X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po dzisiejszej wizycie, oczywiscie prywatnie dostalismy znizke :) olek mimo pokaslywan osluchowo czysty :)

Szczepionki w przychodniach beda w polowie kwietnia bo 7 przylatuja z francji

Nasz watek naprawde jest wyjatkowy, mimo tylu skroconych szyjek, skurczy, cukrzyc i innych atrakcji mamy zdrowe dzieciaczki. A i Alicja i Oliwka supeqr dzielne i najwazniejsze zdrowe styczniowe dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:07

relgh3718o9n8rtv.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co miały juz okres, widzicie jakaś różnice miedzy tym z przed ciąży i teraz?

Ja mam juz drugi raz i dopiero dziś tak naprawdę sobie uświadomiłam ze mam okres bo do tej pory pierwszy dzień to była masakra, ból brzucha, skurcze itp. A dziś zauważyłam ze mija 2 dzień a żadnego napięcia i bólu nie było.

Mówili ze może tak być po ciąży, co mnie bardzo cieszy :) nie obrazilabym sie jakby był tez krótszy.

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy byl zupelnie bezbolesny, niestety duzo bardziej obfity. Do tej pory myslalam ze przy kp nie ma okresu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:22

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znow mamy kupę:) w życiu nie myślałam,że to będzie tak człowieka cieszyc:) polecam śliwki suszone i jabłka:) wypiłam tez herbatkę na laktację i kefir:)
    znalazłam na olx nosidełko womar eco.no pytam się laski co to,ona mi wysyła linka,a to jakieś womar sunny.no po cholere pisze,że eco>?

Rybka1 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi a ja puszczam Milence Fasolki :D jest zainteresowana i smiesznie macha glowka

https://www.youtube.com/watch?v=I4NnSqqAxVc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:25

Ewelina88 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • Rybka1 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    No i znow mamy kupę:) w życiu nie myślałam,że to będzie tak człowieka cieszyc:) polecam śliwki suszone i jabłka:) wypiłam tez herbatkę na laktację i kefir:)
    znalazłam na olx nosidełko womar eco.no pytam się laski co to,ona mi wysyła linka,a to jakieś womar sunny.no po cholere pisze,że eco>?

Marta dobrze ze Ty nie dostalas rozwolnienia od takiego mixa :D

renia83 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDA2M1CyBlwwFYEC0Q,,45.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka1 wrote:
    Marta dobrze ze Ty nie dostalas rozwolnienia od takiego mixa :D
    no nie wiem,nie wiem:)
    żartuję:) ale fakt,jabłka i kefiry są zdrowe.bedę się tego trzymać skoro Klarci pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:36

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:42

marrtka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jeste " AZ TAK ŹLE" ale mimo wszystko chce zeby to zobaczyl lekarz i dal zalecenia co robic zeby uniknąć terapii kaskiem ewentualnie bo taka impreza 7800 kosztuje, zeby to sie nie pogłębialo.

obraca glowke jednakowo w 2 strony.

a wiecie co? rok temu poczęlismy Kostolina:) wlasnie zerknęłąm na swoj wykres;)

Malenq, Rybka1, Viv78 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sączę Carlo Rossi różowe :) mniam ale mi się chciało już :) dziewczyny powiem wam że od ok 1,5 tygodnia mam w domu super usmiechnietego rozgaworzonego bobasa który rzadko płacze i nie grymasi, widzę po nim że jest po kolejnym skoku który trwał u nas od 14 do prawie 16 tygodnia, Filip rwie się do siadania, jak go kładę na sobie siedząc to staje na mnie i odbija się na nogach! Hamuje go po przecież bez przesady ale ogólnie widzę że rozwija się w ekspresowym tempie, dużo szybciej niż starsza córka i w ogóle jest bardzo pogodnym bobasem, nie jestem już tak psychicznie zmęczona :) po cichu mogę chyba powiedzieć że ten najbardziej wymagający okres wczesnego niemowlęcia mamy już chyba za sobą :) ot taka moja Carlosowa refleksja :)

jonka91, Selene, Chanela, Viv78, Gwiazdeczka27, M..., MonikaDM lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije kefir. I herbatkę na laktację. To ona bardzo pomaga

MartaKD, Becia81 lubią tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Oj ja to boje sie dalekich podrozy chociaz chcemy pojechac z Matim nad morze w lato ale wiadomo ten pierwszy raz w podrozy z dzieckiem jest pewnie stresujacy, mam nadzieje ze bedzie juz siedzial. Chociaz wiem ze nawet z dwu miesiecznymi dziecmi ludzie podrozuja

Gwiazdeczko, my już z Alą zrobiliśmy ponad tysiąc kilometrów autem. Nie będzie w życiu dziecka drugiego tak dobrego czasu na podróż jak teraz - dużo śpi, nie chce chodzić, nie potrzebuje wielu atrakcji. Pakuj Matiego i korzystajcie z życia :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:
    Maud spróbuj w ciągu dnia tez karmić na śpiąco, może będzie dłużej ssał.
    Wiki nawet nie wiesz jak ja Ci zazdroszczę że Hania śpi w ciągu dnia. Tomek ma ok. 4 drzemki po 30 minut. Nie da rady go wtedy nakarmić bo od razu oczy jak 5 zł. Jak już zaśnie na te pół godziny to szczęśliwa jestem bo dzieci w tym wieku potrzebują dużo snu do dobrego rozwoju więc staram się tego snu nie zakłócić :)
    Mam nadzieję że wróci do wiszenia na cycku po 45 minut bo mi tego brakuje :|

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.supermamy.pl/ciaza/5076/Porod-oczami-dziecka.html az mi się znów zachciało być w ciąży:) i czasem żałuję,że nie rodziłam sn.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    A ja sączę Carlo Rossi różowe :)
    O matko, ale mi smaka zrobiłaś!!!
    Na moim ślubie było to wino, mniammmm....

renia83 lubi tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po zmianie czasu która kompletnie rozwalila nam nockę przestawilam go z kąpieli o 20:00 na 21 i teraz wstaje na karmienie przed 4 i przed 7 ok godziny pogadamy sobie i usypia ze mną w łożu madejowym do ok 9.30 więc wysypiam się wreszcie :) a i jemy kaszke ryżowa bananowa bo po jablkowej miał wysypke :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 19:48

Ewelina88, Malenq, OliOla lubią tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 kochana odezwij się, co tam z tym mężem!!!

• Ag... Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle- to jest skandaliczne:(

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 22:43

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
‹‹ 2435 2436 2437 2438 2439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ