X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Ja szczepilam dodatkowo na rotawirusy i chce na pneumokoki i koniec. A na te pneumo to kiedy od _do kiedy mozna szczepic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:57

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, w srode mamy. Infanrix 5 w 1 i engerix bo euvaxu nie ma.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka ped. zalecala ze z 2 dawką mozna juz.

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakto z druga dawka? Ja jeszcze pierwszej nie bralam :O

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z 2 dawką szczepien obowiazkowych

dqprhdgeyewjk8qy.png

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa chaaano to juz rozumiem dzieki :-)

Ag... lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • wania Koleżanka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , mój mały też miał wczoraj problem z zasnięciem,tak jak normalnie usypia sam o 20 tak do 22 marudził,płakał,przytulanie nic nie pomagało, aż w końcu padł. W międzyczasie tez pokłóciłam się z mężem, chociaż to nie jego wina,że w Niemczech był wiatr i huragan przez co nie mógł rozładować auta i wracać do Polski:( Mam pytanie: czy któraś z Was używa butelki antykolkowej dr Browns? a jeśli tak to jak się sprawdza?

nzjdnafat8pbepii.png
    74infsp.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wania nie uzywam ale epediatra je polecala na refluks. brzydkie jak noc ale podobno dobre.

wania lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • A.loth Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie szczepię żadnymi dodatkowymi. Wczoraj byliśmy na pierwszej dawce infanrix i jak na razie wszystko dobrze. Zmian w zachowaniu nie zauważyłam, a za nami kolejna przespana w całości noc :) Moje cyce już się dostosowały do takiego trybu ;)
    A propos cyców, to ja na fb należę do grupy "karmiące cyce Wrocław" ;) prowadzoną przez doradczynię laktacyjną. Raczej jest kulturalnie i niefanatycznie, podoba mi się.
    Adaś od kilku dni łapie zabawki w rączkę - idziemy do przodu w rozwoju :)
    I coś mi się stało w rękę. W niedzielę już coś mnie bolały palce lewej ręki, a w poniedziałek obudziłam się z silnym bólem i opuchlizną. To chyba jakieś zapalenie okolicy stawu śródręcze - paliczek. Wczoraj mąż wziął urlop i ogarniał małego, bo ja nie byłam w stanie. Całe szczęście maść przeciwzapalna zaczęła działać i dzisiaj jest już lepiej.
    O czymś jeszcze na pewno miałam pisać, ale tyle produkujecie, że zapomniałam...

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:05

• Chanela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 14:05

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny którgo tego infanrixu nie ma??? HEXA??? bo ja szczepiłam infanrixem hexa ale nie wiem nawet czy to 5 czy 6 w 1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wania ta butla jest na tej samej zasadzie zbudowana co TT closer nature, u mnie się nie sprawdziła, a swoje kosztowała...

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. Miałam nie szczepic ale mąż jest zwolennikiem szczepień. Boję się jak cholera. Po pierwszym szczepieniu na NFZ płakala bardzo przez 3dni, czasem to był wrzask jakby ją cieli. Oczywiście zgłosiłam to jako NOP. Lekarka się wystraszyła trochę i powiedziała że dalej mamy szczepic tymi płatnymi bo może być jeszcze gorzej. Gdyby to było tylko moje dziecko nie szczepilabym.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Dziewczyny którgo tego infanrixu nie ma??? HEXA??? bo ja szczepiłam infanrixem hexa ale nie wiem nawet czy to 5 czy 6 w 1.

hexa nie ma

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    Ag.. Miałam nie szczepic ale mąż jest zwolennikiem szczepień. Boję się jak cholera. Po pierwszym szczepieniu na NFZ płakala bardzo przez 3dni, czasem to był wrzask jakby ją cieli. Oczywiście zgłosiłam to jako NOP. Lekarka się wystraszyła trochę i powiedziała że dalej mamy szczepic tymi płatnymi bo może być jeszcze gorzej. Gdyby to było tylko moje dziecko nie szczepilabym.

gdzie sie zglasza takie cos?

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    hexa nie ma

Kurdee :/ a ja mam szcze[ić za tydzień.

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam u pediatry to z nią o tym gadałam a ona do sanepidu zgłosiła. Przynajmniej wypełniała taki formularz. Na następnej wizycie zapytam czy wysłała.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostalam wlasnie ubranko z 5-10-15 ( wczoraj po poludniu zamawialam). do chrztu juz mam wszystko

nie wiem ktora chciala kupic ta biala kurteczke, ale powiem ze jest cudowna. I wzielam 68 i jest taka jak bluzy Kostka 62 więc chyba lepsza wieksza.

wania lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Kurdee :/ a ja mam szcze[ić za tydzień.

masz recepte? zadzwon do osrodka czy mają, a jak nie to szukaj na wlasna reke. moze gdzies sie uchowala jakas

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2416 2417 2418 2419 2420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ