*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ag... wrote:Ja wogole jestem zdania ze becikowe powinno byc w formie bonu- na szczepienia, na art dzieciece, na cos c zostanie zakupione tylko dla dziecka.
Patrząc ze swojej perspektywy to cieszę się że tak nie jest, bo nie kupiłabym w sklepie tyle nowych rzeczy dla małej jak w szmateksie używek. Bardziej się przyda zastrzyk gotówki do rachunków, które przy dziecku wzrosły -
Ania z jednej strony masz oczywiscie racje, ale jak odroznic ktore matki wydadza pieniadze na dziecko, ktorym przyda sie to do codziennego zycia tak jak piszesz do oplaty wiekszych rachunkow, a ktorym nalezaloby dac to w formie ekwiwalentu bo przepiją- moze tutaj jakas pomoc organizacyjna MOPSu, komu co.
-
Taka zapomoga i tak nie uchroni dzieci od patologicznych rodziców. Po to są choćby położne środowiskowe i MOPS żeby kontrolować sytuację nowonarodzonego dziecka.
A margines społeczny i tak rozmanaża się jak króliki i nie ma na to wpływu kolejne dofinansowanie.
Nie wiem co to za plany, przeważnie są to tylko czcze gadania i nic więcej i chyba nie ma co robić o to rabanu -
Witajcie !!
Marta cuuudne zdjęcia z chrztu ! wygladałaś bosko, na fryzura piękna. A mała cóż- urzeka.
Ag.. w pierwszej chwili pomyslalam "kto dodał zdjęcie Jasia na belly.." jak zobaczyłam to pierwsze zdjęcie w ziuelonej bluzeczce bo w avatarze mam podobne. Czy mi się wydaje czy podajesz już ten smoczk 3+ ?? juz jest ok??
Wczoraj ważyłam Jasia i wazy już 6050g, w tydzień przybrał 200g, a juz się martwiłam bo przez ostatnie 2 tygodnie przybierał tylko po 50g.
Dzisiaj zostajemy w domu bo Jaś ma mały katar i kaszle, ale tylko troszeczke, no a poza tym pogoda brzydka.
Isabelle my chrzcimy w innej parafii i wystarczyło zaświadczenie z mojej że proboszcz zezwala na chrzest w innej parafii.MartaKD lubi tę wiadomość
-
A ja choc doskonale wiem, że to durny przedwyborczy chwyt, właśnie dla patologii to by mi to rozwiązało problem drugiego dziecka, a właściwie problem z pracą, teraz fuksem mi sie udało, ze mam macierzyński, bo jestem na zastepstwo a babka na 2 miesiace przed moim porodem miala wrocic, na szczescie nie wrocila, nie dostalabym macierzynskiego, bo nikt by mnie na koniec 7 miesiaca nie zatrudnił, teraz nie mam gdzie wracać, ruch w zawodzie jest w maju sierpniu czyli powinnam teoretycznie wrocic juz we wrzesniu do pracy lub dopiero od nastepnego roku szkolnego, macierzynski sie konczy w styczniu wiec moze znow na zastepstwo sie uda, nie w zawodzie tez juz w miedzyczasie szukalam i zero odzewu, wiec jak bedzie taka mozliwosc to skorzystam choc marze o pracy na umowe o prace, ba najbardziej to marze o umowie na czas nieokreslony, ale tego sie raczej nie doczekam, w szkolach jezykowych w okolicy stawki polecialy tak w dol, że pracjac na 3 roku studiow dostawalam wiecej za godzine a tez za bardzo lektorow nowych nie przyjmuja bo ledwie przeda a nowych jednoosobowych szkol jak mrowkow. W planach dalekosiężnych mam zaczepic sie na jakims nizszym stanowisku w firmie i zrobic kierunkowe podyplomowe, ale to jak bede miec jakiekolwiek inne doswiadczenie w cv niz tylko nauczanie
-
nick nieaktualnyCo za durny pomysł patologia zacznie się "produkować" tylko po to by kase dostać Jak podniosą podatki by rozdawać pieniądze na prawo i lewo nierobą to ludzie chyba sami zaczną protestować. W rządzie niby co chwile brakuje pieniędzy a np. my mamy małą firmę i podatku co miesiąc średnio odprowadzamy 15tyś a ile takich i większych firm jest! To gdzie te pieniądze się podziały?
-
magdalenka wrote:A z tym tysiącem po urodzeniu to już pewne???
Nie, jest to ustawa, którą muszą przegłosować. Póki co brakuje na pomoc dla osób niepełnosprawnych, sprzęt dla wcześniaków itp więc nie wiem skąd nagle wytrzasną 12 tys dla każdej bezrobotnej matki.
Ja powiem SWOJE zdanie:
Kobiet, które naprawdę potrzebują, są uczciwe a nie mają pracy - takie kobiety dostaną te pieniądze ale takich kobiet jest dla mnie może 10%
Ale już widzę te kolejki cyganów, matek z patologicznych rodzin, które przepiją te pieniądze itd!
Więc jestem na NIE, chyba, że by była jakaś weryfikacja, by pomóc mamom, które naprawdę tego potrzebują a nie by szerzyć wspomaganie patologii tak jak to często widać w MOPsach (dzieci ciężko pracujących rodziców siedzą w domu, a pijakom fundują wczasy za darmo dla całych rodzin)
mam nadzieję, że nikogo nie uraziłammagdalenka lubi tę wiadomość
-
magdalenka hahahah faktycznie blizniaki;)
do butelki mam 3+ i 2+ daje jak leci- nie widze roznicy.
smok lovi 3+ raz wzial a pozniej nie chcial wiec nie wiem, narazie mam ciagle te male.
Marta w odp na twoje wczorajsze pytanie;) nie zawsze gada na glosniku ale kochana babcia chciala pogadac z wnukiem i na glosniku mowila mu kostek tu twoja stara brzydka baba, w efekcie czego kostek sie rozplakal i pozniej wlasnie powiedziala o imieniu. Chyba byla po jakism piwku bo jej sie gadanie wlaczylo i takie glupoty gadala ze hej. Do tego ze mamy domu w Krk nie kupowac bo powietrze zle i ona nie chce zeby jej wnuk sie w takim wychowywal... mowie wam- KOMEDIA z ta rodziną. -
Selene zgadzam się z Tobą, nie można wszystkim wrzucac do jednego wora, sa matki które cięzko pracują "na czarno" a nie moga sie doczekać umowy. Czemu nie miały dostać tej zapomogi ?? Ale racja, są kobiety które nie chcą zwyczajnie pracować i tylko czekają na dodatkowa kase od państwa.
Ewelina88 lubi tę wiadomość
-
Ten projekt ma błedne założenie. Panstwo powinno stwarzac sprzyjajace warunki do powiekszania rodziny a nie dawac kasę wszystkim jak popadnie (a taki jest cel tego projektu, zeby 1 tys dostala kazda matka, ktora nie ma prawa do zasilku macierzynskiego),. Powinni te pieniadze (jesli w ogole mozna mowic o wolnych pieniadzach w budzecie panstwa...) przeznaczyc na zlobki, przedszkola, aktywizacje zawodowa bezrobotnych matek. Co niby ma dac dofinansiwanie przez rok niepracujacej studentki czy kobiety trwale bezrobotnej. Skoro przrd urodzeniem dziecka nie byly w stanie znalezc pracy to znajda ja jak dziecko bedzie mialo roczek? Bedzie im wtedy latwiej? Nie sądze... Jedyne, co moim zdaniem jest potrzebne do uregulowanie smieciowek. Obecnie ciezarne na um smieciowych nie maja ochrony, bo nie podlegaja pod kodeks pracy a pod kodeks cywilny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 10:07
szpilka, Rybka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA tak wogóle to Dzień dobry
Już po weekendzie wczoraj znów spacer o 14 i do 19 byliśmy na dworze. Nie odzywałam się do m cały dzień bo mnie wkurzył, rano wstaje a go już nie było, jak wrócił poszedł spać do 14. Jak wychodziłam to wstał i powiedział że tam jest za zimno na spacer! (Ja w krótkim rękawie a mała tylko w długim body i spodniach dresowych) Jak wróciłam poszłam do teściów na taras i tak do wieczora. Później dostała balona od m i cały czas do niego gugała
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07b35ccb6ff9.jpgMartaKD, Bogusiar80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny