X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla szyjka tak wysoko dziś, że pół ręki mi tam włożył;/ Zamknięta i twarda.
    Do tego mała sie nagle z dnia na dzień obróciła pośladkowo- tak jakby chciała powiedzieć- że tam jeszcze posiedzi.

Mówi, że zdążymy. A jakby co to lepiej dla mnie jak się zacznie bo bez kolejki mnie zrobią i będzie po wszystkim.

No nic jeszcze 2 tygodnie...

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Viki to zalapiesz sie na sylwestra nawet:) ale dosc pozno masz chyba date cc, tzn to dobrze, ale ciekawe czy do tej pory bedziesz miec calkiem spokoj, Twoj gin uwaza, ze obedzie sie bez niespodzianek?
    Teraz tną po skończonym 39 tyg.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie wiedzialam;) to znaczy ze generalnie zaklada sie ze spokojnie do 39 powinno sie donosic? mam nadzieje, ze u mnie w takim razie tez sie uda:) w poniedzialek ide na usg, ciekawe czy moj synek tez obrocony czy siedzi grzecznie i ile wazy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jakbym miała pewne cc to i bym mogła nawet przenosić, rybka by mi była :P
    no ale u mnie jak nic sn, jeszcze ta jego waga... od poniedziałku zaczynam jechać z koksem :P akurat okna musze pomyć, chate ogarnąć.. :D

Summerka lubi tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexparis gratuluję synusia! :)

Felicty ja jeżdżę jak musze, ale generalnie jak mam meża w domu to jego biorę jako kierowcę. To akuray nie o skurcze u mnie chodzi ale brzuch przeszkadza w kręceniu :P

Viki ładna waga :) w szkoku jestem, że jeszcze miała miejsce finkąć

styczniówki zaczęły sie sypać, ale twardo trzymam sie do stycznia :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki cieszę się, że nie jestem sama :D Ja mam się stawić 04.01 o 7:00 rano:) Też mówili, że będzie wtedy spokój na oddziale.

• Viki Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ale gin jak się zdziwił. Ale no cóż. Może tak jednorazowo i wróci na miejsce...

Miałam nieprzyjemną sytuacje wczoraj wieczorkiem. Mąż mi wróciła pijany ze spotkania wigilijnego. Pokłóciliśmy się. Eh. Padło kilka złych słów. I w nocy spałam sama i mała tak się wierciła intensywnie całą noc. Obawiam się, że fikła teraz przez skurcze z nerwów.

Sama już nie wiem.

Bo o nic nie chodzi tylko ta główka pod żebrami... boli.:(

km5stv73cogtpx8e.png

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niefajnie, że mąż ci się upił jak za chwilę możesz urodzić:/ Mój tak sączy po trosze winka czasami, ale dosłownie ociupinę, no bo jakby się potem czuł gdybym zaczęła rodzić a on upity? pomijając że nie miałby mnie kto zawieźć

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ma zakaz picia od początku grudnia. W sensie jedno piwo czy tam kieliszek wina od czasu do czasu ok, ale z konkretnymi imprezami koniec. Też bym się wkurzyła na Twoim miejscu

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, trzy razy juz lezalam w szpitalu przez zagrozenie przedwczesnym.porodem, ostatnio wyszlam w pn w ubieglym tygodniu. Teraz donoszona, to inne atrakcje sie pojawily. Za dlugie te ciaze, nie sadzicie?;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, oj tez bym sie wkurzyla. Moj maz dzielnie trwa na posterunku, ale jak ostatnio mial nocke, to w razie czego liczylam na tate w pogotowiu. Nastepnego dnia sie okazalo, ze tata zapomnial o dyzurze i poszedl z kolega na piwo. Dobrze, ze dowiedzialam sie po fakcie, bo ze stresu bym sie chyba zajechala.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj..u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:38

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena00 wrote:
    Ja dzis bylam na wizycie i okazuje sie ze ten wodnisty sluz tez jest zapowiedzia porodu ... ze tak jakby "sie zbliza ogromnymi krokami" aczkolwiek wody czysto porodowe zazwyczaj maja mentny kolor rozowy , brazowawy.. Ja czekam ;-) .... Moj maly dzis uciekal przed badaniem co mialam smiechu..jak lekarz w lewo to on w prawo jak lekarz w prawo to ten w lewo :D

Niekoniecznie, u mnie byly poprostu bezbarwne jak woda

Summerka lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety ! Ja dzis w domowym pogotowiu bo wieczorem odszedl mi czop...jednak zadnych innych objawow porodowych nie mam .. W internecie pisze ze moze odejsc nawet 2 tyg przed porodem... a moze porod zaczac sie w dobie od odejscia. Zadzwonilam do poloznej ale powiedziala ze jesli wody nie odeszly ani nie mam skurczy to nie musze przyjezdzac...wiec czekam .

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z początkiem 39tc...jeju jak ten czas leci... 14dni do tp...
    MASAKRA..

Milena no ciekawe jak to sie u Ciebie rozwinie :)

monika_89, Beatrice lubią tę wiadomość

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej koleżance jak odszedł czop to dziecko było na świecie po 24 godzinach. Dieta szpitalna mimo że dojadam wychodzi mi na dobre. Dziś na ważenia okazało się ze znowu schudłam. Na plusie mam na ten moment 4 kg.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudniowkach sa dziewczyny, ktorym czop odszedl nawet kilka tygodni przed porodem, chyba nie ma reguly.

Ja po obchodzie i badaniu, wyniki lepsze, rozwarcie na palwc. Po badaniu troche krwawie, ale to ponoc normalne. Marzy mi sie spacer, uciekne oknem :-D

dqprj44jo5rhodwq.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz będę mieć ktg. Nie lubię tego strasznie ciężko jest mi wylezec bez ruchu.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

dziś i alexa urodziła, jej mąż się pochwalił :)

ja jeszcze 2 dni muszę się spiąć, chociaż nie chce! chciałabym jak najszybciej urodzić.. dziś przepakowałam torbę do mniejszej i dalej trochę luzu, aż do mnie nie podobne, o czymś musiałam zapomnieć :D

FasUla, Carmen1724 lubią tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka to już ewidentnie biedna. Tak się już ciężko jej ruszać.
    A tu jeszcze dwa tygodnie...

Od teraz ma zakaz picia na 20 lat. :p
    Sprząta właśnie i odpokutowuje.

Normalnie poród za porodem. Gratuluje!

monika_89, Kamila8k lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ