X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:40

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionkowa komedia

zamawiam infanrix 6w1- nie ma, bedzie w maju
    tel do pani dr- to proszę zamowic pentaxim
    zamawiam pentaxim 6w1- nie ma, bedzie w maju
    tel do pani dr- to infanrix 5 w 1 i euvax
    zamawiam jest 5w1 euvaxu nie ma- nie wiadomo kiedy bedzie

finalnie 5w1 i engerix.

PARANOJA!!!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie,piękne historie :) ja 16 czerwca 2013 miałam zabieg po pustym jaju płodowe,19 stycznia 2014 miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu w 8tc.a 20 stycznia 2015 urodziłam Klarę :) zachodziłam zawsze za pierwszym razem,miałam regularne okresy.w pierwszych ciazach jakos podświadomie czułam,ze jest cos nie tak.robilam bety,kilka testów.w trzeciej szczęśliwej ciąży zrobiłam będę test,żadnej bety.Udalo się dzieki szczepionkom w Lodzi.dość nowatorskim i kontrowersyjnym.I dzieki braniu clexane.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Spłakałam się strasznie.cos we mnie pękło,chyba całe zmęczenie od 10tygodni.Jak Wam pisałam Klara nie robila kupki,dzis dalam jej wode.no i taka sytuacja: Przebrałam jej pieluszke osikana i bawimy sie.jestem cały czas przy niej,zaczyna marudzić to wstajemy i lulamy,nic.klade ja na brzuszek,chwila spokoju i płacz.kładę ja do kołyski,płacze.w końcu zajrzałam w pieluchę a tam kupa.mysle sobie co ze mnie za matka! Nie zauważyłam jak zrobiła.w czasie mycia i przebierania radosna,uśmiechnięta.i zaraz potem znów płacz.nosze ja ja,nosi ja mąż,różne pozycje,nic.w końcu wkurzyłam sie na męża bo zamiast z nią chodzić to usiadł i jeszcze jakos ja sztywno trzyma.wzięłam ją.ten mi mówi,ze na sile jej smoczka wpycham,ze sie nie znam,ze moze ja zle podtarłam i płacze.zostawiłam ją na przewijaku i wyszłam do drugiego pokoju.on ja chyba wycierał chusteczkami.placz usłyszała moja mama.przyszla,wziela ja,polulała chwilkę,smoka przytrzymała,wlozyla do kołyski i mała śpi.czemu płakała? Nie wiem.ja zryczana,mowie do mamy,że sie nie nadaje.mama mi mówi,ze przy dziecku trzeba byc spokojnym bo się nerwy udzielają i bez płaczu się dziecko nie wychowa.
    Juz któryś raz mama ja uspokaja,a ja nie potrafię.mysle sobie,ze sie nie nadaje na mamę.moze jestem niedojrzała,niecierpliwa.

Martuś, dobrze, że się wypłakałaś, to często pomaga. No i czerwona kartka dla twojego męża, który zarzuca ci niekompetencję. Najprościej zrzucić winę na drugą osobę, co z resztą świadczy również o jego bezradności. Nikt nie jest idealny, PAN MĄŻ również, masz prawo mieć gorszy czas.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD

Absolutnie nie myśl tak! Jesteś wspaniałą mamą, a wierz mi, takie chwile jak ty mam średnio raz w tygodniu.

Dziecka nie możemy ustawić jak w zegarku i czasem po prostu płacze, bo coś jest nie tak. Nawet my, mamusie nie wiemy czemu.

Moja mama też potrafi zachować większy dystans i lubię jak uspokaja małą. Zobaczysz, za 20kilka lat, ty będziesz uspokajać swoją wnuczkę bo będziesz miała do tego większy dystans :) Super, że twoja mama ci pomaga.

Jesteś wspaniałą mamą! 50przytula.gif

Anutka, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Ja tak jak pisałam wcześniej, spisałam cykl na straty, bo nie było monitoringu, więc cydr się lał, oj lał
    Ja do momentu testu popijalam winko i piwko.czasem do piwka papierosek.od testu juz nic.
    Nie miałam wyrzutów sumienia,bo na takim etapie zagniezdzania sie nie zaszkodzi raczej.a nie pila żadna z nas podejrzewam nalogowo:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szczepionkowa komedia

finalnie 5w1 i engerix.

PARANOJA!!!

No coś ostatnio jest problem ze szczepionkami. Nawet w radio słyszałam, że nie ma w hurtowniach. Ja idę w piątek na trzecią dawkę 5w1 - na szczęście nie muszę sama kupować, w punkcie szczepień tylko płacę. Mam nadzieję, że wszystko będzie. Energix chyba lepszy od Euvaxu.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Selene,Isabelle.i znów się popłakałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 20:02

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Marta nic podobnego. Nadajesz się na Mamę :) i nie opowiadaj głupot. Każda z nas a przynajmniej ja ma chwile słabości. W końcu to pierwsze dziecko, więc się uczymy dopiero odczytywać nasze dzieci. Głowa do góry :)

MartaKD lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Selene Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Szczepionkowa komedia

finalnie 5w1 i engerix.

PARANOJA!!!

My infanrix szczepiliśmy 1 raz i mała po tym super, teraz miała być 2 dawka i tak jak piszesz NIGDZIE nie ma. Dostaliśmy nawet receptę, żeby szukać na własną rękę i NICO.

Zaszczepiliśmy infanrix 5w1 a w 7 miesiącu zaszczepimy dodatkowo na żółtaczkę. Mała po tej szczepionce super! szczepiliśmy o 9 rano i do 20:00 bawiła się, śmiała do rozpuku, temp 36,6, spała ładnie, zero płaczu :)

Ag..., Paula44 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż chciałby dobrze,ale widzę,ze wielu rzeczy nie potrafi.i ja sie denerwuje i on w takich chwilach jak mała placze i wtedy nietrudno o kłótnie :(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do alko, to ja też popijałam będąc w ciąży chociażby na majówce.

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dzisiaj przyszedł po pracy, obudził małą, nakarmił małą, bawił się z małą, uspał małą, a ja tylko przyszłam dać jej buziaka w czółko na dobranoc ale ona już spała.

0heart.gif0heart.gif0heart.gif

ania_29, Malenq, Bogusiar80, renia83, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w piatek gdy wyszłam na zajęcia tez sobie super radzil.a dzis chyba wszyscy mamy zły dzień.
    W grupie karmienie piersią jedna laska zapytala czy przy kp moze sobie zjeść zupke chinska bo taka ma ochotę,ze nie wiem.ale ja większość zjechala:) zostane w tej grupie bo śmiesznie tam jest:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przed chwilą miałam spięcie z mężem. Zaraz mnie rozniesie ze złości... Nosz kur** mać. :/ Zostawiłam mu Alę na godzinę i niech sobie radzi sam. Ja leżę w wannie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ale przed chwilą miałam spięcie z mężem. Zaraz mnie rozniesie ze złości... Nosz kur** mać. :/ Zostawiłam mu Alę na godzinę i niech sobie radzi sam. Ja leżę w wannie.

Wyżal się :D

Zapal sobie jakąś zapachową świeczkę, wdech.... wydech... będzie dobrze!

Agus89 lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

MonikaDM lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD głowa do góry i chodź dumnie, bo jesteś bardzo dobrą mamą

Spróbuję dziś Natę przenieść do kołyski, ale na razie cienko to widzę, bo z odgłosów z sypialni wnioskuję że nawet nie śpi w naszym łóżku.

MartaKD lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja zrobiłam to samo. Ja się zrelaksowałam, on przemyslał sprawę, dziecko ululane i wieczór mam calutki tylko dla siebie! :)

Martuś ja też płaczę średnio raz w tygodniu, bo już nie wiem jak mam postępować z Filipkiem, żeby nie płakał. Głowa do góry! Jesteś super mamą! :)
    2rjb49uspkfc_t.jpg
    Wszystkie jesteśmy super mamuśkami! :)

Rybka1, wania, MartaKD, Maud11, Bogusiar80, Ewelina88, Agula92 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ