*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki ja wzielabym mamę. Ostatnio moja była u nas przez miesiąc i było smutno jak wracała do siebie. Pewnie że brakowało intymności ale przecież ty masz duży dom z tego co pamiętam i wszystko można dogadać jeśli macie z mamą dobry kontakt no i jeśli mąż z teściowa dobrze żyje. Poza tym wolałabym pieniądze zamiast w nianie zainwestować w mamę w jakikolwiek sposób. Naszym małym będzie zajmować się moja mama tak jak i starszą, nie ma co demonizowac. Porozmawiaj szczerze z mężem i potem z mamą a dopiero później podejmij decyzję, tak będzie chyba najrozsadniej.
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Selene u mnie spał calą noc bez karmienia ( 23-5/6 rano) ale ostatnio zaczęłam go o 2 w nocy na spiocha brac do cycka.
calosc zajmuje mi ok 10 min. biore spiocha z lozeczka, on obali cycka calego i odkladam;) ide siku i wracam nyny:)
mlody zatankowany, nawet sie nie orientuje ze ktos mu wlewał do baku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:23
MartaKD, Selene, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
My pozwalamy "siedziec" ale nie bardzo pionowo i na naszych kolanachAgus89 wrote:Kurcze mam "problem".
Kładąc Alicje na poduszce czy w foteliku ona się podnosi i chce siedzieć. Jak ją położę to jest płacz. Nie wiem co zrobić.
Pozwolić jej chwilkę posiedzieć? -
Selene moja śpi od dłuższego czasu od 22.00 do 4.00 lub 5.00rano. Potem karmienie ok 8minut i zostaje już z nami w łóżku. Ok 7.00 budzi się już i koniec spania.
Maud trzymam kciuki aby wszystko było dobrze.
Wiki ja raczej wybrałabym mamę ale gdyby bliżej mieszkała żeby mogła wrócić do siebie. Wydaje mi się że takie dojeżdzanie może być męczące. Sama mam rodziców w takiej odległości.
Chyba że jej to pasuje. Najlepiej usiąść i pogadać najpierw z mężem czy jemu to pasuje. Bo to w końcu jego teściowa. Jeżeli się lubią, Twoja mama jest w porządku czyli nie wtrąca się, jak Ci coś nie pasuje to możesz jej powiedzieć to jednak dla Hani na pewnie lepiej tak będzie. -
My mamy wesele co prawda we wrześniu,ale bierzemy Klarcie.mamy zaklepany pokój w hotelu i troche pobędzie na sali,a resztę w pokoju ze mną czy z tata czy z babcia.Ag... wrote:
btw- 20 czerwca mamy wesele, moja mama jest w sanatorium w tym czasie, idziemy na slub tylko bo nie zostawie u niej dziecka- nie pobawilabym sie wiedzac ze nie wiadomo co z nim bo ona sie nim zajmuje. -
Anutka wrote:My pozwalamy "siedziec" ale nie bardzo pionowo i na naszych kolanach
No Alicja tylko pionowo. Taka pozycja półsiedzaca już u nas "wyszła z mody".
Boję się dlatego o jej kręgosłup. Nie wiem czy nie jest za mała na takie siedzenie choćby na chwilę. -
Dziękuję dziewczyny za wypowiedzi. Mąż nie ms nic przeciwko teściowej. Co do prezentów dla mamy to często jej cos daje zwłaszcza kosmetyki, ubrania.
Kazda z Was ma dużo racji. W sumie spalaby tylko 3 dni u nas wt, dr, czy. We wt rano może przyjechała w pt po poludniu by jechala. Sama nie jestem pewna co chcę. Ona ma ciężką prace w handlu i wiem ze ma już ochotę z tym skończyć. Sama tak mówi i w żartach proponowala ze będzie miała czas dla wnuczki. A ma juz 4 wnuków. Tata nie zyje i mieszka sama. Wydaje mi sie ze może dla niej byloby to dobre, bo ja bym się chyba dogadała z ta nianią. Ale mamę miec w domu tez fajnie, ale na 3 lata?www.styczniowki2015.phorum.pl -
MartaKD wrote:My mamy wesele co prawda we wrześniu,ale bierzemy Klarcie.mamy zaklepany pokój w hotelu i troche pobędzie na sali,a resztę w pokoju ze mną czy z tata czy z babcia.
w sierpniu tez mamy w gorach wesele u naszego swiadka, ktory jest jednoczesnie chrzestnym Kostka. Tam tez dla mojej mamy bierzemy pokoj w pensjonacie obok i mlody bedzie chwile z nami a pozniej bedzie stacjonowal z babcią

i szykujemy się na szczepienie