X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz sie wkurzyłam na detektor.Słucham wieczorem,a tu nierówne bicie serduszka, 5-7 uderzeń mocniejszych, jedno słabsze i od nowa.Wystraszyłam sie. Sama nie wiem co o tym myśleć:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam porannie :)
    Dziś zaczynamy 18 tydzień.
    17 tyg, 0 dni.
    5 miesiąc :)
    Dzień przywitałam pawiem, bosko!
    Miłego długiego weekendu kochane!!!

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Uuu dawno się nie odzywałam. Czytam Was na bieżąco, ale nie zawsze mam czas, żeby aktywnie uczestniczyć w dyskusjach :)

jako że rozmawiacie o wózeczkach, a my jesteśmy akurat na etapie rozważań, wtrącę się :)

Rozmawiałam z kilkoma koleżankami, które użytkują/użytkowały X-landery. Każda z nich była bardzo zadowolona. Jedna z nich uznała, że materiał jest może niezbyt wysokiej jakości, jednakże w kwestii funkcjonalności i bezpieczeństwa spełnia swoją rolę. Łatwo się go prowadzi i w nowszych modelach dużym plusem jest duża naciągana budka (np. jak dziecko śpi, a świeci słońce, można maksymalnie obniżyć osłonkę).

Zastanawiamy się więc nad X-landerem i Maxi Cosi Mura 4 Plus, który wizualnie bardzo mi odpowiada (klasyka). Zaczepiłam nawet któregoś razu mamę przewożącą dziecię w tym modelu i dała mi poprowadzić :) wózek jest BARDZO stabilny (bezpieczny). Kolejnym atutem jest to, iż przy wyborze opcji 4 w 1, mamy dodatkowo system cabriofix (adapter do fotelika samochodowego), ale teraz to chyba wszędzie to występuję :)
    Jedyny mankament to waga wózka (ok.18 kg),ale nie mieszkamy w bloku, tylko na wsi, więc problem z wnoszeniem/znoszeniem wózka znika.

Gdyby któraś z Was chciała obejrzeć filmik o tym modelu, to proszę bardzo:
    https://www.youtube.com/watch?v=BvLxx9RuR6k

Czy miałyście może do czynienia z Murą lub słyszałyście jakieś opinie?
    Wszelkie wskazówki będą pożądane :)

Miłego leniuchowania w wolny piątek!

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Viv leukocyty w moczu mogą wskazywać na infekcję. Jest głównie niebezpieczne dla dziecka. Może temu towarzyszyć gorączka czy dreszcze. Zwłaszcza jest źle jak padnie na nerki. A przy pobieraniu moczu nie dotknęłaś kubeczkiem ciała ? Może telefonicznie skontaktuj się z lekarzem. Do środy jeszcze 6 dni. Albo powtórz badanie. U mnie to 5 zl kosztuje.

dziekuje, tylko nie chce tez przesadnie panikowac, norme mi podali 0-5, a ja mam 5 wlasnie (tyle ze zaznaczyli wynik na czerwono);samo badanie zrobilam z własnej inicjatywy, pewnie je powtórzę, ale to w poniedziałek, bo nie bardzo wiem gdzie w weekend sie ruszyć w Wawie (moze wiecie?).

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak spanikowałam nierównym biciem serca,że zaczełam żalować,że kupilam już jakies ciuszki dla Malej:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana - Ja w Smyku oglądałam Murę, jak dla mnie za ciężki. Mimo iż nie musiałabym go wnosić to masa mnie przeraża. :D

MartaKD - nie schizuj. :) Na pewno wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie. :) Ja ciuszki zaczęłam kupować chyba już w 7tc. :D Mój mąż też, bo nie dopuszczamy do siebie myśli, że coś może być nie tak. :)
    Przestań się zamartwiać, bo szkodzisz córeczce. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a moze mała się przemieszczała i dlatego nierowno bylo slychac. Nie martw sie, napewno jest ok. A moze sprobuj jeszcze raz posluchac i sie uspokoisz.

A u mnie dziś 21tc:) 50% na suwaczku za mną. Milego dzionka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:20

MonikaDM, jonka91, rastafanka, Paula44, nix lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a ja tak spanikowałam nierównym biciem serca,że zaczełam żalować,że kupilam już jakies ciuszki dla Malej:(

Marta, a moze Malenstwo zwyczajnie sie wtedy przesunelo - i dlatego uslyszalas slabsze bicie? nie zamartwiaj sie

• Selene Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś u mnie 20 tydzień a więc równa połowa!! :D jak ten czas leci!

MonikaDM, jonka91, Ag..., Paula44, Agataa, nix, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się rzeczy z tego sklepu:
    www.malooda.pl
    Choć trochę drogie, to pomysł fajny na ochraniacz do łóżeczka. :D Chyba taki uszyję. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dzięki ze to wrzuciłaś, za tydzień szukam odpowiednich materiałów i ściągnę od nich pomysł :) może jakąś nową falbankę na kołyskę hm? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

MartaKD lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aguś dzięki ze to wrzuciłaś, za tydzień szukam odpowiednich materiałów i ściągnę od nich pomysł :) może jakąś nową falbankę na kołyskę hm? :D

Ja też się będę rozglądać za materiałem jak wrócę do PL. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki!
    Wczoraj mieliśmy extra plan obejrzeć z mężem jakiś film wieczorem. Ok. 18 położyłam się dosłownie na chwilkę, żeby się przespać, powiedziałam mężowi, żeby za godzinę mnie przebudził.. On nie miał sumienia i tak spałam aż do rana. Jedynie przed 22 wstałam i przebrałam się w koszulę nocną.. :) 13,5h snu.. Rozpusta normalnie.. Ale trzeba teraz korzystać, bo po porodzie z każdej dodatkowej minuty będziemy się cieszyć :)
    A dziś lecimy do moich rodziców na obiad, więc dopiero wieczorem Was nadrobię :)
    Miłego dzionka! :)

Paula44, Agataa, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb mam w polubionych profil- W oczekiwaniu na dziecko.
    Jakas babeczka robi tam wyprzedaz rzeczy po swojej coreczke, jakby ktoras byla zainteresowana to tak inf pisze tylko;)

https://www.facebook.com/oczekiwanie?fref=nf

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziś zajrzeć do Czech, ciekawa jestem tamtejszej oferty "dzieciowej" i cen :)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, zgadnijcie co kupiłam wczoraj w Tesco? Śpiworek z Puchatkiem, o którym pisałyście :D Do tego komplet pajac, body i śliniak za 20zł. Moje absolutnie pierwsze dzidziolowe zakupy :)

jonka91, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Podobają mi się rzeczy z tego sklepu:
    www.malooda.pl
    Choć trochę drogie, to pomysł fajny na ochraniacz do łóżeczka. :D Chyba taki uszyję. :)
    Ostatnio czytałam, że ochraniacze spełniają tylko funkcję dekoracyjną a same w sobie mogą być bardziej niebezpieczne, niż przydatne dla małego dziecka. Szczerze mówiąc - dało mi to do myślenia, choć wydawało mi się, że one mają chronić główkę przed uderzaniem w szczebelki

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem w 18 tygodniu ciąży
    (17 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 5
    Trymestr: 2

jonka91, szpilka, nix, M4DZI4, zielarka, neharika lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ostatnio czytałam, że ochraniacze spełniają tylko funkcję dekoracyjną a same w sobie mogą być bardziej niebezpieczne, niż przydatne dla małego dziecka. Szczerze mówiąc - dało mi to do myślenia, choć wydawało mi się, że one mają chronić główkę przed uderzaniem w szczebelki

Też o tym pomyślałam. Ładnie to wygląda, ale bezpieczne nie jest. Dlatego myślałam żeby używać tych poduszeczek jako ochraniacza tylko na początku, potem pozszywam to jakoś w całościowy ochraniacz. :P
    Ale pomyślę jeszcze. :)

Lecę na kawę do sąsiadki. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ