X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, dobra, postaram się wyluzować :) Dobrze, że M. jest trochę mądrzejszy ode mnie i mnie stopuje :)

Kamila, to młodą mamę masz :) A kiedy ślubowaliście?

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;) Ja nie mierzę temperatury odkąd zrobiłam test. ;) Tak się dzisiaj wystraszyłam. Rano po kąpieli miałam wrażenie jakby przestały boleć mnie sutki! :( Na szczęście ból nabiera mocy i już je odczuwam... Taki stres... :(

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hej. ;) Ja nie mierzę temperatury odkąd zrobiłam test. ;) Tak się dzisiaj wystraszyłam. Rano po kąpieli miałam wrażenie jakby przestały boleć mnie sutki! :( Na szczęście ból nabiera mocy i już je odczuwam... Taki stres... :(
    ja miałam tak wczoraj, przez cały dzień żadnych objawów. Niczego. Wieczorem wróciły.
    Liskova wrote:
    Vuko, dobra, postaram się wyluzować :) Dobrze, że M. jest trochę mądrzejszy ode mnie i mnie stopuje :)

Kamila, to młodą mamę masz :) A kiedy ślubowaliście?
    3 lata temu (minie dokładnie w sierpniu) :)

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś. Tak się zestresowałam. ;) Kazałam fasolce już nie straszyć mamusi. ;)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już ładny staż, my młodziaki pod tym względem, bo za nami dopiero 8 m-cy :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czyli to jednak może się zdarzyć i to nic takiego...

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu za dwa tygodnie mamy pierwszą rocznicę ślubu. A razem od 7 lat. ;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    No to już ładny staż, my młodziaki pod tym względem, bo za nami dopiero 8 m-cy :)
    :):):)
    Gumisia wrote:
    Masakra jakaś. Tak się zestresowałam. ;) Kazałam fasolce już nie straszyć mamusi. ;)
    To jest straszne...nie ma co!!
    Ja ze strachu wczoraj byłam gotowa jechać na kolejną betę HCG, ale się powstrzymałam. 19 maja idę do lekarza więc muszę wytrzymać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Mu za dwa tygodnie mamy pierwszą rocznicę ślubu. A razem od 7 lat. ;)
    My też za dwa tygodnie rocznica ślubu :D

A mnie dziewczyny trochę przestraszyłyście :( wszystkie mówicie tutaj o obolałych piersiach i sutkach a u mnie nic nie boli :( boję się że to zły znak a wizyta u gin dopiero 1 czerwca

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    My też za dwa tygodnie rocznica ślubu :D

A mnie dziewczyny trochę przestraszyłyście :( wszystkie mówicie tutaj o obolałych piersiach i sutkach a u mnie nic nie boli :( boję się że to zły znak a wizyta u gin dopiero 1 czerwca
    my tez razem 7 lat:)

lucy1983 lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6 rok leci :)

Kamila8k, lucy1983 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi cyckami...dziewczyny a może przesadzamy, mówię o sobie również, doszukuje się wszystkiego i już myślę o kolejnej becie (poprzednia była jeszcze niziutka ale przyrost był ok)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za 3 tygodnie druga rocznica ślubu:)
    Dziewczyny co jecie dobrego w ciazy? Zupełnie nie mam apetytu i planowanie obiadów to dla mnie mordęga ostatnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 11:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczyny! :) Ja od wczoraj chodzę z bardzo dobrym humorem, nie wiem, dlaczego :P Mam jakoś dużo energii. Właśnie zwlekłam się z łóżka - wczoraj grillowaliśmy prawie do 1 w nocy.
    FasUla, ja też mam tak z obiadami, że czasami to kompletnie nie wiem, co ugotować mężowi, bo ja na nic nie mam ochoty. Ale na szczęście rzadko się to zdarza. Na obiad to jemy różnie, ostatnio były pierogi z mięsem, niedawno fasolka po bretońsku, filet z łososia z patelni, jakieś tam ziemniaczki z piekarnika do tego... Dziś idziemy na obiad do teściów, wiec nie muszę się tym martwić :D A na jutro chyba zrobię filet z piersi kurczaka z ryżem i sosem gyros + surówka. A we wtorek będą tortille - zawsze robię sama, tzn. pierś z kurczaka, do tego sos czosnkowy, pomidor, sałata, kukurydza, cebulka (i co tam jeszcze wg uznania) - zawijam w placki i wrzucam do piekarnika na 10 min., przedtem posypuję startym serem. Ser się zapieka, a placki są super chrupiące:) Pycha, mój mąż to uwielbia:)

lucy1983, Beatrice lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wyluzujcie troszkę :) ten ciągły stres i zamartwianie się o objawy tylko mogą zaszkodzić Fasolkom :) Mnie prawie w ogóle nie bolą cycki a serduszko biło mocno i Kropeczka rośnie :) Nie każda kobieta ma objawy. Moja mama 3 ciąże przechodziła bezobjawowo i urodziła 3 zdrowych dzieci :)

U nas 1. rocznica w sierpniu od cywilnego i we wrześniu od kościelnego, a razem od 6 lat :) i ciągle zakochani jak wariaci :)

Fasula - ja dziś gotuję ogórkową, a na drugie pierś z indyka i sałatka z pomidora i awokado. Na razie mam ochotę zobaczymy później ile uda mi się zjeść...

Marta8880, Liskova lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie z innej beczki...czy Was tez tak męczą gazy? A jak już gdzieś jestem i nie mogę sobie pozwolić to mój brzuch przybiera rozmiar 5mc i boli strasznie

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 17 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam :D szczególne rano i przed spaniem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście nie męczą :D

lucy1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to różnie, czasami też mnie strasznie wydyma ale czasem jest spoko. Myślę że zależy to też od tego co się je :)
    Ja jestem nadal na diecie lekkostrawnej po moich przygodach z biegunką i wydaje mi się że jest trochę lepiej :)

Ale zobaczymy później, bo właśnie otworzyłam słoik z kiszonymi ogórkami... O rany, ale pyyyyszne ;)

Arizona_R lubi tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 17 maja 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z tych "gazujacych" ;-)wrocilam z dlugiego spaceru i juz brazowe plamienia ehhh :-\

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 100 101 102 103 104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ