X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeden owoc dziennie mam wskazany, ale na szczęście jest to jabluszko:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!
    My wczoraj podjęliśmy "kontrowersyjną" dla niektórych decyzję o kolorystyce wózka i łóżeczka turystycznego (to, że kupimy turystyczne też wzbudziło kontrowersje - poza ty moja teściowa oburzyła się, że już kupujemy, a że mamy ubranka już; toć to skandal! - ciekawe, co by powiedziała, gdybym teraz np. miała leżeć aż do rozwiązania - tfu, tfu, tfu).
    Moja mama natomiast, konserwatywnie podchodząca wcześniej do spraw ciążowych, jak jej powiedziałam, że wózek chcemy kupić i łóżeczko na początku grudnia, powiedziała: "dopiero, a jak będziesz leżeć? chciałam wcześniej je zobaczyć" - moja mama, jako babcia wnuczki jest sponsorem wózka - tak zadecydował tata, który kupował wózek dla wnuczka). Skoro jest sponsor to trzeba było wczoraj zamówić :) Planowaliśmy faktycznie zamówić teraz, ale z terminem dostawy na 2 grudnia, żeby móc zebrać kasę. Chcieliśmy hurtowo kupić wszystko, czego nam brakuje (prócz kosmetyków). Wybraliśmy 90% z tych rzeczy - pozostaje dobrać kolory. W następnym tygodniu kupujemy panele i szafę oraz komodę dla małej (teściowa dała na wykończenie pokoju 1500 zł)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:07

Paula44, MonikaDM, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Macie jakieś rady na bolącą chyba nerkę?Na razie wzięłam no-spę, wyniki moczu i krwi zrobię dopiero we środę ,jutro bym chciała ale moja córcia ma pasowanie w szkole no i przecież muszę pójść bo będzie jej przykro. Może mi przejdzie. Opoję się wodą może to coś da. Przeczytałam gdzieś na forum medycznym że może to być spowodowane ułożeniem dziecka które wali w nerkę albo po prostu ją uciska.

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wózek od lipca, też mówili ze wcześnie. Wyprawki nie mam i leze i będę juzlezec do końca, da się jednak wyprawkę zrobić mimo to.
    Nie przekreslajcie leżących w organizowaniu rzeczy dla malucha, to dopiero wznosi na wyżyny w organizacji wszystkiego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:09

isabelle, marrtka, bluegirl89 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Melua jak słyszałam podobne teksty to powiedziałam że w ich czasach było inaczej i nie wierzę w te głupoty/przepowiednie że muszę wszytsko po porodzie kupić, bo po CC nie mam zamiaru ogarniać dziecka i latać na zakupy, pozatym dzięki kupowaniu już przed trafiam na fajne promocje/obniżki cenowe i płacę o połowe mniej niż bym miała wszystko na raz kupić. A swoje myśli niech zachowają dla siebie albo obgadają mnie w domu :P
    Tak to od 5miesiąca kiedy to zakupiłam kołyskę, mam święty spokój :)

Malenq lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia86, na bolaca nerkę nospa to ci nic nie da. Bell wie dużo w temacie ucisku na Nery.
    Ja miałam operacje nerki bo też bolała ale nospy nigdy nie brałam. To chyba trzeba przelezec, przeczekać. Nie wiem jak w ciąży:/

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    My wczoraj podjęliśmy "kontrowersyjną" dla niektórych decyzję o kolorystyce wózka i łóżeczka turystycznego

Co to za kontrowersyjne kolory?:)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.........w dobie internetu, to organizowanie wyprawki jest lżejsze...ja co prawda nie leżę, ale mieszkam na wsi i gdybym miała po wszystko jeździć ok. 100km to bym zwariowała....internet życie mi ratuje...:)

Ag... lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia86 wrote:
    Cześć dziewczyny.Macie jakieś rady na bolącą chyba nerkę?Na razie wzięłam no-spę, wyniki moczu i krwi zrobię dopiero we środę ,jutro bym chciała ale moja córcia ma pasowanie w szkole no i przecież muszę pójść bo będzie jej przykro. Może mi przejdzie. Opoję się wodą może to coś da. Przeczytałam gdzieś na forum medycznym że może to być spowodowane ułożeniem dziecka które wali w nerkę albo po prostu ją uciska.

Na bolącą nerkę no-spa jak najbardziej! Najlepiej forte i dużo wody. Chyba, że to jakiś silny atak jak bell miała, to wtedy ja bym nie czekała do środy tylko jechała na IP- zrobią USG nerek i zobaczą, czy nie ma zastoju, u mnie jak pojechałam dwa tyg temu na nerkach było czysto, ale za to wyszły bakterie w układzie moczowym i od razu dostałam końską dawkę antybiotyku. Lecę zaraz zanieść mocz do kontrolnego badania, mam nadzieję, że już czysto.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    ja mam wózek od lipca, też mówili ze wcześnie. Wyprawki nie mam i leze i będę juzlezec do końca, da się jednak wyprawkę zrobić mimo to.
    Nie przekreslajcie leżących w organizowaniu rzeczy dla malucha, to dopiero wznosi na wyżyny w organizacji wszystkiego:)
    Nie przekreślam, ale... mój małż nie zna się na kupowaniu ubrań dla dzieci. Nie odróżnia pajaca od śpiochów, body czy kaftanika. Nie wspominając już od rozmiarach i kolorach, bo to bez znaczenia dla niego - nie musi do siebie pasować, aby było wygodne. Moja teściowa w ogóle nie ma gustu, więc im nie powierzyłabym kupowania, nawet z moją listą. Swoją rodzinę mam 250km stąd, więc to byłoby trudne - moja mama i bratowa są fankami różu dla dziewczynek, bo do tej pory sami chłopcy w rodzinie. Poza tym lubię sama panować nad tym.
    Moim zdaniem też wiele zyskałam na kupnie wyprawki wcześniej - ogarnęłam przeceny, lumpki i olx - gdybym miała kupić wszystko nowe to bym chyba wydała 3 razy więcej, a tak mam już komplet, a kasa na łóżeczko została :)
    Wiem, jakby to wyglądało, gdybym zostawiła to na koniec - byłam z małżem w sklepie, gdzie dobierałam pozostałe rzeczy - na każde moje pytanie, jak się podoba było " może być" albo "jak się tobie podoba", więc dobrze zrobiłam, a teściowej powiedziałam, że "chcieliśmy to kupiliśmy".

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pochłaniam jabłka, idzie z kilogram dziennie :)
    Wg mnie tez mamy już prawie wszystko przygotowane. Właściwie teraz tylko doszlifowuj szczegóły, musze jeszcze kupić jakiś płyn i oliwkę-najpewniej hipp bo mam sentyment, ale mam też olej arganowy który w zupełności może wystarczyć. Mąka ziemniaczana też jest, więc ok.
    Mąż coś napomknął o sterylizacji mieszkania ace....popatrzyłam na niego zgorszona...jestem przeciwnikiem takich rozwiązań, to stara szkoła, od której teraz się odchodzi. Wyskoczył z tym jak Filip z konopi...

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Ag.........w dobie internetu, to organizowanie wyprawki jest lżejsze...ja co prawda nie leżę, ale mieszkam na wsi i gdybym miała po wszystko jeździć ok. 100km to bym zwariowała....internet życie mi ratuje...:)

No ja z perspektywy leżenia też mogę potwierdzić, że wszystko da się ogarnąć przez internet - nawet zaczęłam narzekać na nadmiar inspiracji sieciowych, bo od wczoraj siedzę w temacie pościeli i ochraniacza na łóżeczko, i zdecydować się nie mogę... Wczoraj natomiast zamówiłam ciepły kocyk do wózka i całą pakę akcesoriów pielęgnacyjnych dla mnie i maleństwa. Teraz będę wyglądać kuriera i szaleć z rozpakowywaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:02

Ag..., Malenq lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Co to za kontrowersyjne kolory?:)
    Isabelle, zgadnij?

• Selene Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    r

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:24

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    No ja z perspektywy leżenia też mogę potwierdzić, że wszystko da się ogarnąć przez internet - nawet zaczęłam narzekać na nadmiar inspiracji sieciowych, bo od wczoraj siedzę w temacie pościeli i ochraniacza na łóżeczko, i zdecydować się nie mogę... Wczoraj natomiast zamówiłam ciepły kocyk do wózka i całą pakę akcesoriów pielęgnacyjnych dla mnie i maleństwa. Teraz będę wyglądać kuriera i szaleć z rozpakowywaniem :)

Mąż to kochany człowiek, ale pożytek z jego rad żaden - pokazuję jakiś wzór pościeli - mówi, żeby brać; pokażę inny - też mu się podoba. Cała odpowiedzialność wyboru spoczywa więc na mnie :D

No tak to jest z chłopami:) mi w sumie piżamy kupił fajne ale wyboru becikow bym mu nie powierzyla:) aczkolwiek pewnie by mi wysyłał fotki a taki, a moze taki? Ale to juz rola moja, nie chce się dzielić ta przyjemnością:)

W koncu cos przyjemnego mi się w tej ciąży też nalezy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2014, 09:31

Kawa, isabelle lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene ja też siary nie mam, ale nie uważam to za powód do zmartwień....ja po 3dniach "nie ruszania" się małej dopiero zaczęłam panikować...........a dlaczego miałby teraz obracać się główką w dół??? ma jeszcze sporo czasu.........

dla mojego małża też "może wszystko być", "wszystko jest ładne" hehehehehe

Selene, isabelle lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selen mały ma czas się obrócić do 34tc, póki co ma dużo miejsca i zapewne robi co chce :)
    Wyobraź sobie że musiałabyś wisieć do góry nogami przez dwa miesiące :P

Selene lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja nie kumam jak im dobrze tak wisieć glowa w dół:)

polaola lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki! :) wolałam się upewnić, forum często tak działa, że jak wszystkie jedzą np. jabłka a ty nie, to od razu zastanawiasz się, czy coś jest z tobą nie tak ;P

renia83, isabelle, Paula44, olka25, Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene wrote:
    dzięki! :) wolałam się upewnić, forum często tak działa, że jak wszystkie jedzą np. jabłka a ty nie, to od razu zastanawiasz się, czy coś jest z tobą nie tak ;P

fajna jesteś hehehehehehehe

Selene lubi tę wiadomość

‹‹ 937 938 939 940 941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ