X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Mały dziś dał popis. Ja ledwo żyje i wyglądam sto razy gorzej niż strach na wróble. Szymuś wykapany, po mleczku, ubrany leży w łóżeczku. Zasypia. Mama śpiewa " na Szymusia z popielnika iskiereczka....". Spi. 15 min. Ryk. Bek. Ulanie na maxa. Delikatnie przebieram. Śpiewam. Spi. 3 min. Ryk. Nupel. Spi. 10-15 min ryk. Bek. Mokro w gaciach. Przebieram. Noszę. Ryczy. Nupel. Ryczy woda. Pije 30 ml!!!!!! Spi. 3 min. Ryk. Nosze i śpiewam. Sikac mi się chce. Idę jedna noga ściągam gacie. Sikam on ryczy mi na ramieniu. Zębami papier na parapecie . Spada mi. K *****trudno. Nie wytre se! Podciągam nogawki. Ok. Ryczy . Mleko. Wypija 60! Bek. Leży. Gada. Kręci się. Podnosze bek ulanie na mnie. Kładę. Ulanie na siebie. Zmieniam kaftanik. Ryczy. Iskiereczka mruga ku****** gorąco mi. Ryczy woda. Pije. Zabieram bo bez przesady ile można! ? Nupel. Przy 3 powtórzeniu iskiereczka. ...spi. 20 min ryk. Umieram... aaaaaaaaa! Co chcesz? Podnosze - mokro. Przelał pieluche. K*** przebieram. Dre buzinke jakby go ze skóry obdzierali. Nosze. Iskiereczka mruga ... ( w myślach ja pi**** moje ręce. .. bolą kolana kurde spij! ) spi. Klade. Padam obok. Spi. 2, 5h. Ryk. Przebranie bo pielucha tonę wazy. Butla. Bek. Śpi. ( myślę sobie obyło się bez iskiereczki :) śpi. Tzn czuwa. Wydaje z siebie dźwiękuu jak foka. ;)

Paula, ja myślę, że tu coś ewidentnie nie tak było z tą iskiereczką. Może zmień repertuar? :)

Paula44 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Viv ja mam torbe babyono rozowo-szara jest rewelacyjna;) z przewijakiem, duzo przegrodek, pasek na ramie lub reke moxna tex do wozka podpiac ;)

Witajcie.

Kawa możeszrzucić linka do tej torby? Kupowałas ją oddzielnie rozumiem to nie był jakis zestaw z wózkiem?

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelka!

Jak Ci walnę zaraz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    kurde....wiem, że wyję jak kojot -beztalencie, słoń na ucho nadepnął itd... - ale on wcześniej przy tej iskiereczce zasypiał!!!!!! wrrrr!!!!!!!

szpilka, Malenq, isabelle, Kawa, Anutka, zielarka, renia83 lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wracając jeszcze do tematu smoczkowego...
    Myślę, że jeśli jest szansa, aby dziecko było spokojne/zasnęło bez smoczka to warto powalczyć, bo teraz może i jest sposobem na uspokojenie dziecka, ale w momencie gdy ten będzie dziecku co chwilę z buzi wypadał i powodował ryk, to okaże się zmorą rodzica.
    Mam koleżanki które mają dzieci wrześniowe i niedawno zrezygnowały ze smoczków, bo co chwilę miały w nocy pobudki na podawanie smoczka.
    Cumelek sam w sobie zły nie jest, ale warto z niego korzystać z umiarem. No chyba że inaczej się już w żaden sposób nie da :)
    tez ostatnio powiedziałam mezowi ze jak nie chce na ochotnika wstawac co 10 min w nocy smoka do buzi dziecku wkładac to niech mu go tak czesto nie daje, bo wszytsko z umiarem lub jak jestesmy u kresu sił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 13:57

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Wiki a fotki z mama czy sama Hanka?
    Do dowodu Hania musiała byc sama. Zrobiłam jeszcze fotkę jak braciszek trzyma Hanie. Włożyłam w ramki dla babci i sobie i mężowi do portfela male i na biurka do pracy tez w ramkach.

Paula44, Ag..., renia83 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:01

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    Wiki sól fizjologiczna ma stężenie 0,9% nie 9%. Na pewno trzeba rozcieńczać bo pamiętam że tak kilka osób robiło.

My miałyśmy zalecenie od pediatry inhalacji solą w stężeniu 0,9%

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    tez ostatnio powiedziałam mezowi ze jak nie chce na ochotnika wstawac co 10 min w nocy smoka do buzi dziecku wkładac to niech mu go tak czesto nie daje, bo wszytsko z umiarem lub jak jestesmy u kresu sił

Ja niestety w ostatnich dniach jestem takim trzymaczem i podawaczem smoczka właśnie, na szczęście tylko przed zaśnięciem.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja niestety w ostatnich dniach jestem takim trzymaczem i podawaczem smoczka właśnie, na szczęście tylko przed zaśnięciem.
    a myslisz, że jak młody nakarmiony, przebrany, brzuszek nie boli a chce spac i nie moze inaczej niz ciumkajac to ja nie, dzieki temu jestem w stanie zrobic obiad jak jest awaria (czytaj mały chce spac i nie moze) lub dac odpoczac sutkom pol godzin zanim znow mi u cyca zawisnie, ale wtedy juz czasem zasnie bez dodatkowego pchania smoka a moj mąż gorzej znosi ryk dziecka ode mnie, pewnie juz przywykłam i czasem probuje malego przetrzymac jak jest szansa na sen bez smoczka

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też używamy "monia". Ala potrzebuje go tylko, gdy jest tak zmęczona, że nie może zasnąć, wówczas dajemy jej, ale jak tylko zamknie oczy to go wypluwa i nie upomina się o jego włożenie.

Właśnie wróciłyśmy ze spaceru. Zakupiłyśmy pieluszki. W Rossmannie Pampersy Jumbo packa rozm.2 - 94 szt. była po 42.99zł, a Babydream rozm.2 - 66szt. po 21,99zł. Z kartą Rossnę wyszły nam pieluszki Pampersa po 41zł.
    Ale uwaga. Te same pieluszki - 94 szt. ale Mega Packa (nie Jumbo) były po 46,99zł

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie.

Kawa możeszrzucić linka do tej torby? Kupowałas ją oddzielnie rozumiem to nie był jakis zestaw z wózkiem?
    Wejdz na allegro uzytkownik r_p77. Kupilam ja osobno bo do wozka mam zamiast torby kuferek (bo mam wozek tako baby heaven exclusive)

slash lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczka moja go w nocy sama wypluwa jak juz zasnie. Raz nie wyplula to sama jej zabralam ;)

MartaKD, Gwiazdeczka27, szpilka lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie wszystkie racje, smoczek nic złego,byle z umiarem.ja daję tylko wieczorem,gdy nie ukrywam sama bym juz poszła spać,a Klara juz najedzona, przewinieta,a się kręci.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    macie wszystkie racje, smoczek nic złego,byle z umiarem.ja daję tylko wieczorem,gdy nie ukrywam sama bym juz poszła spać,a Klara juz najedzona, przewinieta,a się kręci.
    Ja daje smoczek kiedy mez robi butle mleka a Lena drze aie

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u nas położna i wygląda na to, że pewnie pępek trzeba będzie chirurgicznie usunąć. Za bardzo to się ślimaczy :/
    Kropa ma już 4505g :) :) :)

Bounia lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś po chirurgu. Wędzidełko podcięte. Pani wsadziła nożyczki i ciachnęła, bez ceregieli. Mąż mówi że chyba z 1,5 cm poszło. Ja oczywiście stałam tyłem do akcji coby nie zemdleć... Tomeczek zapłakał jak mu krewka leciała, bo niestety trochę jej było.
    Teraz ma piękny język, ale jeszcze chyba nie ogarnia że może go dalej z buzi wystawić :)

Ja też daję smoka, jak Tomek jest tak zmęczony że nie może zasnąć. Czasem to wygląda tak, że kręci się, oczy jak 5 zł, dostanie smoka i po 10 sekundach śpi i smoczek wypluty. Dłużej by mi zeszło cycka wyciągać :)

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajecie dzieciom smoczki na spacer, bo ja tak robię, bo położna tak kazała,żeby nie wdychał zimnego... teraz w sumie to już nie wiem sama, przecież oddycha nosem... może nie powinnam mu ich dawać...

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Dziewczyny dajecie dzieciom smoczki na spacer, bo ja tak robię, bo położna tak kazała,żeby nie wdychał zimnego... teraz w sumie to już nie wiem sama, przecież oddycha nosem... może nie powinnam mu ich dawać...

Kasiakra ja dosłownie wczoraj jadąc z młodym kawał drogi się dokładnie nad tym zastanawiałam. Bo on akurat spał z otwartą buźką więc coś tam na pewno wdychał i się zastanawiałam czy nie lepiej byłoby ze smokiem. Stwierdziłam że jak jest temp. plusowa to obejdzie się bez, ale jakby był mrozik to bym chyba podała.

• Anutka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje smoczek na spacerze :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud11 wrote:
    A my dziś po chirurgu. Wędzidełko podcięte. Pani wsadziła nożyczki i ciachnęła, bez ceregieli. Mąż mówi że chyba z 1,5 cm poszło. Ja oczywiście stałam tyłem do akcji coby nie zemdleć... Tomeczek zapłakał jak mu krewka leciała, bo niestety trochę jej było.
    Teraz ma piękny język, ale jeszcze chyba nie ogarnia że może go dalej z buzi wystawić :)

Maud11 napisz może jutro, czy cokolwiek będzie widać pod językiem, tzn czy ma jakieś plamki czy coś... Kuba ma dziś taki jeden mały biały pęcherzyk, ciekawe czy zejdzie do jutra

relgtgf6uee8xud8.png
‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ