X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla z koktajlem położnych chodzi nie tyle o efekt placebo co przeczyszczenie. Olejek rycynowy czyści - pobudza do pracy jelita a te przy wzmożonej aktywności mogą przez to wywołać czynność skurczową macicy (min dlatego biegunka jest dla nas groźna ;)).
    Sok pomarańczowy to raczej dla smaku. No i ja slyszałam wersję z lampką szampana, podobno wzmacnia efekty :P

• Viki Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak mnie spojenie niemiłosiernie rwie. Normalnie nie da się wytrzymać;/
    Tez tak macie? W

W ogóle czuję ruchy w spojeniu łonowym jak mi się coś tam podnosi...
    Normalnie aż taaak nisko. To normalne?

Zostały mi 4 dni do porodu:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, mam to samo...;(

No wladnie, tu chodzi o wywołanie biegunki, ale ja bym nie ryzykowała, bo to nie zawsze działa, a jak mowila nam położna - chyba nie chcecie, zeby porod zastał Was na kiblu;)) nie mówiąc o tym, ze sama biegunka jest mega nieprzyjemna.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki! Uspokoilyscie mnie z tą toxo i listeria. Mam nauczkę na drugi raz żeby dokładnie patrzeć co jem.

Co do bólu to ja odczuwam przy poruszaniu się klucia w dole brzucha, tak jakby w pochwie ale bardziej jak cewka moczowa, nie wiem dokładnie co to :P dzisiaj wybrałam się na badania i przy okazji zakupy, ciekawe ile wytrzymam na nogach :P

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś będą kolejne bobaski sasasa :) rozkręcamy się na dobre :D

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny dzięki! Uspokoilyscie mnie z tą toxo i listeria. Mam nauczkę na drugi raz żeby dokładnie patrzeć co jem.

Co do bólu to ja odczuwam przy poruszaniu się klucia w dole brzucha, tak jakby w pochwie ale bardziej jak cewka moczowa, nie wiem dokładnie co to :P dzisiaj wybrałam się na badania i przy okazji zakupy, ciekawe ile wytrzymam na nogach :P

Ja mam tak samo z tymi kłuciami. Nie są codziennie ale czuję jakby mi ktoś igłę wsadzał do szyjki.. Może nasze Bąbelki gmerają nam tam paluszkami? xD

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    dziś będą kolejne bobaski sasasa :) rozkręcamy się na dobre :D

rozpakowujesz się ? ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    rozpakowujesz się ? ;)
    nie ja :D Felicity wody odeszły, 6 cm miała rozwarcia jak pisała, Giannaa też pojechała ze skurczami do szpitala :) ja czekam do Nowego Roku! :D zmieniłam plany, tyle siedział to go 2 dni nie zbawią :P

Kamila8k, FasUla, Giannaa, natasza666, Vuko lubią tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozkręcamy się. :)
    Dzień dobry wszystkim. :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mimo wszystko nadal we dwie.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    nie ja :D Felicity wody odeszły, 6 cm miała rozwarcia jak pisała, Giannaa też pojechała ze skurczami do szpitala :) ja czekam do Nowego Roku! :D zmieniłam plany, tyle siedział to go 2 dni nie zbawią :P

aaaaa to nie wiedziałam :)

Ania jak teraz chcesz, żeby posiedział to wylezie hi hi hi hi ;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady co Ty, on za cholere nie wylezie :P czuje, że bede go wykurzać 18 stycznia :/

mala_lady lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki za dziewczyny! ja mialam dzis w nocy nieprzyjmne i bolesne skurcze ale przeszlo, wiec byl falszywy alarm;) takze tez czekam do nowego roku:)

Giannaa lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mialam Wam pisac, ze tu w szpitalu sypia sie dzieci w ostatnich dniach jak nigdy, az polozne sie smieja, ze ludzie dla 500 zl sie wzieli do roboty ;-)
    Napisalam opis porodu, ale skasowal mi sie, na telefonie ciezko. Ogolnie mamy sie dobrze, ale maly zalapal infekcje, ma podwyzszone crp i bierze antybiotyk. Takze wyjdziemy po Nowym Roku.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Felicity-trzymam kciuki :) oby było szybko i bezboleśnie :)

A ja już powoli staję na nogi. Wczoraj wieczorem już była kąpiel a teraz zrobiłam sobie mały spacerek po korytarzu. Dominik właśnie sobie śpi. Ale jak mu się coś nie podoba to głośno protestuje ;) A nie lubi jak się przy nim coś majstruje-przekłada, ubiera ;) Od początku pokazuje co myśli ;) Karmienia jeszcze się uczymy bo po cesarce na leżąco jest trochę trudniej, ale wkrótce nadrobimy :)
    PS. Czekam z utęsknieniem na suchary bo żołądek mi się przykleja do kręgosłupa :P

Kamila8k, mala_lady, anulka557, Mama84, mimi87, FasUla, bacha8709, Giannaa, natasza666, Vuko lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Wlasnie mialam Wam pisac, ze tu w szpitalu sypia sie dzieci w ostatnich dniach jak nigdy, az polozne sie smieja, ze ludzie dla 500 zl sie wzieli do roboty ;-)
    Napisalam opis porodu, ale skasowal mi sie, na telefonie ciezko. Ogolnie mamy sie dobrze, ale maly zalapal infekcje, ma podwyzszone crp i bierze antybiotyk. Takze wyjdziemy po Nowym Roku.
    zdrówka dla małego!

Pati78 lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia zdrówka dla Was :)

Aprilia lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i co wiadomo już coś?????

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula miała mieć dziś cc, więc już pewnie małą tuli do siebie:D

Mordeczka lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannie gratulowały na profilu więc już chyba Julkę tuli :)

‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ