X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jeden dzień do przodu:)

a jak to jest? to najwieksze zagrozenie mija z 1 trym czy po skonczeniu 10 tyg ( tak mi belly zaznaczylo) ?

hihi trzasnęłam pierwszy post na 100 stronie:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:12

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 14:28

Ag... lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.ja mam dobrze , chodze na NFZ do swojej przychodni lekarza mam raz w tygodniu a mieszkam na wsi i lekarz jak trzeba to pyta czy mogę przyjechać do szpitala na USG dowcipne bo u nas tylko mamy to przez brzuch no a moje szczęście polega na tym ze mój lekarz akurat pracuje w szpitalu i mam blisko bo tylko 20 km do Legnicy

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela ja tez wybieram sie do szwajcarii w sobote i nie wiem czy leciec samolotem czy jednak autem jako pasazer. w ptk zapytam lekarza i najwyzej kupie bilet po wizycie.
    ale lecialam samolotem zanim zrobilam test i chyba nic mi nie zaszkodzilo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 09:16

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jak się czujecie? bo u mnie to jakoś bardzo źle, nie sądziłam, że aż tak kiepsko będę się czuła, mdłości cały dzień, do tego ból głowy, pleców, okropne zmęczenie, ospałość, najchętniej to bym tylko spała i spała choć i tak nie mogę zbyt długo bo mnie rwie na wymioty. Czy u Was też jest tak źle? zastanawiam się czy nie powinnam jakiś witamin łykać żeby nabrać trochę sił bo jest mi trudno normalnie funkcjonować. Jak na razie łykam tylko folik, a wizytę mam dopiero 4 czerwca

[link=https://www.suwaczki.com/]m3sxrjjgpfogd2ez.png[/link]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszka ja łykam witaminy i tez mam mdłości, zawroty głowy i słaba jestem.
    nie wiem czy to od tego zalezy.
    Gdzies nawet czytalam ze witaminy mogą potęgować mdłości... co art to opinia.
    trzeba chyba to przeczekać poprostu.

Kawa lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mówiąc myślałam że w ciąży bede chodzić jak cień, wymiotować itp ale nic mi takiego nie dolega noo krzyż i wysyp i tyle.

Czasem się zastanawiam czy wszystko ok bo nic nie czuję właściwie :)

Ag..., MonikaDM lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa się ciesz i nie marudź:P:):)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno w drugim trymestrze jest przypływ energii, tak więc już nie mogę doczekać się tego czasu :)

• waszka88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa tylko pozazdrościć :) ja niestety jestem jak cień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem trochę zagoniona więc też nie mam czasu tak myśleć o ciąży, może to przez to :)

• kamilaaa_88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    isabelle trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze :)
    wiem co czujesz bo sama byłam w szpitalu, a teraz muszę leżeć w domu i jest ok, także Ty też musisz myśleć pozytywnie i wszystko się ułoży :)

szpilka lubi tę wiadomość

relg8iikn5mn7s8i.png
  • waszka88 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem na zwolnieniu lekarskim, a pracę mam dość pochłaniającą więc nie do końca mam czas na myślenie o ciąży, niestety w niczym to nie pomaga.

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Wreszcie dostalam moj wynik progesteronu : 50,9 ng/ml. Czy on nie jest za wysoki? Od 10 dni przed terminem @ zaczelam brac duphaston 2x1 i biore nadal...
    A i sie troszke uspokoilam bo znalazlam na jakiejs stronce normy prolaktyny do 12 tyg ciazy wynosi 70 ng/ml :-)

Isabelle oby wszystko bylo jak najlepiej <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:02

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejti ja mam progesteron prawie 65 a tez mam dupka 2x1.
    Lekarz powiedzial ze dobry wiec nie wiem czy jest cos takiego jak za wysoki

kejti91 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wysoki progesteron nie przeszkadza w niczym, gorzej jakby był za niski (prze to poroniłam) biore 2xpo100mg więc sporo go podnoszę ;)

kejti91 lubi tę wiadomość

• kejti91 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... Kawa dzieki <3
    Tez nie wiem czy jest cos takiego, ale wiecie jak to jest.. ja to odrazu sie doszukujee czegos zlego i sie stresuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:12

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Ag... Kawa dzieki <3
    Tez nie wiem czy jest cos takiego, ale wiecie jak to jest.. ja to odrazu sie doszukujee czegos zlego i sie stresuje :D

To przestań tak robić!!!

i nie ma za co;) ja dupka brałam po owu bo mialam plamienia zawsze przed @ i mialam na ewentualną pomoc w zagnieżdzeniu ( niby dupek a pomógł za 1 razem:) )a jego podobno nie wolno odstawiac wiec dlatego pewnie ciagle masz brać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:20

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co robicie z wakacjami ?

Ja miałam jechać do Toskanii ale teraz to nie wiem... w takie upały, w taką głuszę, w razie czego ???

Nie wiem... jakie kierunki wybieracie? Chciałabym żeby było ciepło ale nie upał, czysta woda, najlepiej nicnierobienie, chociaż z opcją zwiedzania na wszelki wypadek, samochodem, we wrześniu ?

Ag... lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 maja 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam jechac do kolegi hindusa na wesele do Indii w grudniu:( ale wiadomo Indie to syf i malaria więc odpada. wielka szkoda bo to takie niezapomniane przezycie pewnie by było.
    Byłam na samochodowych wakacjach rok temu w USA i w ciąży nie polecam, zwiedzanie w upale, non stop w aucie- mozna dostac plaskodupia i szczerze nie wiem czy w ciazy dalabym rade bo bez niej byly to b. męczące aczkolwiek cudowe wakacje.
    Toskania to Europa więc luzik guzik- jest cywilizacja, nie powinno być zle ale chyba ciepło i woda + leżenie i lekkie zwiedzanie to najlepszy pomysl. Może zamiast toskani zalicz sycylie albo sardynie:) ?

ja wlasnie mysle o tych 2 miejscach no albo gdzies odpoczynek nad polskim morzem.
    teraz jade do szwajcarii to pozwiedzam troszkę ale głownie bede odpoczywać w ogrodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 10:37

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ