X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa,jesteś kopalnią wiedzy czasami:)

Kawa lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie u mnie gin, powiedział, że będzie badał za 4tyg na kolejnej wizycie....uhmmmm teraz na połówkowym nawet nie zajrzał :-/ no nic, muszę czekać do października.....
    jak zacznę świrować to PROSZĘ doprowadzić do porządku oki?

• renia83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ;)

Malenq lubi tę wiadomość

km5sh371hvmbjx86.png
    ug37io4p8tsos5yn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Kawa,jesteś kopalnią wiedzy czasami:)
    Poprostu zakładałam że też kupię wózek 3w1 ale posłuchałam fachowca i wiem że nie próbował mnie naciągnąć na kasę tylko wszystko rzeczowo opisał, wyjaśnił jakie sa różnice itp

Bo jeśli teraz ktoś będzie chciał przyszczędzić na foteliku a później się okaże że maluch szybko urósł to i tak będzie musiał kupić fotelik w którym dzidzia chwilę pojezdzi albo zaryzykować bezpieczeństwo malucha i kupić ten kolejny gdzie nie ma usztywnienia na główkę :)

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam ostatnio porowanie maxi cisi peeble i cabrio po oględzinach bodajże 31.08
    My bierzemy jednak peeble bo ma atest samolotowy, aczkolwiek cabrio w połączeniu z bazą ma lepsze bezpieczeństwo i jest dużo lżejszy. Peeble ma za to więcej niepotrzebnych bajerów co pewnie tworzy jego wagę.
    Moja macica szaleje, właśnie powiem na wizycie wieczorem ze ciągle mnie łapią skurze mimo luteiny i końskiej awki magnezu i nospy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:53

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie to fotelik bez możliwości wpięcia go w stelaż wózka odpada więc wybrałam 3 albo 2 w 1. Fakt, że poruszam się tylko samochodem ale po mieście gdzie przy prędkości 40h, ciągłych światłach wystarczy mi zwykły fotelik który uzyskał certyfikat.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Moja macica szaleje, właśnie powiem na wizycie wieczorem ze ciągle mnie łapią skurze mimo luteiny i końskiej awki magnezu i nospy.
    A czy Ty wcześniej pisałaś, że to nie skurcze? Albo mi się już pomieszało.

A mnie nominowali do tej głupiej zabawy z wodą na facebooku. Ale oczywiście zrobiłam przelew bo przynajmniej w szczytnym celu.:)

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:18

aniafk, Malenq, Kawa lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    A czy Ty wcześniej pisałaś, że to nie skurcze? Albo mi się już pomieszało.

A mnie nominowali do tej głupiej zabawy z wodą na facebooku. Ale oczywiście zrobiłam przelew bo przynajmniej w szczytnym celu.:)

Twardnienia takie chwilowe wiec nazywam je skurczami dla uproszczenia

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem takie twardnienia ale to po zbliżeniach z mężem :P Ale mam zamiar wspomnieć o tym gince w poniedziałek bo może sex będzie nie wskazany. Biedny mój Tomasz. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:00

zplX18SyZp.gif
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam pojęcia jak te twardnienia rozpoznać???

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badania szyjki, to na 100% według Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego, ginekolog powinien zawsze badać szyjkę macicy chociażby na fotelu ginekologicznym od 11 tygodnia ciąży. Faktem jest, że dokładne zbadanie szyjki wykazuje badanie USG dopochwowe, natomiast średnia ocena stanu szyjki, powinna się odbywać palpacyjnie.

Dziwne podejście ginekologa Meleng...
    Chciałam odpocząć od forum ale za bardzo za Wami się stęskniłam po paru godzinach :)

Jak kupuje się wózek 3w1 warto zawsze zapytać czy fotelik samochodowy spełnia wymogi bezpieczeństwa, bo często niestety ale nie spełnia.

Dziewczyny nie mogę się powstrzymać od gorzkiej czekolady! Zjadłam juz prawie całą tabliczkę... może brakuje mi magnezu

Ewelina88, MonikaDM lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka ja też uwielbiam gorzką czekoladę ale koniecznie czymś nadziewana. Uwielbiam i często ją jem pomimo, że magnez codziennie w dużych dawkach biorę. Moim zdaniem to taka Twoja ciążowa zachcianka. :)

zplX18SyZp.gif
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 a czy na rynku są foteliki które nie spełniają wymogów bezpieczeństwa? Tak tylko pytam bo wydaje mi się, że w tych czasach i przy takiej konkurencji .....ale mogę się mylić :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście , że takie są. Nie maja jakiś tam gwiazdek. Dlatego na rynku właśnie są wózki, z możliwością dobrania fotelika innego producenta np. Maxi Cossi ( nie bez powodu)

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli patrzycie na gwiazdki bezp to porownujcie też ile ich jest z zapięciem na pasy a ile z bazą. To często ma różne oceny.

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale chcąc nie chcąc to różnica jest w gwiazdkach czyli rozumiem , że jedne są bardziej bezpieczne i lepiej testy przeszły a drugie nie? No ale takich które testów nie przeszły wcale to chyba niema?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    No ale chcąc nie chcąc to różnica jest w gwiazdkach czyli rozumiem , że jedne są bardziej bezpieczne i lepiej testy przeszły a drugie nie? No ale takich które testów nie przeszły wcale to chyba niema?
    niw zdziwilabym się ze są i takie.

Gwiazdeczka27, aniafk lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 dziwne podejście, poczekam do października i zapytam się o tą szyjkę...wiesz, to jest gin, który po 6latach dał mi wiarę w dzidzię, przekreślił wszystkie wcześniejsze diagnozy innych lekarzy, postawił swoją, wdrożył, leczenie, wysłał do innych specjalistów i dzięki Jego pomocy (i Jego książki) mam córcię w brzuchu....
    ale o tą szyjkę podpytam....

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuski :) witam się po dłuższej nieobecności, cały czas was czytałam, ale nie pisałam bo znowu mi komp padł, chyba już z 5 raz, a jak mam pisać z kom to szlak mnie trafia :/ więc kupiłam nowego
    Ag trzymam kciuki za poprawę zdrówka i szybki powrót do domu :*
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne :)

Tak sobie czytam jak piszecie o tych fotelikach wpinanych do wózka i się zastanawiam po co?
    Przecież rodzimy zimą i nie sadzę, żeby wskazane było wożenie maluszka zimą w foteliku, tylko w ciepłej gondoli, a wiosną dzieciaczki będą za duże na foteliki, więc po co wam wpięcie fotelika do wózka? No chyba, że kupujemy z myślą o następnym dziecku przy którym fotelik może się przydać.
    Może się mylę, więc proszę oświećcie mnie ;)

Gwiazdeczka27, Malenq, jonka91 lubią tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ