X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabym parke, kupowac te opaski, rsukienki, spinki, ale tak naprawde to oby zdrowe nic innego sie nie liczy, a czuje juz ze bedzie drugi syn ;)

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh3718o9n8rtv.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na macierzyńskim można miec umowę o dzielo lub zlecenie.wiec można sie czymś zająć.tez mniejsze mam macierzyńskie bo 80%,a nie lubię być zalezna od męża.chociaz on chetnie mi daje kasę,ale ja sie wtedy zle czuję

renia83 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    zakradne się do Ciebie do domu i ukradnę te sukienke.pamiętaj:)

No przeżyłam szok jak ją na ciuchach znalazłam. W dodatku ma taką jedwabną delikatną podszewkę i mała cały dzień ją w rączkach tarmosi :)

Paula44 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora bardzo współczuję przeżyć, mam nadzieję, że już teraz będzie wszystko dobrze

relgtgf6uee8xud8.png
  • Passiflora Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na początku byłam pewna, że nie obędzie się bez pozwu. Ale teraz cóż... Chodzą wokół mnie wszyscy, przepraszaja, próbują udobruchac. Ehhh nie wiem, na razie chcę wyzdrowiec.
    Z naszym synkiem został mój mąż. Najgorsze jest to, że nie toleruje mm. Nigdy mu do tej pory nie podawalam i strasznie ponoć wymiotuje. Będę miała tygodniową przerwę w karmieniu. Juz czuję, że mam mniej mleka chociaż dzielnie pompuje. Czy, któraś z Was miała taką przerwę albo zna jakieś dobre rady jak wyjść z tego zwycięsko.

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się jednym zdjęciem z chrztu jakie na razie mam :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/269d78943c20.jpg

Ewelina88, Selene, jonka91, MartaKD, Kawa, Wiki81, MonikaJ, magdalenka, slash, Bogusiar80, Maud11, Paula44, szpilka, lwuska55592, Viv78, Agus89, kasia86, renia83, Chanela, Becia81, rastafanka lubią tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    No na początku byłam pewna, że nie obędzie się bez pozwu. Ale teraz cóż... Chodzą wokół mnie wszyscy, przepraszaja, próbują udobruchac. Ehhh nie wiem, na razie chcę wyzdrowiec.
    Z naszym synkiem został mój mąż. Najgorsze jest to, że nie toleruje mm. Nigdy mu do tej pory nie podawalam i strasznie ponoć wymiotuje. Będę miała tygodniową przerwę w karmieniu. Juz czuję, że mam mniej mleka chociaż dzielnie pompuje. Czy, któraś z Was miała taką przerwę albo zna jakieś dobre rady jak wyjść z tego zwycięsko.
    Na facebooku jest grupa Mamy ściągające mleko(karmienie piersią inaczej) - tam są podobne przypadki, problemy, dobrze doradzają - może Ci coś podpowiedzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 17:37

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtgf6uee8xud8.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    passiflora współczuję :/

201501145565.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora- pewnie ze probują udobruchac bo się boją. nie wiem co bym zrobila na twoim miejscu ale pewnie zasiegnelabym porady prawnika co ci radzi

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora Ag ma rację. Zrobiłabym tak samo. Bardzo współczuje.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • blador Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wspolczuje i szybkiego powrotu do zdrowia. A moze to pp? Dziewczyny robily i chyba im pomagalo

relgh3718o9n8rtv.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nachwaliłam się tą moją Alą, a ona marudna dziś. Spać od spaceru nie chce, choć widać, że jest zmęczona.
    Moje dziecko, nawet jak widzi swoje odbicie w lustrze to się wstydzi, hehehe a kaszel udaje coraz częściej. Czasami to przydatne, szczególnie gdy coś jej się w gardle zastanie. A i jeszcze, jak chcę włożyć jej smoczek do buzi to wystawia język a później się śmieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 18:01

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiflora ja miałam przerwę 10dni,miałam antybiotyk i myślałam mm karmić...
    Ja odciągałam co 3h przez cala dobę, mleka z każdym dniem było mniej, ale jak tylko wrocilam do karmienia malej znowu się pojawiło, aczkolwiek dość długo wracało do normalności....ale da się....i oczywiscie pp polecam...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek uwielbia sie smiac do lustra ale tez sie wstydzi. zslania rączkami czesto jak sie smieje.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiflora przykra sytuacja współczuję. Nie odpuszczaj szpitalowi bo w tym przypadku masz 100% pewności że dostaniesz odszkodowanie. Tym bardziej że może to miec powikłania później...

• Ag... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ( odpukac) ale nie wiadomo jaki to bedzie mialo wplyw na nast ciaze. walcz kochana o swoje!

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa z makiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 21:30

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Passiflora wrote:
    Dziewczyny troszkę się Wam pozale. Wy wszystkie martwcie się o maleństwa a ja jeszcze nie doszłam do siebie po porodzie. Na wizycie kontrolnej okazało się, że mam pozostawione resztki łożyska, skierowali mnie na lyzeczkowanie, podczas którego przebito mi macice. Najlepsze jest to, że lekarz się nie zorientował. I tak chodziłam do kolejnej kontroli, gdzie okazało się, że łożysko ciągle zalega i jest ta dziura. Teraz dochodzę do siebie po operacji. Musieli otworzyć mi brzuch, wyczyscic i zaszyc macice. Także miałam i porod naturalny i cesarkę. A to wszystko w szpitalu wojewódzkim przyjaznym kobiecie!
    Nie wiem co powiedziec <3

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzacie mnie :( przez Was już pojawiła mi się myśl o kolejnym dziecku! a tak bardzo chciałam do dwóch lat, ale przez mojego cudnego M muszę zostać przy jednym..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja płacze jak ją do lustra biorę :-\

‹‹ 2474 2475 2476 2477 2478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ