X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kładę sobie ręcznik a na nim pieluchę tetrową. Najpierw szybko osuszam młodego pieluchą- szybko chłonie wodę, potem ją usuwam i zostawiam go owiniętego w suchy ręcznik, który jest suchy i zabieram się za pielęgnację, smarowanie, ubieranie i jest ok.

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    ja kładę sobie ręcznik a na nim pieluchę tetrową. Najpierw szybko osuszam młodego pieluchą- szybko chłonie wodę, potem ją usuwam i zostawiam go owiniętego w suchy ręcznik, który jest suchy i zabieram się za pielęgnację, smarowanie, ubieranie i jest ok.
    ja od razu w ręcznik, ale pozwalam małej poleżeć zawiniętej w go, więc jej nie wycieram, woda sama się wchłania, po paru minutach odkrywam górę i smaruję, następnie dół, a potem ubieram....mała ani razu nie zapłakała..........

• slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    to nasze upominki na podziękowania dla gości.i nowa fotka:)
    4e976b6faacb7e77med.jpg
    92ef56ff37c1a30bmed.jpg
    45131b5fc141e63bmed.jpg
    0fe8b79359115fe9med.jpg
    506d3743a4b4ca0fmed.jpg

Super.

Paula44, kasia86 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    ania_29 a czym wycierasz?
    Nie tyle chodzi o wycieranie co już o sam moment zawijania w ręcznik. Wcześniej spokojnie mogłam ją osuszyć, nakremować... Teraz wrzask jakby ze skóry obdzierali. Wczoraj w tej histerii zdołała się uspokoić, dzisiaj szans na to nie było ;)

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 ale pulpecik w avatarze. Śliczna maleńka !

Paula44 lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów ja.
    Sliczne te Wasze pociechy.
    Podczytuję Was sobie od czasu do czasu ;)
    U mnie juz wyprawka w sumie ku końcowi - wózek zamówiony. Jeszcze musze kupic dla siebie dłuzszy szlafrok i moze kilka ciuszkó na 56 bo prawei wszystko mam na 62 a chyba tylko kilka sztuk na 56.

Mam jeszcze do Was jedno pytanie ile macie rozków? Ja mam jeden, ale teraz sobie mysle - czy rozek bierze się do szpitala i czy od razu po porodzie uzywają tego rozka - bo jak się pobrudzi to czy powinnam miec drugi ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:00

klz98u696p33kjce.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogusia - u nas też wrzaski przy każdej kąpieli były. Na początku masakra była. Cała wieś pewnie słyszała rozpacz Alicji. Potem Mąż zrobił cieplejszą wodę niż jest zalecane na termometrze i był podczas kąpieli spokój. Największe krzyki były po wyciągnięciu z wody. Nic nie pomagało, ale znaleźliśmy patent. Suszarka do włosów! Działa na najwyższych obrotach od momentu wyciągnięcia Małej z wody do karmienia. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na dwie godziny w pracy:)łacznie nie było mnie 2 godziny i 40minut,mama z mężem dali rade:) za tydzień znów pójde:) przyszłam, dałam cycusia na przytulenie i spi już.
    Klara nigdy nie płacze w kąpieli ani w trakcie wycierania,ale jak juz kiedyś pisałam po kapieli jest około pół godziny taka jakby rozdrażniona, mąż się smieje,że dlatego sie wkurza,bo już koniec:)
    Sluchajcie, ja wczoraj wypiłam na wypróbowanie saszetkę Femaltiker, mam całe opakowanie kupione jeszcze w ciąży,ale jedną saszetkę miałam od połoznej luzem.Smakowało mi:) ale w nocy myslałam,że mi cycki wybuchną.także polecam:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Mam jeszcze do Was jedno pytanie ile macie rozków? Ja mam jeden, ale teraz sobie mysle - czy rozek bierze się do szpitala i czy od razu po porodzie uzywają tego rozka - bo jak się pobrudzi to czy powinnam miec drugi ?

Ja miałam jeden. U mnie na porodówce zawijali w szpitalne rożki. :) Dopiero jak Małą wykąpali i przebrałam ją w jej ciuszki to zawinęłam w swój rożek. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    ja mam 3 rozki.w 3 rozmiarach.z tego najwiekszego już wyrasta,wiec bardziej jest jako kołderka teraz. w szpitalu miałam jeden.jak się pobrudzi może ktoś zawsze chyba dowieść:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    To znów ja.
    Sliczne te Wasze pociechy.
    Podczytuję Was sobie od czasu do czasu ;)
    U mnie juz wyprawka w sumie ku końcowi - wózek zamówiony. Jeszcze musze kupic dla siebie dłuzszy szlafrok i moze kilka ciuszkó na 56 bo prawei wszystko mam na 62 a chyba tylko kilka sztuk na 56.

U nas konieczne było dokupienie 2 rożka, ponieważ mały po porodzie przez całą dobę ulewał wodami płodowymi koloru brązowego i niestety rożek był cały brudny.
    W innym wypadku wydaje mi się to zbędne. Myślę, że jeden Ci starczy, a później najwyżej dokupisz. Z allegro dojdzie w 2 dni :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach skończyłam właśnie Chirurgów oglądać! Był płacz. :P
    Chyba się jakaś miękka zrobiłam, bo co odcinek ryczę. :D

Teraz czekam na kolejny, bo ten się strasznie zakończył... Ciekawość mnie zżera. :P

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash ja mam jeden rożek, ale miałam chęć dokupić kolejny, bo już w szpitalu się ubrudził, a to smółką, a to ulewaniem, ale ostatecznie nie kupiłam, Kubuś urodził się w zimie więc w ogrzewanie działa, rano rożek do pralki i w południe już był suchutki, spokojnie dałam radę. Teraz rożek poszedł już w kąt, nie używamy go.

relgtgf6uee8xud8.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, w takim razie narazie zostanę przy jednym a potem zobaczymy - dokupic teraz to faktycznie nie problem - macie rację.

klz98u696p33kjce.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dużo osób używa rożka jako kołderki, ale mój się strasznie wierci i odkrywa, u nas sprawdza się na tym etapie śpiworek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 21:12

relgtgf6uee8xud8.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    isabelle pokaż półki, bo coś takiego chciałabym kupić do Natalkowego pokoju

Za ciemno, żeby zrobić fotę, więc wstawiam z google. My mamy miętowe.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b223fb29e3f.jpg

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:06

isabelle lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziękuję dziewczyny, w takim razie narazie zostanę przy jednym a potem zobaczymy - dokupic teraz to faktycznie nie problem - macie rację.

Ja mam dwa, ten drugi tylko awaryjnie. Mała dwa razy miała rożek do wymiany z powodu mocnego ulewania. A w środku nocy łatwiej jest wyciągnąć drugi rożek niż kombinować z kocykami czy kołderką. Myślę, że swobodnie możesz pomyśleć o drugim gdyby się okazało, ze masz ulewające dziecko.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Za ciemno, żeby zrobić fotę, więc wstawiam z google. My mamy miętowe.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0b223fb29e3f.jpg
    A jak cenowo? :)

201501145565.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodzę do sklepów z wózkiem :) do kościoła.raz jechałyśmy autobusem.w domu śpi w różku,czasem przykrywam jeszcze kocykiem nóżki.a w dzień pod samym kocykiem.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2308 2309 2310 2311 2312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ