X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka a czemu chyba? Boisz sie ze cos pojdzie nie tak? Sa wkladki z hormonami i bez.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry,...po nawet przespanej nocy...

AG... Moja mała to całą noc wędruje..śpi z nami, a ma największą część łóżka sobie....zasypia na boku, bo karmienie wieczorne jest na leżąco, w nocy przekręca się na plecy, drugi bok i oczywiście w poprzek tez juz śpi....

U mnie gin przepisał jakieś tabsy, ale jeszcze nie zdecydowałam się czy brać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 06:37

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba póki się nie ma okresu to nie można tabletek brać nie? No bo pierwsza bierze się w pierwszy dzień miesiączki. Pozostaje nam prezerwatywa:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta inne sa tabletki dla karmiacych, jednoskladnikowe, zaczynasz brac w dowolnym dniu, przez dwa pierwsze tygodnie stosuje dodatkowe zabezpieczenie

Malenq lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wierzaca, ale nie praktykujaca z roznych powodow. Wole sie w domu pomodlic. My jesli juz uzywamy to tylko prezerwatyw nic innego.
    Ja widzialam swoje lozysko. Bylo cale. Okresu jeszcze nie mam. Wspolczuje tego, ze cos jeszcze zostalo w srodku. Sluzba zdrowia. Jestem na nia choraaaa

iv09j44jrzoyrcfq.png iv09x1hppuqonulm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla matek kp są tabletki jednoskładnikowe np. symonette, wspomniana azalia, ceracette,
    trzeba bardzo pilnować godziny brania, bo opóżnienie może wynosić maks do 3h,
    tak jak kasiakra wspomniała, że trzeba czekać na okres ale trzeba na początku się dodatkowo zabezpieczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z pytaniem: jaka płytę indukcyjna możecie polecić.... Małż oznajmił mi wczoraj, ze w końcu będzie nowa kuchnia....hurraaaaa ai teraz mam wybrać piekarnik i płytę... Gaz nie wchodzi w grę bo juz dość mam butli w domu, a w mojej wsi nie zapowiada się cud i raczej gazu nie doprowadzą...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wiem, ze to irracjonalne, ale jak wpadniemy z tabsami czy prezerwatywa to trudno stalo sie, ale z wkladka to juz wiekszy problem (zdaje sobie sprawe jakie to malo prawdopodobne, ale jakos tak mam)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:29

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz bym chciała okres, zeby wiedzieć w którym miejscu jest mój cykl zeby nie musieć prezerwatyw używać, nie znoszę. Tabletek nie chce, wkładka założę po 2 dziecku.
    Co do wpadki z anty, moja kuzynka ma 2 letniego synka mimo brania tabsow.

A Kostek spal juz cala noc i teraz się budzi, trzymam go za rękę bo się krzywi.
    Mam wrażenie ze moje " a precz brzydkie sny" maja zbawienne skutki. Od razu sis uspokaja:)

Malenq, MonikaDM, Ewelina88, Chanela lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4/10 moich znajomych z wkładką zaszło z wkładką w ciążę, jedna z nich w pozamaciczną-nie życzę komukolwiek tego stresu które one przeszły.
    Sama miałam wkładkę po pierwszym porodzie, były ciężkie powikłania przy wyjmowaniu, o mało nie umarłam, dostałam nowe życie wraz z 70% cudzej krwi.

FITop1.png
  • Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam kobietę, która używała tabletek regularnie, dostawała okres. W pewnym momencie się gorzej poczuła i się okazało u lekarza, że już trzeci miesiąc ciąży. I wiecie co zaskarżyli firmę produkującą tabletki o to, że zaszła i że miała okres i brała dalej tabletki nie wiedząc, że jest w ciąży. Wygrali sporo kasy, bo kupili sobie mieszkanko.
    Ja wkładki bym się bała. Tym bardziej,że ja mam często jakieś problemy z moją cipką :/

• Bogusiar80 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka współczuję przeżyć. Straszne są takie przejścia

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z prawidlowym braniem tabsow tez moze byc ciekawie jak wejda w interakcje z innymi lekaimi. raz lekarz olal zupelnie, ze biore tabletki przepisujac inne leki choc mowilam, dobrze ze przeczytalam ulotke a ten przepisany lek nie byl niezbedny, nie mialabym pretensji gdybym zostala poinformowana o koniecznosci stosowania dodatkowo prezerwatyw

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:14

Ag... lubi tę wiadomość

• Rybka1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Zielarko co za historia...
    Ag są ponoć testy owulacyjne które pomagają w ustaleniu kiedy przypada owu. Zastanawiam się czy jak nie ma @ to czy w ogole są dni plodne itd.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mam ochotę dzisiaj caly dzień leżeć w łóżku. Właśnie to robimy. Wróciłam z Hanią z pobierania krwi. Oddalam tez jej mocz i kał. Była długa kolejka a pani wzięła nas bez kolejki. Milo tak.

Zielarka co bylo z ciążami tych dziewczyn cl zaszły z wkładką? Mój lekarz mówi ze to niemożliwe. Nigdy sie z tym nie spotkal. A historie w sieci są przesadzone.

U nas dzis tez wietrzenie. Kawa wymiatasz!!! Potrafisz zaskoczyć

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kurcze Zielarko a ja jestem właśnie przed decyzja o władcę i byłam zdecydowana a teraz się boję.

U nas piękna pogoda ale okropnie wieje - w końcu to Kielce. :)
    Córka właśnie poszła na krótką drzemke więc mam czas na śniadanie i kawę. Miłego dnia mamusie !

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka no ale wiesz pokaze mi test ze nie ma owulki, by poserduszkujemy a na 2 dzien wyjdzie test owulacyjny pozytywny i braciszek/ siostrzyczka w drodze.
    spokojnie poczekam na okres a tymczasem bedziemy uzywac prezerwatyw:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Dzień dobry.
    Kurcze Zielarko a ja jestem właśnie przed decyzja o władcę i byłam zdecydowana a teraz się boję.

U nas piękna pogoda ale okropnie wieje - w końcu to Kielce. :)
    Córka właśnie poszła na krótką drzemke więc mam czas na śniadanie i kawę. Miłego dnia mamusie !

czyli piździ jak w kieleckiem nie wzielo sie znikąd?? :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2279 2280 2281 2282 2283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ