X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierwszego synka nie szczepiłam na pneumo....teraz mam za darmo ale tez się obawiam, czy nie zaszczepie tylko ta skojarzoną 5w1 lub 6w1. A pneumo i rota odpuszcze

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do refluksu lekarka polecala jeszcze butelke Brown.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja kupiłam tommy t..z systemem antykolkowym , wczesniej miałam lovi i mój syne nie umiał z niej pić

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina my też nie chcemy skojarzonych, wydaje mi się że to zbyt wiele szczepów w jednej szczepionce a po drugie niestety nie cierpimy na nadmiar kasy...jedynie nad pneumo się zastanawiamy.

U nas dzisiaj słonko więc pewnie znowu z 2h pochodzimy.

Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już jesteśmy po wizycie u chirurga. Jutro znów idziemy. Pępek coraz ładniejszy :) Z infekcją na razie chyba bez zmian, do szpitala się nie wybieramy w każdym razie. O szczepieniach na razie nie myślę, bo na pewno nam się odsuną w czasie

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka........
    u nas po wczorajszym szczepieniu, noc minęła spokojnie......mała przespała nawet kąpiel wczorajszą.....potem spała do 1 i do 5 ...... teraz po 3h aktywności znowu drzemie......chyba "ładuje akumulatorki"..........
    wczorajsza apatia mnie trochę wystraszyła...ale dzisiaj już lepiej.........

wiecie mało co wczoraj nie płakałam w przychodni jak moja niunia łzami się zalewała....w takich momentach dziękuję Bogu, że nie pamiętamy okresu niemowlęctwa......jejku i tak co 6tyg.........

miałam teraz nie szczepić, ale po rozmowie z małżem, że mieszkamy na wschodzie kraju, mamy styczność z Białorusinami, Rosjanami itp. - NA WSCHODZIE NIE SZCZEPI SIĘ NA KRZTUSIEC itp. to stwierdziłam, że nie ma co ryzykować........

Melula zwykła oliwa z oliwek daje radę - jeżeli chodzi o ciemieniuszkę........

• Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poleca stronę koszulove.com - swietne bluzki i bodziaki:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:

My używamy od początku Dr. Brown butelki i są super, młody woli je od TT bo smoczek nie jest taki giętki i w zasadzie nie łyka powietrza przy karmieniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:03

Wiki81 lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

dawno mnie nie pisałam ale czytam na bieżąco. Moja Niunia to wymagające dziecię. Lubi jak cała uwaga zwrócona jest na nią. Spokój mam na spacerze,bo sobie smacznie spi wtedy. Z kolei w domu polezy sama moze z 20 min i trzeba ją zabawiać tudzież nosić na rękach i tulić, bo inaczej płacze. Cięzko jest nie powiem czasem nawet płaczemy razem. W łóżeczku żeby spała sama też nie koniecznie.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykupilam reszte smyka w r 74;) jakies tam bodziaki, pajace, komplety to co przyda sie na wiosne/lato bo nie wiem kiedy ten rozmiar zalozy.
    A mama wczoraj na zamknieciu lumpka kupila 3 kombinezony po 2 zl;) w tym 2 na nast rok;) gdzie ja mam to trzymac!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktoras miala pampki 3 sleep&play?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka myślałam o Tobie ostatnio bo nasze dziewczyny tak samo mają na imię. :)

Kurcze moja mała obudziła się z dwoma bardzo podobnymi szorstkimi czerwonymi plamami na skroniach. Czy Ktoras z was tak miała?

Rybka1 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej po wczorajszych cyrkach ide dzis do pediatry maz bedzie z malym w aucie czekal az bedzie nasza kolej, dzis lepiej noca odsypial dzien do tego stopnia, ze pierwszy raz tylek mu na spiocha przebieralam i karmienie tez

Chanela restauracje/sale na chrzciny to jeszcze sprawdzcie w szklarskiej i w karpaczu jakies mniejsze, bo to sezon turystyczny wiec bedzie otwarte duzo miejsc, wiec nie powinno byc problemu z rezerwacja (nie jestem teraz na biezaco z lokalami, ale mozecie wziac mala na przejazdzke dwiema glownymi ulicami w szkl i pospisywac nazwy a potem ewentualnie dzwonic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Rybka myślałam o Tobie ostatnio bo nasze dziewczyny tak samo mają na imię. :)

Kurcze moja mała obudziła się z dwoma bardzo podobnymi szorstkimi czerwonymi plamami na skroniach. Czy Ktoras z was tak miała?

dzięki Ewelinka :) jak tam Twoja Milenka? bo moj rosnie jak na drożdzach. W pierwszym miesiacu przybrala 1400g tylko na mojej piersi, teraz juz wazy mysle powyzej 5kg a nie minelo nam nawet 2 mcm ;)

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:17

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i szczepienia najlepiej robic od pn do srody, zeby w razie jakis niepokojacych objawow moc sie skonsultowac z pediatra w miare bezproblemowo a nie musiec szukac szpitala z pediatra na dyzurze, no ale wiadomo co przychodnia to ich zasady

co do wizyt patronazowych to u nas tez byl dr ( jezdzi szef przychodni rodzinny, ale czesto sie z maluchami chodzi tez do niego, bo taki dosc ogarniety w temacie, zreszta do pediatry chodza tez dorosli, bo to czasami jedyny lekarz po poludniu)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle tak jak mowisz z tym refluksem, to powinno minac ale mozna lagodzic dziecku dolegliwosci. Jak mu sie cofa czasem to az ma czerwone oczka.
    Ja sprobuje syropku ale butelek nie bede kupowac. karmie aventem , a wlasciwie dokarmian i juz niech zostaną.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    dzięki Ewelinka :) jak tam Twoja Milenka? bo moj rosnie jak na drożdzach. W pierwszym miesiacu przybrala 1400g tylko na mojej piersi, teraz juz wazy mysle powyzej 5kg a nie minelo nam nawet 2 mcm ;)
    Moja w pierwszym miesiącu niecały 1kg też na piersi. Obecnie ma ok 4.5kg. Jest parę dni młodsza więc pewnie podobnie na tym etapie co Twoja będzie ważyć. :) Ostatnio trochę była Marudna i chyba to był skok rozwojowy bo od wczoraj tak fajnie gada. Miałaczy i piszczy jak kotek. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymi wrote:
    Wiki Kochana Ty miałas wczesniej mirene tez założona ? Powiedz mi czy miałas skutki uboczne ? Tylas po tym albo zle sie czulas ? Okres wtedy jest ? Byłam dzis u gin i ona mnie namawia na to ale powiedziała ze onanie weźmie do szpitala o uśpi bo ja mam bardzo wysoko macice i cos z szyjka i za bardzo by mnie bolało i sie zastanawiam ... Powiedziała ze ten progesteron działa tylko miejscowo
    Hej, nie miałam żadnych skutków ubocznych po wkładkach. Po tabletkach może tyłam, jak odstawiłam to problemy z cerą, ale po wkładkach nie. Mój lekarz używała do znieczulenia coś w sprayu. Było ok. Zakładania pessera było gorsze bo rozpierało, tu tyle, że wziewnik czułam. Okresy zawsze miałam 2 dniowe, przy wkładkach też, może bardziej skąpe jeszcze. Ja polecam wkładki (tylko o względach religijnych można dyskutować - ale ja nie chcę w to wnikać)

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    karmie aventem , a wlasciwie dokarmian i juz niech zostaną.
    Ag jak często dokarmiasz i w jakich sytuacjach?

www.styczniowki2015.phorum.pl
‹‹ 2156 2157 2158 2159 2160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ