X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor daj trochę tej energii i siły :D

Felicity ja ostatnio mam zachcianki też :| chyba gorsze niż w I trymestrze bo teraz mogę wszystko jeść ....

Ja idę się zważyć zobaczę ile przytyłam znowu ......

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakryczna noc za mną, biodra nie dawały zasnąć na dłużej, całą noc się przewalałam z boku na bok :(

Ja z jednej strony też już chciałabym koniec ciąży, ale z drugiej zależy mi, żeby wytrwać do stycznia. Zresztą na razie nic nie zapowiada wcześniejszego rozwiązania. Dla mnie to też mega stresujący czas, nie tylko sama ciąża ale i problemy, które się pojawiły w międzyczasie, zamiast skupiać się na sobie i dziecku zamartwiam się jeszcze tamtymi sprawami. Modlę się, żeby to się nie odbiło na małym.

Nocne podjadanie zdarza mi się teraz dużo rzadziej niż wcześniej, i godziny się przesunęły-z 4:30-5:00 tak na 6:00-7-00. Nie przejmowałam się tym wcale bo skoro organizm się tego domagał, to znaczy,że tego potrzebował, a może raczej dziecko :) Teraz bardziej niepokoi mnie, że czasem mam naprawdę długą nocną przerwę w jedzeniu i głód nie wygania mnie rano z łóżka ;)

O sesji brzuszkowej też myślę, tylko chcieliśmy tak kameralnie w domu żeby mieć po prostu pamiatkę, ale przemeblowujemy się i w każdym kącie coś stoi. No i nie ma warunków, może w okolicach świąt się z tym uporamy. A kupiłam już kredki do malowania ciała z myślą o sesji ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 wrote:
    Vincaminor daj trochę tej energii i siły :D
    Chętnie bym się podzieliła, bo czasem mnie roznosi :D

Magdalena83 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja się wyłamię - nie chcę, żeby ciąża się kończyła. ;) Jednocześnie nie mogę się doczekać, aż przytulę Synka. Ciężko obie te myśli pogodzić. :D

też tak mam :)

vincaminor lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się zabrałam za pakowanie i zgłupiałam co dla młodego wziąć do szpitala wrrrr bo ubranka trzeba swoje, jakieś takie wszystko duże mi się wydaje....jeju żeby ludzie mieli takie dylematy to świat byłby piękniejszy :)

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    a ja się zabrałam za pakowanie i zgłupiałam co dla młodego wziąć do szpitala wrrrr bo ubranka trzeba swoje, jakieś takie wszystko duże mi się wydaje....jeju żeby ludzie mieli takie dylematy to świat byłby piękniejszy :)

U nas nie można a raczej nie radzą mieć swoich ubranek dla maluszka bo jak biorą na kąpiel nie patrzą czyje to ubranko tylko wrzucają wszystko do jednego wora i często ubranka najnormalniej w świecie już nie wracają. Jedynie na wyjście trzeba zabrać. Ale kontrolnie i tak wezmę jakieś body i pajaca z tych które dostałam po dzieciach znajomych w razie jakiejś np. " kupkowej" awarii. :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor ah ty potrafisz człowieka pocieszyć :D jedyny moment kiedy się cieszę z diety cukrzycowej-jak ludzie mówią oo tylko brzuszek ci urosl i to mało. A ja sobie stoję z moimi 5 kg na plusie mimo że młody przekroczył już dwa:D

vincaminor lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku to się ciesz że tylko 5 kg masz na plusie u mnie już 12 :P
    AŚ_KA u mnie w szpitalu też tak jest że ciuszki dla dziecka mają być tylko i wyłącznie w dniu wyjścia ze szpitala tak to dają swoje :)

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Pchełki ? wie ktoś coś?

bbe73a0022.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze nie dała znać. :( kto wie może już tuli dzidziulka do swojej piersi ;)

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczelyscie odczuwac skurcze? Bo u mnie od 3 dni cos dziwnego czuje, nie bardzo boli, raczej cos jak kamien w brzuchu, ale brzuch przy tym nie twardnieje. Chyba ze to dzidzia sie kotluje i takie mam uczucie. No niby moga sie na tym etapie pojawiac skurcze bo macica w koncu cwiczy.
    No i ja nie potrafe tego policzyc, kiedys tez lekarz sie pytal ile razy sie napina brzuch. Mi sie napinsl i taki byl i juz przez jakis czas.
    Jak tak dalej pojdzie to urodze i nie bede wiedziala jak skurcze rozroznic...:-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy skurczu brzuch cały twardy jest.. ja nienawidzę jak mnie złapie jak stoję, a nie daj Boże jak mam choć trochę pełny pęcherz.. momentalnie zgina mnie w pół i nigdy nie wiem czy zdąże do wc dolecieć :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też ciekawa jestem co u Pchełki, na fb ją wywoływałam, ale cisza.. może już po jest? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EDIT nie cisza, niech się mamusia pochwali :D GRATULACJE Pchełka :)

tygrys73, FasUla, grosz_ek, vincaminor lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka?! Wow!!! A aaaa gratki!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na photo :))

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka jaki doświadczona mama wiedziała wczoraj co sie szykuje;) gratuluje! I czekam na wieści:)

agulineczka lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Pchełka :)

bbe73a0022.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak :-) GRATULACJE Pchełka! :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka, fajnie że jesteś już po :) gratuluję :)

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ