*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie!
Uuu dawno się nie odzywałam. Czytam Was na bieżąco, ale nie zawsze mam czas, żeby aktywnie uczestniczyć w dyskusjach
jako że rozmawiacie o wózeczkach, a my jesteśmy akurat na etapie rozważań, wtrącę się
Rozmawiałam z kilkoma koleżankami, które użytkują/użytkowały X-landery. Każda z nich była bardzo zadowolona. Jedna z nich uznała, że materiał jest może niezbyt wysokiej jakości, jednakże w kwestii funkcjonalności i bezpieczeństwa spełnia swoją rolę. Łatwo się go prowadzi i w nowszych modelach dużym plusem jest duża naciągana budka (np. jak dziecko śpi, a świeci słońce, można maksymalnie obniżyć osłonkę).
Zastanawiamy się więc nad X-landerem i Maxi Cosi Mura 4 Plus, który wizualnie bardzo mi odpowiada (klasyka). Zaczepiłam nawet któregoś razu mamę przewożącą dziecię w tym modelu i dała mi poprowadzićwózek jest BARDZO stabilny (bezpieczny). Kolejnym atutem jest to, iż przy wyborze opcji 4 w 1, mamy dodatkowo system cabriofix (adapter do fotelika samochodowego), ale teraz to chyba wszędzie to występuję
Jedyny mankament to waga wózka (ok.18 kg),ale nie mieszkamy w bloku, tylko na wsi, więc problem z wnoszeniem/znoszeniem wózka znika.
Gdyby któraś z Was chciała obejrzeć filmik o tym modelu, to proszę bardzo:
https://www.youtube.com/watch?v=BvLxx9RuR6k
Czy miałyście może do czynienia z Murą lub słyszałyście jakieś opinie?
Wszelkie wskazówki będą pożądane
Miłego leniuchowania w wolny piątek! -
Wiki81 wrote:
Viv leukocyty w moczu mogą wskazywać na infekcję. Jest głównie niebezpieczne dla dziecka. Może temu towarzyszyć gorączka czy dreszcze. Zwłaszcza jest źle jak padnie na nerki. A przy pobieraniu moczu nie dotknęłaś kubeczkiem ciała ? Może telefonicznie skontaktuj się z lekarzem. Do środy jeszcze 6 dni. Albo powtórz badanie. U mnie to 5 zl kosztuje.
dziekuje, tylko nie chce tez przesadnie panikowac, norme mi podali 0-5, a ja mam 5 wlasnie (tyle ze zaznaczyli wynik na czerwono);samo badanie zrobilam z własnej inicjatywy, pewnie je powtórzę, ale to w poniedziałek, bo nie bardzo wiem gdzie w weekend sie ruszyć w Wawie (moze wiecie?). -
Liliana - Ja w Smyku oglądałam Murę, jak dla mnie za ciężki. Mimo iż nie musiałabym go wnosić to masa mnie przeraża.
MartaKD - nie schizuj.Na pewno wszystko jest ok. Trzeba myśleć pozytywnie.
Ja ciuszki zaczęłam kupować chyba już w 7tc.
Mój mąż też, bo nie dopuszczamy do siebie myśli, że coś może być nie tak.
Przestań się zamartwiać, bo szkodzisz córeczce. -
Marta a moze mała się przemieszczała i dlatego nierowno bylo slychac. Nie martw sie, napewno jest ok. A moze sprobuj jeszcze raz posluchac i sie uspokoisz.
A u mnie dziś 21tc:) 50% na suwaczku za mną. Milego dzionka:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:20
MonikaDM, jonka91, rastafanka, Paula44, nix lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewuszki!
Wczoraj mieliśmy extra plan obejrzeć z mężem jakiś film wieczorem. Ok. 18 położyłam się dosłownie na chwilkę, żeby się przespać, powiedziałam mężowi, żeby za godzinę mnie przebudził.. On nie miał sumienia i tak spałam aż do rana. Jedynie przed 22 wstałam i przebrałam się w koszulę nocną..13,5h snu.. Rozpusta normalnie.. Ale trzeba teraz korzystać, bo po porodzie z każdej dodatkowej minuty będziemy się cieszyć
A dziś lecimy do moich rodziców na obiad, więc dopiero wieczorem Was nadrobię
Miłego dzionka!Paula44, Agataa, nix, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agus89 wrote:Podobają mi się rzeczy z tego sklepu:
www.malooda.pl
Choć trochę drogie, to pomysł fajny na ochraniacz do łóżeczka.Chyba taki uszyję.
-
nick nieaktualny
-
ania_29 wrote:Ostatnio czytałam, że ochraniacze spełniają tylko funkcję dekoracyjną a same w sobie mogą być bardziej niebezpieczne, niż przydatne dla małego dziecka. Szczerze mówiąc - dało mi to do myślenia, choć wydawało mi się, że one mają chronić główkę przed uderzaniem w szczebelki
Też o tym pomyślałam. Ładnie to wygląda, ale bezpieczne nie jest. Dlatego myślałam żeby używać tych poduszeczek jako ochraniacza tylko na początku, potem pozszywam to jakoś w całościowy ochraniacz.
Ale pomyślę jeszcze.
Lecę na kawę do sąsiadki.