 17 kg! zostało do wagi spred ciazy 5 ale potem mam jeszcze troche do zrzucenia
    moze tak nagły spoadek wagi jest winowajcą-nie wiem...

jestem przemeczona bo nasz starszy Tymek daje nam popalic,ktos mi dziecko podmienił ,jego zachowanie jest maskaryczne,nie słucha nas wogóle widac ze nie moze sie odnalezc w nowej sytuacji,jakby nie patrzec był sam przez prawie 7 lat..
    stad brak sił,brak czasu na forum,moje nastroje chwiejne
    Helena mało spi w ciagu dnia,jest bardzo aktywna,staramy sie spacerowac co dzien ale roznie wychodzi z pogodą
    chrzciny mamy dopieor 28 czerwca,wczesniej nie ma terminów tam gdzie chcemy
    ale bedzie przynajmniej juz ciepełko:):)

pozdrawiam Was serdecznie i sciskam\
    Brakuje mi WAS bardzo!

Viv78, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką pijecie wodę mineralną czy źródlaną. Ja na razie mineralna, ale zastanawiam sie nad źródlana, bo dużo tego kupuje

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi u nas też różnie ze starszą, wspueram i łączę się w bólu. Też mi waga spada. Dziś kolejny kilogram, a do tego przyplątało się ropne zapalenie zatok i kaszel z ropą :/
    Mam wrażenie, że to wszystko ze zmęczenia i braku snu.
    Dziewczyny już niedługo wiosna, nasze dzieci będą starsze, będą więcej spały w nocy. Jest nadzieja :D

Tymi, Viv78, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałyśmy z Adelką o 11- jakoś inaczej sobie wyobrażałam macierzyństwo! :)

Tymi, zielarka, jonka91, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Możesz też spróbować stymulować przystawiając małego w systemie 775533. Może to coś pomoże"

CO TO ZA SYSTEM?
    ktos mi wytłumaczy?

Kawa nie za dobrze Ci?
    Zielarko :*

Kawa lubi tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi przystawianie laktarora na - 7min prawa pierś 7 min lewa, 5 prawa 5 lewa, 3p 3l ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:48

Tymi lubi tę wiadomość

‹‹ 2044 2045 2046 2047 2048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ