X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam od fryzjera z farba na włosach :)

Wiki81, Ewelina88, Ag..., ania_29, Kawa, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka poczekaj z obrączką, za wcześnie jeszcze

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a zmieniasz fryzurę, nowy bob, albo fryzura a'la Mołek?

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już obrączkę włożyłam, ale jest ciaśniej niż przed ciążą:/ Z kilogramów został mi 1 do zrzucenia, ale brzuszek jeszcze jest mały ale jest. Za to jest strasznie wiotki, ale to już chyba kwestia ujędrnienia...No i niestety też moje rozstępy są bardziej widoczne niż blizna po cc, bo przyznam szczerze, ze lekarze się u mnie postarali i mam malutką i cieniutką. Smaruję całość brzuch i bliznę bio-oilem, aż jestem ciekawa rezultatów, czy to cokolwiek pomoże...

A Zosia cały wieczór marudziła, aż w końcu zasnęła z nami w łóżku :/ jakoś tak ostatnio mamy, że 2-3 dni śpi sama a potem nocka z rodzicami:/ Ale inaczej w ogóle nie zasypia... Normalnie staramy się, żeby spała u siebie w łóżeczku, no ale cóż, nie zawsze wychodzi:/

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie Marta jakie zmiany?

co do obrączki ja jej wogole nie sciagalam, za to pierscionka nie nosze bo mam wystające oczko i nie chce przycharatać Kostkowi po buźce;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 11:52

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Przeczytałam co 2 zdanie.
    U nas refluks i kolki. Refluks - koszmar. Zmiana mleka na Beblion pepti. Przed nami posiwe moczu, bo w kale jest wredna bakteria, jeśli jest w moczu tfu to trzba leczyć, w kale może być. Na refluks bierzamy syropek. Pomaga. Szymuś przespał dziś pierwszy raz 5 h w nocy. Czekam na krople Sab simplex - poprosiłam kuzyna z Niemiec.
    Mały waży 4,9. Pediatra torche zmartwił nas obowedem główki - że niby duża. w dniu porodu miał 36 cm główka a 33 klatka piersiowa. ciemiączko 1,5
    teraz ma 6 tyg i główka 40 cm, klatka 38 a ciemiączko 3.
    miał dwa tyg temu usg głowki i było ok. Mam nadziję, że będzie rosło proporcjonalnie. mamy mu mierzyć.
    kupa raz na dobę - mega !!!! g...za uszami nawet było. i mówię zupełnie poważnie! :)
    Szczepienia odroczone. Szczepię 6w1, a przy drugim razem z pneumokokami. Chciałam też rota,ale pediatra mi odradziła, bo jak jelitka podrażnione, te kolki, alergia pokarmowa, to by nie ryzykowała. Mam nadzieję, że wyniki będą ok. wtedy szczepimy w 8 tyg życia. Niech Bóg czuwa, oby było wszystko ok.
    Dziś o 14 usg bioderek. Też się martwię, bo Szymi z ułożenia miednicowego i pierwsze w książeczce wpisane jest z literką "b". Trzymajcie kciuki.

Magdalenka - obrączkę wsadzę, pierścionka zaręczynowego nie- buuu...

Marta - jesteś uzależniona!!!!!!! fryzjer i forum hihihi!

• polaola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to,samo AG. pierscionek nosilam 11 lat :-) troche glupio bez niego.
    Troche zdjec z sesji
    http://zapodaj.net/5e46be0d063f6.png.html

http://zapodaj.net/60d62d57b757a.png.html

http://zapodaj.net/8ecad0c72ca95.png.html

http://zapodaj.net/3491c2d40340d.png.html

http://zapodaj.net/96dca9347fa52.png.html

Ag..., Ewelina88, Kawa, M4DZI4, ania_29, magdalenka, bluegirl89, kasiakra, Chanela, slash, rastafanka lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)

U nas mimo wagi 5600 i 62 cm nadal wchodzimy w pampach o rozmiarze 2, jedynki tez sporo ponosiliśmy.

Ewelina88 wrote:
    Kurcze ja mam powtórkę z wczorajszego dnia. W nocy mi ładnie śpi a w dzień jak zostanie na chwilę sama kweka, płacze i macha rękai jakby się czegoś bała . Wczoraj cały dzień z nią leżałam , przytulatla się do mnie i wtedy spala, dziś nawet to nie pomaga tylko w rozku i na rękach. Ale i tak bardzo czujnie śpi. Jeść nie chce, pielucha sucha, brzuch nie boli. Dziś chyba znowu nic nie zjem oprócz kanapek dopóki mąż nie wróci.

U mnie to samo to chyba skok rozwojowy który trwa już ok tydzień a kumulacja była wczoraj i dziś królewicz zaszczycił mnie kilkoma świadomymi uśmiechami :D
    Nuskaw wrote:
    Dziewczyny czy ktoras miała taki problem z sucha skóra malucha na brwiach i w okolicach oczu? U nas krosty zeszly na szyję, tors i rączki. Także to jednak chyba alergia :-( No i Młody dostał mega wysyp jak zjadłam dwa plasterki sera żółtego, chyba że to zbieg okoliczności. I jak tu żyć, lekarz mówi ze przejdzie, nic nie robić, a on już jest cały obsypany a buzia jak tarka :-(

U mnie miał taką, tyle że na brwiach tylko po ograniczeniu nabiału jest prawie nie ma,( nie wiem czy to miało wpływ cczy tak sobie wmówiłam)
    Jak posmaruje mu buźkę kremikiem to czasami się jeszcze brzydko łuszczy. Raz na jakiś czas wieczorem przed kąpielą albo po smaruje mu oliwką i delikatnie wyczesuje.

My właśnie po szczepieniu mały zniósł je dzielnie mimo że był 3 razy kuty a mi serce pękało..
    Niestety naa USG bioderek prawe wyszło na granicy normy i kontrole mamy w kwietniu :(

Czy u któregoś z waszych maleństw wyszło podobnie?
    Jak myślicie czy mogę dziś wyjść z nim na spacer mimo szczepień? Dziś taka piękna pogoda ale się waham.
    I mam pytanie czy korzystacie z bujaczków, huśtawo bujaczków? Chodzi mi o wpływ tych urządzeń na kręgosłup dzieci.
    Miałam zapytać lekarza ale przez te bioderka całkowicie wyleciało mi z głowy

I czy wszystkim maluchom mierzy się ciemiączko? U mnie nikt nie mierzył..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:40

ex2bo7ess0m327wq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    aaaaaaaaaaaaa widzisz Madziu, po mleku bez zagęszczacza uwolnił się wulkan.......
    a na nasze problemy kupkowe (mała co 3-4dni robiła, ale każdego się bardzo męczyła, prężyła)....pomogło chyba,że za radą jednej ze styczniówek zaczęłam pić probiotyk i teraz mała 3-4 kupki dziennie robi:)

Jestem mamą 3 tyg Lili i tez zaczynamy mieć problemy kupkowe. Czy mogłabyś mi powiedzieć co to za probiotyk?

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwuska lekarz zawsze przejezdza ręką po głowce malucha- jakby bylo cos niepokojącego w ciemiączku napewno by cie poinformowal.
    Ja mam lezaczek i uzywam. Co do bioderek u nas bylo OK ale w kwietniu i tak mam kontrole.
    Spacer bym odpuscila dzis ale nie wiem kiedy mozna wyjsc, jakie są zalecenia bo u nas ciagle szczepienia odroczone. Dzis sie dowiem do kiedy.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq a stosowalas ten melilax czy nie bylo koniecznosci?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podczas wizyty na szczepienie pytalismy co ze spacerami i lekarz powiedzial ze mozna ;)
    Jak odroznic refluks od zwyklego ulewania?

relgh3718o9n8rtv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na sucha skora na brwiach pomogl balsam alantan, krostki u nas wedruja pojawiaja sie w 1 miejscu sa dwa dni bez smarowania czymkolwiek znikaja i pojawiaja sie w innym miejscu w obrebie twarzy i szyi

po wizycie poloznej maly wazy 4380

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... zanim przyszedł mała się sama wykupkała..........ale mamy w razie godziny W.

kasia1988 http://www.doz.pl/apteka/p63964-Probiotyk_LGO_kapsulki_30_szt.

zmykam na spacerek:)

Paula my też refluks i też syrop.....
    u nad lekarz tylko palcami ciemiączko bada, nikt nie mierzył obwody główki......
    3mam kciuki za usg...
    u nas wyszło dobrze a i tak kazał lekarz pokazać się za 2-2,5 miesiąca........

blador u mnie mała ulewała godzinę lub dwie po posiłku i to wodą o zapachu mleka - pediatra na tej podstawie postawiła diagnozę, że to soki żołądkowe a do tego mała płakała po każdym jedzeniu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:38

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez podejrzewam refluks- Kostek wlasnie po jedzeniu jak beka, albo po godz czy 2 ulewa jak sie bawi. Z ekscytacji mu sie cofa. powiem pani dr bo do tej pory kazdy lekarz to bagatelizowal.
    fakt ze on nie placze i nie zauwaza faktu ulania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 12:43

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś też po szczepieniach. Jak widziałam jak chłopczyk przed nami płakał i się zanosił to strasznie się obawiałam o Delke a ku mojemu zaskoczeniu rotarix ładnie wypiła a po kłuciu w nóżkę może z 30sec płakała :D taka dzielna moja dziewczynka! :) i ważymy 4430-standardowo osikała wagę jak ostatnio :P :)

Ag..., Wiki81, M4DZI4, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola no śliczności na tej sesji! Same modeleczki nam tu rosną <3

Ag..., polaola lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Pola no śliczności na tej sesji! Same modeleczki nam tu rosną <3

Dobrze! chłopaki mają na kim oko zawiesic:P

jonka91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola śliczna sesja i córeczka. Cudo!!!

polaola lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a jak tam Hania? czy juz wszystko OK z tą małopłytkowoscia? nie wiem jak to dziala, czy po porodzie sie normuje wszystko czy jakies badania/ kontrole musisz robic?

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ