X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka nigdzie sie nie przenioslo, ale jest zasilane "fejsbukiem' dodatkowo;)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szpilka nigdzie sie nie przenioslo, ale jest zasilane "fejsbukiem' dodatkowo;)
    wiem wiem, ale wczoraj dziewczyny sadziły, że tu ucichlo, bo sie przeniosło a ja dzis ledwie posty od wczoraj nadrobiłam, jak za dawnych ciążowych czasow, po kilku godzinach nieobecnosci

Ag... lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    wiem wiem, ale wczoraj dziewczyny sadziły, że tu ucichlo, bo sie przeniosło a ja dzis ledwie posty od wczoraj nadrobiłam, jak za dawnych ciążowych czasow, po kilku godzinach nieobecnosci

tu ucichlo bo sie pewnie laski obczajały na fb;) jednak co belly to belly:)

Rybka1 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak do tego katarku doszła kupa a raczej woda w kolorze kupy to jechać do lekarza? Na razie była taka jedna. Dodatkowo nie chce za bardzo jeść ani z piersi ani z butli...
    Boję się jechać do przychodzi do dzieci chorych bo może coś więcej przywlec, no ale martwię się.
    Tomek natomiast zachowuje się normalnie, temperatura w normie.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    u mnie burza!
    U mnie tez i grad.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na srake 1/3 smecty do mleka najlepiej.
    poczekaj czy bedzie wiecej takich kup, bo jedna to moze cos zjadlas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:30

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i dalej zdjec nie obczaiłam musi to do jutra chyba poczekac, bo teraz za obiad trzeba sie zabrac, bo znow chmury nadciagaja i ze spaceru nici :(

a i wczoraj bylo u nas tak zimno, że mlodego do koscioła jednak w kombinezon ubralam, zgrzany nie byl jak go potem wyjelam

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my już dograliśmy salę na chrzciny wprawdzie nie tam gdzie chcieliśmy (pani lekko mówiąc olała nas nie odpowiadająs na mail, nawet nie była na miejscu po wczesniejszym umówieniu) więc stwierdziliśmy że trudno i robimy nieco dalej od kościoła gdzie będzie chrzest.

Za obiad płacimy 60 zł w tym są dwa dania, kawa, herbata i ciasto. Tort i winko (nie stawiamy wódki) we własnym zakresie. U nas będzie 13 osób zaledwie, w tym pijących 4, więc stwierdziliśmy że nie ma sensu. Teraz zastanawiamy się tylko czy zamawiać sesje u fotografa ( 60 za jedną pozycję w tym są 3 zdjęcia).

Maud widzę Tomuś dzisiaj kończy 3 miesiące, ale ten czas leci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:51

Maud11 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a nie macie kogos z fajnym aparatem, zeby zrobil jakiec ciekawe foty?
    jak slysze 60zl za pozycje to az mnie cos bierze na te pozowane foty na fototapetach jakie mam z komunii;)
    ja nie zamawiam fotografa ale u mnie akurat mąz ma aparat i kilka obiektywow i chlopak sis ma bzika na punkcie obiektywow i zdjec wiec nie mam poprostu potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 14:52

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Maud widzę Tomuś dzisiaj kończy 3 miesiące, ale ten czas leci.

Leci jak nie wiem, wczoraj widziałam kobietę w ciąży i mi się przykro zrobiło że ona będzie miała niedługo taką maleńką kilkudniową kruszynkę, a ja już mam takiego klocuszka, który będzie tylko większy :)

• blador Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze u nas ten katar nie minie, to juz 4 tydzien! Wizyt u lekarza milion, szpital, a ten dziad wraca jak bumerang 3 dni spokoju i znowu :( a moze teraz to sapka? Juz nie wiem sama, odkurzacz nic nie odciaga, w nosie tylko kozice, ale jak spi cos mu tam sapocze ;(
    Z pozytywow mamy w koncu recepte na bebilon pepti :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 15:01

relgh3718o9n8rtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Używacie muszli laktacyjnych? Zastanawiam się nad zakupem, Avent luk Nuk. teraz jak mi mała w nocy więcej śpi, to do drugiego karmienia strasznie mi cycek tryska, i myślałam żeby do muszli łapać, bo wkładki przesiakaja

Pinia ja mam muszle Nuka. Wg mnie to samo co Aventu tylko że tańsze.
    Ja miałam od początku, ze względu na straszną bolesność brodawek, spisały się rewelacyjnie. Oprócz tego łapały mleko bardzo dobrze :)
    Jeżeli chcesz używać w nocy, to w zależności od tego jak śpisz. Jak bardziej na brzuchu, to będzie Ci strasznie niewygodnie. Ale jak na plecach albo boku to ok. Trzeba się też przyzwyczaić do silikonu i plastiku w staniku.

A próbowałaś wkładek Johnson&Johnson? Są dość grube, ale dla mnie najlepsze i najwygodniejsze ze wszystkich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador wrote:
    Boze u nas ten katar nie minie, to juz 4 tydzien! Wizyt u lekarza milion, szpital, a ten dziad wraca jak bumerang 3 dni spokoju i znowu :( a moze teraz to sapka? Juz nie wiem sama, odkurzacz nic nie odciaga, w nosie tylko kozice, ale jak spi cos mu tam sapocze ;(
    Z pozytywow mamy w koncu recepte na bebilon pepti :)

Blador to może rzeczywiście sapka? Katar raczej nie trwałby tak długo...

• blador Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety przez 3 tyg. Na bank byl katar :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador u Małej też męczyłam się przeszło dwa tygodnie z katarem?Odroczyli nam szczepienie dwa razy.Lekarka zaleciła odstawic mleko,ja się uparłam na inhalator i powiedziała ze mogę dwa razy dziennie solą fizjologiczna.Kataru czy może czegoś co furczalo Hani daleko w nosie nie ma.Teraz odstawiłam inhalator narazie chce wrócić do mleka bo nie wiem co pomogło..

relgh371oag5i13h.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula inhalacje robilam mu przez 2 tyg. 5 razy dziennie, teraz raz dziennie, szczepienia tez jeszcze nie mamy :(

relgh3718o9n8rtv.png
  • Juśka Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przykro mi...wiem ze to meczarnia dla Was.
    Moja dziś marudzi na maksa.

relgh371oag5i13h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jonka moja śpi w śpiworku bo kiedyś się obudziłam patrze dziecka nie ma! A z drugiej strony łóżeczka są misie dość duże i jak się tam "przypędraczkowała" to się przewróciły na nią i ją zasłoniły :P a w śpiworku potrafi tylko się przesuwać w górę ;)

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag niestety nie mamy takich "maniaków" fotografowania w bliskiej rodzinie. A sami posiadamy dobity juz aparat.

Maud ja też najbardziej zadowolona jestem z wkładek J&J.

• OliOla Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:01

l22nzbmh1lqdktpj.png

‹‹ 2387 2388 2389 2390 2391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ