Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zalatwilam knajpe na chrzciny. Menu uzgodnione, kosciol na 16 wiec restauracja od 17 do 20/21
    Obiad, deser, zimna płyta, bez alkoholu.
    Na 15 osób.

co do sklepow uwielbiam online, jak mi się coś podoba w sklepie to nawet zamawiam bo wtedy mam niemierzone, promod ma np 34 tylko online, w sklepie od 36, a to za duze:)
    Na hm też czekam bardzo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to zimna płyta?
    U nas tez bez alko.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak u was cenowo wychodzi takie menu?

Marta zima płyta inaczej zakąski sałatki, sery, wędliny, jajka, pieczywo, galaretki, tatar itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:53

• Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimna płyta czyli polozone na stole " przekąski;) cale menu wygląda tak, cenowo 80zl osoba. nie chcielismy nic wymyslnego- poszlismy w standard tego typu imprez.

OBIAD:
    TRADYCYJNY ROSÓŁ Z MAKARONEM
    ROLADA ŚLĄSKA
    KLUSKI
    KAPUSTA CZERWONA NA CIEPŁO

KAWA/HERBATA,NAPOJE,SOKI

DESER:
    SERNIK LUB SZARLOTKA NA CIEPŁO Z LODAMI

ZIMNA PŁYTA:
    MIĘSA PIECZONE (KARCZEK,SCHAB W ZIOŁACH, BOCZEK FASZEROWANY)+SOSY
    SERY 2 RODZAJE
    PASZTET STAROPOLSKI Z MARYNOWANĄ DYNIĄ
    ŚLEDŹ MARYNOWANY W ZIELONYM PIEPRZU
    SAŁATKA PENNE Z TUŃCZYKIEM
    MASŁO/PIECZYWO 3 RODZAJE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 20:54

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obiad kawa,herbata bez ograniczen zimna plyta 70 zl od osoby, ciasto tort sama kupuje i alk. takze, u nas jeszcze bede tance pewnie bo rodzinka lubi sie bawic.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 68zł/osoby

obiad rosół, kluski jasne, ciemne, rolada, pieczeń, udko, kapusta ciemna, jasna
    kawa, herbata, 5 gatunków ciast
    zimna płyta: 2sałatki, sery, wędliny, jajka, pieczywo, galaretki, tatar itp
    Kolacja: bogracz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:13

• lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas na kp kupek jest ok 6=7 często i więcej, jeszcze nie zdarzyło nam się kupy ,,po pachy,,
    Mały je co 2,5 3 h i chyba się najada, widać w oczach że rośnie i staram się nie wątpić w możliwości moich cycków :D
    Noce przesypiamy względnie raz budzi się co 2.5 h raz co 4, za to w dzień dwie drzemki po h i cały czas aktywny przyśnie na 10 minut i w zależności od nastroju albo ciągle domaga się uwagi albo zajmuje się sobą ;)spokojnie nie potrafi leżeć ciągle się kręci

Wspaniale patrzeć jak dziecko się zmienia z dnia na dzień zachowuje się inaczej jak by rozumiał więcej, dni tak szybko uciekają niestety..

Mam pytanie czy macie karuzele do łóżeczka, polecacie jakieś?

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:54

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grafika dnia. :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd2bebda6574.jpg

Anutka, MartaKD, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Ewelina88, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.smyk.com/fisher-price-karuzela-z-misiami,p1050044594,zabawki-gry-dla-dzieci-p?gclid=CjwKEAiAmaanBRCIt4364e2d6yUSJAA9VXTU-Pzr-9iK05oruX7-zIBX2WTiQo8sbM7CQCzQClSzGhoC5gfw_wcB

ja mam taką, na allegro jest ok 100 tansza. bardzo fajna, z prjektorem i pilotem.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MigoTtTka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
    Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym ;))
    Pozdrawiam !

ug37p07wh10wkqyc.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zniknęłam :) tylko nadrabiam was przeważnie wieczorem przed spaniem i często odnoszenie się do wcześniejszych postów mija się z celem, u nas mały nadal budzi się co 3h w nocy :/ niecierpliwie czekam aż się przestawi i zaczynam wątpić czy tak się stanie ;) i też telefon ratuje mi życie bo na lapcia zwyczajnie nie mam kiedy siąść, sytuacja domowa niestety pogorszyła się znacznie więc też za bardzo głowy nie mam ale na bieżąco jestem z wami :)

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia trzymam kciuki o polepszenie sie sytuacji!

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Mamusie mam do WAS pytanko , bo wy juz bardziej doswiadczone- otoz chcialam sie zapytac czy jak odciagacie pokarm to tez was pozniej bola okropnie sutki i sa takie olbrzymie ?ja raz odciagalam pokarm i juz sie nie odwaze bo pozniej pol nocy nie moglam spac bo tak bolal sutek i byl gigantyczny -moze cos zle robie? mam avent reczny .
    Staram sie malego przykladac wiec nie mam problemu z zastojami, ale kiedys wiem ze bede musiala odciagnac zeby wyjsc z domku zeby Moj zostal z malym ;))
    Pozdrawiam !
    Mnie ogólnie pierwsze 2tyg bolaly sutki,polecam wszelkie kremy po karmieniu.może za bardzo zasysasz thm laktatorem? Ja mam na swoim taki przycisk,który odsysa lekko powietrze jak za mocno zaciągnie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MigoTtTka wrote:
    Pozdrawiam !

Ja też mam takie doświadczenie jak MartaKD. Mój laktator, tez ręczny,ma dwa pokrętła jeden do siły zasysania, drugi do rodzaju ssania. Spróbuj ustawić wszystko n a najlzejsze. Ten pierwszy moment wyciągnięcia sutka może boleć ale później już nie powinno.

Dziewczyny w jakiej pozycji kładziecie dzieci do snu w nocy? Na pleckach czy na boku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:20

• szpilka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora moj ulewa wiec kladziemy go na boku

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:54

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam ze jak dziecko tak macha rączkami i nóżkami to trzeba je ciasno otulić bo nie wie co zrobić z tym wszystkim z całą przestrzenią.

Chanela lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela u mnie dzis noc podobna, chociaz juz sama dzis niewiem czego wlasiwie chce.

Marta moja jak sie ja opatuli to wpada w szal ;P na poczatku to sie sprawdzalo ale teraz juz nie...

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela próbowałaś ją brać do łóżka? Może by usnęła przy piersi.
    Moja, jak widzę że jest marudna, to daje sobie spokój z karmieniem na siedząco, bo pewnie odłożenie jej do kołyski wiązałoby się z walką. Dla świętego spokoju biorę ją do siebie i podłączam. W środku nocy jak się obudzę to ją przekładam śpiącą na swoje miejsce :)
    Też miałyśmy średnią noc. O 23 jeszcze z nią walczyłam, o 2:30 pobudka, 3:30 przełożenie, 5:30 kolejna pobudka...

201501145565.png
‹‹ ‹ 2134 2135 2136 2137 2138 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ