X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Uff ciężko Was nadrobić...
    Tak czytam o tych problemach neurologicznych i kurzę chyba i ja wybiorę sie prywatnie, chyba że dostane skierowanie i będzie w miarę możliwy termin. Jaś stale przekecony jest na jedną stronę leząc na brzuszku, marwti mnie to. Chociaz główkę obraca w obie jednakowo.

U nas dzisiaj dzień ulewania, małego przebierałam dobre 10 razy !!

Wczoraj złamała mnie choroba, gorączka 38 stopni, katar, ból gardła. W nocy pomagał maż, ale i tak strasznie się męczyłam, w końcu wyleczyłam sie paracetamolem o ile ożna tak powiedzieć. Zbił gorączke, bo kicham i smarkam nadal...

MartaKD aż mi się łezka zakreciła jak czytałam ten artykuł o porodzie...

Aaa miałam pytać, użycie jeszcze przewijaka?? Bo ja od wczoraj przewijam na kanapie na rozłożonej piluszce flanelowej. Jaś stał się juz za duży i jakoś mi niewygodnie. Zawsze na górze przewijaka miałam ułożone pampersy, chusteczki i maści a teraz jak go kładę go nogi wystają. Po prostu się nie mieści.
    Przewijaka uzywam w nocy, mam na lozeczku a w dzien na kanapie w pokoju

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Matka była u lekarza. Matka ma 2 antybiotyki na 7 dni. Po wyjściu od lekarza matka idzie do galerii kupić dziecku TYLKO chustki pod szyję z C&A za 19,99zł (dwupak, fajne). Matka w sklepie zauważa półśpiochy, które są dziecku niezbędne przecież i komplecik wprost idealny na świąteczne wizyty... No i matka zostawiła w C&A 120 zł. Receptę wykupił małż, bo przecież matka wydała na prezenty dla dziecka... :P
    A to Ci matka,... :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy cis sie stanie jak nie pójdziemy na kontrole bioderek? Czy to jest obowiązkowe badanie tak jak szczepienie? Byliśmy w 6 tygodniu jak chciał lekarz, wszystko było super i lekarz kazał przyjść za 2 miesiące na kontrole. 100zl za 30sekundowe badanie bo n NFZ termin za 8 miesięcy.

Na szczepieniu lekarz zapytał czy była kontrola bioderek mowię ze mamy teraz iść, a ona nie, nie chodzi mi o to czy wogole juz miała choć raz badane. Ja mowię ze tak, wiec ona skwitowała ze dobrze i nie wspomniała żeby iść znów, nie dała skierowania itd.. I tak sie zastanawiam czy moge to odpuścić.

Wkurza mnie to, nasze pokolenie nie miało polowe tych badań i rozwijaliśmy sie dobrze a teraz napędzają machinę ze ciagle trzeba gdzieś pieniądze zostawiać

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mężem ok. Mieliśmy dłuugą rozmowę i ustaliliśmy pewne zasady. Ostatnio dużo się nieporozumień między nami nazbierało i w końcu nadeszła kumulacja.
    Kurde, trafił mi się taki małodomyślny egzemplarz. Muszę mu wprost mówić co chcę. Także teraz walę prosto z mostu.. Czyli np. "Pozmywaj po obiedzie" lub "
    zmień pampersa"
    Jest też w tym trochę mojej winy bo podniósł mi wczoraj ciśnienie i wybuchłam (chyba ogólne zmęczenie też zrobiło swoje) no i delikatnie mówiąc zasugerowałam mu żeby wyszedł z domu. Nic nie mówiąc wyszedł.
    Ja przemyslalam parę rzeczy, potańczyłam z Alą (ona to uwielbia :) ) i nażarłam się białego ptasiego mleczka które kupiłam mężowi, bo chciałam mu zrobić na złość. :D
    Mąż wrócił po paru godzinach ze wzrokiem kota ze shreka i zaczęliśmy rozmawiać. Przegadaliśmy kilka godzin.
    Teraz już jest dobrze. :) Chwilowy kryzys został zażegnany. :)

Anutka, ania_29, Maud11, Wiki81, Chanela, Viv78, renia83, Gwiazdeczka27, MartaKD, lwuska55592, Rybka1, Kawa, Bogusiar80, marrtka, Becia81, OliOla lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny czy cis sie stanie jak nie pójdziemy na kontrole bioderek? Czy to jest obowiązkowe badanie tak jak szczepienie? Byliśmy w 6 tygodniu jak chciał lekarz, wszystko było super i lekarz kazał przyjść za 2 miesiące na kontrole. 100zl za 30sekundowe badanie bo n NFZ termin za 8 miesięcy.

Na szczepieniu lekarz zapytał czy była kontrola bioderek mowię ze mamy teraz iść, a ona nie, nie chodzi mi o to czy wogole juz miała choć raz badane. Ja mowię ze tak, wiec ona skwitowała ze dobrze i nie wspomniała żeby iść znów, nie dała skierowania itd.. I tak sie zastanawiam czy moge to odpuścić.

Wkurza mnie to, nasze pokolenie nie miało polowe tych badań i rozwijaliśmy sie dobrze a teraz napędzają machinę ze ciagle trzeba gdzieś pieniądze zostawiać

Co Ty mowisz ? Platne usg bioderek ? My w przychodni powiedzielismy ze zalezenie jest usg w takim i takim tygodniu i wymusilismy wizyte na nfz

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie jeste " AZ TAK ŹLE" ale mimo wszystko chce zeby to zobaczyl lekarz i dal zalecenia co robic zeby uniknąć terapii kaskiem ewentualnie bo taka impreza 7800 kosztuje, zeby to sie nie pogłębialo.

obraca glowke jednakowo w 2 strony.

a wiecie co? rok temu poczęlismy Kostolina:) wlasnie zerknęłąm na swoj wykres;)

to super ,ze wiecie tak dokłądnie. Mialas wtedy owu? My mniej wiecej w przyszłym tygodniu. Pytam,bo mialysmy podobne daty porodów na 02.01

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Z Mężem ok. Mieliśmy dłuugą rozmowę i ustaliliśmy pewne zasady. Ostatnio dużo się nieporozumień między nami nazbierało i w końcu nadeszła kumulacja.
    Kurde, trafił mi się taki małodomyślny egzemplarz. Muszę mu wprost mówić co chcę. Także teraz walę prosto z mostu.. Czyli np. "Pozmywaj po obiedzie" lub "
    zmień pampersa"
    Jest też w tym trochę mojej winy bo podniósł mi wczoraj ciśnienie i wybuchłam (chyba ogólne zmęczenie też zrobiło swoje) no i delikatnie mówiąc zasugerowałam mu żeby wyszedł z domu. Nic nie mówiąc wyszedł.
    Ja przemyslalam parę rzeczy, potańczyłam z Alą (ona to uwielbia :) ) i nażarłam się białego ptasiego mleczka które kupiłam mężowi, bo chciałam mu zrobić na złość. :D
    Mąż wrócił po paru godzinach ze wzrokiem kota ze shreka i zaczęliśmy rozmawiać. Przegadaliśmy kilka godzin.
    Teraz już jest dobrze. :) Chwilowy kryzys został zażegnany. :)
    A jednak, rozmowa to najlepsze rozwiazanie :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijaka używam nadal. Jak Alicja była mniejsza to też miałam na przewijaku pampersy, chusteczki itp. Teraz dziecię urosło i wszystkie potrzebne rzeczy stoją na półce.
    Nie lubię na łóżku przebierać. Jakoś mi nie wygodnie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja przewijaka używam nadal. Jak Alicja była mniejsza to też miałam na przewijaku pampersy, chusteczki itp. Teraz dziecię urosło i wszystkie potrzebne rzeczy stoją na półce.
    Nie lubię na łóżku przebierać. Jakoś mi nie wygodnie.
    Ja mam wrazenie ze miha nie rosnie, po pirodzie miala 52 cm a zmierzylam ja dzis i 53, zart ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż odwiedził kilka gabinetów i przychodni i wszędzie to samo - płacisz albo czekasz kilka miesięcy.

Juz postanowiliśmy ze koniec z tym, dziecko w oczach sie ładnie rozwija nie będziemy zostawiać kasy za 30 sekund badania. To samo było w ciazy. Tysiące badań po 200, 300zl raz mnie tak zmanipulował lekarz ze zostawiłam w gabinecie 500 zł. Tylko jak w grę w chodzi dziecko to nie odmówisz żeby potrm nie żałować i oni to wykorzystują - paranoja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:25

blador, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam wrazenie ze miha nie rosnie, po pirodzie miala 52 cm a zmierzylam ja dzis i 53, zart ?

A odkąd mierzyłaś na główce?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene my byliśmy po 6 tygodniu i od razu na badaniu wyznaczyli kolejną wizytę na 12.05 jak mały skończy 4 miesiące.

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A odkąd mierzyłaś na główce?
    Od kóleczka, jak ukladaja sie wloski to jest takie koleczko i od tego miejsca

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    to super ,ze wiecie tak dokłądnie. Mialas wtedy owu? My mniej wiecej w przyszłym tygodniu. Pytam,bo mialysmy podobne daty porodów na 02.01
    Tak, miałam ovitrelle i zalecenie serduchowania wieczoren

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Selene my byliśmy po 6 tygodniu i od razu na badaniu wyznaczyli kolejną wizytę na 12.05 jak mały skończy 4 miesiące.
    My bylismy jak miala 4 tyg i 10 tyg a pozniej jak zacznie chodzic mamy przyjsc :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mąż odwiedził kilka gabinetów i przychodni i wszędzie to samo - płacisz albo czekasz kilka miesięcy.

Juz postanowiliśmy ze koniec z tym, dziecko w oczach sie ładnie rozwija nie będziemy zostawiać kasy za 30 sekund badania. To samo było w ciazy. Tysiące badań po 200, 300zl raz mnie tak zmanipulował lekarz ze zostawiłam w gabinecie 500 zł. Tylko jak w grę w chodzi dziecko to nie odmówisz żeby potrm nie żałować i oni to wykorzystują - paranoja

Juz sie delikatnie wystraszylam ze tylko my nie bylismy u neurologa i innych specjalistow, ze cos zaniedbuje...

relgh3718o9n8rtv.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh każdy inaczej z tymi bioderkami...

Jas ostatnio jak oszalały ciumka swoje palce, czasem tak zachłannie je wkłada do buzi jakby chciał je zjeść...

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Od kóleczka, jak ukladaja sie wloski to jest takie koleczko i od tego miejsca

No ja też mierze od tego miejsca. Ala miała 53cm jak się urodziła. Przed chwilą ją zmierzyłam i ma o 10cm wiecej. No ale gdyby twoja Lenka nic nie urosła to byś na pewno zauważyła to po ubrankach.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek tak wkłada bambusa do buzi ze aż go jaciaga na wymioty:/ a jak nosze go na rekach to ssie obojczyk, ja go maz kąpie to jego wlochata łapę lize:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ