X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ostatnio scopolan coraz częściej w akcji. Blizna pobolewa czasem bardziej czasem mniej z lewej strony. Biorę tą luteinę ale brzuch twardnieje tak samo często jak twardniał.
    Już miałam zapędy do tego pierwszego gina i wizyta miałą być 2.12 ale zadzwonili z gabinetu i chcieli przełożyć wizytę na 9.12 bo gina nie będzie. Także mój wybór padł na tego gburowatego i wizytę mam u niego 4.12. On też jest z tego szpitala który wolę. Jestem niespokojna przed tą wizytą, wolałabym mieć ją już za sobą.

Ale stresujesz się wizytą ogólnie, czy wizytą u tego konkretnego lekarza gbura?

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ale stresujesz się wizytą ogólnie, czy wizytą u tego konkretnego lekarza gbura?
    Jednym i drugim. Ostatnia wizyta była 17.11, już wtedy blizna nie podobała się gin i twierdził że zaczyna się rozchodzić z lewej strony.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki nie sadze żebym była mało zmęczona bo nie chodzę do pracy... Wczoraj moja babcia wyładowała w szpitalu, spędziłam tam pół dnia, poza tym mamy remont, wiec jeżdzę pi sklepach i sprzątam na dwa domy, remont kończy sie po świętach i w ok sylwestra sie przeprowadzam a termin mam na 2 stycznia. Takze praca byłaby dla mnie wytchnieniem, wszystko wciąż robię sama, myje okna w tych 2 mieszkaniach i naprawde mam dość. W nocy budzi mnie ten zespół cieśni nadgarstka, ręce sa olbrzymie i bardzo bolą:/ no i picie i sikanie co godzinę to juz norma. Prace miałam ciężka, ale kończyła sie po 8 h, wyjątkowo 13 a teraz walczę z czasem, remontem i pakowaniem i nie moge wziąć urlopu od tego:/ a jeszcze nie wiem jak bedzie ze zdrowiem mojej babci:(((

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jednym i drugim. Ostatnia wizyta była 17.11, już wtedy blizna nie podobała się gin i twierdził że zaczyna się rozchodzić z lewej strony.

Czyli jednak blizną się bardziej stresujesz :-/
    Nie będę Cie uspokajać bo sama też jestem niespokojna o swoją.
    Od rana mam nieregularne skurcze, ale o takim dość mocnym nasileniu :-/
    Leżę i mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałku, do wizyty...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Viki nie sadze żebym była mało zmęczona bo nie chodzę do pracy... Wczoraj moja babcia wyładowała w szpitalu, spędziłam tam pół dnia, poza tym mamy remont, wiec jeżdzę pi sklepach i sprzątam na dwa domy, remont kończy sie po świętach i w ok sylwestra sie przeprowadzam a termin mam na 2 stycznia. Takze praca byłaby dla mnie wytchnieniem, wszystko wciąż robię sama, myje okna w tych 2 mieszkaniach i naprawde mam dość. W nocy budzi mnie ten zespół cieśni nadgarstka, ręce sa olbrzymie i bardzo bolą:/ no i picie i sikanie co godzinę to juz norma. Prace miałam ciężka, ale kończyła sie po 8 h, wyjątkowo 13 a teraz walczę z czasem, remontem i pakowaniem i nie moge wziąć urlopu od tego:/ a jeszcze nie wiem jak bedzie ze zdrowiem mojej babci:(((

FasUla, mi też nie daje spać drętwienie rąk i takie właśnie olbrzymie się robią.
    Ja właściwie cały czas jeszcze pracuję + dzieci + dom.
    Ale dzisiaj już sobie zrobiłam wolne od wszystkiego. Nawet obiadu nie robię ;-)

ZDrówka dla babci !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 11:54

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Czyli jednak blizną się bardziej stresujesz :-/
    Nie będę Cie uspokajać bo sama też jestem niespokojna o swoją.
    Od rana mam nieregularne skurcze, ale o takim dość mocnym nasileniu :-/
    Leżę i mam nadzieję, że wytrzymam do poniedziałku, do wizyty...

Kurczę, Pchełka, żebyś nam się tu znienacka nie rozpakowała :-O :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna powiedziała, że na puchnięcie rąk najlepiej robi poranne zmywanie naczyń :-) Ale odkąd mam zmywarkę, nie ma mowy żeby mnie ktoś do tego przekonał ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Mnie boli blizna z prawej strony - tak piecze, kłuje, masakra, ale musze nosić zuze, chodzić na zakupy, etc. Obywatelach jeszcze te 4 tyg..,wczoraj to mnie tak bolała, ze miałam na IP jechac, wizyte msm za dwa tyg, to wytrzymam...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi szpitalny automat do tv zjadl 50zl! Cham jeden;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Kurczę, Pchełka, żebyś nam się tu znienacka nie rozpakowała :-O :-)
    Pchełka juz w 38 tygodniu, więc w sumie wszystko mozliwe.. :)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie tez dziś pofolgowałam i teraz efekt taki, że leżę :( zachciało mi sie zakupów to mam :P

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chciałam jednak krupnik ugotować, ale nie dam rady.
    Nie, no muszę wytrzymać do wizyty...chyba, że mi nie przejdzie to pojadę jutro na KTG sprawdzić czy to złośliwce przepowiadacze czy rzeczywiście się rozkręca coś ;-)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, czy Wy ostatnio też macie taki wilczy apetyt? Nie zachcianki, tylko ssie mnie z głodu normalnie, a jak więcej zjem, to zgaga żyć nie daje. Jak wieczorem zjadłam o 20-ej, bo rano krew i mocz badałam, to mi ketony w moczu wyszły 18. Ale jem dużo, może nawet za dużo, a co chwilę ssie mnie z głodu. Normalnie nie wiem o co kaman ;-)

natalka0887 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory nie miałam apetytu i nawet wymioty jeszcze teraz die zdarzają, ale od jakiegoś czasu pochlonelabym cała lodówkę! I nawet o 12 w nocy bym poszła po jakas zachciankę do sklepu, takze strasznie chce mi sie jesc i pic i dopiero teraz czuje conti sa ciążowe zachcianki;) szczególnie wieczorem tak mam;)

natalka0887 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no ja też ostatnimi czasy tak mam że coś zjem i po godzinie mnie ssie :/ ostatnio wstałam o 5 rano na siusiu i tak po wizycie w toalecie musiałam otworzyć lodówkę i coś zjeść. :)
    Pchełka u Ciebie być może coś się rozkręca jakby nie patrzeć już 37 tc u Ciebie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak, że coś bym chciała ale sama nie wiem co :( i to zarówno jażeli chodzi o jedzenie jak i o normalne czynności - coś bym zrobiła, gdzieś mnie nosi, ale nic konkretnego. to strasznie denerwujące.
    na szczęście w nocy wstaję tylko siusiu i z powrotem do wyra. czasami zdarza mi się napić wody celem uzupełnienia płynów ;)

1usai09kkfvyzb21.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka i jak jest teraz? Lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Pchełka i jak jest teraz? Lepiej?

Ania, nie wiem czy lepiej. Łyknęłam sobie kilka magnezów i odpoczywam. Skurcze są, nieregularne ale jednak. Dzwoniłam do lekarki, nie ma jej w szpitalu a szkoda...
    I powrócił mój dylemat, czy rodzić w kameralnym szpitalu, gdzie ona pracuje czy w wojewódzkim gdzie zawsze jest komplet lekarzy. Bo jak mi do jutra nie przejdzie to muszę do jakiegoś pojechać :-/

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ania, nie wiem czy lepiej. Łyknęłam sobie kilka magnezów i odpoczywam. Skurcze są, nieregularne ale jednak. Dzwoniłam do lekarki, nie ma jej w szpitalu a szkoda...
    I powrócił mój dylemat, czy rodzić w kameralnym szpitalu, gdzie ona pracuje czy w wojewódzkim gdzie zawsze jest komplet lekarzy. Bo jak mi do jutra nie przejdzie to muszę do jakiegoś pojechać :-/
    A poza tym że jeden jest kameralny to czym się różnią?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka a Ty będziesz mieć cc?

‹‹ 1029 1030 1031 1032 1033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ