X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jakiś czas temu widziałam, że rozmawiałyście o nosidłach. U nas dla starszego super sprawdziło się mei tai. Polecam Wam dziewczynę która szyła nam nosidło. Można samemu je zaprojektować. Super jakość i wykonanie. To jej strona http://pathi.pl/pl/ szyje też nosidła ergonomiczne chyba.

A na tej stronie galerii jest nasze nosidło, jak kogoś interesuje to jest na dole strony, takie czerwone dwa zdjęcia na jednym krówka a na drugim dwa koty. Te koty są rysunkową wersją naszych :)
    http://pathi.pl/pl/galeria.html?start=45

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Dziewczyny u nas Młoda dziś zrobiła bardzo rzadką smierdzaca kupę. Czy to może być po szczepieniu na rota? Co prawda było w środę. Kupa była tak duża że wyplenela i całe ubranie do prania. Dziecko dosłownie zasrało się po pachy. Kąpiel była nieunikniona.

Jonka wspaniała robota świetne podsumowanie. Statystyki dość wyrównane chłopcy do dziewczynek i sposoby porodów. :-)

Ja ciążę wspominam bardzo miło aczkolwiek już bym nie zmieniła tego czasu.

Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem.

Rybka ja w nocy daję odciągnięte. Tomek usypia przy piersi i żeby się najadł to musiałby chyba ze 2 godziny na mnie wisieć, więc poszłam na łatwiznę i nocne karmienie mamy z butli. On szybko najedzony, ja idę spać, wszyscy zadowoleni :P

Zresztą jak gdzieś wychodzę to zawsze w pogotowiu jest mleko zamrożone, wtedy tatuś podaje butelkę.

Tak więc Tomek je regularnie z butli moje mleko i w naszym przypadku nie ma to żadnego wpływu na ssanie piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie podnoszenia główki, jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to pediatra zwróciła uwagę że Tomek nie garnie się do dźwigania głowy i powiedziała żeby jak najczęściej kłaść na brzuszku, żeby nie miał spowolnionego rozwoju motorycznego (? - jakoś tak).
    Mój mąż to strasznie wziął do siebie i teraz dość często Tomka kładziemy (kilka razy dziennie, wcześniej może ze 2...) na kilka minut i kurde przez 3 dni naprawdę widać postępy, także nie stresować się tylko ćwiczyć :) Wiem jakie to trudne jak dzieci się wściekają i płaczą, ja wcześniej dlatego tak często nie kładłam, ale teraz wiem że to dla jego dobra, więc kładę często ale nie za długo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie że w dzień macie czas na pisanie :) Ja czasem rano mam, a tak to wieczorem jak już Tomek pójdzie spać...

I tak właśnie się sama do siebie produkuję :P :P

Miłych snów :D

Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadam na forum tylko przez telefon. Nie mam czasu lapka odpalać zazwyczaj. :) A karmię baaardzo często więc co parę godzin wpadam poczytać. :)

Ala właśnie się buja na prowizorycznej huśtawce. :D To nasz patent na spokojne wieczory. :D

Zaraz ostatnie karmienie i idziemy spać. :)

Do jutra. :)

Selene lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja w dzien pisze jak mam przerwe na herbate i komputer jesli ksieciunio zasnie porzadnie przed spacerem lub karmiac pisze jedna reka, a wieczorem jestem tak wypluta, ze juz nie raz maz mi tel na spiocha z reki zabieral jak zasnelam w trakcie podczytywania forum

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogladam dziewczynę z tatuazem na tvn :-P

Ewelina88, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:

Klara dwa razy juz pila z butli moje mleczko.pierwszy raz,gdy byłam u fryzjera,drugi gdy bylam u lekarza.w oby przypadkach nie bylo mnie ok.3 godzin w domu.dzien wcześniej wzięłam butelkę,sciagnelam mleczko i sprawdziłam bo tez się bałam,ale zaciągnęła od razu prawie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raz Filip jadl z butelki. Mial w tedy 9 dni. Sciagnelam pokarm, a on podobno zjadl z predkoscia swiatla. Butla mu nie przekadzala. Najwazniejsze, ze brzuszek napelnil!☺

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące temu o tej porze tuliłam moją córeczkę. :) Szybko zleciał ten czas. Wtedy leżała taka bezbronna i malutka. A teraz "rozmawia" ze mną i posyła uśmieszki. :)

Pamiętam, że najwięcej dzieciaczków urodziło się 7 stycznia więc zdrówka dla waszych pociech. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 06:31

OliOla, Chanela, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Goosiaczka i jej Alicji. Kojarzę że urodziła parę godzin po mnie.. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

Malenq lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:57

lwuska55592 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    My od tygodnia w końcu wstajemy tylko raz ok 4.00-5.00. A chodzi Milusia spać ok 21.00!22.00. Rano to już zostaje z nami w łóżku i wtula się w cyce. Dziś to aż się wystraszyłam. Bo tak mocno potrafi się przytulić.

Ja też się zastanawiam co tam u Gosiaczka bo na ten sam dzień miałyśmy termin. No i Tymi i Paula coś milczą. O Fucinie i wielu innych dziewczynach to już nawet nie pisze.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    To i ja odhaczę się na Naszej liście styczniówek.
    16 stycznia o godzinie 10 urodził się mój synek Kubuś.
    4 kg 56 cm szczęścia.

Pozdrowionka dla Was wszystkich

Malenq, Selene, Becia81, jonka91, Chanela, Ewelina88, lwuska55592, Maud11, M4DZI4, Anutka, Agus89, renia83, zielarka, marrtka, magdalenka, rastafanka, bluegirl89, Bogusiar80, kasia86 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46

OliOla lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola ja juz chyba ambasadorka zostanę ale polecam melilax:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 08:39

OliOla, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ