*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f43ef5511389.jpg
Moje dzieciaki
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1691bf2b58b3.jpgania_29, szpilka, Kawa, OliOla, isabelle, Viv78, lwuska55592, Agus89, jonka91, Selene, Pinia108, Maud11, zielarka, Wiki81, Anutka, renia83, rastafanka lubią tę wiadomość
-
Ewelina ja miałam krew z jednego kanalika i to jeszcze przed porodem. Wraz z karmieniem po jakimś czasie krew zniknęła całkowicie
Poczekaj, pewnie samo przejdzie
Dobrze że pojechałam dzisiaj do ZUSu, bo mogłabym się nie doczekać macierzyńskiego. Jedna, papierkowa formalność... -
Kawa wrote:Wstałyśmy z Adelką o 11- jakoś inaczej sobie wyobrażałam macierzyństwo!
ja dziś spałam 3 godziny.
Chałupa ogarnięta, pralka, zmywarka, zamiatanie i mycie podłóg, rosół nastawiony. Dziś wieczorem mam też imprezę urodzinową córci, idziemy do centrum kultury, gdzie będzie organizowana zabawa. Wieczorem padnę na twarz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:57
-
Viv78 wrote:Martka a czemu macie takie badanie?ja w ciąży bralam eutyrox,teraz kazali mi zmniejszyć dawkę ale żadnych badan nie zalecali chociaż o to pytalam każdego.
Kogo to o to męczyć? TSH miałam przed ciąża około 3 a w ciąży na lekach jakieś 1.7
Ropieje nam oczkopisałyście coś o herbacie czy rumianku?
-
nick nieaktualny
-
OliOla wrote:Kurcze może i spróbuje tej mieszanki. Dostaje tylko moje mleko. Siedzę i ściągam bo przez ten katar i nie możność oddychania całkowicie zbojkotowała pierś.
Jak Wam dziewczyny zazdroszczę kp. Juz mam dość sterylizowania tych butelek i laktatora
bebilon to tylko zagęszczacz, nie mieszanka. ja sciagam i daje zageszczacz do mojego mleka. ja kupiłam sterylizator parowy, jest lżej... -
zielarka wrote:Życie jest niesprawiedliwe
ja dziś spałam 3 godziny.
Chałupa ogarnięta, pralka, zmywarka, zamiatanie i mycie podłóg, rosół nastawiony. Dziś wieczorem mam też imprezę urodzinową córci, idziemy do centrum kultury, gdzie będzie organizowana zabawa. Wieczorem padnę na twarz.
Zielarka,szacun olbrzymi.jak Ty to robisz? ogólnie dziewczyny jesteście tak cudownie ogarnięte.zazdroszcze.tez tak chce ale jakąś jestem rozpadła i ten podły nastrój nie pomaga.
Ps macie może jakiś filmik jak układać dziecko w elastycznej chuście? Kupilam pentelke a na necie widzę tylko filmik z pionowego ułożenia a moje chyba na to jeszcze za male -
Kawa wrote:Do mnie dziś wpadają koleżanki zobaczyć małą więc muszę ogarnąć dom, chciałabym też zdążyć na solarium ale nie wiem ile posiedzą..
Na jutro będę piec bananowca dla teścia na imprezę
A zabierasz Maleństwo ze sobą? Tak podpytuje bo może się czegoś naucze
Wczoraj wpadlam na szybka henne ale przyjechała do mnie specjalnie mama.
Wchodze a tam 4 miesięczne bobo z mama na paznokciach.ehh tez juz tak chce -
Viv widziałaś to? Kopiję na komórce i nie wiem jak mi to wyjdzie
http://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fattribution_link%3Fa%3D60AeORDZ_Lo%26u%3D%252Fwatch%253Fv%253DqYdI7HH9PW0%2526feature%253Dshare&h=KAQEP_7WL&enc=AZMJG-fsS_NkhxnsPbvTDABZjIuWe4H832K8Js5ddbSbMGvrewCEo9RspOY5EzdUocQ&s=1 -
zielarka wrote:Każdy zastój z zaczerwienieniem czy bez to nie odciągnięte mleko. Jeśli widzisz że "zykła" gulka robi się czerwona, boli, drętwije ręka to budź i przystawiaj dziecko by ściągnęło mleko, żeby nie zrobiło się zapalenie. Nie tylko dziecko potrzebuje mamy ale nieraz mama potrzebuje dziecka by odciągnęło pokarm i uchroniło od zapalenia i w konsekwencji utraty pokarmu.
Jeśli zastój masz pod pachą to przystawiaj dziecko spod pachy, maluch odciąga najintensywniej tam gdzie skierowana jest bródka.
Jak dziecko dłużej śpi to logiczne, że puersi będą twarde, będą grudki itp. Ważne by nie dopuścić do poważniejszego zastoju.
Takie problemy z zastojami i zapaleniami zdarzają się też w czasie odstawiania od piersi. -
Mam tu trzy tygodnie taki duży jestem!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b8ce8a82247.jpg
a to jak mam jeden dzień
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a993909b9fa4.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:44
Kawa, isabelle, Ewelina88, szpilka, jonka91, Agus89, OliOla, ania_29, zielarka, bluegirl89, Chanela, Maud11, Gwiazdeczka27, Wiki81, Anutka, renia83, Silatan, Becia81, kamilaaa_88, rastafanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViv78 wrote:A zabierasz Maleństwo ze sobą? Tak podpytuje bo może się czegoś naucze
Wczoraj wpadlam na szybka henne ale przyjechała do mnie specjalnie mama.
Wchodze a tam 4 miesięczne bobo z mama na paznokciach.ehh tez juz tak chce
Zostawiam u teściowej,(dom obok) bo po solarce chce skoczyć do 2-3 sklepów (zależy w którym będzie) żeby kupić teściowi koszulkę z jakimś napisem z "jajem" -
nick nieaktualnyZielarko to i ja mam pytanie o kp.
Otóż od kilku nocy mała budzi mi się co 4 godziny na karmienie tzn pierwsze mamy o 20-21 potem 1 20 do 2 i następne dopiero o 5 30-6 00 i tak sobie myślę, może powinnam ją z raz wybudzić bo piersi przyzwyczajone do dwugodzinnego karmienia a potem dzień rozwalony bo mała marudna i mało śpi w dzień i wtedy mam ją na cycu dosłownie non stop. Co byś poradziła? Mała przybiera tygodniowo jakieś 220-260 gram czyli całkiem ładnie , ale nie wiem jak po tym nocnym karmieniu w ostatnich dniach. Chociaż myślę, że nadrabia w dzień.
-
Dzięki Aniu za odpowiedz. Od rana już nic nie ma.
Kurde ale jestem zła! Polozna doprowadza mnie do szału! Najpierw bez zapowiedzi przyszła do teściów bo tam mamy zameldowanie ale nie mieszkamy. Zostawiła nr telefonu. Umówiłam się z nią na wtorek ale wtedy coś jej wypadła i zamiast do mnie zadzwoniła do teściów twierdząc że ma zły nr do mnie. Powiedziała że będzie dzisiaj. To ja kolejny dzień stresuje się sama nie wiem czym. Jak na złość przed umówiona wizyta Milusia robi kupę po szyję, wszystko do przebrania a na dodatek sik na przewijak podłoge, świeża pieluche itp a ta znowu dzwoni do teściów że nie będzie bo nie ma samochodu i karetka ma przyjechać której teraz nie ma i będzie w poniedziałek. Teściowa dała jej numer do mnie i ma dzwonić. Taka zła jestem że chyba powiem jej że jej nie potrzebuje.