X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor daj trochę tej energii i siły :D

Felicity ja ostatnio mam zachcianki też :| chyba gorsze niż w I trymestrze bo teraz mogę wszystko jeść ....

Ja idę się zważyć zobaczę ile przytyłam znowu ......

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakryczna noc za mną, biodra nie dawały zasnąć na dłużej, całą noc się przewalałam z boku na bok :(

Ja z jednej strony też już chciałabym koniec ciąży, ale z drugiej zależy mi, żeby wytrwać do stycznia. Zresztą na razie nic nie zapowiada wcześniejszego rozwiązania. Dla mnie to też mega stresujący czas, nie tylko sama ciąża ale i problemy, które się pojawiły w międzyczasie, zamiast skupiać się na sobie i dziecku zamartwiam się jeszcze tamtymi sprawami. Modlę się, żeby to się nie odbiło na małym.

Nocne podjadanie zdarza mi się teraz dużo rzadziej niż wcześniej, i godziny się przesunęły-z 4:30-5:00 tak na 6:00-7-00. Nie przejmowałam się tym wcale bo skoro organizm się tego domagał, to znaczy,że tego potrzebował, a może raczej dziecko :) Teraz bardziej niepokoi mnie, że czasem mam naprawdę długą nocną przerwę w jedzeniu i głód nie wygania mnie rano z łóżka ;)

O sesji brzuszkowej też myślę, tylko chcieliśmy tak kameralnie w domu żeby mieć po prostu pamiatkę, ale przemeblowujemy się i w każdym kącie coś stoi. No i nie ma warunków, może w okolicach świąt się z tym uporamy. A kupiłam już kredki do malowania ciała z myślą o sesji ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Vincaminor daj trochę tej energii i siły :D
    Chętnie bym się podzieliła, bo czasem mnie roznosi :D

Magdalena83 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja się wyłamię - nie chcę, żeby ciąża się kończyła. ;) Jednocześnie nie mogę się doczekać, aż przytulę Synka. Ciężko obie te myśli pogodzić. :D

też tak mam :)

vincaminor lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zabrałam za pakowanie i zgłupiałam co dla młodego wziąć do szpitala wrrrr bo ubranka trzeba swoje, jakieś takie wszystko duże mi się wydaje....jeju żeby ludzie mieli takie dylematy to świat byłby piękniejszy :)

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    a ja się zabrałam za pakowanie i zgłupiałam co dla młodego wziąć do szpitala wrrrr bo ubranka trzeba swoje, jakieś takie wszystko duże mi się wydaje....jeju żeby ludzie mieli takie dylematy to świat byłby piękniejszy :)

U nas nie można a raczej nie radzą mieć swoich ubranek dla maluszka bo jak biorą na kąpiel nie patrzą czyje to ubranko tylko wrzucają wszystko do jednego wora i często ubranka najnormalniej w świecie już nie wracają. Jedynie na wyjście trzeba zabrać. Ale kontrolnie i tak wezmę jakieś body i pajaca z tych które dostałam po dzieciach znajomych w razie jakiejś np. " kupkowej" awarii. :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor ah ty potrafisz człowieka pocieszyć :D jedyny moment kiedy się cieszę z diety cukrzycowej-jak ludzie mówią oo tylko brzuszek ci urosl i to mało. A ja sobie stoję z moimi 5 kg na plusie mimo że młody przekroczył już dwa:D

vincaminor lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to się ciesz że tylko 5 kg masz na plusie u mnie już 12 :P
    AŚ_KA u mnie w szpitalu też tak jest że ciuszki dla dziecka mają być tylko i wyłącznie w dniu wyjścia ze szpitala tak to dają swoje :)

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Pchełki ? wie ktoś coś?

bbe73a0022.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze nie dała znać. :( kto wie może już tuli dzidziulka do swojej piersi ;)

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelyscie odczuwac skurcze? Bo u mnie od 3 dni cos dziwnego czuje, nie bardzo boli, raczej cos jak kamien w brzuchu, ale brzuch przy tym nie twardnieje. Chyba ze to dzidzia sie kotluje i takie mam uczucie. No niby moga sie na tym etapie pojawiac skurcze bo macica w koncu cwiczy.
    No i ja nie potrafe tego policzyc, kiedys tez lekarz sie pytal ile razy sie napina brzuch. Mi sie napinsl i taki byl i juz przez jakis czas.
    Jak tak dalej pojdzie to urodze i nie bede wiedziala jak skurcze rozroznic...:-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy skurczu brzuch cały twardy jest.. ja nienawidzę jak mnie złapie jak stoję, a nie daj Boże jak mam choć trochę pełny pęcherz.. momentalnie zgina mnie w pół i nigdy nie wiem czy zdąże do wc dolecieć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ciekawa jestem co u Pchełki, na fb ją wywoływałam, ale cisza.. może już po jest? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT nie cisza, niech się mamusia pochwali :D GRATULACJE Pchełka :)

tygrys73, FasUla, grosz_ek, vincaminor lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka?! Wow!!! A aaaa gratki!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na photo :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka jaki doświadczona mama wiedziała wczoraj co sie szykuje;) gratuluje! I czekam na wieści:)

agulineczka lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Pchełka :)

bbe73a0022.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak :-) GRATULACJE Pchełka! :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, fajnie że jesteś już po :) gratuluję :)

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ