X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej to jak już tak swatacie dzieciaki to ja się muszę dogadać z magdalenka bo Jaś tak ślicznie się na zdjęciu uśmiechał i jak pokazałam mojej corci to też zaczęła się do laptopa uśmiechać. :) Ciekawe czy Jasiowi spodoba się Milenka. :)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:34

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wypowiedzi. Mąż nie ms nic przeciwko teściowej. Co do prezentów dla mamy to często jej cos daje zwłaszcza kosmetyki, ubrania.
    Kazda z Was ma dużo racji. W sumie spalaby tylko 3 dni u nas wt, dr, czy. We wt rano może przyjechała w pt po poludniu by jechala. Sama nie jestem pewna co chcę. Ona ma ciężką prace w handlu i wiem ze ma już ochotę z tym skończyć. Sama tak mówi i w żartach proponowala ze będzie miała czas dla wnuczki. A ma juz 4 wnuków. Tata nie zyje i mieszka sama. Wydaje mi sie ze może dla niej byloby to dobre, bo ja bym się chyba dogadała z ta nianią. Ale mamę miec w domu tez fajnie, ale na 3 lata?

wiki- a skoro mama sama to nie bedzie chciala np sie do was przeniesc? bo po co bedzie wracac na weekendy do pustego domu do siebie?
    zrob tabele plusow i minusow ( najlepiej rob ją pare dni, bo zawsze moze cos przyjsc do glowy) niech mąż dorzuci swoje 3 grosze i wybierzecie.
    Moj mąż tez nie ma nic przeciw mojej mamie ale po tygodniu wspolnych ferii juz mial dosc:P

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Ag dobre, nawet najfajniejsza teściowa jest teściową - masz rację!!!!

a mama ma u siebie niedaleko dwie moje siostry, które cały czas ją "wykorzystują do swoich dzieci". Zresztą ona lubi swoje mieszkanie i miasto. Przenieść się nie będzie chciała.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania ma hemoglobinę 10,3 - wymaga to już żelaza? Jak u Was?

Moja mała nie chce jeszcze wstawać - leniwy egzemplarz .

Mamy chłopczyków - polecam co jakiś czas zajrześa jak siusiak sie ma.
    Z synkiem miałam w 3 miesiącu przygodę: dr nie kazała tam dotykać, zaglądać itp, więc się słuchałam. Az pewnego razu mega gorączka w lecie i brak oznak przeziębienia i co siusiak - zapalenie. Zebrała się maź biała i piekło go. Byliśmy u urologa i oderwał napletek, był ździwiony że nie próbowałam tegow kąpieli ściągać leciutko, bo można było uniknąć rwania. A jak Kuba pisnął przy tym!!! Trząsł sie z przerażenia. A ja płakałam oczywiście. To praktycznie na żywca było, jakies tylko znieczulenie w kremie.

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    A ja juz miesiaczkuje normalnie

Bylo pierwsze przytulanie z mezem... Bolalo... Generalnie boli jak siusiam i to zgrubiwnie po nacieciu. Wyniki moczu ok, ginelokogicznie ok, profilaktycznie dostalam globulki a boli jak koncze siusiac i to nie cewka a tak od srony pochwy, ciezko to wytlumaczyc
    To niestety może jeszcze trochę boleć. Mnie nawet długo bolało, bo wszystko było w środku obolałe. Po cc może trochę mniej odczuwam, albo cipka juz zużyta :)

Anutka, Ewelina88, renia83 lubią tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:53

Wiki81, MartaKD, Agus89, Ewelina88, ania_29, Becia81, MonikaDM, magdalenka, Chanela, isabelle, Viv78, slash, rastafanka, jonka91, lwuska55592, Tymi lubią tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla cudownie !!!!!!!!!!!!!

Gratuluję

OliOla lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    No Alicja tylko pionowo. Taka pozycja półsiedzaca już u nas "wyszła z mody".

Boję się dlatego o jej kręgosłup. Nie wiem czy nie jest za mała na takie siedzenie choćby na chwilę.
    Chyba za wczesnie jeszcze

Agus89 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:14

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM, Tak mi urolog kazał, tyle ile pozwala dziecko, nic na siłę, ale zdecydowanie.

MonikaDM lubi tę wiadomość

• OliOla Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 22:53

A.loth lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus mi też sie wydaje że za wczesnie na siadanie

Agus89 lubi tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki moja mama w zeszłym roku przez jakis czas z nami mieszkala i choc najczesciej mozna jej cos powiedziec jak mi sie nie podoba to i tak po pewnym czasie bylo ciezko, a kłotnie szeptem z mezem to jest mega wyczyn, za to obawiam sie, ze skoro tesciowa na emeryturze to bedzie duzy problem, zeby to nie ona zajmowała sie dzieckiem jak wroce do pracy, wolalabym nianie, no ale raz finanse a dwa mąż który juz mnie ostatnio zirytowal opowiadaniem ze szczegolami ile dziecko spi co je itp wiec mowie mu zeby moze troche ograniczal informacje

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc. :)
    Będę musiała ją powstrzymywać.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki Kostek ial hemoglobine 9,5. Nic nie mowila lekarka o zelazie narazie ale czekam znow na wynik posiewu, wtedy do niej pojade i dokladnie zobaczy co i jak.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! SIOOOO na spacer, taka cudna pogoda! :D

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wietrzysko okropne. Ale niebo bezchmurne. :) Zaraz idziemy na zaciszną polankę w środku lasu, bo tylko tam nie wieje. :D

Kawa a Ty dzisiaj się nie opalasz? :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę na tarasie, ale nie moge się rozebrać bo czekam na kuriera :)

Agus89, isabelle lubią tę wiadomość

• Selene Autorytet

Wysłany: 17 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 12:34

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ