X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/82b3db402536.jpg
    Wszystkiego dobrego dziewczęta w Nowym Roku!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamusie, sypią się dzieciaczki! <3

Aż nie mogę uwierzyć,że jeszcze niedawno dolączałyśmy do wątku i rozmawiałyśmy o testach ciążowych, a tu już tyle dzieciaczków na świecie :)

Aprilia, nie martw się, że smęcisz - CC to jednak dość inwazyjna operacja i ma prawo Cię boleć. Grunt to brać paracetamol tak często, żeby nie zaczęło boleć.
    Ile Ci dają? Nam dawali po 2 tabletki co kilka godzin,bo mówili że 1 nie zadziała.

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się sypiemy na koniec roku :P ewka315 tez rozpakowana! :D

Liskova, anulka557, grosz_ek lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych mam :) ja staram sie zaciskac nogi do nowego roku :)

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!!
    Ja też zaciskam chociaż do 24 :) sylwestra zamierzam jeszcze zaliczyć na imprezce :)

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Liskova :) u mnie też dają paracetamolu po 2 tabletki, działają lepiej niż wcześniej kroplówki. Ale ja chyba za rzadko proszę o nie bo biorę jak już boli, a ten ból jest taki, że nie mogę się ruszyć na łóżku. A z drugiej strony nie chcę przeginać i brać za dużo.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja corcia slyszy chyba fajerwerki(wala nimi od poludnia)bo zaczela sylwestra w brzuchu,strasznie sie wierci,jak nigdy taka aktywna.chyba chce dac mamie popalic w ostatni dzien tego roku;)

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny!!

jeszcze 1,5h i niech się dzieje co chce- byleby nie bolało ;)

anulka557 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje mamuśki! Czekam na relacje tych, które jeszcze się nie odezwały :)
    prosto z kanapy życzę wam Szczęśliwego Nowego Roku i dużo zdrówka dla maluszków i dla całych waszych rodzin:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do szczęśliwych mamuś dołączyła JATA :)

a ja już świętuję, nawet jakby się zaczęło to na pewno nie urodziłabym przed północą, także mam noworocznego syna!! :D

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!

mala_lady, vincaminor, monika_89, grosz_ek lubią tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi hi a jakby tak expresem pojechać ;) ?

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    hi hi hi a jakby tak expresem pojechać ;) ?
    o nie nie, nie ma opcji :D nie w 29 min :D

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny najlepszego!!! Dotrwałyśmy!!!! Teraz już nic tylko wielkie oczekiwanie na jakąś akcję :)

agulineczka lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto sie ze mna bawi na porodówce?
    21:30 odeszly mi wody.
    Wysyłajcie siły!

I najlepszego w nowym roku!

anulka557, monika_89, converse90, Mama84, grosz_ek lubią tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • myssss Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych Mam ! :)
    Ediii, powodzenia!!!

Dziewczyny proszę powiedzcie mi czy ja jestem jakaś dziwna? Siedzę i ryczę. Moja dobra znajoma, z którą szłyśmy łeb w łeb, urodziła, a ja zamiast cieszyć się jej szczęściem to załamałam się !! Wmawiam sobie, że u mnie na pewno pójdzie coś nie tak... że innym wszystko łatwo przychodzi, tylko to ja mam zawsze pod górkę... (ja starałam się o dziecko 1,5 roku, a ona wpadła...).

Błagam, sprowadźcie mnie na ziemię, bo jak pojadę rodzić z takim nastawieniem to na bank nie dam rady.

Jeszcze jedno... co sądzicie o znieczuleniu do porodu? Może któraś miała i powie jak ocenia? Czytam, że wydłuża poród.. prawda ??

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myss, podobno wydłuża..,

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii powodzenia ! :D

mysss spokojnie, też tak mam, chciałabym mieć już go po właściwej stronie i nie myśleć ciągle o tym, co do znieczulenia to nigdy nie miałam wiec nie pomogę..

ja wczoraj miałam regularne skurcze, ale się rozeszło, po północy miałam znowuż taki ból miesiączkowy, że myślałam,że bede w nocy jechać do szpitala, ale wszystko się rozeszło, mały szaleje od rana, dobrze, że już styczeń :P

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie bez zmian...mam 2 dni na akcje porodowa naturalna...jak nie to cesarka przez cisnienie...juz mam dosc.Balonik nic nie dal,proba oksytocynowa tez nie wiec zostaje jedno...mam nadzieje,ze rzeczywiscie do jutra bedzie po zawodach...

Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!:-)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
    JATA gratulacje! Moze Beatrice tez urodziła?
    Rose trzymam kciuki zeby cos juz ruszyło, to musi byc męczące... Ja tez miałam wczoraj regularne skurcze ale potem spokojn no i rzeczywiście bedziemy mieć styczniowe dzieci:)

• Vuko Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w Nowym Roku Mamuski!!! Ja tez dobrze zaciskalam nogi i dotrwalam w dwupaku do 2016 :D Jutro moge rodzic hihihi Nareszcie koniec siedzenia na kanapie caly dzien, bo juz mamy 2016 i moge rodzic :D Wczoraj w nocy mialam troche stresa,bo brzuch pobolewal wlasnie miesiaczkowo i balam sie przez chwile, ze nie dotrwam. Dzis za to spalam jak szczeniaczek XD Śmieje sie do mojego niemalza, ze to chyba bedzie dzis, bo sie czuje tak super i pelna energii :D Dziewczyny, podrzuccie ktoraj swoj nr tel na priv, bo u nas w szpitalu nie ma Wifi, a chce Was powiadomic jak juz bedzie po wszystkim (albo w trakcie :P).
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych Mamus :]

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ