X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Mój małżonek daje radę, ogarnia dom i chorą córę, która jak słyszę jest zadowolona, opowiada, że bawią się w pszczołę i pająka, a mąż relacjonuje jak robią sobie poranne pobudzające tańce przy AC/DC :D
    Przy Zoi też pomaga bardzo...znacznie bardziej niż za pierwszym razem.

Mój mąż usypiał puszczając Idze koncert Iron Maiden. Zasnęła :D

a tak w ogóle dzień dobry mamusie. Dziecko wyspacerowane, tata robi zakupy a mama miała sprzątać, ale pije kawkę i czyta forum :D

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I prawidlowo:) samo się nie przeczyta:P

szpilka, marrtka, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i poczytane, zwierzak głodny, cyce bolą :D aleee jaki usmiecch dostalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 15:38

dxomkrhms4puy6o2.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jedynce 4 seria downton abbey wlasnie leci

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Rekinek wysyła pozdrowienia i buziaczki z okazji jutrzejszego święta wszystkim e-ciociom i ich ślicznym córeczkom!

Jutro pewnie nie dam rady skorzystać z lapka.. ;P

Dziś skończyliśmy 8 tygodni!! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 21:05

Gwiazdeczka27, magdalenka, Ag..., Malenq, Agus89, MartaKD, szpilka, Selene, rastafanka, Paula44, Chanela, Maud11, Bogusiar80, lwuska55592, M4DZI4, renia83, Ewelina88, kasia86 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż poza nalaniem wody do wanienki i jej wylaniem, podaniem żelu do myci i czasami odbiciem małego nie robi nic.. A jak mu go zostawiam na chwilę, żeby się z nim pobawił, to on go znosi na dół do wózka i zostawia dziadkom, żeby oni się nim zajęli..
    Także pozdrawiam resztę mamusiek, które przy dziecku robią wszystko same! A dodatkowo ogarniają całą chałupę również same! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:36

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może niektórzy mężczyźni po prostu boją się zajmować tak małym dzieckiem, mi moja mama powiedziała, że mój tata bał się brać mnie na ręcę i nic przy mnie nie robił bo po prostu obawiał się, że np. mnie upuści albo coś mi złamie. Dopiero kiedy byłam trochę "większa" wówczas już nabrał pewności siebie i zaczął się mną również zajmować :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko jest w tym dużo racji, bo właśnie z tego powodu, żeby "nie uszkodzić Filipa" mąż mu ani razu nie zmienił pieluchy..
    Ja mam przynajmniej satysfakcję, że wszystko ogarniam sama, choć wiadomo sił czasami brak..

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego czasami specjalnie zostawiam sam na sam z Małą żeby zobaczyć jak sobie poradzi beze mnie. :D Zamykam się w łazience i nasłuchuje :)
    Dopiero jak Ala chwile popłacze to wychodzę.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciagu 2 godzin kupiliśmy garnitur,sukienkę,żakiet,rajstopy i zakupy spożywcze.jak dziecko zostaje w domu to się szybciej zakupy robi:) kupiłam czarna sukienkę prosta i beżowy żakiet w reserved.chciałam sukienkę ze skórzaną górą,ale mąż mówi,że na chrzciny skromniejsza:)
    A przed chwilą byla u nas pani,bo zakładamy Klarze fundusz na 20lat.co miesiąc chcemy wpłacać 50-70zl,żeby miała na studia.Mój tata też takie coś dla wnuków zalozyl.
    Pani siedziala u nas godzinkę,mąż się mała zajmował.nie mogę na niego narzekać.
    Myślę ze facet większy kontakt z dzieckiem łapie później jak juz dziecko chodzi,gada.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta w jakiej firmie fundusz??? my z małżem też się zastanawiamy nad tym.........

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie wiem.pani ma nam poszukać najkorzystniejszego.dam znać w tygodniu.

Malenq lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby ktoras miala ochotę- pycha:D
    http://www.doradcasmaku.pl/odcinek/5054/doradca-smaku-iii-odc.-15-warzywa-w-ciescie-francuskim.html zamiast brukselki dal mąż cukinie i zwykly kalafior.

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/347907/doradca-smaku-iii-odc.-28-tiramisu.html?krok=3#recipe_content a taki deser dzis mamy;)

MartaKD, jonka91, marrtka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kąpiemy małą.aż się boję bo po kąpieli jest taka placzaca,niespokojna,kłóci się z cyckiem.nie wiem czemu tak jest.w kąpieli jest grzeczniutka.dzis ją weźmiemy na glodniaka do wody,żeby sie do cycusia przytuliła chętniej i uspokoiła może.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Mój mąż bardzo chenie zajmuje się małym, ale niestety rzadko ma do tego okazję, bo jednoczesna budowa, praca i szkoła sporo czasu zabierają. Więc nawet jak jest to chcę aby odpoczął.
    Jaś dzisiaj bardzo zajmujący, stale trzeba do niego gadać albo pokazywac mu ksiązeczke.

A jeszcze miałam napisać że macie CUDOWNE dzieci, każde jest śliczne !I takie włochate w większości, mój szkrabik prawie że łysy ma bardzo cienkie i delikatne włoski, jedynie z tyłu troszkę dłuższe. Idąc za radą Maud kładę Jasia na brzuszku na krótko a częściej, możebatrdziej polubi tą pozycję.

Ag..., M4DZI4 lubią tę wiadomość

• blador Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po zdjeciach synka iwuski dzieciaki maja przechlapane, bo mamurgki klada je na brzuch czesciej- ja tez naleze do tego grona :)

Ag... lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesciej i na chwile- i po problemie;)
    daje go na klin i na kolanko i dzieki temu fajnie trzyma głowke:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly pije 150 ml wody plus 5 miarek mm. Niby powinnien pic 120 ml plus 4 miarki. Ale to jest glodzilla od poczatku :)
    A najlepsze teksty, ktore uwielbiam maly wypije flache i za pol godz jedziemy do kogos albo ktos do nas przychodzi i synek zaczyna plakac. Napewno glodny jest!!! A jak mowie, ze spiacy i trzeba go przytulic. I bierze se ktos na rece. I tekst on glodny bo cyca szuka. Nosz kuzwa on jest zmeczony to tak robi. Chyba wiem co chce moje dziecko :P

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 11:46

Ag... lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki slodziaczki :)

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
‹‹ 2220 2221 2222 2223 2224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ