X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja rodzina właśnie wyjechała :D gdy kotłowali się przy samochodzie, ja ogarnęłam cały om, zrobiłam znak krzyża na czole córki, pomachałam im z okna i teraz siedzę oglądając moje babskie programy, mam zrobiony kuban herbaty z cytryną, w kuchni gotuje się kukurydza :D trzydniowa laba oficjalnie rozpoczęta!

Ewelina88, Kawa, Malenq, rastafanka, MartaKD, jonka91, renia83, Agus89, szpilka, MonikaDM, kejti91 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    A ja przez borelioze straciłam ponad 5 lat swojego życia.

Więc apeluje! Uważajcie!

Pies choruje na babeszioze - siadają mu nerki. Jak nie pije- do lecznicy!
    Nie pije, sika na bardzo intensywny żółty, prawie pomarańczowy kolor, nie chce się bawić, siedzi osowiały, jeść też nie chce. Znam wszystkie objawy bo przerabiałam je z moją panią weterynarz tzn Kropki. Jej nic nie jest, ale i tak lepiej jechać niech prawidłowo wyciągną, zdezynfekują itp.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami!

Trzymam za nas wszystkie kciuki, żeby maluchy zdrowo rosły, a wszelkie niejasności okazały się tylko plamką na monitorze. :-) Wierzę, że będziemy tu siedziały w pełnym komplecie w grudniu/ styczniu i tworzyły listę tych które czekają na rozwiązanie lub są po nim. :-)

Dzisiaj przyszły moje pieluchy tetrowe. Tzn dziecka nie moje. :-) Flanelowe, ręczniki, kocyk. Ze wszystkiego jestem bardzo zadowolona, chociaż powiem szczerze, że jakość flaneli mogłaby być ciut lepsza. Chociaż i tak dzieciaczek użyje jej tylko jako podkładki, prześcieradła etc.

Co do wózków używanych/ nowych (pojawił się taki temat z rana), to ja na początku ciąży chciałam wszystko nowe. Okazało się jednak, że wózek Bugaboo możemy dostać od siostry męża, więc skorzystaliśmy. Chociażby dlatego ,że gondola była w ogóle nie używana. (Mały potrzebował dobrze wyprofilowanej pod plecy spacerówki i tylko z niej korzystali). Dlatego ,że są pierwszymi właścicielami i wózek jest w ogóle nie zniszczony.

Na chwilę obecną (mimo że Bugaboo cameleon bardzo mi się podobają, nie wydałabym na nowy wózek ponad 4000 tysięcy złotych. Używany znalazłam na allegro za 2500 tysiąca. Nasza górna granica to była cena do 2000 tysięcy). Stwierdziliśmy więc ,że skoro jest to dobry lekki wózek to skorzystamy z pomocy rodziny a te pieniądze przeznaczymy na coś innego (bo na pewno wydatków nie będzie brakowało). Nie odbierajcie mnie jako kogoś kto oszczędza na własnym dziecku, bo ja raczej szukam oszczędności żeby wydać na coś innego dla dziecka :-D

Rozumiem jednak dziewczyny które chcą mieć nowe (ja na przykład kupiłam wyprawkę ubranek używaną tzw po domu, żeby nie żałować sobie na ubranka np. z NEXTA) Nie jest mi przykro ukrywać, że na niektóre rzeczy mnie nie stać, i myślę, że fajnie jest wyhaczyć coś super za niewielkie pieniądze, bo tak naprawdę mało kto pozna, że mamy rzeczy z których już ktoś korzystał :-)

Podam jeszcze wymiary naszej kruszynki, bo wczoraj nie za bardzo miałam czas:

BPD 48MM- 20,4 TYG
    HC 179 MM 20,4 TYG
    AC 150 MM 20,2 TYG
    FL 34 MM 21,00 TYG (lekarz powiedział, że długa noga :-) )
    CERR. 21 MM 20,2 TYG
    MASA 360 G.

Położenie główkowe
    FHR. 145/MIN miarowe

Ewelina88, rastafanka, Malenq, MartaKD, jonka91, Kawa, Paula44, renia83, szpilka, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam w końcu do końca postów dzisiejszych:)
    Moje wyniki siuśków, krwi i glukozy ok.Troszkę zanizone żelazo,ale już kupiłam tabsy.
    Mała wazy 380gram, wszystkie wyniki książkowe.Serduszko piękne, narządy bez zmian, przepływy i inne ok.
    Moja szyjka 4cm,zamknieta, nic się nie dzieje.Jak łapią mnie kolki od chodzenia mam odpoczywac i zwolnić krok:)
    Woda z lewego sutka w 20tygodniu to normalka, mam tylko nie podrazniać niczym brodawek i chronić przed wilgocią,czyli wkładki wskazane przy większej wilgotności.
    Następne usg 3 października, umówiłam się na 18.00,to znów z mężem pójde i weźmiemy filmik.Data porodu według usg 22 stycznia, według miesiączki 20 stycznia.
    A oto zdjęcie:) Maja była spokojna,chociaż ja się denerwowałam:)100% dziewczynka.Nos zadarty po mnie zdecydowanie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff367968e6f0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:49

Ewelina88, rastafanka, jonka91, Kawa, Silatan, waszka88, marrtka, Paula44, Malenq, Chanela, renia83, Ag..., Agus89, Agula92, MonikaDM, M4DZI4, agnb6, olka25 lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD gratuluję! Cudowne zdjęcie. :) No to teraz chyba już nie będziesz tak panikować z tą szyjką?

MartaKD lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan, też mam położenie głowkowe...cokolwiek to znaczy.

Silatan lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina88 wrote:
    MartaKD gratuluję! Cudowne zdjęcie. :) No to teraz chyba już nie będziesz tak panikować z tą szyjką?
    Szyjkę sobie sama wkręciłam, tak po prostu.Ale jak to okreslił dziś mój gin-ta ciąza,to ciąża wysokiej troski ze strony mamy:)

Ewelina88, Silatan, MonikaDM lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta przeogromne gratulacje! Mój mąż też mówi ,że dzidzia ma nosek i usteczka po mamusi. :-) Mam tylko filmik i nie wiem, czy dam radę wstawić zdjęcie :-) Jeszcze raz gratulacje.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD śliczna dziewczynka! gratuluję dobrych wyników :)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuję,dziękuję.Oby tak dalej i u wszystkich styczniówek.

Ewelina88 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... jak tam Twoja macica? Nadal szaleje???

zplX18SyZp.gif
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już trzeci raz na miescie widziałam wózek coto baby messina.Któras z Was o nich słyszała?ładne z wyglądu,ale chyba ich nie robia z dobrymi fotelikami,jest napisane,że tylko mają adaptery do "firmowych" fotelików.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:18

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    już trzeci raz na miescie widziałam wózek coto baby messina.Któras z Was o nich słyszała?ładne z wyglądu,ale chyba ich nie robia z dobrymi fotelikami.

Żadnego wózka 3w1 nie robią z dobrym fotelikiem :P - dlatego fachowcy zalecają nieco dopłacić i zakupić bezpieczniejszy fotelik.

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez tak slyszałam i czytałam co pisałaś wczesniej:) ale ja o maxi cosi czytałam dobre opinie i słyszałam od innych mam.a czasami w wózkach są właśnie te foteliki.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://lifestyle.wp.tv/i,Caly-swiat-mowil-o-tym-porodzie,mid,1550051,index.html?ticaid=613646#m1550051
    Co o tym myślicie? Ja jestem na nie

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wszystkie z Was mają badaną szyjkę na każdej wizycie???
    mój gin mi nie bada, a jak się zapytałam dlaczego: to mi odpowiedział, że nie ma wskazań do badania na każdej wizycie na tym etapie ciąży :-/

Marta cieszę się że z dobrymi wieściami wróciłaś:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag jak się czujesz?

Dziewczyny - gratulacje! Dziś chyba jeszcze Ola ma polowkowe.

Położenie glowkowe- też takie mam- znaczy, że dzidzia leży główka w dol ( nogi są na wysokości pępka).

Szyjka-
    Na fotelu mi zagląda, mówi, że ok. Nigdy nie mierzył....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:26

MartaKD, olka25 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badaną szyjkę w 13 tygodniu i teraz.Zagląda na fotelu,robi tzw.czystość pochwy i później usg dopochwowe też robi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:26

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    no tez tak slyszałam i czytałam co pisałaś wczesniej:) ale ja o maxi cosi czytałam dobre opinie i słyszałam od innych mam.a czasami w wózkach są właśnie te foteliki.
    Maxi cosi tak- są dobre :) Tylko tego jednego rodzaju z nich-cabrio, nie polecał Pan. A MC ma kilka rodzajów fotelików- ponoć najlepsze są te peeble-czy jakoś tak :)

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    http://lifestyle.wp.tv/i,Caly-swiat-mowil-o-tym-porodzie,mid,1550051,index.html?ticaid=613646#m1550051
    Co o tym myślicie? Ja jestem na nie
    Ja nie oglądam tego kanału TLC,dziwne rzeczy tam pokazują.No i tez jestem na nie.

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ