*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczepionkowa komedia
zamawiam infanrix 6w1- nie ma, bedzie w maju
tel do pani dr- to proszę zamowic pentaxim
zamawiam pentaxim 6w1- nie ma, bedzie w maju
tel do pani dr- to infanrix 5 w 1 i euvax
zamawiam jest 5w1 euvaxu nie ma- nie wiadomo kiedy bedzie
finalnie 5w1 i engerix.
PARANOJA!!! -
Faktycznie,piękne historie ja 16 czerwca 2013 miałam zabieg po pustym jaju płodowe,19 stycznia 2014 miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu w 8tc.a 20 stycznia 2015 urodziłam Klarę zachodziłam zawsze za pierwszym razem,miałam regularne okresy.w pierwszych ciazach jakos podświadomie czułam,ze jest cos nie tak.robilam bety,kilka testów.w trzeciej szczęśliwej ciąży zrobiłam będę test,żadnej bety.Udalo się dzieki szczepionkom w Lodzi.dość nowatorskim i kontrowersyjnym.I dzieki braniu clexane.
-
MartaKD wrote:Spłakałam się strasznie.cos we mnie pękło,chyba całe zmęczenie od 10tygodni.Jak Wam pisałam Klara nie robila kupki,dzis dalam jej wode.no i taka sytuacja: Przebrałam jej pieluszke osikana i bawimy sie.jestem cały czas przy niej,zaczyna marudzić to wstajemy i lulamy,nic.klade ja na brzuszek,chwila spokoju i płacz.kładę ja do kołyski,płacze.w końcu zajrzałam w pieluchę a tam kupa.mysle sobie co ze mnie za matka! Nie zauważyłam jak zrobiła.w czasie mycia i przebierania radosna,uśmiechnięta.i zaraz potem znów płacz.nosze ja ja,nosi ja mąż,różne pozycje,nic.w końcu wkurzyłam sie na męża bo zamiast z nią chodzić to usiadł i jeszcze jakos ja sztywno trzyma.wzięłam ją.ten mi mówi,ze na sile jej smoczka wpycham,ze sie nie znam,ze moze ja zle podtarłam i płacze.zostawiłam ją na przewijaku i wyszłam do drugiego pokoju.on ja chyba wycierał chusteczkami.placz usłyszała moja mama.przyszla,wziela ja,polulała chwilkę,smoka przytrzymała,wlozyla do kołyski i mała śpi.czemu płakała? Nie wiem.ja zryczana,mowie do mamy,że sie nie nadaje.mama mi mówi,ze przy dziecku trzeba byc spokojnym bo się nerwy udzielają i bez płaczu się dziecko nie wychowa.
Juz któryś raz mama ja uspokaja,a ja nie potrafię.mysle sobie,ze sie nie nadaje na mamę.moze jestem niedojrzała,niecierpliwa.
Martuś, dobrze, że się wypłakałaś, to często pomaga. No i czerwona kartka dla twojego męża, który zarzuca ci niekompetencję. Najprościej zrzucić winę na drugą osobę, co z resztą świadczy również o jego bezradności. Nikt nie jest idealny, PAN MĄŻ również, masz prawo mieć gorszy czas. -
MartaKD
Absolutnie nie myśl tak! Jesteś wspaniałą mamą, a wierz mi, takie chwile jak ty mam średnio raz w tygodniu.
Dziecka nie możemy ustawić jak w zegarku i czasem po prostu płacze, bo coś jest nie tak. Nawet my, mamusie nie wiemy czemu.
Moja mama też potrafi zachować większy dystans i lubię jak uspokaja małą. Zobaczysz, za 20kilka lat, ty będziesz uspokajać swoją wnuczkę bo będziesz miała do tego większy dystans Super, że twoja mama ci pomaga.
Jesteś wspaniałą mamą!Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
isabelle wrote:Ja tak jak pisałam wcześniej, spisałam cykl na straty, bo nie było monitoringu, więc cydr się lał, oj lał
Nie miałam wyrzutów sumienia,bo na takim etapie zagniezdzania sie nie zaszkodzi raczej.a nie pila żadna z nas podejrzewam nalogowo:) -
Ag... wrote:Szczepionkowa komedia
finalnie 5w1 i engerix.
PARANOJA!!!
No coś ostatnio jest problem ze szczepionkami. Nawet w radio słyszałam, że nie ma w hurtowniach. Ja idę w piątek na trzecią dawkę 5w1 - na szczęście nie muszę sama kupować, w punkcie szczepień tylko płacę. Mam nadzieję, że wszystko będzie. Energix chyba lepszy od Euvaxu.
-
Ag... wrote:Szczepionkowa komedia
finalnie 5w1 i engerix.
PARANOJA!!!
My infanrix szczepiliśmy 1 raz i mała po tym super, teraz miała być 2 dawka i tak jak piszesz NIGDZIE nie ma. Dostaliśmy nawet receptę, żeby szukać na własną rękę i NICO.
Zaszczepiliśmy infanrix 5w1 a w 7 miesiącu zaszczepimy dodatkowo na żółtaczkę. Mała po tej szczepionce super! szczepiliśmy o 9 rano i do 20:00 bawiła się, śmiała do rozpuku, temp 36,6, spała ładnie, zero płaczuAg..., Paula44 lubią tę wiadomość
-
Mój mąż w piatek gdy wyszłam na zajęcia tez sobie super radzil.a dzis chyba wszyscy mamy zły dzień.
W grupie karmienie piersią jedna laska zapytala czy przy kp moze sobie zjeść zupke chinska bo taka ma ochotę,ze nie wiem.ale ja większość zjechala:) zostane w tej grupie bo śmiesznie tam jest:) -
Agus89 wrote:Ale przed chwilą miałam spięcie z mężem. Zaraz mnie rozniesie ze złości... Nosz kur** mać. Zostawiłam mu Alę na godzinę i niech sobie radzi sam. Ja leżę w wannie.
Wyżal się
Zapal sobie jakąś zapachową świeczkę, wdech.... wydech... będzie dobrze!Agus89 lubi tę wiadomość
-
Agus89 wrote:Ale przed chwilą miałam spięcie z mężem. Zaraz mnie rozniesie ze złości... Nosz kur** mać. Zostawiłam mu Alę na godzinę i niech sobie radzi sam. Ja leżę w wannie.
Martuś ja też płaczę średnio raz w tygodniu, bo już nie wiem jak mam postępować z Filipkiem, żeby nie płakał. Głowa do góry! Jesteś super mamą!
Wszystkie jesteśmy super mamuśkami!
Rybka1, wania, MartaKD, Maud11, Bogusiar80, Ewelina88, Agula92 lubią tę wiadomość