*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Malenq wrote:Dziewczyny jakich kapturkow używacie??? Ja mam lovi, ale myślałam nad kupnem medali...kurcze i w kapturkacj tylko na leżąco udaje mi się mała nakarmić...
Ja używam kapturków Mam. Od samego początku. Ali odpowiadają.
Na siedzaco też udaje się nakarmić. Nie odklelają się.
-
my tez po spacerku, na dodatek jak sobie do domku wracałam koleżanka z ogolniaka akurat z mojego powiatowego sądu jechała (jest radca prawnym) i sie zatrzymała to sobie pogadałysmy, niestety do domku bylo troche za daleko a ona jeszcze miala troche spraw do zalatwienia, ale jej wytlumaczyłam gdzie mieszkam wec nastepnym razem wstapi na kawke
a potem pogrzebałam troche w ogrodku przy drodze tzn zgrabilam liscie i zeschniete badyle zeszłorocznych kwiatów, jakbym ze dwa dni dała rade to moze wyplewiłabym chwasty i przeszła do ogrodka za domem
MartaKD lubi tę wiadomość
-
Monika ja karmie przez kapturki od pierwszego karmienia. Mam tak płaskie brodawki ze mała nie umiała w ogóle chwycić. Mleka mam wystarczająco, bo Hania dobrze przybiera i widzę że się najada. Nie używam laktatora, nikt mi nie mówił, że jak się karmi przez kapturki to pokarm zanika. Najważniejsze jest przestawianie dziecka do piersi. Ja z kolei nie umiem karmić na lezaco... tez czasem próbuje karmić bez, ale mała nie wie o co kaman wiec jej nie mecze.
Malenq lubi tę wiadomość
-
Aha i słyszałam że można oduczyć dziecko kapturkow w ten sposób, że co jakiś czas przycina się końcówkę kapturka, ale na mojej Hani to nie działa, może później, jak będzie starsza. I nie przejmuj się, dużo mam teraz karmi przez kapturki, da się i laktacja nie zanika! dla wielu mam (łącznie ze mna) kapturki są wybawieniem, aby w ogóle moc karmić piersią.
Malenq, Chanela lubią tę wiadomość
-
A ja byłam na basenie i to juz drugi raz. Sama jestem z siebie dumna. I 3 razy w zeszłym tyg byłam na activ vacum- taka bieżnia pod ciśnieniem. Mój brzuch jak w 5 miesiącu. Musze cid robic, a na brzuszki za wcześnie.
renia83 lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
nick nieaktualny
-
Selene proponuje od razu oklepywanie i inhalacje bo u takiego maluszka zapalenie to moment. No i mocne oczyszczanie niska, żeby glutki nie spływały do oskrzeliSelene wrote:No i mamy przeziębienie chyba
mała smarka i pokaszluje, jutro o 11 wizyta
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Po cesarce? Podobno po takiej zwyklej ti można sobie krzywdę zrobić.MonikaDM wrote:Czemu za wcześnie? Ja robię juz od miesiąca...skonsultowane z lekarzem i polozna. W ogole polozna wręcz kazala mi ćwiczyć juz nie cale 3 tyg. po porodzie tylko to byly talie lekkie ćwiczenia i malo.
Obiad na jutro: żurek z dziś i piersi z kurczaka z ryzem i mieszanka warzywna (taka z puszki).www.styczniowki2015.phorum.pl