X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponieważ trudno was nadrobić od początku:) które z was były na usg?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, Ty ambitna bestio :-P dolaczy do nas tez Mordeczka mam nadzieje,bo dzis 2krechy ujrzala :-D

Morwa lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć dziewczyny :) po 9 miesiącach na forum i 15 cyklach starań ujrzałam 2 kreseczki :) i chciałabym do was dołączyć jeśli nie macie nic przeciwko :) termin według ostatniej @ wypada mi na 23 stycznia ale jak będzie czas pokaże ;) jestem dobrej myśli chociaż jeszcze nie robiłam bety, ale wszystko przede mną jak to się mówi :)

witamy :* gratulacje. dlugo musieliscie czekać ale ważne ze w koncu sie udalo :)
    Izoleccc wrote:
    Hej,
    wykreślcie mnie proszę z listy- ciąża biochemiczna.
    Wczoraj zaczęłąm nowy cykl.
    Mocno trzymam kciuki za każdą z was :)

Tak mi przykro :( Nie moge w to uwierzyć ;( Trzymam kciuki za kolejne staranka

Kourtney lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Na zaproszenie mojej kochanej Vuko postanowiłam się odezwać ;) Dzisiaj zobaczyłam swoje upragnione dwie kreseczki ;)
    Mam 23 latka od niecałego roku szczęśliwa mężatka przewidywany termin porodu to 21.01 :) 10 dni przed moimi urodzinkami :) No a dzisiaj mój mężny dostał spóźniony prezent urodzinowy które miał 13.05 :D

Vuko, Beatrice, tygrys73, Morwa, monika_89, Aprilia lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Morwa, Ty ambitna bestio :-P dolaczy do nas tez Mordeczka mam nadzieje,bo dzis 2krechy ujrzala :-D
    widziałam też że converse90 juz po becie więc tez pewnie niedługo dołączy :)

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 witaj, jasne ze mozesz dolaczyc. na ktory styczen ci wychodzi termin?
    Trzymam mocno kciuki i werze ze bedzie wszystko dobrze

My wracamy z nad morza :)
    Dzisiaj rano przywitaly mnie pierwsze mdlosci :)

Arizona_R nam tez szybko sie udalo. w 1cyklu starań

Monika34 ja bylam na usg ale bylo widac tylko pecherzyk. Teraz ide w piatek na kolejne z nadzieją ze zobacze już <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:08

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, na pewno :-)
    Mordeczka, witaj wsrod szczesliwych Styczniowek! :-*

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    tak szybko piszecie, że widzę wszystkich postów ja byłam na dawce 0,25 i 50mg co 2 dzień ja na letroxie ale to samo zrobiłam tsh zaraz po teście jak pisałam w kolejnym poście szybko poszło w górę ...zwiększono mi na 75 i 50 co 2 dzień ale ft4 wtedy skoczyło do górnej granicy i dokładnie po wczorajszej konsultacji z endo mam 50 codziennie i dwa dni w tyg 75.
    Ja szybko wykryłam Hashimoto , jeszcze jak hormony były w normie - lekarz powiedział ,że najprawdopodobniej dopiero co się uaktywnila. Zaczynałam z tsh 2,9, na to dostałam Euthoryx 25. Po 6 tyg zeszło do 2 więc lekarz zwiększył dawkę do 37,5 . Zrobiłam kolejne badanie po kolejnych 6 tygodniach to zeszło tsh do 1,5 więc zapytałam lekarza czy mogę dorzucić jeszcze 1/4 tabletki. Pozwolił, czyli moja dawka wynosiła dokładnie 56,25, na niej zeszła do tsh 1. Jak zobaczyłam dwie kreski to sama zwiększyła dawkę do 75. Jutro zbadam tsh i ft4 a w czwartek na wizytę . Raczej nic się nie stanie do czwartku bo i tak zwiększyła dawkę. A w czwartek oceni to lekarz ;)

Monika34 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Dzień dobry ;) Na zaproszenie mojej kochanej Vuko postanowiłam się odezwać ;) Dzisiaj zobaczyłam swoje upragnione dwie kreseczki ;)
    Mam 23 latka od niecałego roku szczęśliwa mężatka przewidywany termin porodu to 21.01 :) 10 dni przed moimi urodzinkami :) No a dzisiaj mój mężny dostał spóźniony prezent urodzinowy które miał 13.05 :D

Gratulacje :* czytalam i kibicowalam wam na ovu :* I czekalam wlasnie kiedy sie u nas odezwiesz :)

Mordeczka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    Monika34 witaj, jasne ze mozesz dolaczyc. na ktory styczen ci wychodzi termin?
    Trzymam mocno kciuki i werze ze bedzie wszystko dobrze

My wracamy z nad morza :)
    Dzisiaj rano przywitaly mnie pierwsze mdlosci :)

Arizona_R nam tez szybko sie udalo. w 1cyklu starań

Monika34 ja bylam na usg ale bylo widac tylko pecherzyk. Teraz ide w piatek na kolejne z nadzieją ze zobacze już <3
    nie wiem nie liczyłam tego jeszcze w czwartekbył 5 tydz 3 dzien z bijacym serduszkiem. Nie obliczłam tego bo boję się, że się nie uda

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem i Was nie opuszczę aż do porodu :D

Beatrice, Morwa, monika_89 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    nie wiem nie liczyłam tego jeszcze w czwartekbył 5 tydz 3 dzien z bijacym serduszkiem. Nie obliczłam tego bo boję się, że się nie uda

uda sie! :* a jakie mialas wartosci bety? bo pisalas cos ze slabe. Kiedy masz jakas nastepna wizyte, kontrole u lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:13

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze stycznia pochodzę i w styczniu urodzę :D dołączam za moimi znajomymi Vuko i Mordeczką. Termin porodu najprawdopodobniej 4 stycznia. Tak jak Mordeczka mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża a udało się w 6 cs :D witam styczniowe mamy ;) moja dzidzia jakoś w czwartek.miała 7mm i bijące serduszko. Zaczynamy ósmy tydzień ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:14

Beatrice, Vuko, Flakonik, lucy1983, Mordeczka lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Jestem jestem i Was nie opuszczę aż do porodu :D

Mamy nadzieje :) Nie wypuszczamy juz z tego wątku :D

Flakonik, Mordeczka, Kourtney lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie zaparze rumoanku na te wzdecia. Fajnie,ze nas przybywa! :-D

Arizona_R lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Ze stycznia pochodzę i w styczniu urodzę :D dołączam za moimi znajomymi Vuko i Mordeczką. Termin porodu najprawdopodobniej 4 stycznia. Tak jak Mordeczka mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża a udało się w 6 cs :D witam styczniowe mamy ;)

witamy :* Gratulacje :) ale super tyle was nagle dołącza :D

Flakonik, Kourtney lubią tę wiadomość

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ponieważ trudno was nadrobić od początku:) które z was były na usg?

Ja byłam, wg kalendarza belly w 2gim dniu 7mego tygodnia, czyli w czwartek. Widziałam fasolkę, rozmiarowo 6 tydzień - 2,7 mm, serducho biło! :D

Witam wszystkie nowe styczniówki! :)

Beatrice, Morwa, anulka557, Flakonik, Arizona_R lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys nareszcie :-* ukrywalas sie podstepnie :-P

tygrys73 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko ja mam wzdęcia po duphastonie :/ aa i nie wiedziałam o tym watku :p i mdłości i bolące cycki i brzuch mnie kluje i zmęczona jestem i w ogóle :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 15:18

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, mam termin dzien po Tobie wg OM. Zobaczymy jak to wyjdzie we wt nq usg :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ