X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Tymi Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f43ef5511389.jpg

Moje dzieciaki
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1691bf2b58b3.jpg

ania_29, szpilka, Kawa, OliOla, isabelle, Viv78, lwuska55592, Agus89, jonka91, Selene, Pinia108, Maud11, zielarka, Wiki81, Anutka, renia83, rastafanka lubią tę wiadomość

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja miałam krew z jednego kanalika i to jeszcze przed porodem. Wraz z karmieniem po jakimś czasie krew zniknęła całkowicie :) Poczekaj, pewnie samo przejdzie :)

Dobrze że pojechałam dzisiaj do ZUSu, bo mogłabym się nie doczekać macierzyńskiego. Jedna, papierkowa formalność... :)

201501145565.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Wstałyśmy z Adelką o 11- jakoś inaczej sobie wyobrażałam macierzyństwo! :)
    Życie jest niesprawiedliwe :D ja dziś spałam 3 godziny.
    Chałupa ogarnięta, pralka, zmywarka, zamiatanie i mycie podłóg, rosół nastawiony. Dziś wieczorem mam też imprezę urodzinową córci, idziemy do centrum kultury, gdzie będzie organizowana zabawa. Wieczorem padnę na twarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:57

FITop1.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Martka a czemu macie takie badanie?ja w ciąży bralam eutyrox,teraz kazali mi zmniejszyć dawkę ale żadnych badan nie zalecali chociaż o to pytalam każdego.
    Kogo to o to męczyć? TSH miałam przed ciąża około 3 a w ciąży na lekach jakieś 1.7
    Viv78 Ja jestem hashimotka, w szpitalu też robili jej badania krwi, na wypisie było zalecenie kontroli za tydzień. Skierowanie da Ci pediatra, my dzisiaj zrobiliśmy prywatnie, bo wizytę u pediatry mamy dopiero w środę, pójdziemy już z wynikami.

Ropieje nam oczko :( pisałyście coś o herbacie czy rumianku?

dxomkrhms4puy6o2.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:35

l22nzbmh1lqdktpj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś wpadają koleżanki zobaczyć małą więc muszę ogarnąć dom, chciałabym też zdążyć na solarium ale nie wiem ile posiedzą..
    Na jutro będę piec bananowca dla teścia na imprezę :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Jaką pijecie wodę mineralną czy źródlaną. Ja na razie mineralna, ale zastanawiam sie nad źródlana, bo dużo tego kupuje

z kranu :)

zielarka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam mega suchą i cienką skórę, a ciąży była tłusta i cała w pryszczach. Teraz ładuję tłusty krem a skóra nadal ciągnie i się łuszczy.
    Z resztą całe ciało suche.
    Na paznokcie i włosy mi pomaha Femibion.

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla wrote:
    Kurcze może i spróbuje tej mieszanki. Dostaje tylko moje mleko. Siedzę i ściągam bo przez ten katar i nie możność oddychania całkowicie zbojkotowała pierś.

Jak Wam dziewczyny zazdroszczę kp. Juz mam dość sterylizowania tych butelek i laktatora :(

bebilon to tylko zagęszczacz, nie mieszanka. ja sciagam i daje zageszczacz do mojego mleka. ja kupiłam sterylizator parowy, jest lżej...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Życie jest niesprawiedliwe :D ja dziś spałam 3 godziny.
    Chałupa ogarnięta, pralka, zmywarka, zamiatanie i mycie podłóg, rosół nastawiony. Dziś wieczorem mam też imprezę urodzinową córci, idziemy do centrum kultury, gdzie będzie organizowana zabawa. Wieczorem padnę na twarz.

Zielarka,szacun olbrzymi.jak Ty to robisz? ogólnie dziewczyny jesteście tak cudownie ogarnięte.zazdroszcze.tez tak chce ale jakąś jestem rozpadła i ten podły nastrój nie pomaga.

Ps macie może jakiś filmik jak układać dziecko w elastycznej chuście? Kupilam pentelke a na necie widzę tylko filmik z pionowego ułożenia a moje chyba na to jeszcze za male

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv wystrzeliłam po 9 miesiącach ciążowego udupienia :D

FITop1.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Do mnie dziś wpadają koleżanki zobaczyć małą więc muszę ogarnąć dom, chciałabym też zdążyć na solarium ale nie wiem ile posiedzą..
    Na jutro będę piec bananowca dla teścia na imprezę :)

A zabierasz Maleństwo ze sobą? Tak podpytuje bo może się czegoś naucze :)
    Wczoraj wpadlam na szybka henne ale przyjechała do mnie specjalnie mama.
    Wchodze a tam 4 miesięczne bobo z mama na paznokciach.ehh tez juz tak chce :)

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Viv wystrzeliłam po 9 miesiącach ciążowego udupienia :D

A ja smigalam przez 9 mcy a teraz dupcia ;(

• zielarka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv widziałaś to? Kopiję na komórce i nie wiem jak mi to wyjdzie
    http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fattribution_link%3Fa%3D60AeORDZ_Lo%26u%3D%252Fwatch%253Fv%253DqYdI7HH9PW0%2526feature%253Dshare&h=KAQEP_7WL&enc=AZMJG-fsS_NkhxnsPbvTDABZjIuWe4H832K8Js5ddbSbMGvrewCEo9RspOY5EzdUocQ&s=1

FITop1.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spałam 3 godziny tylko. Czuję się jakby ktoś mnie przejechał samochodem. Kręgosłup mnie boli.
    Do tego pokłóciłam się z mężem rano.

Dupowaty dzień.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Każdy zastój z zaczerwienieniem czy bez to nie odciągnięte mleko. Jeśli widzisz że "zykła" gulka robi się czerwona, boli, drętwije ręka to budź i przystawiaj dziecko by ściągnęło mleko, żeby nie zrobiło się zapalenie. Nie tylko dziecko potrzebuje mamy ale nieraz mama potrzebuje dziecka by odciągnęło pokarm i uchroniło od zapalenia i w konsekwencji utraty pokarmu.
    Jeśli zastój masz pod pachą to przystawiaj dziecko spod pachy, maluch odciąga najintensywniej tam gdzie skierowana jest bródka.
    Jak dziecko dłużej śpi to logiczne, że puersi będą twarde, będą grudki itp. Ważne by nie dopuścić do poważniejszego zastoju.
    Takie problemy z zastojami i zapaleniami zdarzają się też w czasie odstawiania od piersi.
    dziekuje za odpowiedz, maly miał wczoraj jakis kijowy dzień i bardziej ciamkal niż ssał, wisiał ciagle raz na jednym raz na drugim, wiec w nocy dopiero na karmienie normalne dostał cyca najpierw bolącego a spod pachy nie umiałam go ułozyc leżal na plecach na poduszce nogi pod pachą ale miał brodke w zła stronę więc skończyło sie u mnie pozycją jak "na pieska" nad dzieckiem, maz go trzymał i troche pomoglo do rana zeszło prawie, bo nawet jak był czas drugiej piersi to na krotką chwile dostawał tę z zastojem, no i kapucha w stanik i teraz zyje i moj cycek tez, ale w nocy to juz czarne wizje ropnego zapalenia piersi mialam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tu trzy tygodnie taki duży jestem!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8ce8a82247.jpg

a to jak mam jeden dzień

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a993909b9fa4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:44

Kawa, isabelle, Ewelina88, szpilka, jonka91, Agus89, OliOla, ania_29, zielarka, bluegirl89, Chanela, Maud11, Gwiazdeczka27, Wiki81, Anutka, renia83, Silatan, Becia81, kamilaaa_88, rastafanka lubią tę wiadomość

ex2bo7ess0m327wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    A zabierasz Maleństwo ze sobą? Tak podpytuje bo może się czegoś naucze :)
    Wczoraj wpadlam na szybka henne ale przyjechała do mnie specjalnie mama.
    Wchodze a tam 4 miesięczne bobo z mama na paznokciach.ehh tez juz tak chce :)

Zostawiam u teściowej,(dom obok) bo po solarce chce skoczyć do 2-3 sklepów (zależy w którym będzie) żeby kupić teściowi koszulkę z jakimś napisem z "jajem" :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko to i ja mam pytanie o kp. :-) Otóż od kilku nocy mała budzi mi się co 4 godziny na karmienie tzn pierwsze mamy o 20-21 potem 1 20 do 2 i następne dopiero o 5 30-6 00 i tak sobie myślę, może powinnam ją z raz wybudzić bo piersi przyzwyczajone do dwugodzinnego karmienia a potem dzień rozwalony bo mała marudna i mało śpi w dzień i wtedy mam ją na cycu dosłownie non stop. Co byś poradziła? Mała przybiera tygodniowo jakieś 220-260 gram czyli całkiem ładnie , ale nie wiem jak po tym nocnym karmieniu w ostatnich dniach. Chociaż myślę, że nadrabia w dzień. :-)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aniu za odpowiedz. Od rana już nic nie ma.

Kurde ale jestem zła! Polozna doprowadza mnie do szału! Najpierw bez zapowiedzi przyszła do teściów bo tam mamy zameldowanie ale nie mieszkamy. Zostawiła nr telefonu. Umówiłam się z nią na wtorek ale wtedy coś jej wypadła i zamiast do mnie zadzwoniła do teściów twierdząc że ma zły nr do mnie. Powiedziała że będzie dzisiaj. To ja kolejny dzień stresuje się sama nie wiem czym. Jak na złość przed umówiona wizyta Milusia robi kupę po szyję, wszystko do przebrania a na dodatek sik na przewijak podłoge, świeża pieluche itp a ta znowu dzwoni do teściów że nie będzie bo nie ma samochodu i karetka ma przyjechać której teraz nie ma i będzie w poniedziałek. Teściowa dała jej numer do mnie i ma dzwonić. Taka zła jestem że chyba powiem jej że jej nie potrzebuje.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
‹‹ 2045 2046 2047 2048 2049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ