Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byłam dziś na ktg. Padaka!!!! Dwa skurcze koło 40 :-[ , nawet nie miałam badania przy takim zapisie . Tętno małej ok . Mam się zgłosić na kolejne ktg w niedzielę czyli w terminie porodu wyznaczonym przez gin. Załamka, ja nigdy nie urodzę. Miałam nadzieję że samo się zacznie i nie trzeba będzie wywoływać ale wszystko wskazuje że jednak mnie to nie ominie.Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
FasUla wrote:Myss trzymam kciuki! Ja ide jutro tez na balonik. Bolało zakładanie? Na ile masz mieć godzin? Trzymam kciuki zeby pomogło:)
Chyba założyli mi to do czasu aż wypadnie... zakładanie nie było aż takie straszne. Teraz mam non stop ból jak na miesiączkę.
Dzięki Dziewczyny za wsparcie. Trzymajcie kciuki a ja trzymam za Was!!
-
FasUla wrote:Vuko i jak? A ta herbatka laktacyjna moze tez cis przyspieszyć? Natalka miałaś dobry pomysł z tym mm, fajnie ze mały miał dzieki temu spokojniejszy dzien, ja tez mam puszkę mleka na zapas w razie takich sytuacji.
-
Pytalam jakis czas temu o lekarza i polozna. Wychodzi na to, ze nie ma reguly z zalatwianiem tego. Wczoraj moja mama byla w przychodni i poprosilam, zeby sie podowiadywala. Dwa razy w tygodniu przyjmuje tam neonatolog i kazali sie pokazac z malym i wypelnic deklaracje. Zrobilismy szybka akcje i zdazylismy sie zbadac. Kubus ladnie przybiera na wadze,ma juz 3400g. Nastepna wizyta 28.01 i wtedy bedziemy rozmawiac o szczepieniach. Ja tez skorzystalam i pokazalam sie internisciw z tym moim przeziebieniem i dzieki Bogu nie musze juz karmic w masce.
Dziewczyny po porodzie, czy wam tez tak ciagle slabo i jesc sie chce? Czy to skutek kp? Lekarz wyslal mnie na morfologie i zelazo. -
Aaaa, jeszcze smieszna sprawa. Czy tylko ja mam dylematy, na jakich zasadach jestem z macierzynskim przy dziecku urodzonym chwile przed wejsciem zmian? Najsmieszniejsze jest to, ze w ZUSie tez jeszcze nie wiedza, bo dopiero sie szkola. Znajoma doradzila mi,zeby pisac na starych zasadach, Kuba jest ubiegloroczny w koncu i taki wniosek zlozylam. Sumarycznie czas urlopu ten sam przeciez.
-
nick nieaktualny
-
Właśnie dziewczyny jak to jest z tym zusem? Po porodzie trzeba tam osobiście złożyć jakieś papiery? Czy do pracodawcy trzeba to zawieść. Ja mam zwolnienie lekarskie do 10.01 to moja przewidywana data porodu. Powiedzieli mi że jeszcze na parę dni mi wypisza a co potem? Którąś z was się może orientuje?Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
Trochę mnie nie było a tu tyle rozpakowanych. Będę nadrabiać w wolnej chwili. Póki co jesteśmy już w domu i uczymy się siebie nawzajem. U Nas poród szybka akcja (podobno).
Tak w skrócie:
z powodu wysokiego ciśnienia trafiłam na patologię ciąży z piątku na sobotę w nocy. W sobotę zrobili mi USG i się okazało, że moja córka jest malutka, według poprzedniego USG i tego sobotniego nie przytyła nic a nic. Decyzja zapadła, że w poniedziałek ordynator zdecyduje czy wywoływać poród czy nie skoro malutka w brzuszku nie rośnie. Rano po obchodzie zaporszono nas na 12.00 na USG.
11:00 odeszły Nam wody
11:30 kładą Nas na salę przedporodową, z informacją, że bez skurczy szybko nie pójdzie. Rozwarcie 2 cm, szyjka zgładzona.
13.00 rozwarcie 4 cm, skurczy nadal jako takich nie było, ale z racji na rozwarcie kładą nas na salę porodową.
14:00 przyjeżdża moja położna, rozwarcie na 6 cm skurcze co 6-7 minut.
14.30 Robi mi szybkie badania potrzebne do znieczulenia. Idę do wanny- chwała im za wannę na sali. Czekam 20 minut na wyniki badań.
15:00 Wyniki są ok, można robić znieczulenie a tu niespodzianka- rozwarcie na 10 cm! Za późno na znieczulenie, trzeba rodzić bez.
15:00- 16.35 rozwarcie, parte skurcze, siły brak- i jest Nasza Zuzanna.natalka0887, zoe31, bacha8709, Aprilia, Mama84, Felicity, grosz_ek, Andrea20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kada24 wrote:na laktacje polecam Fermatiker czy jakos tak lepszy niz te herbatki itp itd
Moja położna bardzo polecała. Tam jest słód jęczmienny i działa podobnie jak Karmi -
Siedzimy sobie na sali porodow rodzinnych, dostalam antybiotyk,ale to moze potrwac. Generalnie skurcze mniej wiecej takie same, rozwarcie na 1,5 palca jak przyjechalam. O 18 levativ mnie czeka i zbadaja te uplawy (chodze z mega wkladka z ligniny )