Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No ale to już jakieś konkrety Felicity
najważniejsze, że jesteś spokojniejsza bo to też ważne
hmm jak byłam ostatnio u swojego ginka to kazał mi podjadać wieczorem bo właśnie coś z wynikami mu się nie podobało, a że byłam zakręcona i miałam tysiąc pytań zapomniałam zapytać o co chodzi...teraz już się domyślam o co
Właśnie zjadłam chyba 2 kg mandaryneka jak synek się cieszył
przez brzuch mi chciał wyjść
a najdziwniejsze jest to, że bym je dalej jadła
Felicity, FasUla lubią tę wiadomość
-
Ja sie tak ostatnio najadlam ciastek wlasnie na noc. Znaczy herbatnikow chyba z 6 lub 8 i wyszla mi ta lipemia, czyli wytracil sie tluszcz w probce krwi. Edpndo mi piwiedziala ze mam juz nie jesc na noc
A tak z innej beczki. Podczas ciazy wyszly mi na szyi po bokach takie sterczace pieprzyki. Sporo ich i nie wyglada to ladnie, czym to usunac. U kosmetyczki mozna? Po porodzir chce to zrobic bo nie moge na to patrzec:'( no i skora wokol nich jest taka brzydka wyglada na brudna. Tre, szoruje i nie dziala. Moze cos na przebarwienia trzeba bedzie pozniej sprobowac. Oprocz tego na dekolcie wyszly tez pieprzyki ale takie plaskie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:W ogole wg Belly zaczęłam 9 mc i 46 tc:) do porodu 35 dni:)
Uwielbiam przejęzyczenia
Przynajmniej od rana się pośmiałam 46 tc
FasUla gratulacje 9 miesiąca!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:29
FasUla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:W ogole wg Belly zaczęłam 9 mc i 46 tc:) do porodu 35 dni:)
będzie 6kg jak nic
kurcze szłyśmy łeb w łeb a Ty nagle mnie o 10tygodni przeskoczyłaś
ja tez sie witam w 36tcWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:37
Pchełka, FasUla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Hehe rzeczywiście:) to przez nocne wędrówki;) co godzinę prawie wstaje na picie i wtedy takie głupoty wypisuje;)
Ja też uprawiam nocne wędrówki ludów.
Już się tak przyzwyczaiłam, że wstaję odruchowo, wyćwiczyłam sobie nawet sposób wstawania
Ania.g jak Twoja blizna? Wszystko ok?
I jak decyzja w sprawie lekarza? -
natalka0887 wrote:Ja sie tak ostatnio najadlam ciastek wlasnie na noc. Znaczy herbatnikow chyba z 6 lub 8 i wyszla mi ta lipemia, czyli wytracil sie tluszcz w probce krwi. Edpndo mi piwiedziala ze mam juz nie jesc na noc
A tak z innej beczki. Podczas ciazy wyszly mi na szyi po bokach takie sterczace pieprzyki. Sporo ich i nie wyglada to ladnie, czym to usunac. U kosmetyczki mozna? Po porodzir chce to zrobic bo nie moge na to patrzec:'( no i skora wokol nich jest taka brzydka wyglada na brudna. Tre, szoruje i nie dziala. Moze cos na przebarwienia trzeba bedzie pozniej sprobowac. Oprocz tego na dekolcie wyszly tez pieprzyki ale takie plaskie.)
-
Nooo to dziewczynki jak już wybił ten 9 msc to już musi być z górki
normalnie nie mogę uwierzyć że minęło tak wiele msc już
my jutro zaczynamy 36 tydzien
torba już z grubsza spakowania - tzn dwie torby. Przydałoby się ruszyć i posprzątać dom ale tak mi sie nie chce po tej słabej nocy że szok.
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Może tą bezsenność macie, bo juz nie pracujecie w tygodniu? I się tak organizm nie zmęczy czy coś. Bo ja jak się kończy tydzień to teraz wstałam i spałam 12 godzin znowu:P Może to jest sposób? A w tygodniu też śpię jak zabita.
Kurcze wczoraj na wizycie w ogóle mi szyjki nie sprawdził, ale za tydzień KTG i nie muszę robić GBS:)
No i jak to powiedział, że teraz jak już jest taka duża to on nie wie kiedy się poród zacznie, ale może w każdej chwili. Ale czekamy do 4 stycznia -
9 msc tak na ludzką logikę to jak dla mnie zaczyna się gdzieś od skonczonego 36 tygodnia. Na necie znalazłam rozpiętość od skonczonego 35 tygodnia lub nawet 37 tygodnia tak że zależy jaka metodą jest to liczone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 10:42
Córeczka Emilka ♡
tygrys73 wrote:A różnie źródła podają, nieraz że od 36 a nieraz od 37 tygodnia zaczyna się 9 miesiąc
Ponoć w ostatnim miesiącu się już nie tyje
Z tym nietyciem w ostatnim miesiącu to różnie chyba jednak bywa... kumpela do 9msc przytuła 9 kg a w samym ostatnim msc 3,5kg bo tak nagle wodę zatrzymał jej organizm.Córeczka Emilka ♡
A ja o dziwo przez cały 8 miesiąc przytyłam 1 kg- tyle co mała:)
A stawałam na tą wagę jak do ścięcia. Obstawiałam z 5 kg. Chociaż ostatnio zaczęły mi pierścionki lecieć z palców.
Torby macie gotowe? Kupiłam wczoraj laktator i tym samym zamknęłam torbę do szpitala. I jest ooooogromna.
Zostało mi: termometr 3w1, kosz na pieluchy, przewijak z wanienką, aspirator elektryczny i miś szumiś. Czekam na kosz shnuggle i wózek. -
nick nieaktualnyViki wrote:A ja o dziwo przez cały 8 miesiąc przytyłam 1 kg- tyle co mała:)
A stawałam na tą wagę jak do ścięcia. Obstawiałam z 5 kg. Chociaż ostatnio zaczęły mi pierścionki lecieć z palców.
Torby macie gotowe? Kupiłam wczoraj laktator i tym samym zamknęłam torbę do szpitala. I jest ooooogromna.
Zostało mi: termometr 3w1, kosz na pieluchy, przewijak z wanienką, aspirator elektryczny i miś szumiś. Czekam na kosz shnuggle i wózek.
Ja jeszcze walczę z termometrem...Jaki kupić? Jaki najlepszy?
Kiedyś były tylko rtęciowe i było z głowy -
Pchełka wrote:Ja też uprawiam nocne wędrówki ludów.
Już się tak przyzwyczaiłam, że wstaję odruchowo, wyćwiczyłam sobie nawet sposób wstawania
Ania.g jak Twoja blizna? Wszystko ok?
I jak decyzja w sprawie lekarza?
Już miałam zapędy do tego pierwszego gina i wizyta miałą być 2.12 ale zadzwonili z gabinetu i chcieli przełożyć wizytę na 9.12 bo gina nie będzie. Także mój wybór padł na tego gburowatego i wizytę mam u niego 4.12. On też jest z tego szpitala który wolę. Jestem niespokojna przed tą wizytą, wolałabym mieć ją już za sobą.Matka fantastycznej 4