X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponieważ trudno was nadrobić od początku:) które z was były na usg?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, Ty ambitna bestio :-P dolaczy do nas tez Mordeczka mam nadzieje,bo dzis 2krechy ujrzala :-D

Morwa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć dziewczyny :) po 9 miesiącach na forum i 15 cyklach starań ujrzałam 2 kreseczki :) i chciałabym do was dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko :) termin według ostatniej @ wypada mi na 23 stycznia ale jak będzie czas pokaże ;) jestem dobrej myśli chociaż jeszcze nie robiłam bety, ale wszystko przede mną jak to się mówi :)

witamy :* gratulacje. dlugo musieliscie czekać ale ważne ze w koncu sie udalo :)
    Izoleccc wrote:
    Hej,
    wykreślcie mnie proszę z listy- ciąża biochemiczna.
    Wczoraj zaczęłąm nowy cykl.
    Mocno trzymam kciuki za każdą z was :)

Tak mi przykro :( Nie moge w to uwierzyć ;( Trzymam kciuki za kolejne staranka

Kourtney lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Na zaproszenie mojej kochanej Vuko postanowiłam się odezwać ;) Dzisiaj zobaczyłam swoje upragnione dwie kreseczki ;)
    Mam 23 latka od niecałego roku szczęśliwa mężatka przewidywany termin porodu to 21.01 :) 10 dni przed moimi urodzinkami :) No a dzisiaj mój mężny dostał spóźniony prezent urodzinowy które miał 13.05 :D

Vuko, Beatrice, tygrys73, Morwa, monika_89, Aprilia lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Morwa, Ty ambitna bestio :-P dolaczy do nas tez Mordeczka mam nadzieje,bo dzis 2krechy ujrzala :-D
    widziałam też że converse90 juz po becie więc tez pewnie niedługo dołączy :)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 witaj, jasne ze mozesz dolaczyc. na ktory styczen ci wychodzi termin?
    Trzymam mocno kciuki i werze ze bedzie wszystko dobrze

My wracamy z nad morza :)
    Dzisiaj rano przywitaly mnie pierwsze mdlosci :)

Arizona_R nam tez szybko sie udalo. w 1cyklu starań

Monika34 ja bylam na usg ale bylo widac tylko pecherzyk. Teraz ide w piatek na kolejne z nadzieją ze zobacze już <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:08

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, na pewno :-)
    Mordeczka, witaj wsrod szczesliwych Styczniowek! :-*

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tak szybko piszecie, że widzę wszystkich postów ja byłam na dawce 0,25 i 50mg co 2 dzień ja na letroxie ale to samo zrobiłam tsh zaraz po teście jak pisałam w kolejnym poście szybko poszło w górę ...zwiększono mi na 75 i 50 co 2 dzień ale ft4 wtedy skoczyło do górnej granicy i dokładnie po wczorajszej konsultacji z endo mam 50 codziennie i dwa dni w tyg 75.
    Ja szybko wykryłam Hashimoto , jeszcze jak hormony były w normie - lekarz powiedział ,że najprawdopodobniej dopiero co się uaktywnila. Zaczynałam z tsh 2,9, na to dostałam Euthoryx 25. Po 6 tyg zeszło do 2 więc lekarz zwiększył dawkę do 37,5 . Zrobiłam kolejne badanie po kolejnych 6 tygodniach to zeszło tsh do 1,5 więc zapytałam lekarza czy mogę dorzucić jeszcze 1/4 tabletki. Pozwolił, czyli moja dawka wynosiła dokładnie 56,25, na niej zeszła do tsh 1. Jak zobaczyłam dwie kreski to sama zwiększyła dawkę do 75. Jutro zbadam tsh i ft4 a w czwartek na wizytę . Raczej nic się nie stanie do czwartku bo i tak zwiększyła dawkę. A w czwartek oceni to lekarz ;)

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dzień dobry ;) Na zaproszenie mojej kochanej Vuko postanowiłam się odezwać ;) Dzisiaj zobaczyłam swoje upragnione dwie kreseczki ;)
    Mam 23 latka od niecałego roku szczęśliwa mężatka przewidywany termin porodu to 21.01 :) 10 dni przed moimi urodzinkami :) No a dzisiaj mój mężny dostał spóźniony prezent urodzinowy które miał 13.05 :D

Gratulacje :* czytalam i kibicowalam wam na ovu :* I czekalam wlasnie kiedy sie u nas odezwiesz :)

Mordeczka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Monika34 witaj, jasne ze mozesz dolaczyc. na ktory styczen ci wychodzi termin?
    Trzymam mocno kciuki i werze ze bedzie wszystko dobrze

My wracamy z nad morza :)
    Dzisiaj rano przywitaly mnie pierwsze mdlosci :)

Arizona_R nam tez szybko sie udalo. w 1cyklu starań

Monika34 ja bylam na usg ale bylo widac tylko pecherzyk. Teraz ide w piatek na kolejne z nadzieją ze zobacze już <3
    nie wiem nie liczyłam tego jeszcze w czwartekbył 5 tydz 3 dzien z bijacym serduszkiem. Nie obliczłam tego bo boję się, że się nie uda

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem i Was nie opuszczę aż do porodu :D

Beatrice, Morwa, monika_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    nie wiem nie liczyłam tego jeszcze w czwartekbył 5 tydz 3 dzien z bijacym serduszkiem. Nie obliczłam tego bo boję się, że się nie uda

uda sie! :* a jakie mialas wartosci bety? bo pisalas cos ze slabe. Kiedy masz jakas nastepna wizyte, kontrole u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:13

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze stycznia pochodzę i w styczniu urodzę :D dołączam za moimi znajomymi Vuko i Mordeczką. Termin porodu najprawdopodobniej 4 stycznia. Tak jak Mordeczka mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża a udało się w 6 cs :D witam styczniowe mamy ;) moja dzidzia jakoś w czwartek.miała 7mm i bijące serduszko. Zaczynamy ósmy tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:14

Beatrice, Vuko, Flakonik, lucy1983, Mordeczka lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Jestem jestem i Was nie opuszczę aż do porodu :D

Mamy nadzieje :) Nie wypuszczamy juz z tego wątku :D

Flakonik, Mordeczka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie zaparze rumoanku na te wzdecia. Fajnie,ze nas przybywa! :-D

Arizona_R lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ze stycznia pochodzę i w styczniu urodzę :D dołączam za moimi znajomymi Vuko i Mordeczką. Termin porodu najprawdopodobniej 4 stycznia. Tak jak Mordeczka mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża a udało się w 6 cs :D witam styczniowe mamy ;)

witamy :* Gratulacje :) ale super tyle was nagle dołącza :D

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ponieważ trudno was nadrobić od początku:) które z was były na usg?

Ja byłam, wg kalendarza belly w 2gim dniu 7mego tygodnia, czyli w czwartek. Widziałam fasolkę, rozmiarowo 6 tydzień - 2,7 mm, serducho biło! :D

Witam wszystkie nowe styczniówki! :)

Beatrice, Morwa, anulka557, Flakonik, Arizona_R lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys nareszcie :-* ukrywalas sie podstepnie :-P

tygrys73 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko ja mam wzdęcia po duphastonie :/ aa i nie wiedziałam o tym watku :p i mdłości i bolące cycki i brzuch mnie kluje i zmęczona jestem i w ogóle :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:18

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, mam termin dzien po Tobie wg OM. Zobaczymy jak to wyjdzie we wt nq usg :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ