*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Czytam ulotkę i niestety mogą wystąpić zaburzenia depresyjne
niestety jestem na to podatna
wiec chyba pozostanie mi kslendarz czyli 8 dni wstrzemięźliwości plus prezerwatywy bo watpię żebym sie na ta spiralę nadała
Szkoda ze mnie nie podwiazala przy cc ale nikt nie wiedział w sumie ze bedzie tak tragicznie z moja macica ale ponoć nawet podwiazanie nie jest u nas legalne ? W sensie Żr oficjalnie sie tego nie robi -
Gwiazdeczka27 wrote:dziewczyny ile trwa mniej więcej czuwanie waszych pociech? Jak długo są aktywne w ciągu dnia ile śpią? Zastanawiam się jak to może zmieniać sie u mojego synka im będzie coraz starszy
Jakie różnicę w aktywności zauważacie u swoich dzieci? -
ale czy jest tak, że zaśsie wam dziecko, pośpi trochę po czym budzi się i już jest trochę aktywne ( nic go nie boli, po prostu ma ochotę sobie "posiedzieć") i znowu za jakiś czas zasypia?
Chodzi mi o to, że na początku zazwyczaj dziecko śpi, je, robi kupkę a im jest starsze tym częściej jest aktywne, zastanawiam się jak to wygląda u dzieci mam, które mają już miesiąc lub więcej.. jakie dostrzegają zmiany w tej aktywności. Ciekawi mnie kiedy dzieci też zaczynają mieć ten rytm dobowy gdzie przesypiają większą część nocy, i ile śpią wówczas w ciągu dnia
Ag ewidentnie kryzys laktacyjny, który z pewnością da się pokonać tylko trzeba powalczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:53
-
Gwiazdeczko Filip jest niewiele starszy od Twojego Mateuszka więc wiele Ci nie podpowiem, za to napiszę jak jest u nas.
Filip budzi się na karmienie ok północy, później 3 i ok. 6 to jeśli chodzi o noc. Później jest aktywny do ok 7:30-8:30 przewijam go i zazwyczaj zasypia i śpi do ok. 9:30. Później jest ok. 10, 12:30, 15, 17, 19:30 są karmienia. Ok 20-20:30 kąpiel i przeważnie ok 21 zaczynamy ostatnie karmienie.
Przed jedzeniem go przewijam, zjada co zajmuje mu pomiędzy 6 a 15 minut, zazwyczaj je z jednej piersi. Po każdym karmieniu zazwyczaj zasypia, ale to tak na 5-10 minut, po tej drzemce albo śpi nieprzerwanie do następnego karmienia, albo jak widzę, że sen jest niespokojny to muszę go przewinąć i później się zazwyczaj "bawimy".
Tak na prawdę to na razie u nas stałe są jedynie godziny karmienia, a aktywność dzienna wychodzi w praniu. Jeżeli widzę, że nie chce mu się spać to wymyślam mu urozmaicenia dnia,czytam, tulgam na brzuszek, leżakuje w leżaczku, śpiewam i staję generalnie na głowie, żeby go zadowolić i żeby płaczu nie było
Ciężko jest mi określić ile tych godzin aktywnych jest, na pewno mniej jak tych śpiących.. zazwyczaj..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 19:17
szpilka, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość
-
mialam dzis duzo załatwiania do becikowego, zeby sie wyrobić w jeden dzień, młody został z tata i 60 ml mleka, ktore udało mi sie odciagnać z jednego cyca zanim krolewicz sie budził i było po sciaganiu
wyjechalam po 10 mlody zjadl ładnie ok 12 i zjadlby wiecej gdyby było, ale nie bylo bardzo za malo bo do po 15 spał wiec zdarzyłam zjesc zupe i obrac ziemniaki hehe
Jonka polubilam, bo jak moj ma czas aktywnosci to podobnie robie wszytsko co sie da, zeby płaczu nie było, ksiazeczki, wierszyki, spiewanie noszenie zwiedzanie mieszkania, najbardziej lubi nowe kafle w łazience, szczegolnie pomaranczowe płytki przykuwaja jego wzrok w trakcie kapielijonka91 lubi tę wiadomość
-
A my w 30 dniu życia zużyliśmy 400 pieluchę
poszła 1 paczka "1" - 43 szt
i 5 paczek "2" po 72 szt każda = 360 szt
(w koszyczku zostały 3 ostatnie)
A i napoczęłam mega pack (108 szt) pampersów zielonych "2" kupionych w kauflandzie i strasznie śmierdzą chemią.. mam nadzieję, że nie są jakieś felerne i nie uczulą małego!! Bo dopiero co zwalczyliśmy odparzenie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 20:22
-
nick nieaktualnyWow Jonka to strasznie dużo! U mnie poszło:
-"1" 43 szt Pampers zielone,
-"1" 2x72szt Pampers Premium Care
-"2" Pampers zielone ok 60szt
-obecnie jestem w połowie paczki "2" 92szt też tych zielonych
Zakupiłam już w promocji "3" Pampersa ten mega box i jestem zaskoczona bo są spakowane w białą folię z napisem Pampers i tyle. Wogóle myślałam że skoro dla większej dzidzi są to będą nieco grubsze a nie są, jedynie nieco wyższe. -
Nie liczę ile i kiedy karmię małą, ot, woła to daję pierś
Podziwiam Was, że tak wszystko liczycie, ja tam na żywioł idę
Co do aktywności to Zoja filuje ok 15 minut przy każdym karmieniu i przewijaniu. Też nie zliczam ile to w sumie wychodzi.Kawa, marrtka lubią tę wiadomość