*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny, jakiś czas temu widziałam, że rozmawiałyście o nosidłach. U nas dla starszego super sprawdziło się mei tai. Polecam Wam dziewczynę która szyła nam nosidło. Można samemu je zaprojektować. Super jakość i wykonanie. To jej strona http://pathi.pl/pl/ szyje też nosidła ergonomiczne chyba.
A na tej stronie galerii jest nasze nosidło, jak kogoś interesuje to jest na dole strony, takie czerwone dwa zdjęcia na jednym krówka a na drugim dwa koty. Te koty są rysunkową wersją naszych
http://pathi.pl/pl/galeria.html?start=45 -
Hej
Dziewczyny u nas Młoda dziś zrobiła bardzo rzadką smierdzaca kupę. Czy to może być po szczepieniu na rota? Co prawda było w środę. Kupa była tak duża że wyplenela i całe ubranie do prania. Dziecko dosłownie zasrało się po pachy. Kąpiel była nieunikniona.
Jonka wspaniała robota świetne podsumowanie. Statystyki dość wyrównane chłopcy do dziewczynek i sposoby porodów.
Ja ciążę wspominam bardzo miło aczkolwiek już bym nie zmieniła tego czasu.
Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem. -
nick nieaktualnyRybka1 wrote:Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem.
Rybka ja w nocy daję odciągnięte. Tomek usypia przy piersi i żeby się najadł to musiałby chyba ze 2 godziny na mnie wisieć, więc poszłam na łatwiznę i nocne karmienie mamy z butli. On szybko najedzony, ja idę spać, wszyscy zadowoleni
Zresztą jak gdzieś wychodzę to zawsze w pogotowiu jest mleko zamrożone, wtedy tatuś podaje butelkę.
Tak więc Tomek je regularnie z butli moje mleko i w naszym przypadku nie ma to żadnego wpływu na ssanie piersi. -
nick nieaktualnyDziewczyny odnośnie podnoszenia główki, jak byliśmy ostatnio na szczepieniu to pediatra zwróciła uwagę że Tomek nie garnie się do dźwigania głowy i powiedziała żeby jak najczęściej kłaść na brzuszku, żeby nie miał spowolnionego rozwoju motorycznego (? - jakoś tak).
Mój mąż to strasznie wziął do siebie i teraz dość często Tomka kładziemy (kilka razy dziennie, wcześniej może ze 2...) na kilka minut i kurde przez 3 dni naprawdę widać postępy, także nie stresować się tylko ćwiczyćWiem jakie to trudne jak dzieci się wściekają i płaczą, ja wcześniej dlatego tak często nie kładłam, ale teraz wiem że to dla jego dobra, więc kładę często ale nie za długo
-
nick nieaktualny
-
Ja wpadam na forum tylko przez telefon. Nie mam czasu lapka odpalać zazwyczaj.
A karmię baaardzo często więc co parę godzin wpadam poczytać.
Ala właśnie się buja na prowizorycznej huśtawce.To nasz patent na spokojne wieczory.
Zaraz ostatnie karmienie i idziemy spać.
Do jutra.Selene lubi tę wiadomość
-
Maud ja w dzien pisze jak mam przerwe na herbate i komputer jesli ksieciunio zasnie porzadnie przed spacerem lub karmiac pisze jedna reka, a wieczorem jestem tak wypluta, ze juz nie raz maz mi tel na spiocha z reki zabieral jak zasnelam w trakcie podczytywania forum
Maud11 lubi tę wiadomość
-
Rybka1 wrote:
Pytanko. Dziewczyny co kp czy uczycie karmić z butli? Wszyscy mi radzą zeby ściągać dawać trochę z butli aby uczyć bo później bedzie problem. -
Dwa miesiące temu o tej porze tuliłam moją córeczkę.
Szybko zleciał ten czas. Wtedy leżała taka bezbronna i malutka. A teraz "rozmawia" ze mną i posyła uśmieszki.
Pamiętam, że najwięcej dzieciaczków urodziło się 7 stycznia więc zdrówka dla waszych pociech.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 06:31
OliOla, Chanela, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
My od tygodnia w końcu wstajemy tylko raz ok 4.00-5.00. A chodzi Milusia spać ok 21.00!22.00. Rano to już zostaje z nami w łóżku i wtula się w cyce. Dziś to aż się wystraszyłam. Bo tak mocno potrafi się przytulić.
Ja też się zastanawiam co tam u Gosiaczka bo na ten sam dzień miałyśmy termin. No i Tymi i Paula coś milczą. O Fucinie i wielu innych dziewczynach to już nawet nie pisze. -
Cześć dziewczyny
To i ja odhaczę się na Naszej liście styczniówek.
16 stycznia o godzinie 10 urodził się mój synek Kubuś.
4 kg 56 cm szczęścia.
Pozdrowionka dla Was wszystkichMalenq, Selene, Becia81, jonka91, Chanela, Ewelina88, lwuska55592, Maud11, M4DZI4, Anutka, Agus89, renia83, zielarka, marrtka, magdalenka, rastafanka, bluegirl89, Bogusiar80, kasia86 lubią tę wiadomość