*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj zalatwilam knajpe na chrzciny. Menu uzgodnione, kosciol na 16 wiec restauracja od 17 do 20/21
Obiad, deser, zimna płyta, bez alkoholu.
Na 15 osób.
co do sklepow uwielbiam online, jak mi się coś podoba w sklepie to nawet zamawiam bo wtedy mam niemierzone, promod ma np 34 tylko online, w sklepie od 36, a to za duze:)
Na hm też czekam bardzo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:30
-
nick nieaktualny
-
zimna płyta czyli polozone na stole " przekąski;) cale menu wygląda tak, cenowo 80zl osoba. nie chcielismy nic wymyslnego- poszlismy w standard tego typu imprez.
OBIAD:
TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
ROLADA ŚLĄSKA
KLUSKI
KAPUSTA CZERWONA NA CIEPŁO
KAWA/HERBATA,NAPOJE,SOKI
DESER:
SERNIK LUB SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI
ZIMNA PŁYTA:
MIĘSA PIECZONE (KARCZEK,SCHAB W ZIOŁACH, BOCZEK FASZEROWANY)+SOSY
SERY 2 RODZAJE
PASZTET STAROPOLSKI Z MARYNOWANĄ DYNIĄ
ŚLEDŹ MARYNOWANY W ZIELONYM PIEPRZU
SAŁATKA PENNE Z TUŃCZYKIEM
MASŁO/PIECZYWO 3 RODZAJE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:54
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa płacę 68zł/osoby
obiad rosół, kluski jasne, ciemne, rolada, pieczeń, udko, kapusta ciemna, jasna
kawa, herbata, 5 gatunków ciast
zimna płyta: 2sałatki, sery, wędliny, jajka, pieczywo, galaretki, tatar itp
Kolacja: bograczWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:13
-
Hej u nas na kp kupek jest ok 6=7 często i więcej, jeszcze nie zdarzyło nam się kupy ,,po pachy,,
Mały je co 2,5 3 h i chyba się najada, widać w oczach że rośnie i staram się nie wątpić w możliwości moich cycków
Noce przesypiamy względnie raz budzi się co 2.5 h raz co 4, za to w dzień dwie drzemki po h i cały czas aktywny przyśnie na 10 minut i w zależności od nastroju albo ciągle domaga się uwagi albo zajmuje się sobą ;)spokojnie nie potrafi leżeć ciągle się kręci
Wspaniale patrzeć jak dziecko się zmienia z dnia na dzień zachowuje się inaczej jak by rozumiał więcej, dni tak szybko uciekają niestety..
Mam pytanie czy macie karuzele do łóżeczka, polecacie jakieś? -
http://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami,p1050044594,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CjwKEAiAmaanBRCIt4364e2d6yUSJAA9VXTU-Pzr-9iK05oruX7-zIBX2WTiQo8sbM7CQCzQClSzGhoC5gfw_wcB
ja mam taką, na allegro jest ok 100 tansza. bardzo fajna, z prjektorem i pilotem. -
Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym)
Pozdrawiam ! -
Nie zniknęłam
tylko nadrabiam was przeważnie wieczorem przed spaniem i często odnoszenie się do wcześniejszych postów mija się z celem, u nas mały nadal budzi się co 3h w nocy
niecierpliwie czekam aż się przestawi i zaczynam wątpić czy tak się stanie
i też telefon ratuje mi życie bo na lapcia zwyczajnie nie mam kiedy siąść, sytuacja domowa niestety pogorszyła się znacznie więc też za bardzo głowy nie mam ale na bieżąco jestem z wami
-
MigoTtTka wrote:Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym)
Pozdrawiam ! -
MigoTtTka wrote:Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
Pozdrawiam !
Ja też mam takie doświadczenie jak MartaKD. Mój laktator, tez ręczny,ma dwa pokrętła jeden do siły zasysania, drugi do rodzaju ssania. Spróbuj ustawić wszystko n a najlzejsze. Ten pierwszy moment wyciągnięcia sutka może boleć ale później już nie powinno.
Dziewczyny w jakiej pozycji kładziecie dzieci do snu w nocy? Na pleckach czy na boku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:20
-
nick nieaktualny
-
Chanela próbowałaś ją brać do łóżka? Może by usnęła przy piersi.
Moja, jak widzę że jest marudna, to daje sobie spokój z karmieniem na siedząco, bo pewnie odłożenie jej do kołyski wiązałoby się z walką. Dla świętego spokoju biorę ją do siebie i podłączam. W środku nocy jak się obudzę to ją przekładam śpiącą na swoje miejsce
Też miałyśmy średnią noc. O 23 jeszcze z nią walczyłam, o 2:30 pobudka, 3:30 przełożenie, 5:30 kolejna pobudka...