*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej;) Czytałam, że dzisiaj o wózkach rozmawiałyście. Tak się złożyło, że byłam z mamą w Kubusiu, gdzie oglądałam Camarero Carera. Cena za zestaw 3in1 wynosi niecałe 1600 zł. Na zdjęciu wydawał się fajny, zgrabny, ale w rzeczywistości jest inaczej. Mama mówi, że ten wózek wygląda przy mnie jak " kolos" ;p w sumie co się dziwić, mam tylko 159 cm wzrostu;(
Najbardziej podobają mi się X- Landery, wyglądają na małe, zgrabne.. z tym, że gondola jest niewielka, a rodzimy w zimie.
Tak się śmieje, że najlepiej by mi podpasowała gondola od Camarelo, a spacerówka od X-Landera, ale szukamy zestawu 3in1.
No nic, na razie poczekam. Ciotka obiecała mi podarować Coletto Mercello po rocznym synku, ale z nią nigdy nic nie wiadomo. Wtedy mogłabym używać od niej gondoli i fotelika, a na przyszłość kupić sobie inną spacerówkę, bo cenowo nie opłaca się osobno gondoli, osobno spacerówki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 19:40
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja jeszcze rok temu miałam sie rozwodzic:/
jedno jest pewne o małżenstwo trzeba walczyc do konca
Dzis jestesmy szczesliwi i na nowo zakochani
w pon 7 rocznica slubu,młode pary zbyt szybko się poddają...
no chyba ze ma sie do czynienia juz z przemoca fiz czy psych ale to inna bajka:
Uciekam Dziewczeta
U MADE MY DAY:)
Miłego wieczorkuM4DZI4 lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:Hej;) Czytałam, że dzisiaj o wózkach rozmawiałyście. Tak się złożyło, że byłam z mamą w Kubusiu, gdzie oglądałam Camarero Carera. Cena za zestaw 3in1 wynosi niecałe 1600 zł. Na zdjęciu wydawał się fajny, zgrabny, ale w rzeczywistości jest inaczej. Mama mówi, że ten wózek wygląda przy mnie jak " kolos" ;p w sumie co się dziwić, mam tylko 159 cm wzrostu;(
Najbardziej podobają mi się X- Landery, wyglądają na małe, zgrabne.. z tym, że gondola jest niewielka, a rodzimy w zimie.
Tak się śmieje, że najlepiej by mi podpasowała gondola od Camarero, a spacerówka od X-Landera, ale szukamy zestawu 3in1.
No nic, na razie poczekam. Ciotka obiecała mi podarować Coletto Mercello po rocznym synku, ale z nią nigdy nic nie wiadomo. Wtedy mogłabym używać od niej gondoli i fotelika, a na przyszłość kupić sobie inną spacerówkę, bo cenowo nie opłaca się osobno gondoli, osobno spacerówki.
Takze jak Ci się podoba to bierz spokojnie.Agataa lubi tę wiadomość
www.styczniowki2015.phorum.pl -
Wiki81 wrote:Bell to akurat dobrze ze rodzimy w zimie bo dzidziuś będzie malutki w śpiworku. Wyobraź sobie jak włożyć w śpiworku półroczne dziecko w taką gondole
Takze jak Ci się podoba to bierz spokojnie.
Ale X- Lander X-City ma 75 cm gondole. Nie za mała? Dziecko, kombinezon, śpiworek ?
A Coletto czy Camarelo mają 85 cm gondole.
Boje się, że dzidziuś może się wdać w tatę i urodzić się duży.
Narzeczony 200cm, ja 159 cm;)
Ps. Narzeczony też jest programistą jak Ty;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 19:42
Wiki81 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Wiki81 wrote:Bell to akurat dobrze ze rodzimy w zimie bo dzidziuś będzie malutki w śpiworku. Wyobraź sobie jak włożyć w śpiworku półroczne dziecko w taką gondole
Takze jak Ci się podoba to bierz spokojnie.
No w sumie racja. Nie musimy szukać dużej gondoli, bo przecież rocznego dziecka w kolejną zimę w niej wozić nie będziemy.Wiki81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybell Ty jesteś szczuplutka więc nie będziesz miała dziecka olbrzyma
ja jestem wysoka, mój też, u mnie wszyscy mają ponad 175cm..
pozatym 85cm wystarczy na gondolkę przecież moja kołyska dla bobasa ma niewiele więcej bo 87cmz gondoli się korzysta tylko do 6 miesięcy (tak samo posłuży mi kołyska-tylko pół roku)
-
Ja upolowalam wozek chicco napewno tski do 2000 zl http://www.smyk.com/niemowlak/wozki/all?qtype=facetForm&searchCategory=72180301&hideUnavailable=true&resultsPP=20&brandFacet=
chicco lub graco quatrro tour deluxe, tylko ze ten drugi ma spiworek 60 a jak cora pojdzie w slady za tatuniem to bedziemy ja wpychac tam.
Stawiam na parasolke bardziej, bo ja sama przez caly tydzien jestem zdana tylko na siebie i jeszcze mopsiczke kochana mamy wiec bedzie wesolo.Przez zaspy jezdzic nie bede, po,zakupy wozkiem tez nie bo kto potem wniesie to wszystko naraz. Mieszkam w miescie chodniki zazwyczaj sa odgarniete ze sniegu. Mysle ze do marca w glebokim a od kwietnia w spacerowce oczywiscie
z wkladka dla noworodka. Widze po znajomych, kuzynce, ze ze spacerowki ktora kupowana byla pod katem woelkosci gondoli nic nie skorzystala, bo byla poprostu za ciezka.
Myslalam jeszcze by kupic tylko gleboki wozek, jednak cena plus nosidlo jest porownywalna do tych 3 w jednym.y -
Albo taki http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=6373&osCsid=4vhssidt8hn5ovmlob89e252j6
Dolaczam cos dla fanek jeansu http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=638&%3CosCsid%3E
Wazy do 13 kg.
Jeszcze taki ale kolorow nie ma http://www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=1_536&%3CosCsid%3EWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 20:50
-
Kawa, ale ja właśnie mówię, że 85 cm jest ok, a X-Landery, które mi się najbardziej podobają mają tylko 75 cm gondole !Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
hej to znow ja nie wyrabiam dziś pojechałam tylko na male zakupy i potem spanie mnie ogarnelo na maksa
co do kłotni to spimy po nich razem, bo kto sie bedzie z wygodnego lozka wynosił na rzecz naroznika, ktory lata swietnosci ma dawno za sobą
w sobote stuknie nam 11 lat bycia razem a tydzien temu bylo 3 lata po slubie, wiec w sumie wiele par nawet tego nie dotrwała, choć nam wszyscy krótka historię wróżyli, bo mój 8 lat starszy -
bell mi też podobają się xlendery, na pewno kupimy któryś z nich głównie ze względu na to, że oboje jesteśmy bardzo wysocy a w xlanderach i gondola i rączka są wysokie. Pierwszy nasz wózek, kupowany przez męża z doskoku i bez sprawdzania był niski, nie wiedzieliśmy wtedy co jest ważne w użytkowaniu wózka. To była męczarnia.
-
zielarka wrote:bell mi też podobają się xlendery, na pewno kupimy któryś z nich głównie ze względu na to, że oboje jesteśmy bardzo wysocy a w xlanderach i gondola i rączka są wysokie. Pierwszy nasz wózek, kupowany przez męża z doskoku i bez sprawdzania był niski, nie wiedzieliśmy wtedy co jest ważne w użytkowaniu wózka. To była męczarnia.
I tutaj kolejny plus. X-landery mają teleskopowe rączki, więc i dla mojego narzeczonego( 2 metry) będzie wygodniej;)Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dziewczyny, chwile tu nie zagladalam, moze jutro nadrobie, widzialam ze bylo troche o badaniu moczu - ja zrobilam z wlasnej inicjatywy, bo lekarz mi nie zlecal, mam leukocyty 5 wpw, a drugi wskaznik leukocytów - 28,4 /ul.
myślicie że to mega słabo? czy spokojnie zaczekać do środowej wizyty u gina? a poki co jakaś żurawinka wystarczy? -
nick nieaktualnyNo Cześć.
Ale się dzisiaj rozpisałyscie. Jak człowiek nie wchodzi co godzinę, to potem to nadrobić. .. piii....tyle brzydkich słów!
Marta ! Tekst o degustacji BOSKI! Dawno się tak nie śmiałam - Dziękuję Ci!
Tymi- w ciąży nie robi się rozmazu (% ) bo wychodzą cuda!
Ag- jak będziesz w Katowicach to może uda się nam poznać.
Ranek miałam kiepski...
Co do apetytu - dziś pierwszy dzień mi dopisywał. Może dlatego, że zaczęłam 17 tydzień
Śpijcie dobrze. -
zielarka wrote:bell mi też podobają się xlendery, na pewno kupimy któryś z nich głównie ze względu na to, że oboje jesteśmy bardzo wysocy a w xlanderach i gondola i rączka są wysokie. Pierwszy nasz wózek, kupowany przez męża z doskoku i bez sprawdzania był niski, nie wiedzieliśmy wtedy co jest ważne w użytkowaniu wózka. To była męczarnia.
podobal mi sie xlander- nie pamietam modelu ale byl taki zgnitozielony z futrem wokół budy i taką super mufką na ręce ale to tylko online oglądalam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 23:16
-
My jestesmy juz dwunasty rok razem. A kochamy sie i klocimy jak byśmy byli rok po ślubie...
Viv leukocyty w moczu mogą wskazywać na infekcję. Jest głównie niebezpieczne dla dziecka. Może temu towarzyszyć gorączka czy dreszcze. Zwłaszcza jest źle jak padnie na nerki. A przy pobieraniu moczu nie dotknęłaś kubeczkiem ciała ? Może telefonicznie skontaktuj się z lekarzem. Do środy jeszcze 6 dni. Albo powtórz badanie. U mnie to 5 zl kosztuje.www.styczniowki2015.phorum.pl