X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    U nas datę pierwszego szczepienia wyznaczyła lekarka na wizycie patronażowej. Wczoraj na szczepieniu wyznaczyli mi termin kolejnego.
    A wszystkie miałyścię taka wizytę?

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    syrop na refluks:
    http://www.doz.pl/apteka/p47347-Gastrotuss_Baby_syrop_przeciw_refluksowi_200_ml

dziewczyny jakiej reakcji małej po szczepieniach mogą mi mówić, że czas do szpitala?
    bo jak rozumiem gorączka to podać czopek i obserwować........

pytam się bo wyszły nam dzisiaj nieoczekiwane szczepienia, mąż w przyszłym tyg, wyjeżdża i musiałyśmy przyspieszyć szczepienie...
    szczepiłam na nfz.............mała popłakała z 30sec. dzielna dziewczynka........
    ale teraz to się boję o reakcję..........

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam pierwsza wyznaczoną przez szpital- automatycznie mnie zapisali.
    pozniej 2 kolejne tez w poradni neonatologicznej przyszpitalnej. w swojej przychodni bylam sama w celu zaszczepienia ( no ale nie wyszlo)

Ewelina a nie bylas jeszcze u lekarza z malą?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    A ja wrocilam z godzinnego spaceru, nie wieje, dosc ciepło. Jesli tylko nie leje deszcz to ja wychodze na spacer. W gondoli dziecko jest dobrze osloniete. Kamilka wazy okolo 5 kg i jest jak ludzik michelin, powoli zaczynamy pampersy 3.
    A mi się wydaje że co chwilą u nas pada :)
    Może kiedyś na spacer się umówimy? :)

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A wszystkie miałyścię taka wizytę?
    U mnie to samo.mamy szczepienie za tydzień równo.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina rozpiska szczepień jest w książeczce zdrowia dziecka. Na konkretną datę trzeba się umawiać w porozumieniu z pediatrą. wiem że u mnie w piątki szczepią a czy jeszcze w jakiś dzień to nie wiem...

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Viv ja wczoraj dostałam ale jakoś dziwnie wypłacają. Np sprawdzałam na tej platformie to wypłacają w jakiś dziwnych ratach.
    A ja jeszcze nie dostałam,musiałam dosłać pesel męża i sie opoznilo:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag mam zlecone ze szpitala po ukończeniu 6tygodnia i polozna też mówiła że nie ma wcześniej potrzeby. Ale czytam że do domu powinien przyjść. Zgłupiałam. Czasem to się taka zielona czuje.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mam matki boskiej pieniężnej. Oczywiscie nie wliczyli mi w dochody dodatku mieszkaniowego wiec moj macierzynski jest wręcz " imponujący":/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ag mam zlecone ze szpitala po ukończeniu 6tygodnia i polozna też mówiła że nie ma wcześniej potrzeby. Ale czytam że do domu powinien przyjść. Zgłupiałam. Czasem to się taka zielona czuje.

mi polozna mowila ze gdybym nie miala umowionej ze szpitala to po ok 6 tyg powinnam sie przejsc na dzieci zdrowe do przychodni. wiec wychodzi na to samo.
    wizyty domowe mam dla dzieci ktore nie mogą przyjsc do przychodni z powodu choroby, nie slyszalam zeby lekarz przychodzil na 1 wizyte do domu.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do kuzyna, jest w Austri ciekawe czy tam maja sab simplex...

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    mi polozna mowila ze gdybym nie miala umowionej ze szpitala to po ok 6 tyg powinnam sie przejsc na dzieci zdrowe do przychodni. wiec wychodzi na to samo.
    wizyty domowe mam dla dzieci ktore nie mogą przyjsc do przychodni z powodu choroby, nie slyszalam zeby lekarz przychodzil na 1 wizyte do domu.
    Na internecie tak przeczytałam :) I teraz siedzę i myślę a pewnie jest tak jak Ty piszesz.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina u mnie przychodnia sama zadzwoniła.

jeżeli taka jest polityka w przychodni, to wizyty patronażowe pediatry też są....
    u mnie taka była, lekarka 30km przyjechała się przywitać heheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 15:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    To chyba zależy od przychodni I lekarza. Bo pierwsza wizyta powinna odbyć się w domu, ale nie każdy lekarz do domu przyjdzie. W naszej przychodni trzeba przyjść osobiście. Ja byłam jak Tymek miał 3 tygodnie, wtedy zaczepiam go na WZW bo w szpitalu nie szczepiliśmy wogole. Kolejne wizytę mam jak ma mieć 7 tygodni wtedy drugie WZW a reszta po 12 tygodniu tak się umówiłem z lekarka. Które szczepionki bierzecie 5 w 1 pentaxim czy infarix? Ja chciałam szczepić pojedynczo każda co kilka tygodni ale jednak zrezygnuje na rzecz 5 w 1. Słyszałam że dzieci lepiej znoszą pentaxim, ma któraś doświadczenie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 15:46

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro tak jak piszecie to pewnie faktycznie wszystko zalezy od przychodni. Ewelinka zadzwon i zapytaj najlepiej jak to u ciebie wygląda.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwonie, zadzwonie bo chyba już czas aby szczepienie były a ja chce je przesunąć w czasie więc muszę się dowiedzieć co i jak.

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuskaw ja dziś szczepiłam Infanrixem, lekarka w mojej przychodni go polecała i chwaliła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak że na wizycie położnej kazała mi iść na 1 wizyte u lekarza, tam dostałam recepte na szczepionki i miałam się zgłosić po 6 tyg. U nas jest podział na dzieci zdrowe/ chore więc mimo sezonu grypowego można iść spokojnie do przychodni. Dziś po szczepieniu dodatkowo dostała kartkę kiedy mam się stawić na kolejne szczepienia.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina u nas podpisuje sie kartke ze na wlasne zyczenie rezygnujesz ze szczepien, czy tez odraczasz je na jakis czas.
    ja tez mam recepte na infanrix. nie czytalam roznic miedzy infanrixem a pentaximem bo generalnie jak czuyam o szczepieniach o glupieje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest super " paranoja"
    wejscie na dzieci zdrowe osobne,oddzielone od reszty przychodni, 2 gabinety lekarskie dla pediatrow.
    w tym samym czasie moja pani dr przyjmuje dzieci zdrowe a pokoj obok pan dr dzieci chore... no i ostatnio jak bylam jak mlody nie chcial jesc to obok byla kolejka dzieci z zapaleniem oskrzeli:/

brak słow.

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2150 2151 2152 2153 2154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ