*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina my też nie chcemy skojarzonych, wydaje mi się że to zbyt wiele szczepów w jednej szczepionce a po drugie niestety nie cierpimy na nadmiar kasy...jedynie nad pneumo się zastanawiamy.
U nas dzisiaj słonko więc pewnie znowu z 2h pochodzimy.Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość
-
My już jesteśmy po wizycie u chirurga. Jutro znów idziemy. Pępek coraz ładniejszy
Z infekcją na razie chyba bez zmian, do szpitala się nie wybieramy w każdym razie. O szczepieniach na razie nie myślę, bo na pewno nam się odsuną w czasie
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka........
u nas po wczorajszym szczepieniu, noc minęła spokojnie......mała przespała nawet kąpiel wczorajszą.....potem spała do 1 i do 5 ...... teraz po 3h aktywności znowu drzemie......chyba "ładuje akumulatorki"..........
wczorajsza apatia mnie trochę wystraszyła...ale dzisiaj już lepiej.........
wiecie mało co wczoraj nie płakałam w przychodni jak moja niunia łzami się zalewała....w takich momentach dziękuję Bogu, że nie pamiętamy okresu niemowlęctwa......jejku i tak co 6tyg.........
miałam teraz nie szczepić, ale po rozmowie z małżem, że mieszkamy na wschodzie kraju, mamy styczność z Białorusinami, Rosjanami itp. - NA WSCHODZIE NIE SZCZEPI SIĘ NA KRZTUSIEC itp. to stwierdziłam, że nie ma co ryzykować........
Melula zwykła oliwa z oliwek daje radę - jeżeli chodzi o ciemieniuszkę........ -
Ag... wrote:co do refluksu lekarka polecala jeszcze butelke Brown.
My używamy od początku Dr. Brown butelki i są super, młody woli je od TT bo smoczek nie jest taki giętki i w zasadzie nie łyka powietrza przy karmieniuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 11:03
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
dawno mnie nie pisałam ale czytam na bieżąco. Moja Niunia to wymagające dziecię. Lubi jak cała uwaga zwrócona jest na nią. Spokój mam na spacerze,bo sobie smacznie spi wtedy. Z kolei w domu polezy sama moze z 20 min i trzeba ją zabawiać tudzież nosić na rękach i tulić, bo inaczej płacze. Cięzko jest nie powiem czasem nawet płaczemy razem. W łóżeczku żeby spała sama też nie koniecznie. -
wykupilam reszte smyka w r 74;) jakies tam bodziaki, pajace, komplety to co przyda sie na wiosne/lato bo nie wiem kiedy ten rozmiar zalozy.
A mama wczoraj na zamknieciu lumpka kupila 3 kombinezony po 2 zl;) w tym 2 na nast rok;) gdzie ja mam to trzymac!! -
Rybka myślałam o Tobie ostatnio bo nasze dziewczyny tak samo mają na imię.
Kurcze moja mała obudziła się z dwoma bardzo podobnymi szorstkimi czerwonymi plamami na skroniach. Czy Ktoras z was tak miała?Rybka1 lubi tę wiadomość
-
Hej po wczorajszych cyrkach ide dzis do pediatry maz bedzie z malym w aucie czekal az bedzie nasza kolej, dzis lepiej noca odsypial dzien do tego stopnia, ze pierwszy raz tylek mu na spiocha przebieralam i karmienie tez
Chanela restauracje/sale na chrzciny to jeszcze sprawdzcie w szklarskiej i w karpaczu jakies mniejsze, bo to sezon turystyczny wiec bedzie otwarte duzo miejsc, wiec nie powinno byc problemu z rezerwacja (nie jestem teraz na biezaco z lokalami, ale mozecie wziac mala na przejazdzke dwiema glownymi ulicami w szkl i pospisywac nazwy a potem ewentualnie dzwonic -
Ewelina88 wrote:Rybka myślałam o Tobie ostatnio bo nasze dziewczyny tak samo mają na imię.
Kurcze moja mała obudziła się z dwoma bardzo podobnymi szorstkimi czerwonymi plamami na skroniach. Czy Ktoras z was tak miała?
dzięki Ewelinkajak tam Twoja Milenka? bo moj rosnie jak na drożdzach. W pierwszym miesiacu przybrala 1400g tylko na mojej piersi, teraz juz wazy mysle powyzej 5kg a nie minelo nam nawet 2 mcm
-
a i szczepienia najlepiej robic od pn do srody, zeby w razie jakis niepokojacych objawow moc sie skonsultowac z pediatra w miare bezproblemowo a nie musiec szukac szpitala z pediatra na dyzurze, no ale wiadomo co przychodnia to ich zasady
co do wizyt patronazowych to u nas tez byl dr ( jezdzi szef przychodni rodzinny, ale czesto sie z maluchami chodzi tez do niego, bo taki dosc ogarniety w temacie, zreszta do pediatry chodza tez dorosli, bo to czasami jedyny lekarz po poludniu) -
Isabelle tak jak mowisz z tym refluksem, to powinno minac ale mozna lagodzic dziecku dolegliwosci. Jak mu sie cofa czasem to az ma czerwone oczka.
Ja sprobuje syropku ale butelek nie bede kupowac. karmie aventem , a wlasciwie dokarmian i juz niech zostaną. -
Rybka1 wrote:dzięki Ewelinka
jak tam Twoja Milenka? bo moj rosnie jak na drożdzach. W pierwszym miesiacu przybrala 1400g tylko na mojej piersi, teraz juz wazy mysle powyzej 5kg a nie minelo nam nawet 2 mcm
Ostatnio trochę była Marudna i chyba to był skok rozwojowy bo od wczoraj tak fajnie gada. Miałaczy i piszczy jak kotek.
-
Tymi wrote:Wiki Kochana Ty miałas wczesniej mirene tez założona ? Powiedz mi czy miałas skutki uboczne ? Tylas po tym albo zle sie czulas ? Okres wtedy jest ? Byłam dzis u gin i ona mnie namawia na to ale powiedziała ze onanie weźmie do szpitala o uśpi bo ja mam bardzo wysoko macice i cos z szyjka i za bardzo by mnie bolało i sie zastanawiam ... Powiedziała ze ten progesteron działa tylko miejscowowww.styczniowki2015.phorum.pl