X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no dzieje się dzieje :)gratuluję nowym mamusiom. Z mężem prosimy córcie zeby jeszcze jakieś 28 godzin posiedziala w brzusiu a później niech się dzieje co chce :) A jak tam samopoczucie mamusiek z terminem na 31 i 1.01? :)

Giannaa lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Felicity gratulacje ! :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusiom! choc juz sie pogubilam kto dzisiaj zobaczyl bobasa;)Gianna, Felicity i Mitzula?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Gratuluje nowym mamusiom! choc juz sie pogubilam kto dzisiaj zobaczyl bobasa;)Gianna, Felicity i Mitzula?
    Gianna i Felicity na pewno i powinna Mitzula, ale nic nie pisała.. bynajmniej ja nie widziałam

a ja dziś coś dziwnie się czuję, jakoś słabo, jakbym faze miała, młody adhd dostał, krzyże odpadną zaraz eh

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 03:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała urodziła się 30.12 o 17:59 dokładnie :-) 4105 g i 52 taka mała kluska. Poród przebiegł dość sprawnie.O 12 były 2cm a o 14 były 4 cm rozwarcia i poszedł w ruch epidural bo gaz nie dawał rady. Babka kula mnie chyba za 4 razy...po pół godziny się udało w końcu. Do dupy to znieczulenie działało tylko na lewą stronę a prawa czułam całą... Później czułam już wszystko co chwile miałam podkrecana dawkę aż do dziewięciu jedstek. Ból okropny krzyczalam standardowo, że nie dam rady i że mają mała że mnie wyciągnąć. Po 16 poszły wody i rozwarcie zrobiło się momentalnie z 5 do 10 cm. Musieliśmy z parciem trochę poczekać żeby główka sama ładnie zaczęła schodzić. Mała wypchnelam na 4 skurczu kiedy już mogłam przez. Ekspresowo i bez zbytniego pękania dzięki położnej. Miałam polska położna... Cud kobieta, powinnam ja na rękach nosić :-) przy każdym skurczu była że mną trzymała mnie za ręce i głośno oddychala razem ze mną. Ogólnie czuje się mogę to napisać zajebiscie, jakbym nie rodziła. Mam jeden łączony szew bo tu inaczej szyja jak w pl w ogóle krocze nie boli. Mogłabym iść dzisiaj do domu. Ale wyjdę jutro. Mała dostała 10punktów. Ma dość mocno odciśniete czoło powieki i nosek mam nadzieję, że szybko jej to zejdzie no ale trudno się dziwić główka duża 35. A co najlepsze... Julka ma zajefajne długie czarne włosy :-)

Pati78, Aprilia, anulka557, FasUla, bacha8709, vincaminor, monika_89, Hikaru, Mini Mouse, Viki, Ediii, Mama84, grosz_ek, Liskova, AgataN., Vuko, Beatrice, Magdalena83 lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Felicity i Mitzula-serdeczne gratulacje! :)

Coś to cicho dzisiaj... Cisza przed burzą? Chyba rozwiązał nam się worek na dobre i już codziennie będziemy się dowiadywać o nowych dzidziusiach :)

Ja zaliczyłam pierwszy kryzys :/ Druga doba po cesarce była zdecydowanie cięższa od pierwszej, wczoraj i w nocy chodziłam po ścianach, bez przeciwbólowych nie mogłabym funkcjonować, a i z nimi nie jest aż tak różowo. Oprócz rany kosmicznie bolą mnie plecy, bo anestezjolog miał problem żeby mi się wkłuć ze znieczuleniem i męczyli się aż pół godziny :O I w tym czasie przyginali i wyginali mnie na różne strony, mam nawet wrażenie, że uszkodzili mi lewy bark, ale to pewnie nadwerężenie od nacisku. Boli mnie okropnie, że nie jestem w stanie wszystkiego robić przy małym sama :/ I że są chwile, kiedy brak mi sił, by walczyć-ze swoim bólem i słabościami, dla Niego...
    Przepraszam za te smutki, ale chyba potrzebowałam wyrzucić to z siebie.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was pytala o balonik....masakra jesli chodzi o zalozenie,pozniej 24h chodzenia z tym a polowa ze skurczami..noc przespalam,rano wyciagniety...niby cos tam dal...no to na porodowke na probe oksytocyny...nic nie obiecywali bo szyjka twarda bo nadcisnienie i chca zobaczyc jak dziecko zareaguje.W razie w tzn cesarki od rana na czczo...porodowka zwolnila sie dopiero ok 12,o 16 podali mi leki na nadcisnienie i sie zaczelo...skurcze ktore mialam od oksytocyny,takie lekkie byly mniej dokuczliwe niz bol zoladka i mdlosci ktore dostalam bo nic nie jadlam caly dzien.Zakonczylo sie tak,ze odpieli oksytocyne bo jakas laska z oddzialu zaczela rodzic i musialam zrobic jej miejsce...normalnie jestem wykonczona psychicznie i fizycznie...od rana mi slabo.dzis juz nic nie beda robili,poczekaja do nowego roku...tzn moja gin powiedziala,ze jest juz jutro i sie mna zajmie...oby...

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie wczoraj tragedia ale już mi lepiej..

a dziś rodzi Gumisia, nie ma już dnia przestoju :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose współczuje, oby jutro już konkretnie się zajęli Tobą

Rose123, fabiola lubią tę wiadomość

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania posłałaś post że Gumisia rodzi i co? Trzeba aktualizować ;) Igor już na świecie, mamy kolejną mamusię :)

anulka557, marta1987, FasUla, vincaminor, Mama84, bacha8709, Beatrice lubią tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach się bać!

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom!!! Trzymam kciuki za te, które poród mają jeszcze przed sobą. Szczęśliwego rozwiązania dziewczyny Wam życzę!!! :)

Ja byłam wczoraj u lekarza. Mały ma bardzo nisko główkę, ale szyjka jeszcze zamknięta i całkiem długa podobno. Waży ok 3260g :) wód mam prawidłowo. No nic teraz tylko czekamy :) termin na 15 stycznia, a ja już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę mojego skarba :) :)

grosz_ek lubi tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje"rozpakowanym" mamusiom,zdrówka dla Was i Waszych Malenstw!:)a tym ktore czekaja tak ja ja,cierpliwosci i spokoju.Uf swieta przetrwane,jeszcze tylko dzis wytrzymac do polnocy.Termin mam na 2.01 ale dzis jakos slabo sie czuje,rano po przebudzeniu mdlosci,moze zle sie do snu ulozylam bo brzuszek bolal,poki co czop nie odszedl,bo bym raczej zauwazyla...no nic leze i odpoczywam a wieczorem sylwester z polsatem:)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, Felicity, Mitzula, Gumisia - gratki!!!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to lepiej, żebym wytrwała choć do poniedziałku, bo nr wiem czy w szpitalu bedzie ktoś, kto zrobiłby cc...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Gratuluje nowym mamusiom! <3 jak dobrze macie to już za sobą:) My czekamy do 04.01 na planowana cc. Mam nadzieję, że nic wczesniej się nie wydarzy... :) Zaczynam sie strersować tą cesarka ehhhhh za dużo czasu do myślenia ;)

Szczęśliwego Nowego Roku Kochane ;) Na pewno będzie ciekawy :D <3

• Viki Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że na 4.01 jest nas więcej:)
    Zostało już naprawdę niewiele czasu.

Wiecie co z Beatrice???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 12:08

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna,Mitzula,Gumisia,Felicity, GRATULACJE mamusie,zdrówka dla Was i dzidziusiów :)
    Właśnie a coś wiadomo o Beatrice?

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to ze szpitala miała wyjśc bo nic się nie dzieje. Jak teraz to nie wiem

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek - Giannaa, Felicity, Mitzula, Gumisia :) dużo zdrówka!

1usai09kkfvyzb21.png
‹‹ 1121 1122 1123 1124 1125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ