X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Mleczarnia zalała rano materac, mummy is back in business:D
    Młody też daje rade i ogarnia tryskający dystrybutor:)
    A co i ile wypiłaś na laktację ?

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Szymi spał 4 godziny ;)
    Wyduldał 100ml, leży z lovi i myśli czy spać czy może dać mamie jeszcze w kość u np wymyślić sobie noszenie na rękach.
    W skrytości ♥ liczę, że wybierze o tej porze wersję nr 1 :)
    Moja spi nadal 5,5 , zaraz ja obudze :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki nie wiem, nic specjalnego. W południe szklankę karmi i laktacyjne Humana, ale ja pije caly czas.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • gonek Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    jonka ile czekałaś na macierzyńskie? Albo może ktoś się orientuje ile się czeka od złożenia papierów? Coś podejrzewam że przy dobrych okolicznościach pierwsze świadczenie dostanę w marcu dopiero.

Ja urodzilam 23grudnia,papiery ksiegowa zlozyla do zusu po 2,5tyg a macierzyński dostałam jakos po 23stycznia. Czyli miesiąc od porodu

f2w3rjjguyawgot1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Jesli masz wage to wazysz malca przed przystawieniem do piersi i po wtedy dowiesz sie ile wypil.
    Nam tak kazali robic jak mala slabo przybierala.

orientuje sie ktos ile moze wypic dziecko podczas 3 minut ssania? na początku zawsze tryska mocno i młody łyka bo widze.[/QUOTE]

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka91 wrote:
    Marta tak jak zapowiedziala kadrowa dostalam dzis pieniazki na konto za macierzynski.
    pewnie Twój zakład ma więcej niż 20 osób i wyplaca Ci pracodawca,mi wypłaca zus,bo malutka szkoła.czekam nadal...

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola wagę mam w domu, wiec ew mogę sprawdzić w niedzielę jak wrócę.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Mi w zusie powiedzieli że macierzyński wypłacają w ciągu 30 dni od złożenia dokumentów.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę za godzinkę do dentysty.Od wymiotów w ciązy odsłoniła mi się plomba i boli czasem:(
    Zostało mi do zrzucenia 1,5 kg do wagi sprzed ciazy:) No,ale powalcze o jeszcze jakies 5kg :)
    Moja Klarcia wczoraj spała po godzince,jak zając,jakby czuwała,ale za to jak zasnęła o 21,to obudziła się dopiero o 1.40.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już więcej na noc nie założę chyba pampersa Dady. Kupiłam wczoraj paczkę "dwójek" na przetestowanie i nie jestem zadowolona. Z każdego "zawartość" wycieka bokiem. Może są jeszcze za duże? Albo źle zakładam. Póki co wracam na noc przynajmniej do Pampersów zielonych.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam kp. U mnie synek od pierwszego dnia po porodzie nie chciał się chwycić piersi... ciągle próbuje, prZed każdym karmieniem go dostawiac, a potem butla z moim. Na maminym mleku tyje 340- 320gram tygodniowo.podobno to sporo: ) wazymy już 4400gr I ciągle chcemy jeść,a niestety nie mozemy bo mamy problemy z brzuszkiem. Kazano nam podawać Max 90 ml mojego mmleka na jedno Karmienie

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,
    u nas wczoraj był dzień aktywności. Ala postanowiłam spać jak kurka na czuwaniu, po 30 minut, a ja akurat miałam spotkanie i musiałam pojechać z nią, więc nie spała podczas spotkania, ale była cichutko jak myszka. Wszyscy byli zdziwieni, że dziecko może nie spać i być cicho, kiedy czasem na raz gada 5 osób i to mówiąc normalnym głosem. Nasza Ala tak ma. I dostała wczoraj Apple farm playgim - matę farmę, od mojego przyszłego szefa :) Miło z jego strony. Położyłam Alę wczoraj i pierwszym razem się wystraszyła, a potem patrzyła na zwierzątka i zasnęła, ale tylko na godzinę.
    Ale jest przełom, Mała zasypia coraz prędzej, tj. zwykle po 23, koło północy, a teraz już po 22 i śpi tak do 4.30.

Pisałyście, ile jedzą wasze Maluchy. Ja wczoraj na spotkaniu karmiłam Alę moim mlekiem, ale z butelki. Wypiła 110ml i obiła się po dekiel, wyglądała jak małe bączydło opite he he he

Nadal ma krostki na policzkach, to raczej potówki. Obniżyliśmy tempkę w mieszkaniu i zaczynają zanikać. Teraz mamy 20*C i chyba jej to starczy, do kąpania podwyższamy do 22*C.

A u mnie masakra! Wróciła alergia. Mam zaczerwienione oczy, swędzące i zalewający wodnisty katar. Nosz kur***a, całą ciążę był spokój. Teraz muszę iść do lekarza, zapytać co mogę wziąć, gdy karmię, ale już czuję, że będzie problem.

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:02

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:36

Ag... lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:) cyce jak bombowce a on ciagle po 5 min, ale odviagnelam i z butli juz nie chciał wiec moze się najada.

JULA daj znać jak bilirubina.

szpilka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foga z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:47

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane ja dzis kolejny dzień bycia zombie, dzieciatko nasze Kochane miało w planach nie spać i masakrować mi sutki, bo skoro po dwoch pociagneciach zasypial to nie chodzlo o głód, a jak tylko mamusia odsysała małego ssaka to pbudka i wrzask od lulania plecy bolą, dobrze, że mąż go wział do kuchni i po dłuższym czasie uśpił, bo nie byłoby zbyt dobrze ze mna dzis, przy rannym karmieniu powtorka z rozrywki zasnął ok 8 i jak sie obudzilam liczac naiwnie, że ubiorę się, zjem jak czlowiek przy stole popjając ciepłą herbatę i się umyję, zażyczył sobie już jedzenia i zainteresowania, więc jak zwykle zbierałam z dziecka okruchy po sniadaniu :)

ale ale chyba zaczyna gaworzyć :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Selene Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    n

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:02

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    hej Kochane
    mielismy wczoraj gosci dwoch braci mojego meza z rodzinami, nawet bylo fajnie a Pawelek dostal pierwsza grzechotke. niestety potem pojechali do tesciowej i wieczoremmezu mial przez telefon rozmowe wychowawcza na temat tego ze nie nosimy malego w rozku. nasz maly tylko w nocy spi w rozku lub jesli sie zdarzy ze mezu bierze go do lozka, w ciagu dnia noszenie go w rozku jest dla mnie bardzo niewygodne, szczegolnie karmienie i odbijanie, w dzien spi pod cienkim kocykiem, bo jest ze mna w kuchni pod kontrola no i w rozku byloby mu za cieplo. tu nastepuje pytanie czy to takie dziwne, ze wole nosic dziecko przytulone do mnie a nie rozek, tym bardziej, ze rozek nie jest ulubionym miejscem mojefo synka

Szpilko znam ten ból :) moja teściowa zawsze każe mi nosić w czymś, jak widzi że ide bez już biegnie z kocem lub rożkiem ,, bo tak jest stabilniej,, bo tak nie
    ,, zniszczę,, małemu kręgosłupa:D wczoraj stwierdziła że zauważyła że zdarza mi się wziąć małego bez rożka /koca no więc jej powiedziałam że mi jest tak wygodniej a ona swoje ale nie zwracam na to uwagi.

My wczoraj byliśmy na wizycie u pediatry mały przybrał na maminym cycu 300 gram;D
    w takim tempie mały nie skończy miesiąca a będzie ważył ponad 5 kg, a tak się martwiłam bo aktywne ssanie trwa od 3 do 10 minut.
    Karmienie piersią jest niesamowite, chociaż ciężko mi przystawiać małego, mam takie ogromne piersi, czasami jest to męczarnia, ale nie poddaje się.
    Teraz szkrab je 5 minut a potem jest płacz i nie wiem czy z cyca leci za mocno/za mało bo jak przystawię do drugiego jest już ok. Nie wiem o co chodzi.
    Z ubrankami to my już wyrastamy z wszystkiego co mamy mały jest długi i wszystko robi się za ciasne ;/

Malenq u nas krostki to jednak trądzik, lekarz kazał mi całkowicie nie odstawiać nabiału ale ja się boje znowu sensacji brzuszkowych. Mamy też potówki na szyjce ale oczywiście teściowa wie swoje i to nie jest od przegrzania ,,bo mówcie co chcecie ale on lubi ciepło,, eh jest kochana ale to zaczyna się robić męczące, dobrze że mieszkamy oddzielnie.
    Lekarz zapytał mnie czy mały zawsze jest taki aktywny, a on o dziwo leżał spokojnie :D leżąc na brzuszku potrafi bardzo długo utrzymać główkę w górze wygląda jak prawie 3 miesięczny niemowlak.

Serce mi rośnie jak patrze na niego chociaż czasami mam chwile kryzysu..

Gwiazdeczko ja u swojego małego też zauważyłam łzy może duże dzieci tak mają?
    Z porami aktywności trudno mi powiedzieć, jest ich sporo widzę że mały jest już trochę inny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:19

ex2bo7ess0m327wq.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 11:22

ex2bo7ess0m327wq.png
‹‹ 2065 2066 2067 2068 2069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ