X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaola my jesteśmy razem tylko 3 lata, 1 rok po ślubie. Niby krótko, ale czasem też się chyba mu zapomina, że jestem jego żoną. Z czasem związek przeradza się z szalonej miłości, ciągłej adoracji w bardziej spokojny, partnerski związek. Ale moim zdaniem trzeba czasem go odświeżyć czymś zwariowanym, spontanicznym. :) Żeby nie popaść w rutynę. Ale "chłopie" to jeszcze do mnie nie powiedział. :)

polaola lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy razem 4 lata i 3 lata po ślubie (jutro minie). Także szybko, konkretnie i na temat :)

renia83 lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my 10 lat razem a po slubie 1.10 stuknie nam 3 latka:)
    ale chłopie to jeszcze nie slyszalam:P

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :)
    Ja się pochwalę moim dzisiejszym zakupem :) kupiłam łóżeczko!
    Takie :)
    rzo3oybrxgt0_t.jpg
    Oglądałam wózki i moja decyzja o kupnie się zmieniła.. Zamiast Camarelo Carera jestem zdecydowana na Rico Nano. Dużo lepiej się prowadzi, a poza tym jakość wykonania dużo lepsza. Camarelo mnie rozczarował.. :/
    Kolor wybrałam taki:
    aelwedt4qpl5_t.jpg
    Za 2 tygodnie ma przyjechać kolekcja z eco skóry i ewentualnie zobaczę, który mi się bardziej spodoba :)

Ag..., MonikaDM, Ewelina88, renia83, M4DZI4, Gwiazdeczka27, Maud11, Becia81 lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, byłam na badaniu USG ponieważ od paru dni pobolewała mnie tak dziwnie lewa strona, i ciągnęło mnie jak by w pachwinach, chciałam to sprawdzić. Zrobiono mi badanie połówkowe mimo tego, że za 2 tygodnie mam je mieć u swojego lekarza prowadzącego.
    Okazało się, że albo to jest macica i rozciągające się wiązadła, albo wina tego żylaka.. mam jeszcze dokładnie powiedzieć o tym swojemu lekarzowi prowadzącemu.

Nasz synuś zdrowy! Powiedziano mi, że ma bardzo kształtną buzię :) Widziałam jego siusiaka, który był skierowany na lewą stronę hehe

Serduszko 155 ud/min
    BPD 4,8 cm
    hc 181 mm (18,1 cm)
    AC 151 mm (15,1 cm)
    FL 36 mm (3,6 cm)

masa płodu 387 g
    ilość płynu owodniowego prawidłowa
    wiek ciąży wyliczony z pomiarów 20 tydzień 6 dzień ( to przez to, że nóżki ma długie, po tacie)
    szyjka macicy 38mm kanał zamknięty
    Wszystkie narządy prawidłowe- chłopak zdrów jak ryba!!! i przystojny :P

Życzę abyście wszystkie usłyszały same dobre wiadomości odnośnie Waszych pociech na wizytach USG :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 16:09

zielarka, Agus89, Ag..., Ewelina88, MonikaDM, Silatan, jonka91, M4DZI4, Kawa, szpilka, Paula44, nix, rastafanka, agnb6 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:32

Kawa lubi tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczko, wspaniale, że wszystko jest dobrze :D
    Nam ok terminu porodu stuknie 8 rocznica ślubu a w kwietniu 9 rocznica poznania się :D znaliśmy się 10 miesięcy gdy wzięliśmy ślub-krótka piłka ;) ale my wiekowi jesteśmy to trzeba było się spieszyć :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 16:19

MonikaDM, Ag..., renia83, Gwiazdeczka27, polaola, Malenq, M4DZI4 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my poznaliśmy się 28 sierpnia 2010 roku, zobaczyliśmy się pierwszy raz - nasze pierwsze spotkanie miało miejsce 10 września, a ślub braliśmy 3 września 2011 roku. Także, również szybko i sprawnie...

polaola, M4DZI4 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak się już chwalicie, to powiem wam, że ja mojego męża poznałam 28 czerwca, 4 dni potem zaproponował abyśmy razem zamieszkali a 15 lipca podpisaliśmy umowę wynajmu mieszkania. Do tej pory śmieje się, że to była miłość od pierwszego wejrzenia. :)

MonikaDM sposób z herbatą i cytryną działa. U mnie minie 5 min i już kopniaki.

Gwiazdeczka ciesze się, że wizyta udana. :)

polaola, Gwiazdeczka27, Ag..., MonikaDM, jonka91, Kawa lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z newsami z wizyty.

USG było ale tylko na szybko tętno i sprawdzenie szwu jak trzyma - a trzyma na szczęście bardzo dobrze.

Nadal mam się oszczędzać ale ważne że jest ok :)

Ewelina88, renia83, Gwiazdeczka27, Ag..., Malenq, MonikaDM, jonka91, M4DZI4, szpilka, zielarka, nix, Maud11 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to super, że dziś same dobre wiadomości. :) Oby tak do końca stycznia.:)

Martaaa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelino :) u mnie to aby do początku grudnia hehe :) czyli 36 tydzień i zaczynam szaleństwo

Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata z cytryną mowicie? ja dziennie wypijam min jeden dzbanek i kopie mnie non stop.
    Jejku nie wiedzialam ze to wlasnie herbata tak na niego dziala pobudzająco:)
    co ze mnie za matka, spac dziecku nie pozwoli:)

Malenq, MonikaDM, Ewelina88 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:32

Ag..., Ewelina88, renia83, zielarka lubią tę wiadomość

• renia83 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuuu a ja od herbaty z cytryną mam zgagulca :(

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha, ja pamietam jak moj M byl w Chinach na delegacji i mielismy rozmowy ponad godzinną, i tak co dzien przez tydzien wtedy, rachunek mial kilka tys w pracy.
    Ale powiedzial ze rozłąka z rodziną to częsc delegacji i mogą go pocałować...

Ale juz podczas nast delegacji skupialismy sie na skype:D tak na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:20

Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia83 wrote:
    Buuuu a ja od herbaty z cytryną mam zgagulca :(
    mnie wczoraj, jak usnęłam, obudziła okropna zgaga. Myślałam, że się duszę. Już miałam budzić męża, żeby karetkę wezwał, ale opamiętałam się, wypiłam szklankę mleka i jakoś usnęłam. Ale za to co 1,5 godz mam pobudki na siku. Nie wiem czy mała nie leży mi na pęcherzu.

zplX18SyZp.gif
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no moj dzidzioch lezy na pęcherzu... masakra to jest.

nix lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ to znowu ja :)
    Paula też bym pamietała o wodzie w toalecie, ale raczej bym nie skojarzyła, że inne miejsca tez trzeba omijać

Monika myślę, ze jakbyś cały test uwaliła, to byś się nie przejęła a że niewiele brakowało to Cię to ruszyło bardziej niż powinno, oni na tym zarabiają a co do pracy to jak zobaczą jak ładnie mówisz to żadnego b2 potrzebowac nie będą

Kawa wszystkiego naj z okazji rocznicy

Cynamonek Ikusia była wczesniej dziubaskiem i znów Dziubaskiem jest, kolejne konto, kolejne historie i zdjęcia, które rozwiewają watpliwości co do tego, ze to ta sama osoba, po zdjęciach nawet 18 lat bym jej nie dała, no i pewnie dziewczyna ma jakieś problemy i szuka akceptacji, choć wiadomo, że nie ten adres

Silatan dasz radę miesiąc to bardzo dużo tym bardziej, że końcowe rozdziały lepiej się pisze, bo mniej teorii a więcej od siebie

Kawa, Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Gratuluje udanych wizyt!
    Kawa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :)
    Widze ze juz sie rozgladacie za wozkami. Powiedzcie mi co myslicie o tych wozkach w ktorych sa spacerowki kubelkowe? Mnie sie one bardzo spodobaly ale właśnie opinie sa rozne. Ostatnio wypatrzylam dwa wozki: Joolz i Jane Rider transporte. Oba na zywo swietnie wygladaja, sa lekkie, ale wlasnie w tym drugim gondola ma tylko 70 cm. Myslicie ze w przyszłym roku w zimie gondola sie jeszcze przyda?

Malenq lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ