X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pierwszy raz sie wkurzyłam na detektor.Słucham wieczorem,a tu nierówne bicie serduszka, 5-7 uderzeń mocniejszych, jedno słabsze i od nowa.Wystraszyłam sie. Sama nie wiem co o tym myśleć:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam porannie :)
    Dziś zaczynamy 18 tydzień.
    17 tyg, 0 dni.
    5 miesiąc :)
    Dzień przywitałam pawiem, bosko!
    Miłego długiego weekendu kochane!!!

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh371ssmqv4f3.png
  • liliana Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Uuu dawno się nie odzywałam. Czytam Was na bieżąco, ale nie zawsze mam czas, żeby aktywnie uczestniczyć w dyskusjach :)

jako że rozmawiacie o wózeczkach, a my jesteśmy akurat na etapie rozważań, wtrącę się :)

Rozmawiałam z kilkoma koleżankami, które użytkują/użytkowały X-landery. Każda z nich była bardzo zadowolona. Jedna z nich uznała, że materiał jest może niezbyt wysokiej jakości, jednakże w kwestii funkcjonalności i bezpieczeństwa spełnia swoją rolę. Łatwo się go prowadzi i w nowszych modelach dużym plusem jest duża naciągana budka (np. jak dziecko śpi, a świeci słońce, można maksymalnie obniżyć osłonkę).

Zastanawiamy się więc nad X-landerem i Maxi Cosi Mura 4 Plus, który wizualnie bardzo mi odpowiada (klasyka). Zaczepiłam nawet któregoś razu mamę przewożącą dziecię w tym modelu i dała mi poprowadzić :) wózek jest BARDZO stabilny (bezpieczny). Kolejnym atutem jest to, iż przy wyborze opcji 4 w 1, mamy dodatkowo system cabriofix (adapter do fotelika samochodowego), ale teraz to chyba wszędzie to występuję :)
    Jedyny mankament to waga wózka (ok.18 kg),ale nie mieszkamy w bloku, tylko na wsi, więc problem z wnoszeniem/znoszeniem wózka znika.

Gdyby któraś z Was chciała obejrzeć filmik o tym modelu, to proszę bardzo:
    https://www.youtube.com/watch?v=BvLxx9RuR6k

Czy miałyście może do czynienia z Murą lub słyszałyście jakieś opinie?
    Wszelkie wskazówki będą pożądane :)

Miłego leniuchowania w wolny piątek!

relgcwa11d8kpmkr.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 wrote:

Viv leukocyty w moczu mogą wskazywać na infekcję. Jest głównie niebezpieczne dla dziecka. Może temu towarzyszyć gorączka czy dreszcze. Zwłaszcza jest źle jak padnie na nerki. A przy pobieraniu moczu nie dotknęłaś kubeczkiem ciała ? Może telefonicznie skontaktuj się z lekarzem. Do środy jeszcze 6 dni. Albo powtórz badanie. U mnie to 5 zl kosztuje.

dziekuje, tylko nie chce tez przesadnie panikowac, norme mi podali 0-5, a ja mam 5 wlasnie (tyle ze zaznaczyli wynik na czerwono);samo badanie zrobilam z własnej inicjatywy, pewnie je powtórzę, ale to w poniedziałek, bo nie bardzo wiem gdzie w weekend sie ruszyć w Wawie (moze wiecie?).

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak spanikowałam nierównym biciem serca,że zaczełam żalować,że kupilam już jakies ciuszki dla Malej:(

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliana - Ja w Smyku oglądałam Murę, jak dla mnie za ciężki. Mimo iż nie musiałabym go wnosić to masa mnie przeraża. :D

MartaKD - nie schizuj. :) Na pewno wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie. :) Ja ciuszki zaczęłam kupować chyba już w 7tc. :D Mój mąż też, bo nie dopuszczamy do siebie myśli, że coś może być nie tak. :)
    Przestań się zamartwiać, bo szkodzisz córeczce. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a moze mała się przemieszczała i dlatego nierowno bylo slychac. Nie martw sie, napewno jest ok. A moze sprobuj jeszcze raz posluchac i sie uspokoisz.

A u mnie dziś 21tc:) 50% na suwaczku za mną. Milego dzionka:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:20

MonikaDM, jonka91, rastafanka, Paula44, nix lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Viv78 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    a ja tak spanikowałam nierównym biciem serca,że zaczełam żalować,że kupilam już jakies ciuszki dla Malej:(

Marta, a moze Malenstwo zwyczajnie sie wtedy przesunelo - i dlatego uslyszalas slabsze bicie? nie zamartwiaj sie

• Selene Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś u mnie 20 tydzień a więc równa połowa!! :D jak ten czas leci!

MonikaDM, jonka91, Ag..., Paula44, Agataa, nix, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się rzeczy z tego sklepu:
    www.malooda.pl
    Choć trochę drogie, to pomysł fajny na ochraniacz do łóżeczka. :D Chyba taki uszyję. :)

Ag... lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś dzięki ze to wrzuciłaś, za tydzień szukam odpowiednich materiałów i ściągnę od nich pomysł :) może jakąś nową falbankę na kołyskę hm? :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:07

MartaKD lubi tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Aguś dzięki ze to wrzuciłaś, za tydzień szukam odpowiednich materiałów i ściągnę od nich pomysł :) może jakąś nową falbankę na kołyskę hm? :D

Ja też się będę rozglądać za materiałem jak wrócę do PL. :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki!
    Wczoraj mieliśmy extra plan obejrzeć z mężem jakiś film wieczorem. Ok. 18 położyłam się dosłownie na chwilkę, żeby się przespać, powiedziałam mężowi, żeby za godzinę mnie przebudził.. On nie miał sumienia i tak spałam aż do rana. Jedynie przed 22 wstałam i przebrałam się w koszulę nocną.. :) 13,5h snu.. Rozpusta normalnie.. Ale trzeba teraz korzystać, bo po porodzie z każdej dodatkowej minuty będziemy się cieszyć :)
    A dziś lecimy do moich rodziców na obiad, więc dopiero wieczorem Was nadrobię :)
    Miłego dzionka! :)

Paula44, Agataa, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na fb mam w polubionych profil- W oczekiwaniu na dziecko.
    Jakas babeczka robi tam wyprzedaz rzeczy po swojej coreczke, jakby ktoras byla zainteresowana to tak inf pisze tylko;)

https://www.facebook.com/oczekiwanie?fref=nf

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę dziś zajrzeć do Czech, ciekawa jestem tamtejszej oferty "dzieciowej" i cen :)

• marrtka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, zgadnijcie co kupiłam wczoraj w Tesco? Śpiworek z Puchatkiem, o którym pisałyście :D Do tego komplet pajac, body i śliniak za 20zł. Moje absolutnie pierwsze dzidziolowe zakupy :)

jonka91, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus89 wrote:
    Podobają mi się rzeczy z tego sklepu:
    www.malooda.pl
    Choć trochę drogie, to pomysł fajny na ochraniacz do łóżeczka. :D Chyba taki uszyję. :)
    Ostatnio czytałam, że ochraniacze spełniają tylko funkcję dekoracyjną a same w sobie mogą być bardziej niebezpieczne, niż przydatne dla małego dziecka. Szczerze mówiąc - dało mi to do myślenia, choć wydawało mi się, że one mają chronić główkę przed uderzaniem w szczebelki

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem w 18 tygodniu ciąży
    (17 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 5
    Trymestr: 2

jonka91, szpilka, nix, M4DZI4, zielarka, neharika lubią tę wiadomość

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Ostatnio czytałam, że ochraniacze spełniają tylko funkcję dekoracyjną a same w sobie mogą być bardziej niebezpieczne, niż przydatne dla małego dziecka. Szczerze mówiąc - dało mi to do myślenia, choć wydawało mi się, że one mają chronić główkę przed uderzaniem w szczebelki

Też o tym pomyślałam. Ładnie to wygląda, ale bezpieczne nie jest. Dlatego myślałam żeby używać tych poduszeczek jako ochraniacza tylko na początku, potem pozszywam to jakoś w całościowy ochraniacz. :P
    Ale pomyślę jeszcze. :)

Lecę na kawę do sąsiadki. :D

43kt9vvj5d2sqlej.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ