X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq podpytaj. Dzidziuś dzidziusiem ale szyjkę warto skontrolować.

Malenq, Gwiazdeczka27 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dzieku:) trzymam sie.
    a co so fotelikow jak zamierzasz wozić dziecko w aucie? To nie chodzi o spacery czy zima czy lato, bo one nie nie od tego są ale żeby przewieźć dIecko i do każdej podróży samochodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:24

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Gwiazdeczka27 dziwne podejście, poczekam do października i zapytam się o tą szyjkę...wiesz, to jest gin, który po 6latach dał mi wiarę w dzidzię, przekreślił wszystkie wcześniejsze diagnozy innych lekarzy, postawił swoją, wdrożył, leczenie, wysłał do innych specjalistów i dzięki Jego pomocy (i Jego książki) mam córcię w brzuchu....
    ale o tą szyjkę podpytam....

powinien kontrolnie ją badać, bo przecież nie zawsze czuje się skracająca się szyjkę. to chyba się nazywało oceną ryzyka ciążowego jakoś tak. Dlatego się bada szyjkę, żeby w razie czego móc ratować ciążę i np. założyć krążek..
    Może na jakiejś wizycie konsultacji poproś aby jednak ją zbadał bo się niepokoisz. ( nie może powiedzieć Ci, że nie ma takiej potrzeby bo przecież sam nie wie w jakim stanie masz tą szyjkę)

Malenq lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • aniafk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamilaaa_88 wrote:
    Cześć Mamuski :) witam się po dłuższej nieobecności, cały czas was czytałam, ale nie pisałam bo znowu mi komp padł, chyba już z 5 raz, a jak mam pisać z kom to szlak mnie trafia :/ więc kupiłam nowego
    Ag trzymam kciuki za poprawę zdrówka i szybki powrót do domu :*
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za następne :)

Tak sobie czytam jak piszecie o tych fotelikach wpinanych do wózka i się zastanawiam po co?
    Przecież rodzimy zimą i nie sadzę, żeby wskazane było wożenie maluszka zimą w foteliku, tylko w ciepłej gondoli, a wiosną dzieciaczki będą za duże na foteliki, więc po co wam wpięcie fotelika do wózka? No chyba, że kupujemy z myślą o następnym dziecku przy którym fotelik może się przydać.
    Może się mylę, więc proszę oświećcie mnie ;)
    Ja kupuje tylko po to, że jadąc z dzieckiem na zakupy np. nie raz się zdarzy , że dzidzia uśnie i naprawdę żal takie dziecko męczyć i przenosić do gondoli. Dziecko w pierwszym foteliku może spokojnie do roku jeździć więc to nie jest tylko zima. Moje założenia opieram tylko na własnych doświadczeniach z poprzednim dzieckiem. Jak już był za duży na ten pierwszy fotelik i niestety trzeba było budzić jadąc gdziekolwiek to nie raz mówiłam do męża " cholera szkoda że tego fotelika nie da się zabrać ze sobą do wózka" :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag ja kupuję fotelik, tak jak każda z Was, ale pytam się o wpięcie fotelika do stelaża wózka, bo moim zdaniem z tego nie skorzystamy, więc tak się zastanawiam czy jest potrzebne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:25

relg8iikn5mn7s8i.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tej opcji korzystałam za każdym razem kiedy tylko gdzieś jechałam bo młody zawsze w aucie usypiał. Dla mnie to rzecz nie zastąpiona :)

Kawa lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk a tu masz rację, a ja o tym to nie pomyślałam, dzięki zatem za odpowiedź, bo właśnie na oświecenie liczyłam, jestem zielona bo to moje 1 dziecko i dlatego nad wszystkim tak rozmyślam, chcąc nie wydawać pieniędzy na rzeczy zbędne.

relg8iikn5mn7s8i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Cieszę się że u tych co OK, jest OK, nie może być inaczej :)
    Wszystkie brzuszki i ciuszki piękne :)

Ag - na pewno w szpitalu się Tobą zajmą najlepiej i jakoś w końcu tę macicę ujarzmią... No przecież tylu lekarzy kontra jedna maciczka :D

Ja mam dziś wizytę o 17:40. Już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć Dzidka :D
    I oczywiście stres. No w sumie chcę go zobaczyć, ale wolałabym już być po :)
    Mam nadzieję też, że moja szyjka jest przynajmniej taka jak była ostatnio 31 mm - w porównaniu do innych widzę że mogłaby być dłuższa, no ale lekarz mówił że jest ok, więc mam nadzieję że przynajmniej będzie taka sama :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np. teraz codziennie będę starszego syna zawozić i przywozić ze szkoły i nie wyobrażam sobie opcji noszenia w rękach dziecka z fotelikiem z parkingu do szkoły albo przekładania go do gondoli czy spacerówki.

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila troszkę Cię nie zrozumiałam... na wiosnę za duże będą dzieci do fotelika? taki fotelik do 13kg posłuży ok rok czasu, bo w czymś w samochodzie musi jezdzić, przecież nie wsadzisz dzidzi do auta w gondoli.

Fotelik wpinany do wózka posłuży np przy szybkich zakupach, wypadzie do fryzjera, bo nie będzie się chciała co chwilkę przekładać małego śpiocha do gondoli, bo się jeszcze obudzi i będzie np marudził/płakał.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki nie doczytałam. A to mi się wydaje poprostu wygodne z powodów opisanych powyzej:) pozatym ten adapter nie jest drogi a założę się że każdy skorzysta przy 20 min wypadzie do tesco.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym co piszecie i już kumam ;)
    Kawa z tym dzieckiem na wiosnę w foteliku to chodzi mi o wygodę dziecka, moim zdaniem w gondoli czy spacerówce dziecko ma większą swobodę ruchów i wygodę.

relg8iikn5mn7s8i.png

Wysłany: 5 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy to nie jest tak, że w praktyce to tak naprawdę dzieci wiadomo rosną swoim tempem, jedne szybciej drugie wolniej, jedne z natury sa większe, drugie mniejsze i czy mimo wszystko faktycznie na ten rok na 100% będzie służył taki fotelik? Ja tam kupię taki z adapterem ale w zimie nie będę dziecka w stelażu od wózka w foteliku woziła tylko właśnie np. samochodem do lekarza na kontrolę. Chyba, że w praktyce to inaczej wygląda.
    Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem 369149oqu1p3m259.gif

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spacery gondola tak, ale do jazdy samochodem fotelik obowiązkowo. Gondoli przecież nie zapniesz w pasy, pozatym nie masz w niej pasów by dziecko nie latało.

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do auta to logiczne że fotelik jest niezbędny, innej opcji nie widzę i aż tak zielona to nie jestem :P dobra lecę na obiad, do zobaczenia później :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:38

relg8iikn5mn7s8i.png

Wysłany: 5 września 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to była mowa tutaj na forum u nas o kobietach, które wożą malusieńkie dzieci nie w gondolach ale właśnie w fotelikach ( wiosną, latem kiedy urodziły) - o ile dobrze pamiętam

dobra idę zjeść do końca tą tabliczkę tej cholernej gorzkiej czekolady, żeby mnie nie kusiła..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:40

Malenq, renia83 lubią tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj tutaj:D ale to inna bajka, idź, smacznego

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak juz komuś bardzo zależy to są na rynku gondole, w których można dzieci w aucie przewozić ale nie ręcze ile maja ☆☆☆ :)

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdeczka27 wrote:
    a czy to nie jest tak, że w praktyce to tak naprawdę dzieci wiadomo rosną swoim tempem, jedne szybciej drugie wolniej, jedne z natury sa większe, drugie mniejsze i czy mimo wszystko faktycznie na ten rok na 100% będzie służył taki fotelik? Ja tam kupię taki z adapterem ale w zimie nie będę dziecka w stelażu od wózka w foteliku woziła tylko właśnie np. samochodem do lekarza na kontrolę. Chyba, że w praktyce to inaczej wygląda.
    Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem 369149oqu1p3m259.gif

A dlaczego akurat w zimie? :)Do lekarza pod przychodnie można podjechać autem i nieść fotelik z dzieckiem w rękach to logiczne ale są miejsca trochę dalej oddalone od parkingu i co zrobisz jak będzie zima?

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 11:23

Ewelina88, Malenq, Ag..., Gwiazdeczka27, rastafanka, szpilka, renia83, Paula44, jonka91, M4DZI4, Agus89, Kawa, Maud11, nix lubią tę wiadomość

‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ