*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysyrop na refluks:
http://www.doz.pl/apteka/p47347-Gastrotuss_Baby_syrop_przeciw_refluksowi_200_ml
dziewczyny jakiej reakcji małej po szczepieniach mogą mi mówić, że czas do szpitala?
bo jak rozumiem gorączka to podać czopek i obserwować........
pytam się bo wyszły nam dzisiaj nieoczekiwane szczepienia, mąż w przyszłym tyg, wyjeżdża i musiałyśmy przyspieszyć szczepienie...
szczepiłam na nfz.............mała popłakała z 30sec. dzielna dziewczynka........
ale teraz to się boję o reakcję.......... -
ja mialam pierwsza wyznaczoną przez szpital- automatycznie mnie zapisali.
pozniej 2 kolejne tez w poradni neonatologicznej przyszpitalnej. w swojej przychodni bylam sama w celu zaszczepienia ( no ale nie wyszlo)
Ewelina a nie bylas jeszcze u lekarza z malą? -
Pinia108 wrote:A ja wrocilam z godzinnego spaceru, nie wieje, dosc ciepło. Jesli tylko nie leje deszcz to ja wychodze na spacer. W gondoli dziecko jest dobrze osloniete. Kamilka wazy okolo 5 kg i jest jak ludzik michelin, powoli zaczynamy pampersy 3.
Może kiedyś na spacer się umówimy? -
Ewelina88 wrote:Ag mam zlecone ze szpitala po ukończeniu 6tygodnia i polozna też mówiła że nie ma wcześniej potrzeby. Ale czytam że do domu powinien przyjść. Zgłupiałam. Czasem to się taka zielona czuje.
mi polozna mowila ze gdybym nie miala umowionej ze szpitala to po ok 6 tyg powinnam sie przejsc na dzieci zdrowe do przychodni. wiec wychodzi na to samo.
wizyty domowe mam dla dzieci ktore nie mogą przyjsc do przychodni z powodu choroby, nie slyszalam zeby lekarz przychodzil na 1 wizyte do domu. -
Ag... wrote:mi polozna mowila ze gdybym nie miala umowionej ze szpitala to po ok 6 tyg powinnam sie przejsc na dzieci zdrowe do przychodni. wiec wychodzi na to samo.
wizyty domowe mam dla dzieci ktore nie mogą przyjsc do przychodni z powodu choroby, nie slyszalam zeby lekarz przychodzil na 1 wizyte do domu.I teraz siedzę i myślę a pewnie jest tak jak Ty piszesz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwelina88 wrote:Ag mam zlecone ze szpitala po ukończeniu 6tygodnia i polozna też mówiła że nie ma wcześniej potrzeby. Ale czytam że do domu powinien przyjść. Zgłupiałam. Czasem to się taka zielona czuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 15:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie było tak że na wizycie położnej kazała mi iść na 1 wizyte u lekarza, tam dostałam recepte na szczepionki i miałam się zgłosić po 6 tyg. U nas jest podział na dzieci zdrowe/ chore więc mimo sezonu grypowego można iść spokojnie do przychodni. Dziś po szczepieniu dodatkowo dostała kartkę kiedy mam się stawić na kolejne szczepienia.
-
ewelina u nas podpisuje sie kartke ze na wlasne zyczenie rezygnujesz ze szczepien, czy tez odraczasz je na jakis czas.
ja tez mam recepte na infanrix. nie czytalam roznic miedzy infanrixem a pentaximem bo generalnie jak czuyam o szczepieniach o glupieje. -
U mnie jest super " paranoja"
wejscie na dzieci zdrowe osobne,oddzielone od reszty przychodni, 2 gabinety lekarskie dla pediatrow.
w tym samym czasie moja pani dr przyjmuje dzieci zdrowe a pokoj obok pan dr dzieci chore... no i ostatnio jak bylam jak mlody nie chcial jesc to obok byla kolejka dzieci z zapaleniem oskrzeli:/
brak słow.