X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra znalazłam w mojej tabelce że dł kości udowej ma 2,79. Ale tylko jeden wymiar mam.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Kosztowała 149zl, były dwa kolory: czarny i jasnobrązowy (taki hmm sraczkowaty). Nie ma jej w sklepie online. Dokładnie jest na dziale Clockhouse. Ma kaptur, podszewkę i ciut wypełnienia. Kupiłam z myślą, że po ciąży i tak posłuży.

Nie znalazłam tej parki dzisiaj w c&a. Były jedynie takie ze sciagaczem w pasie (nieciazowe). Kupiłam w h&m w rozmiarze, jaki zwykle noszę, tyle, ze z kolekcji mama. Nie kupowałabym na wyrost trzy rozmiary większej kurtki, u mnie wymiary zmieniły sie tylko w brzuchu i biuście. Przy odpowiednim kroju mogę nosić swoje rozmiary, tyle, ze w ciążowych kolekcjach. Przymierzalam parke rozmiar większa to wisiała mi w ramionach, była poprostu jak worek.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    Nie nadrobie Was ale news ode mnie. Mam założony dziś szew było szybko i ok nic nie boli i nie bolało. Teraz trochę jest krwi ale lekarze mówią że to normą. Najgorsze że dziś nie mogę wstawać. Także jak by co to nie ma się co bać.

Wiki jestem w szpitalu bielańskim opieką super nie spotkałam nie sympatycznej tv osoby. Tylko mówią kochaniutka i wszystko wyjaśniała. A jak pojawiła się krew mąż poszedł po kogoś to i lekarz i położną była w 5 minut. A i mąż dziś że mną siedział do teraz i nikt nic nie mówił a odwiedziny teoretycznie dm18

Nie lubie pisać z kom

Trzymaj sie! Wypuszcza cie szybko?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy już któraś z Was zapisała się do szkoły rodzenia? Orientowałyście się co i jak? ( pytanie oczywiście do zainteresowanych szkołą rdzenia) :) Czekam na odpowiedzi , pewnie dopiero od jutra, bo większość już smacznie śpi :P

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nix Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    ja miałam dziś połówkowe u nowego lekarza. Wiem na 100% że będę miała synka :), wg. usg pomiary i wymiary synka są w normie, choć nie wszystkie - UMK nerki lewej jest znacznie podwyższone i wynosi 4.8 a norma jest do 5, prawa ma 3.8. Gin dokładnie zbadał ją kilka razy i nie ma mowy o pomyłce, dodatkowo kość udowa jest krótsza i jej wymiar wskazuje na rowzój opóźniony o tydzień. Dodatkowo w serduszku synka w lewej komorze znalazł hiperechoniczne ognisko tzw. białą plamkę.
    Zaczęłam się martwić, zwłaszcza, że zalecił mi wykonanie testu potrójnego - wiem, że któraś z was go robiła-celem wykluczenia wad genetycznych.
    do tej pory czułam się w ciąży rewelacyjnie, nic mi nie dolegało, nie bolało, żadnych oznak ciąży, tak bardzo się cieszyłam... a teraz chyba się boję.
    Wcześniej chodziłam do innej ginki na nfz z gorszym sprzętem, i ona nic nie wykryła, wszystko było ok, ale jak teraz patrze to badanie połówkowe było bardzo dokładne, a jej badanie prenatalne na koniec I trymestru było jak zwykłe usg, tylko przezierność karkowa mi zmierzyła 2,1 i powiedziała, ze kość nosowa, serce, żołądek i kończyny są ok. nie dostałam wtedy żadnego opisu badań (wiem, że Wy miałyście) tylko lakoniczny wpis do karty ciąży.

Kasiakra, a skąd jesteś? Moze faktycznie dobry, dobry spec od usg i od wad bedzie w stanie powiedzieć cos wiecej lub/i pokierować Cie dalej, daj znać gdzie mieszkasz to moze ktoś na forum pomoże, ja służę info jesli chodzi o Wawe :)

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży się nie zapisywałam. Chodziłam w I ciąży. Ale wiem, że dziewczyny się już zapisały. Był już ten temat.

• nix Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    Dziewczyny, czy już któraś z Was zapisała się do szkoły rodzenia? Orientowałyście się co i jak? ( pytanie oczywiście do zainteresowanych szkołą rdzenia) :) Czekam na odpowiedzi , pewnie dopiero od jutra, bo większość już smacznie śpi :P

Ja tak, juz kilka tygodni temu ale to dlatego ze wiedziałam ze w "moim" szpitalu nie ma miejsc na długo przed. Zapisałam sie ale info jakieś dostanę dopiero na przełomie września i października bo sam kurs zaczyna sie w październiku

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

nix
    rfxgvfxmuhtvflrq.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to przepraszam, musiało mnie wiele ominąć jak byłam na wyjeździe. Mimo wszystko orientacyjnie chciałam się dowiedzieć , w którym dziewczyny będą tygodniu ciąży jak zaczną uczęszczać na zajęcia.

Uciekam pod kołderkę , dobranoc dziewczyny :)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce chodzić od 25 tygodnia, jeszcze sie nie zapisalismy

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a to przepraszam, musiało mnie wiele ominąć jak byłam na wyjeździe. Mimo wszystko orientacyjnie chciałam się dowiedzieć , w którym dziewczyny będą tygodniu ciąży jak zaczną uczęszczać na zajęcia.

Uciekam pod kołderkę , dobranoc dziewczyny :)

Ale Gwiazdeczka pisząc, że to już było chodziło mi o to, że dziewczyny pisały już o tym i o kursach bezpłatnych dla mam - tam jest dużo informavji. Nie miałam nic złego na myśli.

• Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już zapisana do szkoły rodzenia, przy szpitalu, gdzie przyjmuje mój lekarz i gdzie prawdopodobnie będę rodzić. Szkoła jest od mniej więcej 26 tc i zaczynam pod koniec października. Zajęcia 2 razy w tygodniu po 2 godziny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną nie przespana noc.. Męczyły mnie straszne skurcze i bóle z lewej strony brzucha, mały też nie pomagał figlował z wielką siłą, całą noc nie spałam, wzięłam apap i nospe nic nie dało, szukałam wygodnej pozycji, wstawałam 4 razy.. aż sobie uświadomiłam że to chyba zaparcia-pierwszy raz w życiu mnie dopadły! Wypiłam kawę i na kibelek i jak ręką odjął... Masakra a tak się męczyłam całą noc..
    Teraz idę odespać!

• kasiakra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj nie odpisałam, bo zasnęłam chyba ze stresu,
    jestem z prawie z Krakowa, wczoraj zrobiłam test potrójny, wyniki mają być na czwartek, piątek (prosiłam o to by były na czwartek, bo w czwartek wieczorem chcieliśmy wyjechać na weekend do Wiednia i nie wiem czy tego nie odwołamy) lekarz prowadzący kazał mi się zgłosić na dodatkowe badanie usg do siebie do szpitala na dyżur w czwartek, nawet jeśli wyniki do czwartku nie przyjdą.

może wczoraj byłam zbyt zestresowana zaistniałą sytuacją,
    wiki na chwilę obecną dł.. kości udowej martwi mnie najmniej, podobno to się może wyrównać, a na internecie czytałam , że różnice w niektórych dzieci pod koniec ciąży wynoszą nawet do 3 tygodni rozwojowych w porównaniu do innych części ciała, martwię się tą nerką i białą plamką w sercu.

Myśle, że też wpływ na mój wczorajszy nastrój miało to, że z jednej strony wcześniejsze wyniki były ok, a aktualnie już nie za bardzo i to ,że tak naprawdę o ciąży dowiedziałam się dopiero w 7/8 tygodniu, dzień po tym jak spaliło mi się mieszkania, martwiłam się czy przeżyty silny wtedy stres nie zaszkodził dziecku i jakoś to sobie tak połączyłam i stąd ten wczorajszy stres.
    Mąż wyszukał mi wiele podobnych przypadków, gdzie większość jednak kończyła się dobrze.
    Dziękuję Wam za wsparcie.

relgtgf6uee8xud8.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    ja miałam dziś połówkowe u nowego lekarza. Wiem na 100% że będę miała synka :), wg. usg pomiary i wymiary synka są w normie, choć nie wszystkie - UMK nerki lewej jest znacznie podwyższone i wynosi 4.8 a norma jest do 5, prawa ma 3.8. Gin dokładnie zbadał ją kilka razy i nie ma mowy o pomyłce, dodatkowo kość udowa jest krótsza i jej wymiar wskazuje na rowzój opóźniony o tydzień. Dodatkowo w serduszku synka w lewej komorze znalazł hiperechoniczne ognisko tzw. białą plamkę.
    Zaczęłam się martwić, zwłaszcza, że zalecił mi wykonanie testu potrójnego - wiem, że któraś z was go robiła-celem wykluczenia wad genetycznych.
    do tej pory czułam się w ciąży rewelacyjnie, nic mi nie dolegało, nie bolało, żadnych oznak ciąży, tak bardzo się cieszyłam... a teraz chyba się boję.
    Wcześniej chodziłam do innej ginki na nfz z gorszym sprzętem, i ona nic nie wykryła, wszystko było ok, ale jak teraz patrze to badanie połówkowe było bardzo dokładne, a jej badanie prenatalne na koniec I trymestru było jak zwykłe usg, tylko przezierność karkowa mi zmierzyła 2,1 i powiedziała, ze kość nosowa, serce, żołądek i kończyny są ok. nie dostałam wtedy żadnego opisu badań (wiem, że Wy miałyście) tylko lakoniczny wpis do karty ciąży.
    ja robiłam badania genetyczne,dokładnie wolną jednostkę beta hcg, białko pappa, pigf i afp.ale na połowkowym okresla się dokładnie właśnie narzady wewnetrzne.Co do białej plamki,to słyszałam,ze zanika po porodzie.Moja znajoma tak miała z synkiem.Rozwój wolniejszy o tydzień to chyba nie jest aż tak źle,co?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 14:36

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:17

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Za mną nie przespana noc.. Męczyły mnie straszne skurcze i bóle z lewej strony brzucha, mały też nie pomagał figlował z wielką siłą, całą noc nie spałam, wzięłam apap i nospe nic nie dało, szukałam wygodnej pozycji, wstawałam 4 razy.. aż sobie uświadomiłam że to chyba zaparcia-pierwszy raz w życiu mnie dopadły! Wypiłam kawę i na kibelek i jak ręką odjął... Masakra a tak się męczyłam całą noc..
    Teraz idę odespać!
    Ja mam często wzdęcia w nocy, chodze wtedy chwilke i puszcza,nie musze pisać w jaki sposób puszcza:) a dziś mi nogi cierpły w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2014, 08:30

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja autentyk z pewnego LO

Dyskusja dwóch licealistek po sprawdzianie z biologii
    A:Wiesz może gdzie znajduje się centralny ośrodek kontroli oddawania moczu?
    B:W korze mózgowej, a co?
    A:k***a... napisałam że we Wrocławiu...

szpilka, Ag..., renia83, jonka91, kejti91, neharika, M4DZI4, Paula44, GabiKOR lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9209746cff4c.jpg

renia83, Ewelina88, kejti91, Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Dzisiaj męża i synka wysyłam na wyścigi motoryzacyjne. Kupiłam im bilet na dzień dziecka. Są to samochody odjazdowe z całego świata a ja jadę na oglądanie mebli i tapet do pokoiku. Pewnie jeszcze nie kupie nic ale sie rozeznam we wzorach.

Miłego dnia.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:D
    Marta KD na pocz prawie się posikalam ze śmiechu:D
    Wczoraj byłam u znajomych do północy a wcześniej na zakupach z mężem i po 3h w galerii miałam dosc:/ juz nie wchodziłam do sklepów tylko czekałam na niego na tych magicznych ławkach przed:)
    Coś mam ciężki brzuch, nie boli mnie ale czuje ze go mam i tak mi ciąży. Macie tak?
    Milej soboty :D

MartaKD lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ