WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja dzisiaj byłam na glukozie ale wyniki dostarczane są bezpośrednio do lekarza, nie musze ich odbierać. A samo badanie to myślałam że będzie gorzej, glukoza jest do wypicia choć przyznaję baaardzo słodka. Pani mnie uprzedziła że mogę ją zwymiotować tym bardziej że na czczo ale ja czułam się świetnie. Jedynie mnie ochrzaniła że za drugim razem weszłam 5 minut spóźniona. Chciałam trafić w punkt i wpuściłam jedną osobę przede mną no i tak zeszło, że 5 minut miałam opóźnienia.

kasia86 mnie boli kość łonowa tak jakbym ją sobie nieźle stłukła, więc skoro mamy to już we 3 to chyba norma...

Z mężem szykujemy się na połókowe w środę. Już się nie mogę doczekać jak zbaczę Jasia na usg. Dzisiaj kupiłam pościel do łóżeczka. Była w stokrotce z Disneya za 44 zł, ja chciałam z myszką miki, ale mąż uparł się na Auta (taka bajka) no bo przecież chłopak musi mieć chłopięca, a niech ma ! wzięłam Auta, a kołdrę z poduszką kupiłam w biedronce, bodajże jonka wklejała link.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 11:57

Ewelina88, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe też mam komplet pościeli z autkami :) ale na dzień dobry Fifi będzie spał z misiami, bo mam 2 piękne komplety pościeli z ochraniaczami, które dostałam w spadku :)

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie pomyślałam, że na tą poduszkę pewnie i tak przyjdzie jeszcze pielucha, tak samo kocyk do okrycia pod kołdrę/lub zamiast kołdry bo wydaje mi się milszy niż bawełniana poszewka. A ochraniaczy jeszcze nie mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 12:07

• Agus89 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w Biedronce jest wyprzedaż odzieży ciążowej: sukienki i koszulki za 8zł, koszule nocne za 13zł i figi ciążowe 8zł/3pak :)

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Jedzenie w szpitalu takie średnie jakościowo. Tyle ze raczej świeże i obiady i pieczywo.
    Towarzystwo na sali wesołe, tylko nie wiem po co tyle mówią dziewczyny o różnych chorobach.
    Co do tego twardnienia brzucha to chyba tak może być. Dzisiaj juz nie dostałam ktg wiec chyba ok. A co do jutrzejszych badań to nic jeszcze nie wiem.

Szkoda ze nie nam tu rodziny i msz mnie nie może odwiedzać. Ale doskonale to rozumiem bo praca, synek w donu...

neharika lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki a jak długo masz być w szpitalu? Dasz radę kochana. Najważniejsze teraz zdrowie małej.

Wiki81 lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki zawsze jak Ci się nudzi możesz pisać do nas, my jak jedna wielka ciążowa rodzinka.

Wiki81, nix lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki81 trzymaj sie Twarda KOBITOOOOO! :-) :-) :-)

Nie sluchaj glupot wychodz na korytarz na spacer jak mozesz, musisz sie zresetowac przed zabiegiem a nie sluchac pierdol.

Kawa, nix lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola! nie mogę się napatrzeć na tego mopsika, taki kochany :)

polaola, Paula44 lubią tę wiadomość

• Tymi Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus u mnie była taka wyprzedaż z mc temu , kupiłam pidżamie i figi , polecam bardzo fajna bawełna a figi w paczce 3 sztuki , fajne na zimę bo wiecie takie prawdziwe ciążowe gaciory ;) w pidżamie super sie spi jest do karmienia potem piersią sa koszule plus takie ze spodenkami :) warto bo ceny sa śmieszne ;) ja dzis mam fazę na zelki ;)))zaraz odgrzewam lasagne wczorajsza ;)

l22nhdge0qqepa6e.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki my Cię wirtualnie utulimy ;)

Byłam na łowach. Parszywa pogoda mnie przecież nie zatrzyma :D Złowiłam dla siebie szare, jesienne botki, fioletowe szpilki i fioletową bluzeczkę z seksownym tyłem. Doooobrze mi :D Szkoda tylko że w drodze powrotnej wywiało mnie na wszystkie strony i zaliczyłam kąpiel pupy w błocie. Dobrze że już blisko domu byłam, bo iść przez miasto z brązowym kleksem na tyłku - wątpliwa przyjemność ;) :D

Chanela, Wiki81 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Wiki my Cię wirtualnie utulimy ;)

Byłam na łowach. Parszywa pogoda mnie przecież nie zatrzyma :D Złowiłam dla siebie szare, jesienne botki, fioletowe szpilki i fioletową bluzeczkę z seksownym tyłem. Doooobrze mi :D Szkoda tylko że w drodze powrotnej wywiało mnie na wszystkie strony i zaliczyłam kąpiel pupy w błocie. Dobrze że już blisko domu byłam, bo iść przez miasto z brązowym kleksem na tyłku - wątpliwa przyjemność ;) :D
    Ja dzisiaj jak szłam na wyniki to słoneczko świeciło, a jak wracałam to zmokłam i zastanawiam się jak to jest, że ilekroć bym wzięła parasol to nie pada, a jak go nie biorę to mnie zmoczy.

• polaola Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa dziekuję to nasza poerwsza coreczka :-) szykowala sie do zimy ubieglej, jednak kurteczka raczej jest jej niepotrzebna :-) bo futro ma i zapasy skory rowniez. Lotka nasza w listopadzie konczy dwa latka.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrr.... Zdenerwowałam się. W poniedziałek mam tą glukozę a że mieszkam obok to chciałam na te 2 godziny iść do domu a pani w recepcji mówi mi, że nie można. No dosłownie mam tylko wyjść i przejść przez ulice.:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 13:38

zplX18SyZp.gif
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kurcze żeby nie mój szew i to że nie jeżdżę autem bym wpadła do Ciebie. Szpital niestety miałam okazję poznać...

Ewelina dziwią mnie te różne zasady jeśli chodzi o przychodnie. Mi powiedzieli że mogę iść na spacer/zakupy byle wrócić na czas na pobrania krwi. Dziewczyny pisały że szły do wc żeby się łyk napić żeby 'przepchnąć' dalej słodki smak a mi powiedzieli że można pić czystą wodę ile chcę.

Dziwna sprawa z taką glukozą...

Wiki81 lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja! Przyjechała przesyłka z allegro, przekręcili nazwisko i adres, ale rzeczy są ok :)

Jutro jadę na glukozę..

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa właśnie czytam na internecie i różnie dziewczyny to opisują. Co laboratorium to inaczej. Ja zadzwonię do swojej ginekolog i jej zapytam.

zplX18SyZp.gif
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie musiałam siedzieć w poczekalni bez picia i jedzenia. Fakt co laboratorium to inne zasady...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki trzymaj się.

Mopsik super!

Gratuluję zakupów.

U mnie pogada w kartkę. Jak wyszło słońce, to polazłam do ogrodu powyrywać zielsko ze skalniaków.

Musze czymś zająć głowę, bo oszaleje. Mały nie daje znaku życia od ponad 13 godzin. Oszaleje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 14:31

Wiki81 lubi tę wiadomość

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na pewno się odezwie :* Spróbuj się trochę zrelaksować, nogi wyłóż do góry... :)

Pogoda paskudna, mąż uziemiony w domu, przynajmniej skończy moją lampkę nad łóżeczko :)

201501145565.png
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ