X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Uff ciężko Was nadrobić...
    Tak czytam o tych problemach neurologicznych i kurzę chyba i ja wybiorę sie prywatnie, chyba że dostane skierowanie i będzie w miarę możliwy termin. Jaś stale przekecony jest na jedną stronę leząc na brzuszku, marwti mnie to. Chociaz główkę obraca w obie jednakowo.

U nas dzisiaj dzień ulewania, małego przebierałam dobre 10 razy !!

Wczoraj złamała mnie choroba, gorączka 38 stopni, katar, ból gardła. W nocy pomagał maż, ale i tak strasznie się męczyłam, w końcu wyleczyłam sie paracetamolem o ile ożna tak powiedzieć. Zbił gorączke, bo kicham i smarkam nadal...

MartaKD aż mi się łezka zakreciła jak czytałam ten artykuł o porodzie...

Aaa miałam pytać, użycie jeszcze przewijaka?? Bo ja od wczoraj przewijam na kanapie na rozłożonej piluszce flanelowej. Jaś stał się juz za duży i jakoś mi niewygodnie. Zawsze na górze przewijaka miałam ułożone pampersy, chusteczki i maści a teraz jak go kładę go nogi wystają. Po prostu się nie mieści.
    Przewijaka uzywam w nocy, mam na lozeczku a w dzien na kanapie w pokoju

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Matka była u lekarza. Matka ma 2 antybiotyki na 7 dni. Po wyjściu od lekarza matka idzie do galerii kupić dziecku TYLKO chustki pod szyję z C&A za 19,99zł (dwupak, fajne). Matka w sklepie zauważa półśpiochy, które są dziecku niezbędne przecież i komplecik wprost idealny na świąteczne wizyty... No i matka zostawiła w C&A 120 zł. Receptę wykupił małż, bo przecież matka wydała na prezenty dla dziecka... :P
    A to Ci matka,... :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy cis sie stanie jak nie pójdziemy na kontrole bioderek? Czy to jest obowiązkowe badanie tak jak szczepienie? Byliśmy w 6 tygodniu jak chciał lekarz, wszystko było super i lekarz kazał przyjść za 2 miesiące na kontrole. 100zl za 30sekundowe badanie bo n NFZ termin za 8 miesięcy.

Na szczepieniu lekarz zapytał czy była kontrola bioderek mowię ze mamy teraz iść, a ona nie, nie chodzi mi o to czy wogole juz miała choć raz badane. Ja mowię ze tak, wiec ona skwitowała ze dobrze i nie wspomniała żeby iść znów, nie dała skierowania itd.. I tak sie zastanawiam czy moge to odpuścić.

Wkurza mnie to, nasze pokolenie nie miało polowe tych badań i rozwijaliśmy sie dobrze a teraz napędzają machinę ze ciagle trzeba gdzieś pieniądze zostawiać

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mężem ok. Mieliśmy dłuugą rozmowę i ustaliliśmy pewne zasady. Ostatnio dużo się nieporozumień między nami nazbierało i w końcu nadeszła kumulacja.
    Kurde, trafił mi się taki małodomyślny egzemplarz. Muszę mu wprost mówić co chcę. Także teraz walę prosto z mostu.. Czyli np. "Pozmywaj po obiedzie" lub "
    zmień pampersa"
    Jest też w tym trochę mojej winy bo podniósł mi wczoraj ciśnienie i wybuchłam (chyba ogólne zmęczenie też zrobiło swoje) no i delikatnie mówiąc zasugerowałam mu żeby wyszedł z domu. Nic nie mówiąc wyszedł.
    Ja przemyslalam parę rzeczy, potańczyłam z Alą (ona to uwielbia :) ) i nażarłam się białego ptasiego mleczka które kupiłam mężowi, bo chciałam mu zrobić na złość. :D
    Mąż wrócił po paru godzinach ze wzrokiem kota ze shreka i zaczęliśmy rozmawiać. Przegadaliśmy kilka godzin.
    Teraz już jest dobrze. :) Chwilowy kryzys został zażegnany. :)

Anutka, ania_29, Maud11, Wiki81, Chanela, Viv78, renia83, Gwiazdeczka27, MartaKD, lwuska55592, Rybka1, Kawa, Bogusiar80, marrtka, Becia81, OliOla lubią tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Dziewczyny czy cis sie stanie jak nie pójdziemy na kontrole bioderek? Czy to jest obowiązkowe badanie tak jak szczepienie? Byliśmy w 6 tygodniu jak chciał lekarz, wszystko było super i lekarz kazał przyjść za 2 miesiące na kontrole. 100zl za 30sekundowe badanie bo n NFZ termin za 8 miesięcy.

Na szczepieniu lekarz zapytał czy była kontrola bioderek mowię ze mamy teraz iść, a ona nie, nie chodzi mi o to czy wogole juz miała choć raz badane. Ja mowię ze tak, wiec ona skwitowała ze dobrze i nie wspomniała żeby iść znów, nie dała skierowania itd.. I tak sie zastanawiam czy moge to odpuścić.

Wkurza mnie to, nasze pokolenie nie miało polowe tych badań i rozwijaliśmy sie dobrze a teraz napędzają machinę ze ciagle trzeba gdzieś pieniądze zostawiać

Co Ty mowisz ? Platne usg bioderek ? My w przychodni powiedzielismy ze zalezenie jest usg w takim i takim tygodniu i wymusilismy wizyte na nfz

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Nie jeste " AZ TAK ŹLE" ale mimo wszystko chce zeby to zobaczyl lekarz i dal zalecenia co robic zeby uniknąć terapii kaskiem ewentualnie bo taka impreza 7800 kosztuje, zeby to sie nie pogłębialo.

obraca glowke jednakowo w 2 strony.

a wiecie co? rok temu poczęlismy Kostolina:) wlasnie zerknęłąm na swoj wykres;)

to super ,ze wiecie tak dokłądnie. Mialas wtedy owu? My mniej wiecej w przyszłym tygodniu. Pytam,bo mialysmy podobne daty porodów na 02.01

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Z Mężem ok. Mieliśmy dłuugą rozmowę i ustaliliśmy pewne zasady. Ostatnio dużo się nieporozumień między nami nazbierało i w końcu nadeszła kumulacja.
    Kurde, trafił mi się taki małodomyślny egzemplarz. Muszę mu wprost mówić co chcę. Także teraz walę prosto z mostu.. Czyli np. "Pozmywaj po obiedzie" lub "
    zmień pampersa"
    Jest też w tym trochę mojej winy bo podniósł mi wczoraj ciśnienie i wybuchłam (chyba ogólne zmęczenie też zrobiło swoje) no i delikatnie mówiąc zasugerowałam mu żeby wyszedł z domu. Nic nie mówiąc wyszedł.
    Ja przemyslalam parę rzeczy, potańczyłam z Alą (ona to uwielbia :) ) i nażarłam się białego ptasiego mleczka które kupiłam mężowi, bo chciałam mu zrobić na złość. :D
    Mąż wrócił po paru godzinach ze wzrokiem kota ze shreka i zaczęliśmy rozmawiać. Przegadaliśmy kilka godzin.
    Teraz już jest dobrze. :) Chwilowy kryzys został zażegnany. :)
    A jednak, rozmowa to najlepsze rozwiazanie :-)

Agus89 lubi tę wiadomość

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijaka używam nadal. Jak Alicja była mniejsza to też miałam na przewijaku pampersy, chusteczki itp. Teraz dziecię urosło i wszystkie potrzebne rzeczy stoją na półce.
    Nie lubię na łóżku przebierać. Jakoś mi nie wygodnie.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Ja przewijaka używam nadal. Jak Alicja była mniejsza to też miałam na przewijaku pampersy, chusteczki itp. Teraz dziecię urosło i wszystkie potrzebne rzeczy stoją na półce.
    Nie lubię na łóżku przebierać. Jakoś mi nie wygodnie.
    Ja mam wrazenie ze miha nie rosnie, po pirodzie miala 52 cm a zmierzylam ja dzis i 53, zart ?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż odwiedził kilka gabinetów i przychodni i wszędzie to samo - płacisz albo czekasz kilka miesięcy.

Juz postanowiliśmy ze koniec z tym, dziecko w oczach sie ładnie rozwija nie będziemy zostawiać kasy za 30 sekund badania. To samo było w ciazy. Tysiące badań po 200, 300zl raz mnie tak zmanipulował lekarz ze zostawiłam w gabinecie 500 zł. Tylko jak w grę w chodzi dziecko to nie odmówisz żeby potrm nie żałować i oni to wykorzystują - paranoja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 21:25

blador, Malenq lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Ja mam wrazenie ze miha nie rosnie, po pirodzie miala 52 cm a zmierzylam ja dzis i 53, zart ?

A odkąd mierzyłaś na główce?

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene my byliśmy po 6 tygodniu i od razu na badaniu wyznaczyli kolejną wizytę na 12.05 jak mały skończy 4 miesiące.

• Anutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    A odkąd mierzyłaś na główce?
    Od kóleczka, jak ukladaja sie wloski to jest takie koleczko i od tego miejsca

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    to super ,ze wiecie tak dokłądnie. Mialas wtedy owu? My mniej wiecej w przyszłym tygodniu. Pytam,bo mialysmy podobne daty porodów na 02.01
    Tak, miałam ovitrelle i zalecenie serduchowania wieczoren

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Selene my byliśmy po 6 tygodniu i od razu na badaniu wyznaczyli kolejną wizytę na 12.05 jak mały skończy 4 miesiące.
    My bylismy jak miala 4 tyg i 10 tyg a pozniej jak zacznie chodzic mamy przyjsc :-)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    Mąż odwiedził kilka gabinetów i przychodni i wszędzie to samo - płacisz albo czekasz kilka miesięcy.

Juz postanowiliśmy ze koniec z tym, dziecko w oczach sie ładnie rozwija nie będziemy zostawiać kasy za 30 sekund badania. To samo było w ciazy. Tysiące badań po 200, 300zl raz mnie tak zmanipulował lekarz ze zostawiłam w gabinecie 500 zł. Tylko jak w grę w chodzi dziecko to nie odmówisz żeby potrm nie żałować i oni to wykorzystują - paranoja

Juz sie delikatnie wystraszylam ze tylko my nie bylismy u neurologa i innych specjalistow, ze cos zaniedbuje...

relgh3718o9n8rtv.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh każdy inaczej z tymi bioderkami...

Jas ostatnio jak oszalały ciumka swoje palce, czasem tak zachłannie je wkłada do buzi jakby chciał je zjeść...

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Od kóleczka, jak ukladaja sie wloski to jest takie koleczko i od tego miejsca

No ja też mierze od tego miejsca. Ala miała 53cm jak się urodziła. Przed chwilą ją zmierzyłam i ma o 10cm wiecej. No ale gdyby twoja Lenka nic nie urosła to byś na pewno zauważyła to po ubrankach.

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek tak wkłada bambusa do buzi ze aż go jaciaga na wymioty:/ a jak nosze go na rekach to ssie obojczyk, ja go maz kąpie to jego wlochata łapę lize:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 2437 2438 2439 2440 2441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ