*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
Selene, blador ja Was dobrze rozumiem. Ja po wyjściu ze szpitala jak wszystko będzie dobrze chce jeszcze wrócić do pracy. Przynajmniej ba 2,3 dni na kilka godzin.
Blador fajnie ze Cię wypuścili na weekend. Daj znać jak wynik.www.styczniowki2015.phorum.pl -
My wczoraj obchodziliśmy 40 rocznicę ślubu moich Rodziców i 15 rocznicę ślubu mojej siostry:) Od rana w kościele, później w restauracji i w domku.Mała kopała mnie cały dzień,ale nie dziwię się,dostarczałam jej co chwilę rożnych smaków:)z tego wszystkiego zasnęlam w trakcie meczu,obudzilam sie akurat na 3 ostatnie minuty:)
Też się wzruszyłam podczas hymnu:)M4DZI4 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
)) Tymi w szkole a ja pod kołderka jeszcze
Wiki daj koniecznie znać czy takie skurcze sa groźne i co na ich temat mówi lekarz bo ja mam podobnie i tez na dole brzucha , tak pozatym trzymaj sie tam dzielnie jeszcze chwila i będziecie w domku :)Malutka wstała razem ze mną skopala po pęcherzu i poszła spać dalej
tak pozatym myslalam ze tylko ja mam tak duży brzuszek ale widzę ze niektóre z Was maja podobny
Wiki81 lubi tę wiadomość
-
No hej
kurcze ale u mnie brzydka pogoda za oknem szaro buro bryyy...
wiki trzymaj się tam w tym szpitalu i wcale ci się nie dziwię że już tęsknisz.
tymi pytałaś o zgagę mi np pomagają migdały
My od soboty walczymy i robimy mega przemebelkęmyślę ze do piątku się wyrobimy z tym bałaganem. Na całe szczęście nowa sypialnia i pokoik dziecka już prawie skończony takie małe poprawki kosmetyczne tylko zostały. jeszcze tylko nasz wielki salon i kuchnia do ogarnięcia. Mam nadzieję że sił mi na to starczy.
u mnie mała wariuje na całego
mykam na śniadanko i dalej biorę się za pakowanie kolejnych rzeczy miłego dniaTymi, Wiki81 lubią tę wiadomość
-
U nas pogoda deszczowa, nie lubie takich dni, zawsze marzylam by zajsc w ciaze w maju i tak sie stalo, pierwsze miesiace piekna pogoda, ptaki spiewajace, zielen, a teraz czeka nas juz tylko ponurosc? Mam nadzieje ze nie ze bedziemy miec piekna Polska jesien.
Milego dnia.
Piekne te brzuszki, a i zdobycze sa super, ja posunelam sie o krok dalej, nie kupuje, ale ustalilam wzor, kolor i firme poscieli do lozeczka i wozka, oraz model wozka. Zastanawiam sie jeszcze na kolorem przescieradelka czy biale czy kolorowe. Ah dylematy Mamy......
Kawa ty szczesciaronie wklejaj juz tych zdjec swoich ja przed ciaza mialam wiekszy brzusio
Bedziesz zaraz po porodzie sexi Mama.
A ja bede walczyc z kg. No trudno nie wszyscy mamy to szczescie co Kawa.Kawa, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, nie lubię zazwyczaj prosić o takie rzeczy,ale zrobię wyjatek:) szkoła,w której pracuję to szkoła niepubliczna, nie pracujemy na karcie nauczyciela i wszelkie pieniądze na remonty, itp. pozyskujemy same.Mamy sporo dzieci z problemami i dla nich jest ten projekt.Proszę o głosy:)
Można głosować raz dziennie.
https://todlamniewazne.pl/inicjatywa,752.htmlEwelina88, jonka91, Chanela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny za miłe komentarze :* mam nadzieję że po 1-3miesiącach wrócę na fittness (haha jeśli znajdę czas) a na lato uda mi się wyrobić dobrą formę
Ja mam dziś kolejną nie przespaną noc, z boku na bok, o 6tej obudziłam męża do pracy, a sama wstałam wypić kakao bo już mnie głód dopadł..
Mała całą noc szalała, czasem się zastanawiam skąd ma tyle energii? Przecież to nie możliwe by cały dzień i noc potrafiła być aktywna! Po kakale poszłam śpiochnąć do 9, udało mi i małej się zasnąć, a teraz znowu szaleje!
Kazałam mężowi odebrać mebelki- żebym się już nie denerwowała, ma czas do 12. Później da mi znać czy były czy nie. Oby bo w przeciwnym bądź razie pojadę tak w piżamie jak siedzę i zrobię pogrom!
Jestem uziemiona w domu bo czekam na przesyłkę kurierską z allegro, tą którą zapomnieli mi wysłać...
I poranna niespodzianka! Parzę kawę i coś mi nie grało z garnkiem na kuchence, jakoś był przesunięty. Mój kociarro postanowił wyjeść mi z żurku kiełbasę! Pierwszy raz zostawiłam garnek na wierzchu i już padł ofiarą mojego drapieżcy..MonikaDM, jonka91, M4DZI4, Agus89, ania_29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki.
blador pewnie, że Cię przyjmiemy z powrotem.
Wiki a jak jedzenie w szpitalu? Pewnie jak w większości okropne. Trzymaj się tam dzielnie.
Kurde jaka dziś okropna pogoda. Nic mi się nie chcę. Jeszcze tylko miesiąc w pracy i śpię ile chcę.
Kawa na miss Polski!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 10:18
Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heej Dziewuszki!!
Widzę, że sporo z Was miało jakieś rodzinne uroczystości, ja równieżzorganizowaliśmy urodziny niespodziankę dla mojej babci, obchodziła 85 urodziny, bardzo się wzruszyła i ucieszyła
objadłam się przeokropnie, ale wszystko było taaakie pyszniutkie..
Belldandy życzę Wam bardzo dużo szczęścia, miłości na nowej drodze życia! Mam nadzieję, że ten dzień był idealny, takie jaki sobie wymarzyłaś i oczywiście czekam na relację.
Dziewczyny macie śliczniutkie brzuszki! Każdy jest wyjątkowy i piękny, nie ważne czy duży, czy mały! Wyjątkowy i już!!
Ja od jakiegoś tygodnia słabiej i rzadziej czuję Filipka, ale za to dużo wyżej, często ok 3-4 cm nad pępkiem. Na początku zaczęłam troszkę się martwić, ale szybko przestałam, jak zagłębiłam się troszeczkę w temat.. Matka się martwi, aFifik po prostu sobie wędruje wyżej..
Dno macicy znajduje się:
w końcu 16. tygodnia: 1-2 palce nad spojeniem łonowym,
w końcu 20. tygodnia: 2-3 palce poniżej pępka,
w końcu 24. tygodnia: na wysokości pępka,
w końcu 28. tygodnia: 2-3 palce powyżej pępka,
w końcu 32. tygodnia: w połowie odległości między pępkiem a wyrostkiem mieczykowatym,
w końcu 36. tygodnia: przylega do łuków żebrowych - najwyższe położenie dna macicy
w końcu 40. tygodnia: 1-2 palce poniżej łuków żebrowych, a więc w przybliżeniu na tej samej wysokości, co w końcu 32. tygodnia ciąży.
My wczoraj też kibicowaliśmy naszym! Przez to kibicowanie późno poszłam spać, a dziś zalegałam w łóżku do prawie 9, jak nigdy.. Bo jestem raczej rannym ptaszkiem
Buziaki i miłego dzionka!
A wszystkim chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!renia83, Ewelina88, Kawa, MonikaDM, M4DZI4, Agus89, szpilka lubią tę wiadomość
-
I ja mówię dzień dobry poniedziałkowo
U mnie też niestety na dworzu brzydko i szaro,czasem popaduje bleh, nie wiadomo co zrobic z takim dniem, chyba najlepiej nic, leniuchowac :p
Wiki trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo, żeby te skurcze ustały i żebyś szybciutko wróciła do domku do swoich mężczyzn!
kawa ty lasencjo, ładna buzka a brzusio słodki, ja taki miałam hmm....w podstawówce :p
Ale tak jak pisałyście, wszystkie brzuchy super mega wypasione, i te duże i te małe a i średnie
Mnie już od paru dni mały kopie coraz mocniej i częściej.Jeszcze tydzień temu miał swoje pory, ze trzy razy na dzień a teraz to leci jak chce hehe, rano w południe, co 3 godziny, czy leżę czy siedzę nie ważne :)I łatwiej już mi wyczuc te mocne kopniaki po reką nawet jak leżę na boku lub stoję aż czasem boję się że mi pęcherz wypadnie :p Wtedy musi mąż interweniowac, połozy rękę-chwila i jest spokój
Ogólnie ja w nerwach odliczam dni do czwartku do połówkowego...już mi się śni po nocach a takie głupoty że szkoda pisac...psychika robi swoje
Miłego dzionka !!Kawa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kawa fitess nie będzie Ci potrzebny bo Ty po porodzie będziesz laseczka, a jak zacznie się krzątanina przy córeczce to będziesz na minusie z kilogramami
Ja niestety jestem przeciwieństwem Kawy- czyli już niedługo będę się toczyć, a Małego czuję, ale tak delikatnie, nie zostałam jeszcze porządnie skopana
Kawa lubi tę wiadomość
-
kasia86 wrote:Cześć dziewczyny.Czy którąś z was boli kość łonowa bądź obie?