X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaaaaa widzisz Madziu, po mleku bez zagęszczacza uwolnił się wulkan.......
    a na nasze problemy kupkowe (mała co 3-4dni robiła, ale każdego się bardzo męczyła, prężyła)....pomogło chyba,że za radą jednej ze styczniówek zaczęłam pić probiotyk i teraz mała 3-4 kupki dziennie robi:)

Nuskaw, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) ale literatury napisalyscie duzo;)

u nas noc spokojna, u meza w pracy zą bardzo zdziwieni ze Kostek przesypia nocki bo u nich kazde dziecko do 2 lat sie w nocy budzilo.
    Powiedzielismy ze go otulamy na noc i tu zdziwko co my robimy dziecku;) mi sie wydaje ze Kostek wlasnie otulanie kojarzy ze snem nocnym dlatego tak spokojnie spi, najgorsze ze wyrasa juz z otulacza. Zastanawiam sie nad kupnem woombie. ma ktoras??

leje, spaceru dzis nie bedzie ale moze uda mi sie pokonac tą gore prasowania ktora lezy od tygodnia.

na 18.40 wizyta u pediatry poleconej przez Paule;)

milego dzionka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 09:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle probowalam wszelkimi spodobami, w koncu jakos tam sie wlalo 10ml do woreczka.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam woombie, ale mała nawet 10min nie chciała w tym leżeć...kolejna kasa wyrzucona w błoto.........
    więc może większy otulaczek????jak już to zna....

powodzenia na wizycie:)

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam powtórkę z wczorajszego dnia. W nocy mi ładnie śpi a w dzień jak zostanie na chwilę sama kweka, płacze i macha rękai jakby się czegoś bała . Wczoraj cały dzień z nią leżałam , przytulatla się do mnie i wtedy spala, dziś nawet to nie pomaga tylko w rozku i na rękach. Ale i tak bardzo czujnie śpi. Jeść nie chce, pielucha sucha, brzuch nie boli. Dziś chyba znowu nic nie zjem oprócz kanapek dopóki mąż nie wróci.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    ja mam woombie, ale mała nawet 10min nie chciała w tym leżeć...kolejna kasa wyrzucona w błoto.........
    więc może większy otulaczek????jak już to zna....

powodzenia na wizycie:)

poszukam ale poki co nie widzialam zeby otulaczki mialy rozmiary. Bynajmniej taki jaki mam. A jaki masz rozmiar woombie?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do nas zaraz przychodzi polozna, dzwonila pol godziny temu, maly nieodkladalny, placze okrutnie, przy akompaniamencie placzu umylam twarz i zeby, ale czesac swoich dlugich wlosow nie mialam serca

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    U nas noc tragiczna Jaś budził się co godzine ! no i nad ranem juz nie pospał i tak druga noc z rzędu chodzę jak zombie. Teraz chwilę usnął to nawet nie wiedziałam że potrafię tyle rzeczy zrobić w tak krótkim czasie. Bo wiem że jak się obudzi to już nic nie zrobię.
    Zazdroszczę dziewczynom po cc że tak ładnie Wam się goją rany...u mnie zrobiły się stany ropne w niektórych miejscach i przedwczoraj będąc pod prysznicem jedna rana sama pękła i wyleciała ropa ! Generalnie mnie to nie bolało, smarowałam tormentiolem i pryskałam octaniseptem. Ale za jakąś godzinkę patrzę na tą rankę że jest biała no więc ja głupia, zawsze przy takim czymś muszę grzebać. Wyparzyłam pensetę i myślałam że po prostu włosek się wrósł. Pociągnęłam...i wyszła nitka, szew się nie rozpuścił. Spanikowałam polecialam do męża on mowi żebym zostawiła i poszła do lekarza. No i tak nitka sobie wystawała ale nie dawala mi spokoju więc ją pociągnęłam i wyszła z 2cm...no i od tamtegomomentu ranka już się ładnie goi ale ślad pewnie zostanie. A dzisiaj patrzę że zrobiło się takie samo zgrubienie w innym miejscu...też pewnie szew zaraz wyjdzie, masakra jakaś.

Czy jest jeszcze jakaś dziewczyna której palce są nadal spuchnięte i nie włoży obrączki?? bo ja się już chyba poddam i powiększę.

Dziewczyny co na ból gardła przy kp ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 10:48

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    do nas zaraz przychodzi polozna, dzwonila pol godziny temu, maly nieodkladalny, placze okrutnie, przy akompaniamencie placzu umylam twarz i zeby, ale czesac swoich dlugich wlosow nie mialam serca
    Ja mam teraz problem z włosami, bo mam długie, gęste i falują się.No więc zawsze kitka i na to czapka szła. A teraz jak ciepło to mi już gorąco w czapce i nie wiem co z włosami robić żeby jak człowiek wyglądać.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dużo gorzej rozstępy wyglądają niż cięcie :/

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    U mnie dużo gorzej rozstępy wyglądają niż cięcie :/
    Ja rozstępów nie mam, ale blizne ma brzydką i krzywą. Dobrze że jest nisko, majtki zasłonią w razie co na plaży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łączę się w bólu.....u mnie też powtórka z wczoraj.........może to jakiś skok? a może faza księżyca??? a może tak już musi być???????

Ag ja kupiłam jak mała była trochę mniejsza i to był rozmiar 3-6kg, teraz jak ma prawie 5kg to woombie prawie się nie zapina (moja mała kluska), więc te rozmiary zaniżone są....

u Was razy po cc.........a ja po sn jeszcze się goję...byłam u gina, goi sie ładnie, ale POST przedłużony do połowy marca, wtedy kolejna wizyta...:-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:05

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleng wlasnie myslalam nad tym rozmiarem, Kostek ma co prawda juz ok 5,1kg ale on nie jes kluseczka. Pomysle;)

Jeszcze bidulko sie meczysz z kroczem?? wspolczuje Ci. Nie martw sie jeszcze przezyjesz 1 raz i pozniej bedzie juz cacy:D

Malenq lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie blizna po CC jest piękna o ile można tak mowić o bliźnie ;) inna sprawa, ze martwi mnie moj brzuch... Mam rozstep mięśni prostych brzucha, od pępka w dół i w gore mam przerwę... Taka dziurę w brzuchu.. Widać to tylko jak leżę, po prostu mogę włożyć palce w brzuch ..W sobotę kontrola u gina to zapytam czy to sie jeszcże zejdzie czy nie :( przez to nie mam i chyba płaskiego brzucha juz mieć nie bede mimo, ze wróciłam do swojej wagi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:17

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    łączę się w bólu.....u mnie też powtórka z wczoraj.........może to jakiś skok? a może faza księżyca??? a może tak już musi być???????

Ag ja kupiłam jak mała była trochę mniejsza i to był rozmiar 3-6kg, teraz jak ma prawie 5kg to woombie prawie się nie zapina (moja mała kluska), więc te rozmiary zaniżone są....

u Was razy po cc.........a ja po sn jeszcze się goję...byłam u gina, goi sie ładnie, ale POST przedłużony do połowy marca, wtedy kolejna wizyta...:-/
    A najgorsze że funkcjonować jakoś trzeba mimo wszystko.
    Jaś charczy jak śpi...w dodatku w dzień jak głęboko oddycha to sapie. Chyba nas dopadła sapka...bo kataru nie ma.
    http://allegro.pl/k13-katarek-aspirator-na-katar-do-odkurzacza-1500w-i5060631495.html
    Czy ten aspirator jest ok ? Bo w ogóle się na tym nie znam, może ma któraś taki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:30

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki aspirator pytasz? o ten do odkurzacza?
    jesli tak to jest BARDZO OK:)

magdalenka, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano Ag... męczę się...........ale nie ma tego złego...........poczekam.........
    a aspirator też taki mam, polecam!!!!!!!!!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aaaaaaaaaaaaa widzisz Madziu, po mleku bez zagęszczacza uwolnił się wulkan.......
    a na nasze problemy kupkowe (mała co 3-4dni robiła, ale każdego się bardzo męczyła, prężyła)....pomogło chyba,że za radą jednej ze styczniówek zaczęłam pić probiotyk i teraz mała 3-4 kupki dziennie robi:)
    Cieszę się że pomogło. :-) Mój wali teraz 2-3 rano na spaniu, nie muszę nawet ustawiać budzika dla męża bo budzi go szereg pierdziochow a potem strzelanie armaty. Po spacerze mu jeszcze popuszcza i przed albo po kąpieli :-)

Dziewczyny czy ktoras miała taki problem z sucha skóra malucha na brwiach i w okolicach oczu? U nas krosty zeszly na szyję, tors i rączki. Także to jednak chyba alergia :-( No i Młody dostał mega wysyp jak zjadłam dwa plasterki sera żółtego, chyba że to zbieg okoliczności. I jak tu żyć, lekarz mówi ze przejdzie, nic nie robić, a on już jest cały obsypany a buzia jak tarka :-(

Malenq lubi tę wiadomość

• M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magdalenka, ja jeszcze też nie noszę obrączki...jeszcze 2 tyg temu sprawdzałam i nie dałam rady włozyć mimo ze już wróciłam do wagi sprzed ciąży to jakaś z deka spuchnięta jeszcze chyba jestem. Dziś mierzyłam to już weszła na palec ale trochę ciasno i nie wygodnie. Poczekam jeszcze trochę i jak nie wejdzie do lata to też powiększę :)

relgh371ssmqv4f3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw na brwiach u nas to ciemieniuszkę mała............a alergia na bank, jak ma tarkę....odstaw nabiał (to nie zbieg okoliczności) i bepanthenem lub medidermem lub atoperalem lub linomagiem zielonym 2-3 razy dziennie smaruj.......ja małą kąpię w rumianku z dodatkiem emolientu, potem niestety smaruję całą kremem .......

‹‹ 2146 2147 2148 2149 2150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ