X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zalatwilam knajpe na chrzciny. Menu uzgodnione, kosciol na 16 wiec restauracja od 17 do 20/21
    Obiad, deser, zimna płyta, bez alkoholu.
    Na 15 osób.

co do sklepow uwielbiam online, jak mi się coś podoba w sklepie to nawet zamawiam bo wtedy mam niemierzone, promod ma np 34 tylko online, w sklepie od 36, a to za duze:)
    Na hm też czekam bardzo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to zimna płyta?
    U nas tez bez alko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak u was cenowo wychodzi takie menu?

Marta zima płyta inaczej zakąski sałatki, sery, wędliny, jajka, pieczywo, galaretki, tatar itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:53

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimna płyta czyli polozone na stole " przekąski;) cale menu wygląda tak, cenowo 80zl osoba. nie chcielismy nic wymyslnego- poszlismy w standard tego typu imprez.

OBIAD:
    TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
    ROLADA ŚLĄSKA
    KLUSKI
    KAPUSTA CZERWONA NA CIEPŁO

KAWA/HERBATA,NAPOJE,SOKI

DESER:
    SERNIK LUB SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI

ZIMNA PŁYTA:
    MIĘSA PIECZONE (KARCZEK,SCHAB W ZIOŁACH, BOCZEK FASZEROWANY)+SOSY
    SERY 2 RODZAJE
    PASZTET STAROPOLSKI Z MARYNOWANĄ DYNIĄ
    ŚLEDŹ MARYNOWANY W ZIELONYM PIEPRZU
    SAŁATKA PENNE Z TUŃCZYKIEM
    MASŁO/PIECZYWO 3 RODZAJE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:54

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obiad kawa,herbata bez ograniczen zimna plyta 70 zl od osoby, ciasto tort sama kupuje i alk. takze, u nas jeszcze bede tance pewnie bo rodzinka lubi sie bawic.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 68zł/osoby

obiad rosół, kluski jasne, ciemne, rolada, pieczeń, udko, kapusta ciemna, jasna
    kawa, herbata, 5 gatunków ciast
    zimna płyta: 2sałatki, sery, wędliny, jajka, pieczywo, galaretki, tatar itp
    Kolacja: bogracz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:13

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas na kp kupek jest ok 6=7 często i więcej, jeszcze nie zdarzyło nam się kupy ,,po pachy,,
    Mały je co 2,5 3 h i chyba się najada, widać w oczach że rośnie i staram się nie wątpić w możliwości moich cycków :D
    Noce przesypiamy względnie raz budzi się co 2.5 h raz co 4, za to w dzień dwie drzemki po h i cały czas aktywny przyśnie na 10 minut i w zależności od nastroju albo ciągle domaga się uwagi albo zajmuje się sobą ;)spokojnie nie potrafi leżeć ciągle się kręci

Wspaniale patrzeć jak dziecko się zmienia z dnia na dzień zachowuje się inaczej jak by rozumiał więcej, dni tak szybko uciekają niestety..

Mam pytanie czy macie karuzele do łóżeczka, polecacie jakieś?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:54

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grafika dnia. :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2bebda6574.jpg

Anutka, MartaKD, Malenq, Becia81, Ewelina88, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami,p1050044594,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CjwKEAiAmaanBRCIt4364e2d6yUSJAA9VXTU-Pzr-9iK05oruX7-zIBX2WTiQo8sbM7CQCzQClSzGhoC5gfw_wcB

ja mam taką, na allegro jest ok 100 tansza. bardzo fajna, z prjektorem i pilotem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
    Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym ;))
    Pozdrawiam !

ug37p07wh10wkqyc.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniknęłam :) tylko nadrabiam was przeważnie wieczorem przed spaniem i często odnoszenie się do wcześniejszych postów mija się z celem, u nas mały nadal budzi się co 3h w nocy :/ niecierpliwie czekam aż się przestawi i zaczynam wątpić czy tak się stanie ;) i też telefon ratuje mi życie bo na lapcia zwyczajnie nie mam kiedy siąść, sytuacja domowa niestety pogorszyła się znacznie więc też za bardzo głowy nie mam ale na bieżąco jestem z wami :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia trzymam kciuki o polepszenie sie sytuacji!

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
    Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym ;))
    Pozdrawiam !
    Mnie ogólnie pierwsze 2tyg bolaly sutki,polecam wszelkie kremy po karmieniu.może za bardzo zasysasz thm laktatorem? Ja mam na swoim taki przycisk,który odsysa lekko powietrze jak za mocno zaciągnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Pozdrawiam !

Ja też mam takie doświadczenie jak MartaKD. Mój laktator, tez ręczny,ma dwa pokrętła jeden do siły zasysania, drugi do rodzaju ssania. Spróbuj ustawić wszystko n a najlzejsze. Ten pierwszy moment wyciągnięcia sutka może boleć ale później już nie powinno.

Dziewczyny w jakiej pozycji kładziecie dzieci do snu w nocy? Na pleckach czy na boku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:20

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora moj ulewa wiec kladziemy go na boku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:54

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze jak dziecko tak macha rączkami i nóżkami to trzeba je ciasno otulić bo nie wie co zrobić z tym wszystkim z całą przestrzenią.

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela u mnie dzis noc podobna, chociaz juz sama dzis niewiem czego wlasiwie chce.

Marta moja jak sie ja opatuli to wpada w szal ;P na poczatku to sie sprawdzalo ale teraz juz nie...

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela próbowałaś ją brać do łóżka? Może by usnęła przy piersi.
    Moja, jak widzę że jest marudna, to daje sobie spokój z karmieniem na siedząco, bo pewnie odłożenie jej do kołyski wiązałoby się z walką. Dla świętego spokoju biorę ją do siebie i podłączam. W środku nocy jak się obudzę to ją przekładam śpiącą na swoje miejsce :)
    Też miałyśmy średnią noc. O 23 jeszcze z nią walczyłam, o 2:30 pobudka, 3:30 przełożenie, 5:30 kolejna pobudka...

201501145565.png
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ