*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
A moja rodzina właśnie wyjechała
gdy kotłowali się przy samochodzie, ja ogarnęłam cały om, zrobiłam znak krzyża na czole córki, pomachałam im z okna i teraz siedzę oglądając moje babskie programy, mam zrobiony kuban herbaty z cytryną, w kuchni gotuje się kukurydza
trzydniowa laba oficjalnie rozpoczęta!
Ewelina88, Kawa, Malenq, rastafanka, MartaKD, jonka91, renia83, Agus89, szpilka, MonikaDM, kejti91 lubią tę wiadomość
-
Paula44 wrote:A ja przez borelioze straciłam ponad 5 lat swojego życia.
Więc apeluje! Uważajcie!
Pies choruje na babeszioze - siadają mu nerki. Jak nie pije- do lecznicy! -
nick nieaktualnyWitam się z Wami!
Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby maluchy zdrowo rosły, a wszelkie niejasności okazały się tylko plamką na monitorze.Wierzę, że będziemy tu siedziały w pełnym komplecie w grudniu/ styczniu i tworzyły listę tych które czekają na rozwiązanie lub są po nim.
Dzisiaj przyszły moje pieluchy tetrowe. Tzn dziecka nie moje.Flanelowe, ręczniki, kocyk. Ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona, chociaż powiem szczerze, że jakość flaneli mogłaby być ciut lepsza. Chociaż i tak dzieciaczek użyje jej tylko jako podkładki, prześcieradła etc.
Co do wózków używanych/ nowych (pojawił się taki temat z rana), to ja na początku ciąży chciałam wszystko nowe. Okazało się jednak, że wózek Bugaboo możemy dostać od siostry męża, więc skorzystaliśmy. Chociażby dlatego ,że gondola była w ogóle nie używana. (Mały potrzebował dobrze wyprofilowanej pod plecy spacerówki i tylko z niej korzystali). Dlatego ,że są pierwszymi właścicielami i wózek jest w ogóle nie zniszczony.
Na chwilę obecną (mimo że Bugaboo cameleon bardzo mi się podobają, nie wydałabym na nowy wózek ponad 4000 tysięcy złotych. Używany znalazłam na allegro za 2500 tysiąca. Nasza górna granica to była cena do 2000 tysięcy). Stwierdziliśmy więc ,że skoro jest to dobry lekki wózek to skorzystamy z pomocy rodziny a te pieniądze przeznaczymy na coś innego (bo na pewno wydatków nie będzie brakowało). Nie odbierajcie mnie jako kogoś kto oszczędza na własnym dziecku, bo ja raczej szukam oszczędności żeby wydać na coś innego dla dziecka
Rozumiem jednak dziewczyny które chcą mieć nowe (ja na przykład kupiłam wyprawkę ubranek używaną tzw po domu, żeby nie żałować sobie na ubranka np. z NEXTA) Nie jest mi przykro ukrywać, że na niektóre rzeczy mnie nie stać, i myślę, że fajnie jest wyhaczyć coś super za niewielkie pieniądze, bo tak naprawdę mało kto pozna, że mamy rzeczy z których już ktoś korzystał
Podam jeszcze wymiary naszej kruszynki, bo wczoraj nie za bardzo miałam czas:
BPD 48MM- 20,4 TYG
HC 179 MM 20,4 TYG
AC 150 MM 20,2 TYG
FL 34 MM 21,00 TYG (lekarz powiedział, że długa noga)
CERR. 21 MM 20,2 TYG
MASA 360 G.
Położenie główkowe
FHR. 145/MIN miarowe
Ewelina88, rastafanka, Malenq, MartaKD, jonka91, Kawa, Paula44, renia83, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dotarlam w końcu do końca postów dzisiejszych:)
Moje wyniki siuśków, krwi i glukozy ok.Troszkę zanizone żelazo,ale już kupiłam tabsy.
Mała wazy 380gram, wszystkie wyniki książkowe.Serduszko piękne, narządy bez zmian, przepływy i inne ok.
Moja szyjka 4cm,zamknieta, nic się nie dzieje.Jak łapią mnie kolki od chodzenia mam odpoczywac i zwolnić krok:)
Woda z lewego sutka w 20tygodniu to normalka, mam tylko nie podrazniać niczym brodawek i chronić przed wilgocią,czyli wkładki wskazane przy większej wilgotności.
Następne usg 3 października, umówiłam się na 18.00,to znów z mężem pójde i weźmiemy filmik.Data porodu według usg 22 stycznia, według miesiączki 20 stycznia.
A oto zdjęcie:) Maja była spokojna,chociaż ja się denerwowałam:)100% dziewczynka.Nos zadarty po mnie zdecydowanie.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff367968e6f0.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:49
Ewelina88, rastafanka, jonka91, Kawa, Silatan, waszka88, marrtka, Paula44, Malenq, Chanela, renia83, Ag..., Agus89, Agula92, MonikaDM, M4DZI4, agnb6, olka25 lubią tę wiadomość
-
Ewelina88 wrote:MartaKD gratuluję! Cudowne zdjęcie.
No to teraz chyba już nie będziesz tak panikować z tą szyjką?
Ewelina88, Silatan, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
już trzeci raz na miescie widziałam wózek coto baby messina.Któras z Was o nich słyszała?ładne z wyglądu,ale chyba ich nie robia z dobrymi fotelikami,jest napisane,że tylko mają adaptery do "firmowych" fotelików.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:18
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:już trzeci raz na miescie widziałam wózek coto baby messina.Któras z Was o nich słyszała?ładne z wyglądu,ale chyba ich nie robia z dobrymi fotelikami.
Żadnego wózka 3w1 nie robią z dobrym fotelikiem- dlatego fachowcy zalecają nieco dopłacić i zakupić bezpieczniejszy fotelik.
-
nick nieaktualnyCzy wszystkie z Was mają badaną szyjkę na każdej wizycie???
mój gin mi nie bada, a jak się zapytałam dlaczego: to mi odpowiedział, że nie ma wskazań do badania na każdej wizycie na tym etapie ciąży
Marta cieszę się że z dobrymi wieściami wróciłaśWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:24
MartaKD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg jak się czujesz?
Dziewczyny - gratulacje! Dziś chyba jeszcze Ola ma polowkowe.
Położenie glowkowe- też takie mam- znaczy, że dzidzia leży główka w dol ( nogi są na wysokości pępka).
Szyjka-
Na fotelu mi zagląda, mówi, że ok. Nigdy nie mierzył....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:26
MartaKD, olka25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaKD wrote:no tez tak slyszałam i czytałam co pisałaś wczesniej:) ale ja o maxi cosi czytałam dobre opinie i słyszałam od innych mam.a czasami w wózkach są właśnie te foteliki.
Tylko tego jednego rodzaju z nich-cabrio, nie polecał Pan. A MC ma kilka rodzajów fotelików- ponoć najlepsze są te peeble-czy jakoś tak
MartaKD lubi tę wiadomość