X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kładę sobie ręcznik a na nim pieluchę tetrową. Najpierw szybko osuszam młodego pieluchą- szybko chłonie wodę, potem ją usuwam i zostawiam go owiniętego w suchy ręcznik, który jest suchy i zabieram się za pielęgnację, smarowanie, ubieranie i jest ok.

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    ja kładę sobie ręcznik a na nim pieluchę tetrową. Najpierw szybko osuszam młodego pieluchą- szybko chłonie wodę, potem ją usuwam i zostawiam go owiniętego w suchy ręcznik, który jest suchy i zabieram się za pielęgnację, smarowanie, ubieranie i jest ok.
    ja od razu w ręcznik, ale pozwalam małej poleżeć zawiniętej w go, więc jej nie wycieram, woda sama się wchłania, po paru minutach odkrywam górę i smaruję, następnie dół, a potem ubieram....mała ani razu nie zapłakała..........

• slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    to nasze upominki na podziękowania dla gości.i nowa fotka:)
    4e976b6faacb7e77med.jpg
    92ef56ff37c1a30bmed.jpg
    45131b5fc141e63bmed.jpg
    0fe8b79359115fe9med.jpg
    506d3743a4b4ca0fmed.jpg

Super.

Paula44, kasia86 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    ania_29 a czym wycierasz?
    Nie tyle chodzi o wycieranie co już o sam moment zawijania w ręcznik. Wcześniej spokojnie mogłam ją osuszyć, nakremować... Teraz wrzask jakby ze skóry obdzierali. Wczoraj w tej histerii zdołała się uspokoić, dzisiaj szans na to nie było ;)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 ale pulpecik w avatarze. Śliczna maleńka !

Paula44 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów ja.
    Sliczne te Wasze pociechy.
    Podczytuję Was sobie od czasu do czasu ;)
    U mnie juz wyprawka w sumie ku końcowi - wózek zamówiony. Jeszcze musze kupic dla siebie dłuzszy szlafrok i moze kilka ciuszkó na 56 bo prawei wszystko mam na 62 a chyba tylko kilka sztuk na 56.

Mam jeszcze do Was jedno pytanie ile macie rozków? Ja mam jeden, ale teraz sobie mysle - czy rozek bierze się do szpitala i czy od razu po porodzie uzywają tego rozka - bo jak się pobrudzi to czy powinnam miec drugi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:00

klz98u696p33kjce.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - u nas też wrzaski przy każdej kąpieli były. Na początku masakra była. Cała wieś pewnie słyszała rozpacz Alicji. Potem Mąż zrobił cieplejszą wodę niż jest zalecane na termometrze i był podczas kąpieli spokój. Największe krzyki były po wyciągnięciu z wody. Nic nie pomagało, ale znaleźliśmy patent. Suszarka do włosów! Działa na najwyższych obrotach od momentu wyciągnięcia Małej z wody do karmienia. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na dwie godziny w pracy:)łacznie nie było mnie 2 godziny i 40minut,mama z mężem dali rade:) za tydzień znów pójde:) przyszłam, dałam cycusia na przytulenie i spi już.
    Klara nigdy nie płacze w kąpieli ani w trakcie wycierania,ale jak juz kiedyś pisałam po kapieli jest około pół godziny taka jakby rozdrażniona, mąż się smieje,że dlatego sie wkurza,bo już koniec:)
    Sluchajcie, ja wczoraj wypiłam na wypróbowanie saszetkę Femaltiker, mam całe opakowanie kupione jeszcze w ciąży,ale jedną saszetkę miałam od połoznej luzem.Smakowało mi:) ale w nocy myslałam,że mi cycki wybuchną.także polecam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Mam jeszcze do Was jedno pytanie ile macie rozków? Ja mam jeden, ale teraz sobie mysle - czy rozek bierze się do szpitala i czy od razu po porodzie uzywają tego rozka - bo jak się pobrudzi to czy powinnam miec drugi ?

Ja miałam jeden. U mnie na porodówce zawijali w szpitalne rożki. :) Dopiero jak Małą wykąpali i przebrałam ją w jej ciuszki to zawinęłam w swój rożek. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    ja mam 3 rozki.w 3 rozmiarach.z tego najwiekszego już wyrasta,wiec bardziej jest jako kołderka teraz. w szpitalu miałam jeden.jak się pobrudzi może ktoś zawsze chyba dowieść:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    To znów ja.
    Sliczne te Wasze pociechy.
    Podczytuję Was sobie od czasu do czasu ;)
    U mnie juz wyprawka w sumie ku końcowi - wózek zamówiony. Jeszcze musze kupic dla siebie dłuzszy szlafrok i moze kilka ciuszkó na 56 bo prawei wszystko mam na 62 a chyba tylko kilka sztuk na 56.

U nas konieczne było dokupienie 2 rożka, ponieważ mały po porodzie przez całą dobę ulewał wodami płodowymi koloru brązowego i niestety rożek był cały brudny.
    W innym wypadku wydaje mi się to zbędne. Myślę, że jeden Ci starczy, a później najwyżej dokupisz. Z allegro dojdzie w 2 dni :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach skończyłam właśnie Chirurgów oglądać! Był płacz. :P
    Chyba się jakaś miękka zrobiłam, bo co odcinek ryczę. :D

Teraz czekam na kolejny, bo ten się strasznie zakończył... Ciekawość mnie zżera. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam jeden rożek, ale miałam chęć dokupić kolejny, bo już w szpitalu się ubrudził, a to smółką, a to ulewaniem, ale ostatecznie nie kupiłam, Kubuś urodził się w zimie więc w ogrzewanie działa, rano rożek do pralki i w południe już był suchutki, spokojnie dałam radę. Teraz rożek poszedł już w kąt, nie używamy go.

relgtgf6uee8xud8.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, w takim razie narazie zostanę przy jednym a potem zobaczymy - dokupic teraz to faktycznie nie problem - macie rację.

klz98u696p33kjce.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dużo osób używa rożka jako kołderki, ale mój się strasznie wierci i odkrywa, u nas sprawdza się na tym etapie śpiworek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:12

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    isabelle pokaż półki, bo coś takiego chciałabym kupić do Natalkowego pokoju

Za ciemno, żeby zrobić fotę, więc wstawiam z google. My mamy miętowe.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b223fb29e3f.jpg

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:06

isabelle lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziękuję dziewczyny, w takim razie narazie zostanę przy jednym a potem zobaczymy - dokupic teraz to faktycznie nie problem - macie rację.

Ja mam dwa, ten drugi tylko awaryjnie. Mała dwa razy miała rożek do wymiany z powodu mocnego ulewania. A w środku nocy łatwiej jest wyciągnąć drugi rożek niż kombinować z kocykami czy kołderką. Myślę, że swobodnie możesz pomyśleć o drugim gdyby się okazało, ze masz ulewające dziecko.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Za ciemno, żeby zrobić fotę, więc wstawiam z google. My mamy miętowe.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b223fb29e3f.jpg
    A jak cenowo? :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę do sklepów z wózkiem :) do kościoła.raz jechałyśmy autobusem.w domu śpi w różku,czasem przykrywam jeszcze kocykiem nóżki.a w dzień pod samym kocykiem.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ