X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to już jakieś konkrety Felicity :) najważniejsze, że jesteś spokojniejsza bo to też ważne :) hmm jak byłam ostatnio u swojego ginka to kazał mi podjadać wieczorem bo właśnie coś z wynikami mu się nie podobało, a że byłam zakręcona i miałam tysiąc pytań zapomniałam zapytać o co chodzi...teraz już się domyślam o co :)

Właśnie zjadłam chyba 2 kg mandarynek :( a jak synek się cieszył :P przez brzuch mi chciał wyjść :P a najdziwniejsze jest to, że bym je dalej jadła :|

Felicity, FasUla lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tak ostatnio najadlam ciastek wlasnie na noc. Znaczy herbatnikow chyba z 6 lub 8 i wyszla mi ta lipemia, czyli wytracil sie tluszcz w probce krwi. Edpndo mi piwiedziala ze mam juz nie jesc na noc :-P

A tak z innej beczki. Podczas ciazy wyszly mi na szyi po bokach takie sterczace pieprzyki. Sporo ich i nie wyglada to ladnie, czym to usunac. U kosmetyczki mozna? Po porodzir chce to zrobic bo nie moge na to patrzec:'( no i skora wokol nich jest taka brzydka wyglada na brudna. Tre, szoruje i nie dziala. Moze cos na przebarwienia trzeba bedzie pozniej sprobowac. Oprocz tego na dekolcie wyszly tez pieprzyki ale takie plaskie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez wyszły znamiona ale po ciazy chyba jeszcze zmienia wygląd? Ja pójdę pewnie potem do chirurga i dermatologa ale mam nadzieje ze po ciazy sie zmniejsza trochę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole wg Belly zaczęłam 9 mc i 46 tc:) do porodu 35 dni:)

ania.g, Magdalena83, grosz_ek lubią tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech żyje bezsenność i cholerna zgaga... :/

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:

Uwielbiam przejęzyczenia :-D
    Przynajmniej od rana się pośmiałam 46 tc :-D

FasUla gratulacje 9 miesiąca!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:29

FasUla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AŚ_KA wrote:
    Niech żyje bezsenność i cholerna zgaga... :/

Ojej...bezsenność jest i bardzo dobrze znana niestety :-/
    Najgorzej jak człowiek chce spać, ale tu boli, tu coś...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    o rany toż to juz ciąża przenoszona :D będzie 6kg jak nic :D

kurcze szłyśmy łeb w łeb a Ty nagle mnie o 10tygodni przeskoczyłaś :P
    ja tez sie witam w 36tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 07:37

Pchełka, FasUla lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rzeczywiście:) to przez nocne wędrówki;) co godzinę prawie wstaje na picie i wtedy takie głupoty wypisuje;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Hehe rzeczywiście:) to przez nocne wędrówki;) co godzinę prawie wstaje na picie i wtedy takie głupoty wypisuje;)

Ja też uprawiam nocne wędrówki ludów.
    Już się tak przyzwyczaiłam, że wstaję odruchowo, wyćwiczyłam sobie nawet sposób wstawania :-)

Ania.g jak Twoja blizna? Wszystko ok?
    I jak decyzja w sprawie lekarza?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja sie tak ostatnio najadlam ciastek wlasnie na noc. Znaczy herbatnikow chyba z 6 lub 8 i wyszla mi ta lipemia, czyli wytracil sie tluszcz w probce krwi. Edpndo mi piwiedziala ze mam juz nie jesc na noc :-P

A tak z innej beczki. Podczas ciazy wyszly mi na szyi po bokach takie sterczace pieprzyki. Sporo ich i nie wyglada to ladnie, czym to usunac. U kosmetyczki mozna? Po porodzir chce to zrobic bo nie moge na to patrzec:'( no i skora wokol nich jest taka brzydka wyglada na brudna. Tre, szoruje i nie dziala. Moze cos na przebarwienia trzeba bedzie pozniej sprobowac. Oprocz tego na dekolcie wyszly tez pieprzyki ale takie plaskie.
    U kosmetyczki raczej nie bardzo, jak sterczące to nadają się do chirurga, pokusiłabym się też o konsultację dermatologiczną. I nie szoruj tego, zmiany skórne tego nie lubią a mogą się przez to zmienić w coś gorszego (oby nie, oczywiście :))

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo to dziewczynki jak już wybił ten 9 msc to już musi być z górki :) normalnie nie mogę uwierzyć że minęło tak wiele msc już :) my jutro zaczynamy 36 tydzien :) torba już z grubsza spakowania - tzn dwie torby. Przydałoby się ruszyć i posprzątać dom ale tak mi sie nie chce po tej słabej nocy że szok.

Córeczka Emilka ♡
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A różnie źródła podają, nieraz że od 36 a nieraz od 37 tygodnia zaczyna się 9 miesiąc :)
    Ponoć w ostatnim miesiącu się już nie tyje :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    46 tydzień to już naprawdę poważna sprawa :D

FasUla lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tą bezsenność macie, bo juz nie pracujecie w tygodniu? I się tak organizm nie zmęczy czy coś. Bo ja jak się kończy tydzień to teraz wstałam i spałam 12 godzin znowu:P Może to jest sposób? A w tygodniu też śpię jak zabita.

Kurcze wczoraj na wizycie w ogóle mi szyjki nie sprawdził, ale za tydzień KTG i nie muszę robić GBS:)

No i jak to powiedział, że teraz jak już jest taka duża to on nie wie kiedy się poród zacznie, ale może w każdej chwili. Ale czekamy do 4 stycznia

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 msc tak na ludzką logikę to jak dla mnie zaczyna się gdzieś od skonczonego 36 tygodnia. Na necie znalazłam rozpiętość od skonczonego 35 tygodnia lub nawet 37 tygodnia tak że zależy jaka metodą jest to liczone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 10:42

Córeczka Emilka ♡
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    A różnie źródła podają, nieraz że od 36 a nieraz od 37 tygodnia zaczyna się 9 miesiąc :)
    Ponoć w ostatnim miesiącu się już nie tyje :P

Z tym nietyciem w ostatnim miesiącu to różnie chyba jednak bywa... kumpela do 9msc przytuła 9 kg a w samym ostatnim msc 3,5kg bo tak nagle wodę zatrzymał jej organizm. :)

Córeczka Emilka ♡
  • Viki Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo przez cały 8 miesiąc przytyłam 1 kg- tyle co mała:)
    A stawałam na tą wagę jak do ścięcia. Obstawiałam z 5 kg. Chociaż ostatnio zaczęły mi pierścionki lecieć z palców.

Torby macie gotowe? Kupiłam wczoraj laktator i tym samym zamknęłam torbę do szpitala. I jest ooooogromna.

Zostało mi: termometr 3w1, kosz na pieluchy, przewijak z wanienką, aspirator elektryczny i miś szumiś. Czekam na kosz shnuggle i wózek.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    A ja o dziwo przez cały 8 miesiąc przytyłam 1 kg- tyle co mała:)
    A stawałam na tą wagę jak do ścięcia. Obstawiałam z 5 kg. Chociaż ostatnio zaczęły mi pierścionki lecieć z palców.

Torby macie gotowe? Kupiłam wczoraj laktator i tym samym zamknęłam torbę do szpitala. I jest ooooogromna.

Zostało mi: termometr 3w1, kosz na pieluchy, przewijak z wanienką, aspirator elektryczny i miś szumiś. Czekam na kosz shnuggle i wózek.

Ja jeszcze walczę z termometrem...Jaki kupić? Jaki najlepszy?
    Kiedyś były tylko rtęciowe i było z głowy ;-)

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Ja też uprawiam nocne wędrówki ludów.
    Już się tak przyzwyczaiłam, że wstaję odruchowo, wyćwiczyłam sobie nawet sposób wstawania :-)

Ania.g jak Twoja blizna? Wszystko ok?
    I jak decyzja w sprawie lekarza?
    Ostatnio scopolan coraz częściej w akcji. Blizna pobolewa czasem bardziej czasem mniej z lewej strony. Biorę tą luteinę ale brzuch twardnieje tak samo często jak twardniał.
    Już miałam zapędy do tego pierwszego gina i wizyta miałą być 2.12 ale zadzwonili z gabinetu i chcieli przełożyć wizytę na 9.12 bo gina nie będzie. Także mój wybór padł na tego gburowatego i wizytę mam u niego 4.12. On też jest z tego szpitala który wolę. Jestem niespokojna przed tą wizytą, wolałabym mieć ją już za sobą.

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ