X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jakiś czas temu widziałam, że rozmawiałyście o nosidłach. U nas dla starszego super sprawdziło się mei tai. Polecam Wam dziewczynę która szyła nam nosidło. Można samemu je zaprojektować. Super jakość i wykonanie. To jej strona http://pathi.pl/pl/ szyje też nosidła ergonomiczne chyba.

A na tej stronie galerii jest nasze nosidło, jak kogoś interesuje to jest na dole strony, takie czerwone dwa zdjęcia na jednym krówka a na drugim dwa koty. Te koty są rysunkową wersją naszych :)
    http://pathi.pl/pl/galeria.html?start=45

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Dziewczyny u nas Młoda dziś zrobiła bardzo rzadką smierdzaca kupę. Czy to może być po szczepieniu na rota? Co prawda było w środę. Kupa była tak duża że wyplenela i całe ubranie do prania. Dziecko dosłownie zasrało się po pachy. Kąpiel była nieunikniona.

Jonka wspaniała robota świetne podsumowanie. Statystyki dość wyrównane chłopcy do dziewczynek i sposoby porodów. :-)

Ja ciążę wspominam bardzo miło aczkolwiek już bym nie zmieniła tego czasu.

Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem.

Rybka ja w nocy daję odciągnięte. Tomek usypia przy piersi i żeby się najadł to musiałby chyba ze 2 godziny na mnie wisieć, więc poszłam na łatwiznę i nocne karmienie mamy z butli. On szybko najedzony, ja idę spać, wszyscy zadowoleni :P

Zresztą jak gdzieś wychodzę to zawsze w pogotowiu jest mleko zamrożone, wtedy tatuś podaje butelkę.

Tak więc Tomek je regularnie z butli moje mleko i w naszym przypadku nie ma to żadnego wpływu na ssanie piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie podnoszenia główki, jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to pediatra zwróciła uwagę że Tomek nie garnie się do dźwigania głowy i powiedziała żeby jak najczęściej kłaść na brzuszku, żeby nie miał spowolnionego rozwoju motorycznego (? - jakoś tak).
    Mój mąż to strasznie wziął do siebie i teraz dość często Tomka kładziemy (kilka razy dziennie, wcześniej może ze 2...) na kilka minut i kurde przez 3 dni naprawdę widać postępy, także nie stresować się tylko ćwiczyć :) Wiem jakie to trudne jak dzieci się wściekają i płaczą, ja wcześniej dlatego tak często nie kładłam, ale teraz wiem że to dla jego dobra, więc kładę często ale nie za długo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie że w dzień macie czas na pisanie :) Ja czasem rano mam, a tak to wieczorem jak już Tomek pójdzie spać...

I tak właśnie się sama do siebie produkuję :P :P

Miłych snów :D

Becia81, renia83 lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadam na forum tylko przez telefon. Nie mam czasu lapka odpalać zazwyczaj. :) A karmię baaardzo często więc co parę godzin wpadam poczytać. :)

Ala właśnie się buja na prowizorycznej huśtawce. :D To nasz patent na spokojne wieczory. :D

Zaraz ostatnie karmienie i idziemy spać. :)

Do jutra. :)

Selene lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maud ja w dzien pisze jak mam przerwe na herbate i komputer jesli ksieciunio zasnie porzadnie przed spacerem lub karmiac pisze jedna reka, a wieczorem jestem tak wypluta, ze juz nie raz maz mi tel na spiocha z reki zabieral jak zasnelam w trakcie podczytywania forum

Maud11 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ogladam dziewczynę z tatuazem na tvn :-P

Ewelina88, Bogusiar80 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:

Klara dwa razy juz pila z butli moje mleczko.pierwszy raz,gdy byłam u fryzjera,drugi gdy bylam u lekarza.w oby przypadkach nie bylo mnie ok.3 godzin w domu.dzien wcześniej wzięłam butelkę,sciagnelam mleczko i sprawdziłam bo tez się bałam,ale zaciągnęła od razu prawie.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 04:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas raz Filip jadl z butelki. Mial w tedy 9 dni. Sciagnelam pokarm, a on podobno zjadl z predkoscia swiatla. Butla mu nie przekadzala. Najwazniejsze, ze brzuszek napelnil!☺

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące temu o tej porze tuliłam moją córeczkę. :) Szybko zleciał ten czas. Wtedy leżała taka bezbronna i malutka. A teraz "rozmawia" ze mną i posyła uśmieszki. :)

Pamiętam, że najwięcej dzieciaczków urodziło się 7 stycznia więc zdrówka dla waszych pociech. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 06:31

OliOla, Chanela, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Goosiaczka i jej Alicji. Kojarzę że urodziła parę godzin po mnie.. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

Malenq lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Chanela Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:57

lwuska55592 lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    My od tygodnia w końcu wstajemy tylko raz ok 4.00-5.00. A chodzi Milusia spać ok 21.00!22.00. Rano to już zostaje z nami w łóżku i wtula się w cyce. Dziś to aż się wystraszyłam. Bo tak mocno potrafi się przytulić.

Ja też się zastanawiam co tam u Gosiaczka bo na ten sam dzień miałyśmy termin. No i Tymi i Paula coś milczą. O Fucinie i wielu innych dziewczynach to już nawet nie pisze.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    To i ja odhaczę się na Naszej liście styczniówek.
    16 stycznia o godzinie 10 urodził się mój synek Kubuś.
    4 kg 56 cm szczęścia.

Pozdrowionka dla Was wszystkich

Malenq, Selene, Becia81, jonka91, Chanela, Ewelina88, lwuska55592, Maud11, M4DZI4, Anutka, Agus89, renia83, zielarka, marrtka, magdalenka, rastafanka, bluegirl89, Bogusiar80, kasia86 lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • OliOla Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:50

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Selene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46

OliOla lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliola ja juz chyba ambasadorka zostanę ale polecam melilax:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 08:39

OliOla, Malenq lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ