X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Isabelle dobre, dziś mu wyslalam zawieszkę Liska skip hop, a on na to ale kupilas juz zabawki sensoryczne:/ lisek 79 zł:(

Buntuje się? Może za szybko po tej drogiej poduszce? Może trzeba było kilka dni odczekać :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • M... Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo większego apetytu przy kp, właśnie pochłonełam kolacje mimo ze dzisiaj obiad był późno. Ja w zasadzie jestem głodna cały czas a przy tym dużo pije. Są dni że muszę sie naprawdę kontrolować a wagę omijam szerokim łukiem ;-)

MonikaJ, Becia81 lubią tę wiadomość

201412271856.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam do łóżka, póki mam całe dla siebie :D Dobrej nocki!

Selene lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Buntuje się? Może za szybko po tej drogiej poduszce? Może trzeba było kilka dni odczekać :D

No chyba, ale torbę dziś skip hop kupilam wiec może starczy:) kupiec w przyszłym mcu:) albo tygodniu

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash baby dream to nie emolient

slash lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 15:57

201501064565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:04

slash lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • MonikaJ Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęśc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 07:26

Becia81 lubi tę wiadomość

201501064565.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:04

MartaKD lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po przerwie :) od parudni cieszymy się z zaważalnie regularnego trybu, Zoja spi ok 4 godzin od ok 11 do ok 15-15.30, potem parę krótszych drzemek a wieczorem kimono na twardo ok 21 :D mąż usypia starszą córę, ja pasę cycem młodszą, obie zasypiają a my spotykamy się z salonie :D
    Jestem strasznie ciekawa ile mała waży, nosi ciuszki rozm.68, mniejsz rozmiary są za małe.
    Dziś zaliczyłyśmy perwszą wspólną kąpiel dwóch siostrzyczek :D starsza była uszczęśliwiona a młodsza pławiła się jak mała rybka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:16

kasia86, magdalenka, MartaKD, Chanela, Agus89, renia83, Ewelina88, Paula44, jonka91, Rybka1, lwuska55592 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ kiedy się przeprowadzacie ? kupiliście coś swojego jeśli można zapytać ? Ciekawi mnie bo sama wyczekuje już dnia przeprowadzki. Od kiedy dowiedzieliśmy się, że spodziewamy się dziecka zamieszkaliśmy u moich teściów, czego krotko mówić miło nie wspominam. Po porodzie przenieśliśmy się do moich rodziców, ze względu na własny pokój. U moich rodziców jest o niebo lepiej - pewnie dlatego że to moi rodzice, więc mam śmiałość zwróić uwage jak coś mi nie pasuje, są wyrozumiali.
    Nasz domek już się wykańcza i mam nadzieję wprowadzić się w czerwcu.

A tym, że mała uspokaja się u babci nie marwt się ! Jaś u każdej z babć uspokaja się przynajmniej tak szybko jak u mnie. A teściowa to potrafi uśpić na leżąco, wystarczy że chwilę do niego pogada. Mówimy z mężem, że chyba coś jest w tych babcinych głosach że tak uspokaja dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:17

• isabelle Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:41

Ag..., Becia81 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie!
    Dziewczyny w czym kąpałyscie swoje maleństwa od pierwszych dni zycia?
    Czy kąpanie w samej wodzie wchodzi w grę?

Kawa śliczne te sukienki.
    W szpitalu kapali w emoliencie,ja później w domu też mialam,a teraz kąpie w babydream z Rossmanna albo w Johnson &Johnson.i ostatnio w sklepie za 2,50 przywieźli mydelka z emolientami.kupilam opakowanie dwupak wrzucam do wanienki i daje taki mleczny kolor wodzie.nie kapalabym w samej wodzie.

slash lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Magdalenka, zazdroszczę własnego domku... My będziemy kupować niebawem mieszkanie. No właśnie. Będziemy kupować jak JA ZNAJDĘ jakąś fajną ofertę, bo mój mąż w wolnym czasie gra.
    Mój też gra.a odkąd dalam mu tablet w prezencie chodzi z nim do kibla i siedzi 30 minut.
    Czasami jak tak czytam to mi się wydaje,ze wszystkie mamy jednego męża :)
    Sa gorsze dni,ale wspaniałe chwile też.Ja sie troche nerwowa zrobiłam.tzn.bylam zawsze,a teraz mnie bardziej drażni np.jak mój mąż czegos zapomni,cos nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:24

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie gra wogole.
    Szukamy domu, on szuka bo z budowania nic nie wyjdzie, kupił gazetę o budowaniu to od stycznia jest jeszcze w folii.ja tez nie chce budować, nie kręci mnie to.
    A wogole to oboje chcemy jechać do Kolorado a żadne z nas nie chce podjąć tej decyzji:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Magdalenka, zazdroszczę własnego domku... My będziemy kupować niebawem mieszkanie. No właśnie. Będziemy kupować jak JA ZNAJDĘ jakąś fajną ofertę, bo mój mąż w wolnym czasie gra.
    Domek to za dużo powiedziane całość ok 120m. To w sumie bliźniak, kupiliśmy w stanie deweloperskim, teraz wykańczamy. Ale najważniejsze że kawałek podwórka jest, będzie gdzie grilla robić. Szczerze? gdyby nie wieść o ciąży to nigdy byśmy się nie zdecydowali, także oboje z mężem mówimy że dom mamy dzięki Jasiowi.

Ag...póki nie uwiązaliście się kredytem to najlepsza pora podejać taką decyzję...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 22:27

Wiki81 lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś doprowadziła do furii nakrętka. Zbieram i daje mamie, ona komuś przekazuje. Jest w garderobie pudełko, od zawsze a zostawia w kuchni. Jeszcze po wodzie ok ale dziś zostawił po piance do golenia. Mówie mu czy serio nie może dac od razu do pudla tylko do kuchni żebym ja zaniosla do pudla? Czy ja muszę mieć dwójkę dzieci pod opieka? Pozniej poszedł grubszy Arsenal i teraz siedzi w wannie ofuczony

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliOla, z tym przekręcaniem to jest tak, że jak położe go na brzuszku to nie tyle przekeca głowę tylko mam wrażenie jakby lewa strona była silniejsza, np. prawa rączka zawsze ucieka.. i podnosi się tylko na tą jedną stronę, tak jakby za chwilę miał przewrócić się na bok.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka tez mamy na oku blizniak 130m! A kredyt juz mamy na mieszkanie ale zawsze można je sprzedać lub wynająć

magdalenka lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaJ wrote:
    MartaKD Fajne że masz mamę która Ci podpowie i pomoże. Moja mama z którą niestety mieszkamy jakby mogła wyrwałaby mi dziecko z rąk. Nie wiem o co jej chodzi, czy jest zazdrosna czy co, ale na każdym kroku stara się mi uświadomić że jestem złą mamą i sobie nie radzę. Czasami wali teksty typu: zostaw ją! nie noś jej ciągle, połóż na bujaczku, a za chwile sama ją z niego wyciąga I co jest najbardziej przykre dla mnie to to że u mojej mamy Julia faktycznie szybko się uspokaja, a co ja bym nie robiła to jest płacz :(
    No ja mam złota mamę,prawdziwa babcia Polka:) zajmuje sie domem,córka mojej siostry (z porażeniem),jak trzeba Klarą.wszystko spokojnie mi tlumaczy.to ona przyjechała do szpitala pokazać mi jak przewijać,ubierać.w domu pokazala nam jak kąpać.jak słyszy,ze mala placze to od razu przychodzi.dzis byla na mnie zla,bo mówi,ze nie słyszała,ze placze,a ja jej nie zawołałam.mamy duży dom i mieszkamy z moimi rodzicami.siostra mieszka 2 ulice dalej,a teraz buduje dom jeszcze bliżej,za naszym domem.bardzo jestesmy zżyci.

Ag..., MonikaDM, Paula44, MonikaJ, Rybka1 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 2412 2413 2414 2415 2416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ