*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOK, napiszę jutro. U nas było trochę krwi, chyba z 6 gazików poszło...kasiakra wrote:Maud11 napisz może jutro, czy cokolwiek będzie widać pod językiem, tzn czy ma jakieś plamki czy coś... Kuba ma dziś taki jeden mały biały pęcherzyk, ciekawe czy zejdzie do jutra
Jutro się przyglądnę. -
kasiakra wrote:słyszałam, że kształt smoczka ma kolosalne znaczenie, najlepiej, żeby przypominał sutka, smoczki lovi są dość krótkie w porównaniu np. ze smoczkami avent, które są długie. córka koleżanki tylko avent tolerowała
Z tymi smoczkami to warto skonsultować się z logopedą. My idziemy 25 lutego na wizytę (dostaliśmy skierowanie z OWI). Koleżanka ostatnio była i dowiedziała się, że smoczek powinien być spłaszczony (nie kuleczkowy), czyli te Lovi nie do końca są ok, chociaż logopeda powiedziała, że na początek mogą być, ale następny żeby już był bardziej spłaszczony (czyli LOVI 3-6 msc odpada w jej przypadku). Widziałam, że Avent, NUK i Tommie Tippee mają takie spłaszczone końcówki, ale NUKa Alicja nie chciała. Do karmienia zaś poleciła jej smoczki równe, bez spłaszczenia, bo dziecko podczas jedzenia powinno ćwiczyć mięśnie okrężne ust (czyli spłaszczony NUK, którego my używamy jest nie za bardzo). Nie wiem, czy to są jakieś ogólne zalecenia dla wszystkich dzieci, czy logopeda patrząc na synka koleżanki tak zaleciła, zobaczymy co nam powie.
-
cenne infoisabelle wrote:Z tymi smoczkami to warto skonsultować się z logopedą. My idziemy 25 lutego na wizytę (dostaliśmy skierowanie z OWI). Koleżanka ostatnio była i dowiedziała się, że smoczek powinien być spłaszczony (nie kuleczkowy), czyli te Lovi nie do końca są ok, chociaż logopeda powiedziała, że na początek mogą być, ale następny żeby już był bardziej spłaszczony (czyli LOVI 3-6 msc odpada w jej przypadku). Widziałam, że Avent, NUK i Tommie Tippee mają takie spłaszczone końcówki, ale NUKa Alicja nie chciała. Do karmienia zaś poleciła jej smoczki równe, bez spłaszczenia, bo dziecko podczas jedzenia powinno ćwiczyć mięśnie okrężne ust (czyli spłaszczony NUK, którego my używamy jest nie za bardzo). Nie wiem, czy to są jakieś ogólne zalecenia dla wszystkich dzieci, czy logopeda patrząc na synka koleżanki tak zaleciła, zobaczymy co nam powie.
-
HeheheSelene wrote:Jak skończy pół roku to coś czuję, że nowe klocki będą bardziej interesujące niż ramiona mamy...
No nie wiem..
Ale lubię Twoją wypowiedź za lajtowe podejście, choć troszkę mam odmienne zdanie 
Dzisiaj kolejny, grzeczny dzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:21
-
Jezuuu mam ochotę siebie zjeść
, z cycków się polało ale uprzedzalam ze karmie:)
co do szumisia nie sadze zeby się dało uzależnić, smoka daje. Kostek nauczył się go sam wyciągać, a i tak często wypluwa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 18:27
-
A mi przyszla dzis karuzelka taka ze slonikiem co mozna postawic na czyms lub przymocowac do lozeczka, jak bede na kompie to Wam wrzuce linka
Przez chwile bylo nawet zainteresowanie, wiec mam nadzieje, ze zda egzamin
Ag..., Chanela lubią tę wiadomość
-
Hmm,Moje Drogie, bardzo dziekuje.avent w buzi od jakiegoś czasu... Zazegnal straszna rozpacz która trwała od karmienia tj od 17:30, za nami wiec 1,5 walki z histeria.smoczek pomógł
Zuza jest strasznym wrazliwcem. Nie mam pojęcia czemu, aż przykro patrzeć jak z czymś walczy.
Kurcze późno się zrobiło,mała w końcu przysypia a kiedy kąpiel?zaraz tez wypadałoby karmićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 19:16
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Paula nienawidzę tej kołysanki wiec moze faktycznie nie ta nuta:)
Ja smoczek daje na spacer ale często kostek wypluwa.
A teraz walentynki w piątek 13go, jadę z mężem na masaż czekoladą
młody dyżuruje z babcia.
Czemu? Taka mówiąca o tolerancji
królewna. .. pokochała grajka, król zaakceptował itd weselicho Haha
-
nick nieaktualny