*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
jonka91 wrote:Hmm ja prawdopodobnie dostanę 10, tak przynajmniej powiedziała kadrowa.. Ale czy tak będzie to nie mam pojęcia. Napiszę w okolicach tej datty, czy się doczekałam, czy nie
-
moje dziecko spalo dzis anielsko dal pospac tacie a mama oczywiscie, zeby sie jej w glowie przypadkiem od dobrobytu nie przewrocilo walczy od wieczora z zastojem. Juz jest duzo lepiej maly wiekszosc juz sciagnal juz sie moge ruszac bo tak mi weszlo pod pache, ze ledwie sie moglam z lozka podniesc w nocy, po nastepnym karmieniu skontroluje stan i ewentualnie zadzwonie do przychodni, ale goraczki nie ma bol mniejszy i na razie maly, laktator i kapusta opanowuja sytuacje
mam pytanie do doswiadczonych mam karmiacych piersia
maly je tylko piers a ciagle (raz na dwa dni srednio) robia mi sie zastoje na zmiane w obu piersiach i w roznych miejscach czy to jest normalne? czy moge cos zrobic zeby sie tak nie meczyc
ps dzis maz trzymal dziecko na poduszce a ja nad Pawelkiem kleczalam, zeby sie ustawic brodka od strony zastoju normalnie komedia o 3 nad ranem -
Hej ciotki klotki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:21
szpilka, MartaKD, Becia81, Agus89, Ewelina88, zielarka, OliOla, renia83, isabelle, Malenq, Kawa, lwuska55592, Gwiazdeczka27, Silatan, Chanela, Maud11, Wiki81, Anutka, kamilaaa_88, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Zoja też chrumka i furczy
wczoraj odciągnęłam białawe gluty więc to pewnie od ulewania, tym bardziej, że przy kichaniu nic nie wylatuje.
Z tego co pamiętam z pierwszą córką, taki stan może trwać aż dzieci przestaną tylko leżeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 10:41
-
wg ksiazeczki z lovi to miedzy innymi te zgrubienia, ale to wlasnie ten dtan co srednio dwa dni, czasem tak jak dzis w nocy doszedl do tego dosc silny bol, zaczerwienie nie nad brodawka, i taki obrzek pod pacha, ze mialam problem z dretwiniem reki
Zielarko czyli jak gulka nie boli to sie nie martwic, bo to normalne, jak mlody dluzej spi albo mniej je -
Co do HITÓW to u mnie w przeciwieństwie do was sprawdziły się kaftaniki i spiochy. Uwielbiam je.A po za tym :
pieluchy tetrowe
przewijak na lozeczko
Laktator
staniki do karmienia
wkładki laktacyjne
rozki
Natomiast KITY to:
pieluchy Dada chociaż te co teraz są Premium trochę jakby lepsze
różnego rodzaju getry, leginsy których mam mase!
czapeczki wiązane bo boję się że mi się dziecko udusi
body zakładane przez głowę
No i chyba tyle mi przychodzi do głowy. -
Każdy zastój z zaczerwienieniem czy bez to nie odciągnięte mleko. Jeśli widzisz że "zykła" gulka robi się czerwona, boli, drętwije ręka to budź i przystawiaj dziecko by ściągnęło mleko, żeby nie zrobiło się zapalenie. Nie tylko dziecko potrzebuje mamy ale nieraz mama potrzebuje dziecka by odciągnęło pokarm i uchroniło od zapalenia i w konsekwencji utraty pokarmu.
Jeśli zastój masz pod pachą to przystawiaj dziecko spod pachy, maluch odciąga najintensywniej tam gdzie skierowana jest bródka.
Jak dziecko dłużej śpi to logiczne, że puersi będą twarde, będą grudki itp. Ważne by nie dopuścić do poważniejszego zastoju.
Takie problemy z zastojami i zapaleniami zdarzają się też w czasie odstawiania od piersi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:43
szpilka, szpilka lubią tę wiadomość
-
OliOla wrote:Isabell czy Ty masz zagęszczacz w postaci saszetek HMF czy Bebilon Nutriton??
Chyba zrobię zamówienie w aptece Gemini...
Nie, mam proszek, bardzo nieporęczne opakowanie. Przesypałam sobie do plastikowego pojemnika.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef427988b446.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:20
-
Czesc Dziewczyny:)
Nie jestem w stanie Was nadrobic:/
moze uda mi sie miedzy karmieniami
Gratuluje reszcie rozpakowanych:)
mam nadzieje ze juz wszystkie maja przy sobie maluszki:)
U nas ok skonczyłysmy 5 tygodni.mamy kryzys laktacyjny,w ciagu dnia mam mało mleka,bardzo mało:( juz nie wiem co robic moze jestem za bardzo zmeczona nie wiem:(
w ciagu mc spadło mi 17 kg! zostało do wagi spred ciazy 5 ale potem mam jeszcze troche do zrzucenia
moze tak nagły spoadek wagi jest winowajcą-nie wiem...
jestem przemeczona bo nasz starszy Tymek daje nam popalic,ktos mi dziecko podmienił ,jego zachowanie jest maskaryczne,nie słucha nas wogóle widac ze nie moze sie odnalezc w nowej sytuacji,jakby nie patrzec był sam przez prawie 7 lat..
stad brak sił,brak czasu na forum,moje nastroje chwiejne
Helena mało spi w ciagu dnia,jest bardzo aktywna,staramy sie spacerowac co dzien ale roznie wychodzi z pogodą
chrzciny mamy dopieor 28 czerwca,wczesniej nie ma terminów tam gdzie chcemy
ale bedzie przynajmniej juz ciepełko:)
pozdrawiam Was serdecznie i sciskam\
Brakuje mi WAS bardzo!
Viv78, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość
-
Tymi u nas też różnie ze starszą, wspueram i łączę się w bólu. Też mi waga spada. Dziś kolejny kilogram, a do tego przyplątało się ropne zapalenie zatok i kaszel z ropą
Mam wrażenie, że to wszystko ze zmęczenia i braku snu.
Dziewczyny już niedługo wiosna, nasze dzieci będą starsze, będą więcej spały w nocy. Jest nadziejaTymi, Viv78, Wiki81, renia83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny