X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro robimy wstępne rozeznanie w celu zapoznania się, w końcu przez 9mc będziemy z sobą obcować:)
    mam 29 lat, staramy się od dwóch lat, to był nasz pierwszy cykl stymulowany
    planujemy ślub na czerwiec następnego roku, mamy nadzieje, że połączony z chrzcinami:)

Beatrice, naali13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie chyba przeraża jakakolwiek dolegliwość...boję że za szybko się udało, nawet usłyszałam taki tekst w swoją stronę (a nie podejrzewam ani grama złośliwości w tym)że naprawdę szybko mi się udało i, że teraz mam nie robić nic co mogłoby w jakikolwiek sposób zaszkodzić

przez te wzdęcia/gazy to głównie wieczorami pobolewa mnie brzuch

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie często ciągnie w podbrzuszu. Podobno to normalne. :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak skaczę z wątku na wątek i widzę, że odpisuje Ci na dwóch:)
    skoro normalne to muszę przyjąć to do wiadomości!
    teściowa pojechała a ja wyjadam bakalie z jej ciasta

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z racji tego, że wiekowo nasze ciąże są zbliżone chciałam się dopytać czy występuje u Ciebie śluz? U mnie jest raz mleczny raz przezroczysty, raczej nie rozciągliwy ale na pewno nie gęsty

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuuu bakalie haha :)) ja z mężem jesteśmy razem 6,5 roku, ślub wzięliśmy 16.08.2014 :) rodziców mamy młodych, po 40, mój tata jedynie w tym roku konczy 55:) ale nie wygląda i nie czuje sie na tyle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:06

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Dziewczyny,ale produkujecie :-P. Eneska,tak, do lemarza we wtorek ide. Wrocilam do domu i zamierzam odpoczywac do wieczorka. Lezymy z psem na kanapie ;-) ma razem ok. 7 lat bez slubu ;-)

eneska lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    ja też mam problemy z tarczyca i od razu mi wzrosło dużo w górę ale dostałam bardzo dużą dawkę i musiłam odrobine zmniejszyć, z prolaktyna tez mam problem i jestem na bromergonie
    Euthoryx bierzesz ? Jaką masz teraz dawkę? Dużo Ci skoczylo to tsh ? Z jakiego na jakie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajnik mnie kuje (dziwnie tak, pulsacyjnie) a tak w ogóle to myślę o drzemce

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Kurde, Dziewczyny,ale produkujecie :-P. Eneska,tak, do lemarza we wtorek ide. Wrocilam do domu i zamierzam odpoczywac do wieczorka. Lezymy z psem na kanapie ;-) ma razem ok. 7 lat bez slubu ;-)
    Ja tez mam zamiar sie załapać do lekarza na wtorek, jutro będę dzwonić. Bez dwóch zdań dopadł mnie jakiś grzybek, wiec trzeba działać.

Vuko lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,mowilas juz mezulkowi? :-)

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a my jesteśmy 7,5 roku razem, 6 lat po ślubie :)
    gazy też mnie męczą, wzdęcia ehh
    tarczyce bede badać za tydzień w piątek (mam hashimoto) i akurat na wizyte bede miała wynik, niecały miesiąc temu miałam 0,6 wiec mysle ze koło 1 powinno być teraz
    kochana ja mialam 1,2 przez pol roku ciagle bedac na lekach i w 4 tyg nagle skoczyla na 4,7 , ona leci łeb na szyje ja też mam Hashimoto a obecnie leczę się na niedoczynność dlatego radzę Ci szybcej ją zbadać

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona_R wrote:
    Witajcie...przeglądałam forum co by znaleźć miejsce dla siebie. Idealnie pasuje mi ten wątek. Planowany termin to 23.01.2016r.
    Rozejrzałam się już trochę i gdzie nie gdzie plącze się tu kilka znajomych "twarzy"
    Podpiszę się pod wątkiem "brzuch"...zanim zaokrągli mi się ciążowy brzuszek to przytyje pewnie ze dwa razy nie ciążowo...

witaj Arizona wśród nas :)
    Viki wrote:
    Jakiś wyż demograficzny idzie. Jest nas bardzo dużo:)

Ja mam taką ciekawą pracę - projektuje kosmetyki- chemicznie i graficznie. Cały dzień mam zabawę:) Nie zdradzę w jakiej firmie, ale mogę pomóc w wyborze najbezpieczniejszych i najskuteczniejszych po składzie. Więc jak ktoś chce coś wiedzieć to pisać:)

Ale masz mega fajną prace. A co myslisz o bio oil na rozstepy? duzo osob poleca ale tez duzo osob mowi ze przereklamowane

Liskova wrote:
    Cześć, można dołączyć? :)

Na ten moment tp 22.01.2016 :)

Jasne, że możesz. Miło ze do nas dolaczasz :)

karolinka1992 wrote:
    Witam serdecznie :) Mogę się przyłączyć ? Termin 27 styczeń :) od razu mam pytanie :) Czy mogę brać te witaminy i osobno też folik ?
    http://www.doz.pl/apteka/p109383-Ambio_witaminy_A-Z_tabletki_60_szt
    Pytam bo w tym jest już kwas foliowy i czy nie za dużo go będzie?

karolinka witaj kochana :* gratulacje :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku w lipcu skończę 25 lat , mąż w tym roku skończył 29 lat . Tak jak pisałam wcześniej w 15 cyklu starań nam się udało :) starania o pierwsze dziecko. Rodzice męża są po 50(nie mają wnuków) a moja mama skończyła w tym roku 60 lat(ma wnuka i wnuczke). Mój tato umarł kilka lat temu na raka.

Beatrice lubi tę wiadomość

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Euthoryx bierzesz ? Jaką masz teraz dawkę? Dużo Ci skoczylo to tsh ? Z jakiego na jakie ?
    tak szybko piszecie, że widzę wszystkich postów ja byłam na dawce 0,25 i 50mg co 2 dzień ja na letroxie ale to samo zrobiłam tsh zaraz po teście jak pisałam w kolejnym poście szybko poszło w górę ...zwiększono mi na 75 i 50 co 2 dzień ale ft4 wtedy skoczyło do górnej granicy i dokładnie po wczorajszej konsultacji z endo mam 50 codziennie i dwa dni w tyg 75.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:01

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama 57,moj tato 65 (ale daja mu wszyscy 10mniej :-P) rodzice mojego lubego oboje kolo 55. Zero wnukow, wiec bedziemy pierwsi :-D

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Morwa,mowilas juz mezulkowi? :-)
    No mówiłam dzisiaj :) ucieszył się I powiedział ,że wiedział że tak będzie. To miałbyc ostatni nasz miesiąc starań( wyproszony przez męża) potem miała być przerwa , bo chciałam zająć się sobą, trochę schudnąć i takie tam . No i mąż dzisiaj do mnie z tekstem "kochanie Tobie to tylko wyzwanie rzucić i już na podium po co wcześniej robiliśmy to na luzie" haha ja tam się cieszę ,że się udało a jak to już nie ma znaczenia ;)

Vuko lubi tę wiadomość

‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ