X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Selene Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=nhJCx8hii18

Popłakałam się

Rybka1, Maud11, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:41

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:04

MartaKD lubi tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    I to znamienne "Zerkniesz na nią? Bo ja muszę (tu wpisać dowolną NIEZBĘDNĄ czynność) Wrrrrrr
    Skąd ja to znam... Ale zazwyczaj zanim mój się podniesie od kompa to ja już zdążę zrobić wszystko, co miałam w planach.. I jest spina.. I jego odpowiedź na wszystko, że nie płakał to on nie chodził do niego..

isabelle lubi tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie ze u każdej jest podobnie. Maz robi sporo, teraz np kąpie a ja czytam belly ale zawsze jest pyt zerkniesz? Tak jak Isabelle ja czytam szukam... I przekazuje raporty co znalazłam

isabelle, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta musisz być silna, a każda z nas mam gorsze chwile. Jestes cudowna, po Twoich postach na forum, determinacji w działaniach wyobrażam sobie Ciebie jako bardzo silna osobę.
    A u każdej z nas kłótnie z małżonkiem będą juz głównie o dziecko. Tak już jest. Pomyślcie, kiedy się ostatnio kłóciłyście i czy nie było to coś związanego z dzieckiem. No ewentualnie jak nie, to tylko zostaje kasa.

MartaKD, MonikaDM lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Selene ja też.. to było przepiękne.

Kurcze widzę,że nie tylko u mnie tak jest. Mój przychodzi z pracy ja rozumiem,że jest zmęczony itd. Dziś np. położyłam małą między nami na kanapie a ta ewidentnie go zaczepia patrzy na niego, coś tak śmisznie gada rusza łapkami,a ten głowa w tv. Mówię zobacz jak Cię zaczepia, jak gada do Ciebie. Stęskniła się po całym dniu. To w końcu go ruszyło. No,ale laski no ileż można mówić zero pomyślunku..

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Wyżal się :D

Zapal sobie jakąś zapachową świeczkę, wdech.... wydech... będzie dobrze!

Świeczka już się pali. Lawendowa. Niby relaksująca i gówno daje (Sorki za wyrażenie).
    Uwaga będę się żalić.
    8 kwietnia mamy szczepienie i Mąż miał jechać ze mną, bo wie że jestem za miękka żeby pomóc przytrzymać Alicje. A on mi mówi, że sama sobie dam radę bo on jedzie na strzelnice trenować przed egzaminem! Cholera jasna! Aż się we mnie zagotowało jak to usłyszałam. 9 kwietnia też ma wolne i może spokojnie sobie jechać na tą strzelnice, a on mi mówi, że nie może bo musi ze swoją siostrą do lekarza jechać.. Wyobrazacie to sobie? :/ Mam czasami ochotę walnąć go w łeb żeby się ocknął. :/

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się właśnie popłakałam, bo znalazłam filmik, na którym widać, jak Filip fika mi w brzuchu.. filmik z września.. boziu jak ten czas zapitala..

Selene, MonikaDM, Ewelina88, Paula44 lubią tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie interesuje się zakupami, no może poza ceną. Kąpać nie kąpie odkąd się okazało że spokojnie radzę sobie sama. Pieluchy nie zmienia, chyba że trzeba a ja nie mogę lub mnie nie ma. Jednak w kryzysowej sytuacji jest w stanie przejąć ode mnie małą i ją ukołysać. Ostatnio usłyszałam że podziwia mnie, że tak dobrze sobie radzę. Szkoda tylko że to wychodzi po kłótniach

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na spiocha zawsze mówi przez sen agus cudowna jesteś ze go karmisz... Myślę WTF, sam nie zje:)

ania_29, Selene, isabelle, renia83, Ewelina88, Paula44, polaola, Rybka1 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 nie dziwię się że się wkurzyłaś. Typowo męskie zachowanie

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ja płacze przy dziecku również i to normalne, najczesciej z bezsilności kiedy nie wiem co chce. Lub rano kiedy on płacze a ja jestem meeega zmęczona. Zajmuje się małym praktycznie sama, mąż wykańcza dom i jest tylko na weekendy i to nie zawsze bo albo ma szkołe, albo chce podgonić robotę na budowie. Jesteśmy tylko ludźmi, nie robotami i mamy prawo mieć chwile słabości. A najśmiejszejsze kiedy mąż zajmuje się małym i musze mu co chwilę coś podać, przynieść, wytrzec małego, poprawić kocyk, założyć pieluchę, podgrzać mleko. Wtedy mówię mu że ja kiedy jestem cały tydzień sama muszę robić wszystko SAMA, nie mam nikogo do podawania.
    Też czasem mam wyrzuty że siedzę na kanapie a mały w nosidełku, wtedy myślę "co ze mnie za matka, zamiast pobawić się z dzieckiem wsadzam do nosiedłeka" ale niestety nie ma mozliwości zajmowania się 24h/dobę.

Nie jesteś sama, każda ma te chwile !!

Aguś, Ty dowiedziałaś się tydzień przed ślubem, a ja tydzień po zaszłam ciąże !Cykle ponad 30 dniowe, a ostatnią @ miałam 6 kwietnia, a ślub 26 kwietnia, także wszyscy podejrzewają że na ślubie byłam już w ciąży ! co nie jest prawdą, bo zaszłam dokładnie 3 maja. No ale cóż, nie zamierzam się z tego wszystkim tłumaczyć.

MartaKD, MonikaDM, Ewelina88, lwuska55592 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv78 wrote:
    Chyba się wypisze z przychodni, ale może przesadzam?
    Byłam u nich tylko na szczepieniach,za każdym razem jak chce wpaść bo cos mnie niepokoi to nie maja miejsc.
    Czy ja przesadzam i faktycznie nie zawraca sie głowy lekarzom na wszelki wypadek?czy może powinna mieć takie prawo?

A

Ja zawsze się dziwię, jak mowicie, że czekacie do pediatry, u nas nie ma wielkiego problemu, czasem poniedziałek jest zawalony, ale na wtorek już spokojnie mozna się dostać.
    Kiedyś Pani nie chciała mnie zarejestrowac ze starszym, powiedziałam że ma mi to dac na piśmie i miejsce się znalazło.

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszelkie zakupy dla małego ciuszki, kosmetyki kupuję ja. Mąż nie zna się na tym zwyczajnie. Tak samo jako oboje wiemy, że trzeba podawac witaminę ale to ja musze o niej pamiętać. Tak to już chyba jest, rola matki nieoceniona. A przecież też mnie nikt tego nie uczył, to moje pierwsze dziecko, na starcie wiedziałam tyle co on.

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci czasami nie myślą co mówią. Dziwny z nich gatunek.

Ag..., MonikaDM, Rybka1 lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka to ma swoje plusy, czasem mowie ze cos jest konieczne i mogę kupić:) jakby się sam orientował to pewnie polowy gadżetów bym nie kupiła:)

U was tez taka burza?! Koniec świata!

magdalenka, isabelle, renia83 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój poza nierobieniem tego co Wasi, typu np. zakupy nie zmienił małemu ani jednej pieluchy!!!
    I nijak go do tego nie mogę namówić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 20:50

• OliOla Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 23:01

Wiki81 lubi tę wiadomość

l22nzbmh1lqdktpj.png

• blador Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze piekne te historie, az sie wzruszylam

MartaKD nie jestes zla matka, bo jestes najlepsza dla swojej Klary :) u mnie czasami moj tata nawet potrafi olka uspokoic a ja nie :( nas nie bral do pol roku na rece a z wnukiem tak sobie radzi...

A co do naszych gorszych polowek to moj ma wolne od ojcowania 4 tydzien! Bierze 3 antybiotyk i caly czas mu nie przechodzi! Sama go od malego przeganiam, spi w salonie. Ale juz po malu brakuje mi sil, tym bardziej ze ja w tym czasie bralam tez 2 antybiotyki, no ale mamy nie ida na zwolnienie... no to sie wyzalilam

MartaKD lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ